Vyrážka na prstu u pětileté holčičky
Maminky, prosím o názor, mojí téměř pětileté dcerce se asi před týdne vytvořily na prstíku pupínky - asi deset malinkých pupínků vedle sebe, během tříd dnů tyto pupínky natekly a vznikly z nich nejprve větší puchýřky, které se jakoby sjednotily v téměř jeden puchýř. Prst má teď téměř jednou takový. Byly jsme u doktorky, ta říkala, že netuší, čím by to mohlo být, prý možná nějaké virové onemocnění - propíchla jí nějaké ty puchýřky a vytekla z toho nažloutlá vodička. Puchýřky ale nesplaskly. Další den puchýřky změnily barvu, už nejsou bílé, ale spíš tmavě červeně - což mě znervózňuje ještě víc. U doktorky jsme byli včera. Puchýřky jsou citlivé na dotek, ale jinak si dcera ně nic nestěžuje. Na jiné části těla zatím nic nepozoruji. Bude to už skoro týden, co se objevily první příznaky. Mažu pouze tekutým pudrem a ode dneška omýváme v řepíkovém odvaru. Díky za názory a komentáře
pročti tady: http://nemoci.vitalion.cz/impetigo/ - stěr se bere, podob je hodně
@nonnni no a že se někdy dávají ATB zbytečně, to je známá věc. Někdy nejsou třeba, záleží na tom o jaké impetigo se jedná.
Nemá cenu se tu dohadovat, dle mého to impetigo je, doma jsme ho neměli, ale viděla jsem ho snad 20x u nás ve školce a pokaždé vypadalo jinak. Od obyčjeného oparu, přes velký puchýř až po obrovské boláky po celém těle.
Tímto končím tuto diskuzi a zakladatelce přeji, ať je dcerka co nejdřív v pořádku a ať se jim to nešíří.
@andy80 ja mam s impetigem bohate zkusenosti. I s kolinskou nemocnci a pohotovosti.
A mam take bohatou zkusenost s tim, ze dcera mela velmi osklivou vyrazku, mela ji nekolik mesicu, oficialne ma napsano v papirech APEC a neoficialne mi bylo na vice mistech sdeleno, ze nikdo nevi, co to bylo a at to neresim, hlavne, ze je to pryc. Ze kozari z velke casti proste nevi, tak se tomu da nejaka diagnoza a doufa se v to, ze neco z toho, co se poda za lek proste zabere....
A postup na pohotovosti me akorat utvrzuje v tom, ze nemaji tuseni a prehazuji si ji od certa k dablu...
Takže včera jsme byli na pohotovosti na převaz a dnes u kožní. U všech se potvrdila diagnóza IMPETIGO. Bolák na ruce vypadá pořád stejně, jen je splasklý (asi jak jí to propíchali) a na ostatních prstech stejné ruky má tři další boláčky a jeden na ruce u lokte. Ruku mám mazat antibiotickou mastičkou Fucidin a třikrát denně máčet v šalvějovém nálevu. Poté máme ručičku vždy zavázat (prý aby se to nešířilo někam dál). Dcerka nesmí do školky, na kontrolu jdeme za týden. Doufám, že vše zabere a už to bude jen lepší. Všem Vám děkuji za Vaše komentáře! 😉

@andy80 impetigo sice mnoho podob mit muze, ale fakt, ze ji doktorka odeslala (s impetigem!) na chirurgii, kde ji to akorat roznipali a ani ta ATB nedali (tedy nebylo to zmineno, ze by dali), tak bych dala ruku do ohne za to, ze ani jeden z doktoru netusili, co to je.