icon

Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?

kaccaa
18. říj 2014

Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.

senoritapetra
31. bře 2015

@punky Já musím kapky fakt vychválit, malý žádné bolení od té doby, co je kapeme, nemá 🙂 Není za co 🙂 :-*

punky
31. bře 2015

@senoritapetra uz jsou objednane ja u prvniho pouzivala vigantol taky asi tim ze mi ho doktorka napsala a nebyla jsem dostatecne informovana ale jak to tu ctu tak si rikam proto malej mel velike boleni briska treba to bylo s toho vigantolu tak radsi zjusim neco setrnejsiho 😉

punky
31. bře 2015

@senoritapetra a jaky tam je davkovani?jedna kapicka denne na lzicku?dekuju

senoritapetra
31. bře 2015

@punky No já ani netušila, k čemu Vigantol je, takže jsem se chtěla podívat na netu a narazila jsem na diskuze tohoto typu, pak jsem si přečetla nežádoucí účinky v příbalovém letáku a bylo mi to jasné. Jakmile jsme ho vysadili, tak malého přestalo bříško bolet, ale zase jsem nechtěla něco zanedbat, tak jsem hledala náhradní variantu a s těmito kapkami jsou maminky prý moc spokojené. Já vždycky odstříkám trošku mléka na lžičku a kápnu 1 kapku do toho a dám do pusinky 🙂 Mám tak jistotu, že to opravdu spolkne celé a že se mi u toho nekření 🙂 Od 1 roku dál se můžou dávat i dvě kapky 🙂

anehap
31. bře 2015

@katyxq prosím tě - na stránkách Swansonu(viz odkaz výše) je uvedeno, že se užívá toho D jedna kapka...ale na originál lahvičce, která mi přišla, je napsané 5 kapek(což myslím, že je správně pro dospělého, ne?) Kolik jich bereš ty sama a kolik dáváš malé? Já mladší dcerce dávám zatím jednu kapku(má 20 měs.) a starší 4,5 roku dávám 3 kapky 😕

katyxq
31. bře 2015

@anehap já brala od podzimu do jara 10 kapek... jinak dávkovat podle věku a hmotnosti (do půl roku 1 kapku, pak 1-2, od roku 2 atd.). A jak člověk vystavuje holou kůži (nenamazanou UV, přes a po slunění nemýt) sluníčku, má déčka dost.

katschenka
31. bře 2015

Ahoj, kolik kapek toho Swansonu davate,mam ted jednu lahvicku doma. Koupila jsem ji tady od jedne maminky,ale ted vaham kolik kapek. Vigantolu mam dvat dve kapky. Ale trapi nas po tom prdiky. Kdyz ho nakapu odpoledne tak trpi v noci a jak rano tak odpoledne takze mam vyzkousene ze je to Vigantolem

susana26
1. dub 2015

@katschenka proč dáváš 2 kapky vigantolu?

katschenka
1. dub 2015

@susana26 řekla mi to tak Mudra ale včera jsem četla příbalák a je tam napsaná jedna. Dnes jdem na kontrolu tak se na to zeptam, jsm naštvana. Jestli to holčička neměla z předávkování, kapala jsem to po dvou kapkach 4 dny, no dnes ji nedám nic

punky
1. dub 2015

@senoritapetra dekuju 😉

senoritapetra
1. dub 2015

@katschenka Kači, neboj, ty prdíky postupně přejdou. Odstříkej si na malou lžičku trošku mléka, kápni do toho 1 kapku (je to pak lépe rozpustné - tuky) a budeš mít jistotu, že malá ten vitamín D opravdu spolkla. Od 1 roku dál bych dávala kapky dvě, teď stačí opravdu jedna 🙂
@punky Není vůbec za co 🙂

susana26
1. dub 2015

@katschenka my kapeme jen jednu

susana26
1. dub 2015

@senoritapetra to jsme nevěděla, že se kape i po roce? Nám řekla doktorka u prvního, že po roce již kapat nemám a zbytek jsem vracela do lékárny 😨

senoritapetra
1. dub 2015

@susana26 Já to taky netušila 🙂 A řekla bych, že je to asi různé, někdo kape dál a někdo ne. Vím, že maminky kapou dětem vitamín D hlavně v období, kdy ho může být nedostatek, třeba v zimě 🙂 Já si třeba jako dítě na žádný Vigantol ani nepamatuju, dostala jsem vždycky jen lžičku hnusného rybího tuku, trochu jsem se zakřenila a dobrý 😀, ale to jsem už, myslím, byla starší 🙂

katschenka
1. dub 2015

Tak Mudra na dvou kapkach trvá, že to tak předepisuje všem. Ale asi zvolímkompromis a zkusím jen jednu. Už at svítí sluníčko :D

susana26
1. dub 2015

@katschenka u prvního děcka jsem měla jinou paní doktoku a ta nám také napsala jen jednu kapku, to jsou věci, že by po někoho svítilo slunce více a pro druhého méně 🙂) ?

azuritek00
2. dub 2015

Tak jsem se tady prokousala celym forem. Vigantol mam uz sice doma ale mala ted trpi na boleni briska, tak ji ani nebudu trapit tim, ze bych ji to jeste zhorsila. Jsem rada kdyz spinka aspon 2hodinky. Nejsem zrovna zastancem ruznych doplnku stravy ve forme tabletek, kapek...atp ale kdyz se jedna o miminko nechci nic zanedbat. Tak si prokoukam jeste vase odkazy a koupim neco jineho.

punky
2. dub 2015

ahojky holky jak skladovat kapicky od swansonu?lednicka nebo staci kdyz je budu mit normal v pokojove teplote?a prosim kdyz je na lahvicce psano 400IU to znamena co?dekuju 😉

belleelle
22. dub 2015

@punky IU znamená mezinárodní jednotky.

belleelle
22. dub 2015

u nás používám Jamiesons a sřídám ho s Tri-vi-sol (z USA).

bobina79
22. dub 2015

A já se dneska od Dr dozvěděla, že se kape Vigantol do 14 LET každou zimu!!!!!!!!!!! To koukáte,co!!! Já taky.

echichka
5. kvě 2015

@karolinafm a zabralo to vysazení vigantolu?? mám podobný problém - zkusili jsme všechno možné i nemožné, tak mě taky někdo doporučil vysadit vigantol ...

svobodpetika
5. kvě 2015

tak ještě že jsem tuto diskuzi objevila 🙂 taky jsem pro malého dostala vigantol a co jsem začala kapat trápí ho bříško do té doby skoro nic a najednou se kroutí skoro celý den a to nám doktorka dala 2 kapky že je nedonošený ☹ asi ho vysadím ale bojím se aby ta nhrada byla dostatečná

karolinafm
5. kvě 2015

@echichka ano, zabralo, Vigantol nedávám dávám kapičky D3 pro děti 🙂

andys3k
5. kvě 2015

AHoj holky, vy co dáváte ty kapičly od Swansonu - přestali mít dětičky problémy? Já sem dneska sala poprvé kapičku, celou dobu byla v pohodě, krásně prděla a při kojení kakala a dneska půl hodiny po podání kapky se mi začala kroutit, tlačit a obtížně prdět a celý den je hrozně nevrlá. Tak by mě zajímalo, jesli ty kapky od swansonu tohle už nezpůsobují...Je mi ji hrozně líto :(

sarkar
6. kvě 2015

@jaanina86 Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli jsi koupila ty kapky jak jsi tu dávala odkaz - od Marnys?

granda
6. kvě 2015

@bobina79 to nevím, ale bude se stahovat z trhu a nic nebude

andys3k
6. kvě 2015

@granda co se bude stahovat z trhu? Vigantol?

granda
6. kvě 2015

@andys3k jojo

andys3k
6. kvě 2015

@granda A jak si na to přišla??

Strana