icon

Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?

kaccaa
18. říj 2014

Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.

miulka22
5. říj 2015

na pilulka.cz jsem koupila vitamín D - Jamieson Baby D 🙂

lenista78
7. říj 2015

máte někdo zkušenost s tím, za jak dlouho se upraví po vysazení Vigantolu zácpa abych otestovalajestli je to příčina? Mám trochu podezření jestli to nedělá malému on (v příbalovém letáku je to taky jako vedlejší účinek). Časově mi zhruba odpovídá, že jimi začal trpět když jsem mu ho přestala zapomínat dávat

ivule13
21. říj 2015

@lenista78 já přestala před 2 dny (mám 4týd. syna) a je to poznat. Sice se taky občas kroutí, ale vykadí se a je to zase pohodove miminko :D dřív řval bolestí

taara36
15. lis 2015

Ahoj holky, resim, co davat male misto vigantolu. A chci se zeptat, jak vite, ze baby d od jamieson je s kukuricnym olejem? Ve slizeni jsou jen ty kyseliny napsane...snazim se v tom zorientovat...

ladyhacek
15. lis 2015

teř řeším jestli vysadit vigantol nevím zda je to tím - jako malá spinkal krásně - po 3h se budil na jídlo, později už jen 2x-3x na noc, ale kolem 5m se to obrátilo a budil se co 2h - myslela jsem že zuby, ale pak jsem jeli k mojí mamce a vigantol nebrali a spinkala hezky 2x se vzbudil? Tak jsem další 3 dny nedala a zase spinkal? Nedávám ho stále ale včera a předevčírem zase nespal - měl prdíky to vím a roste nejspíš další zub > tak nevím zda to bylo skutečně vigantolem ☹. Už jsem se radovala, že se vyspím více a ono nic ☹
Máte někdo zkušenost, že by po vigantolu děti špatně spali?

azuritek00
15. lis 2015

Holky prosim o radu. Davam male JamiesonBaby D a nedavno jsem mluvila s jesnou znamou lekarnici. Ta mi rekla, ze tento vitamin neni testovan na ucinnost, tim padem nemuzu mit zarucene, ze se v lahvicce skutecne vit.D nachazi a muze jit pouze o placebo. Jediny u nas testovany vitamin je Vigantol. Muzete mi poradit zda je jeste nejaky vitamin D testovany na ucinnost a ne jen pouze na zdr.nezavadnost?

diieee
16. lis 2015

@kaccaa my davame Jamieson baby bebe D,je to prirodni o proti vigantolu☺

kaccaa
autor
17. lis 2015

@katyxq ahojky, nějaký čas uběhl a tak se chci zeptat, ještě užíváte fermentovaný olej z tresčích jater? Jsi spokojená? Malýmu je 17 měsíců a koukám co začít dávat za Dčko, nebo už tento olejík. 🙂

Děkuji

katyxq
17. lis 2015

@kaccaa budu kupovat až na přelomu roku

kaccaa
autor
17. lis 2015

@katyxq a předtím používání spokojenost? jdete do toho samého?

lenista78
17. lis 2015

@azuritek00 Testovány na účinnost jsou pouze léky, tj. jen vigantol. všechno ostatní jsou prostě potravinové doplňky, takže nesplňují lékové, ale potravinové normy. Upřímně kolem Vigantolu se to zbytečně hrotí...

sonulickaz
29. lis 2015

ahoj muzete mi prosim nekdo napsat jaky je rozdil od firmy swanson mezi temito kapkami ??
mam 7 m dceru ze zacatku ji vadil vigantol koupila jsem jamieson baby d jenze vadil ji taky bylo leto a ja se rozhodla ndavat nic jenze ted prece jen zacina zima slunicka min a tak jsem chtela znovu zacit dcera krasne vecer usina sama je ze tri dny podavame kapky a katastrofa myslim ze ji bricho neboli ale je desne neklidna a od sedmi do deviti doslova rve to nikdy nedelala a jedine co se zmenilo je podani kapek a tak chci zkusit jeste swanson jenze teda jako nejak nevim ktere... nebo doporucite neco jineho uz fakt nevim...

lenista78
29. lis 2015

@sonulickaz a co prostě jen snížit dávkování? Každé dítě nemusí potřebovat úplně stejně vitamínu D, navíc jí ho můžete i nevědomky dávat ve stravě, ve spoustě věcí pro děti je přidané, ono se tím dá odstranit spoustu "vedlejších účinků" protože často jsou to prostě příznaky předávkování. Zkusila bych prostě kapku Vigantolu obden místo denně a uvidíte

sonulickaz
30. lis 2015

@lenista78 no to nic neresi ona se zmenila hned prvni vecer co jsme ji to dali, takze i jedna kapka hned ta prvni jiz byla spatne..

apacheee
AMBASADORKA
30. lis 2015

@sonulickaz s od jamiesonu je vyroben z palmoveho oleje,ktery mnoho maminek nechce svym detem davat.My pouzivame swanson a jsme moc spokojeni,respektive nedela zadne potize

sonulickaz
30. lis 2015

@apacheee a zeptam se ktery z tech dvou? A jeste odkud jste objednali? V cr nedostupny a v usa mi napsali ze ani jeden prodikt neni mozne zaslat do ve

apacheee
AMBASADORKA
30. lis 2015

@sonulickaz pripojovala jsem se k hromadne objednavce tady z konika,tak ti bohuzel neporadim

sonulickaz
30. lis 2015

@apacheee do re zkusim dohledat kdo to objednaval a zkusim mamince napsat. Dekuji 🙂

lenista78
30. lis 2015

@sonulickaz než bych to objednala zkusila bych kamarádky, jestli to nějaká už nepoužívá, aby jste to opět neměla jednu kapku a balení vyhodit, není nejlevnější... Někdo tu chválil olej z tresčích jater, to je opravdu rozdílná forma podání a opravdu přírodní zdroj, možná bych zauvažovala i tímhle směrem, rybí tuk se dával vždycky. Tady v diskuzi bylo tam někde i pár odkazů...

andrekonny
4. led 2016

@karolinafm ,dobry den cetla jsem Vas prispevek ohledne Vigantolu,resime ten samy problem mala rve jak tygr od 18 fo 22hod krouti se a uz nevim,jak ji zastavit a maminky tez radi nedavat Vigantol,a navic jsem cetla pribalovy letak a presne ty priznaky mame nadymani,plynatost,nespavost.tak ho okamžitě vysazujeme a uvidime co bude bez nej

sabine_
6. led 2016

@andrekonny I my máme stejný problém. Malá se kroutí, pláče a ani prd. A když na par dní vysadím, tak je všechno v pořádku. Teď řeším, co dávat místo toho. V lékárně mě odpalkovali s tím, že jiný Déčko není.

koran2
6. led 2016

@sabine_ ja som nečítala komenty predtým. ale vit. D určite 100%tný od Swansonu, môžem Ti dať mail na pána, od ktorého ho mám, doviezol zo zahraničia, tuším amerika, neviem. poradí presne kolko kapek dávať 😉 ked tak písni správu, bo upozornenia si vypínam. ale nevím, kedy tu budem, bo v pátek ma operujú, tak až potom.

lindaaax
6. led 2016

Kamošce po Vigantolu malá začala zvracet a to hodně. Tak kamoška vysadila a na další poradně nahlásila mudře, že malá zvrací a potřebuje tedy zkusit alternativu. Mudra řekla, že nic jiného není, že musí dávat Vigantol. Ať zkusí dávat jinak. Kamoška dávala vždy večer po koupání před mlékem. Začala tedy dávat ráno po mléku, nejprve ob den, po týdnu již každý den normální dávkování. Vše ok, malá je s Vigantolem v pohodě.

nissi
6. led 2016

@lindaaax no, Vigantol je veden jako lék a opravdu žádná jiná alternativa v této kategorii není. To, co dáváme našim dětem my, jako alternativu, tak je veden jako doplněk stravy. Což lékař ale nepredepise, pac to není hrazeno a nedostane na to prachy. Já dávám od Swansonu kapky a obsahem vitamínu se nijak zvlášť neliší. Jen jsou na bázi oleje, tudíž pro dítě mnohem snáze vstrebatelne. Vigantol bych nedávala už nikdy. Nevím, proč cpát do děti léky...

andrekonny
7. led 2016

Sabine,byla jsem s malou u doktorky,protoze to bylo nesnesitelné to plakani,tak nam rekla,ze je to detska kolika,tak nam poradila probiotika BioGaia 5kapek a zatim celkem dobry a rekla jsem ji ,ze vysadim Vigantol a nebyla proti tomu,ze to mam zkusit

monnn
7. led 2016

@andrekonny ani naše DR. nebyla proti když jsem jí řekla,že místo VIgantolu budu dávat Jamieson ,sama viděla jak malá pláče .

pleskacka
7. led 2016

Nemáte někdo tip jak aktuálně sehnat Swanson kapky? někde nějaké velké objednávání nebo nějaký soukro distributor-ka? díky!

sonulickaz
7. led 2016

@pleskacka taky shanim 🙂 kdybys o nekom vedela dej info 🙂

lenista78
8. led 2016

@nissi rozdíl mezi lékem a potravinovým doplňkem je ten, že lék musí obsahovat přesný obsah toho co je uvedeno, být otestovaný na všechno možné včetně účinnosti a vedlejších účinků. Potravinový doplněk musí splňovat POUZE potravinové normy, tj. mít složení napsané v pořadí v jakém je to obsaženo nic jiného. Nevím jestli je teda rozumnější vyměnit lék za potravinový doplněk u vitamínu rozpustného v tucích, tj. takového kterým se člověk může předávkovat, speciálně pro díte.
Podle nejnovějších výzkumů je novorozenecká kolika hlavně psychická záležitost a myslím si upřímně, že ta výměna Vigantolu funguje jen proto, že se prostě uklidníte, protože jste "našly řešení". U nás tenhle efekt nastal v momentě, kdy mě doktor uklidnil, že nekojené dítě prostě občas nekaká. Jen jsem se s tím srovnala já, koliky přestaly. Lék pro novorozence by nikdy nikdo neschválil, pokud by měl takové procento opravdových vedlejších účinků....

lalacek
8. led 2016

Já jsem ve 3-4 měsících přestala Vigantol dávat úplně. Malá měla hrozné křeče, byla nervózní, pořád sebou házela. Lékařce jsem to neříkala, ví to jen ortoped a má na to stejný názor.

Strana