icon

Zúžená předkožka - tipy na lékaře

veru11
21. led 2018

Ahoj mamky,

mám dotaz ohledně volby zdravotnického zařízení. Jelikož má syn zúženou předkožku a trpí opakovanými záněty, nevyhne se nám její uvolnění.
Je mi jedno, ve které části republiky bude zákrok proveden, ale mám následující požadavky:
1) aby byl zákrok proveden v narkóze
2) abych mohla se synem být těsně před uspáním i při probouzení z narkózy

Našla jsem následující kliniky - Amed v Praze na Budějovické - avšak tam nyní provádí zákroky pouze MUDr. Zwingerová, na kterou jsou úplně šílené recenze a bojím se samotné konzultace; a pak MUDr. Libora Janečka (Kolín, Ústí nad Orlicí), který se zdá super, ale nelze tam být u toho uspání a probouzení.

Máte prosím někdo s těmito zařízeními zkušenosti, nebo můžete dát tip na jiné?
Děkuji.

guinea
21. led 2018

Četla jsem pěkné rozhovory na tohle téma s primářem dětské urologie v Motole v Praze. Bohužel na jeho jméno si nepamatuju, ale líbil se mi jeho citlivý přístup. Tak googli 🙂

nc30
21. led 2018

Zkuste v Praze Dr. Jitku Kuncovou...milá ženská,třeba vyjde vstříct😉

kamste
21. led 2018

Mrzí mě vaše situace. Jen mi to přijde na chirurgický zákrok brzy.
Zkoušeli jste uvolnit předkožku pomocí mastí? Maminky doporučují např. mast Locoid (napise kazdy kozar i detsky lekar - jsou to slabé kortikoidy) více v diskusi https://www.modrykonik.cz/forum/detske-zdravotni-problemy/plastika-predkozky-nebo-obrizka-mate-zkusenost/
Pokud by to bylo skutečně nutné, tak v téže diskusi je i doporučení na lékaře: "Někdy se stane, že je to nutné řešit operací, ale nikde není psáno, že tou operací musí být zrovna zmrzačující amputace předkožky - obřízka. Vím o primáři, který to v drtivém případě řeší operací se zachováním předkožky. Samozřejmě - i on musí provést obřízku. Když on provede obřízku, tak jsem přesvědčen, že byla ze zdravotních důvodů skutečně nutná. Jezdí za ním, kdo se chtějí vyhnout obřízce svého syna z celé republiky, dokonce i ze Slovenska. Má své internetové stránky i s poradnou http://www.liborjanecek.cz/poradna
Má soukromou ordinaci ve středisku jednodenní chirurgie Galén v Ústí nad Orlicí, jednou za čtrnáct dní ordinuje v Hradci Králové ale jinak je primářem v Oblastní nemocnici v Kolíně."

berunice12
25. led 2018

Ahoj,máme podobný problém jen našemu malému nešel pindík nikdy pořádně stáhnout..má zúženou předkožku od malička...naštěstí v uvozovkách jsme řešili problém jen jednou když měl prasklinky uvnitř (dostal atb a dobré)..teď mu budou tři a musíme to řešit chirurgicky protože to prý jinak nepůjde..dostala jsem právě kontakt na kliniku na Budějovické - chceme to zkusit tam protože tam to dělají ambulantně pod narkozou a můžete být u dítěte...byli jsme ve dvou letech posláni na Bulovku a ten přístup tam byl otřesný a zařekla jsem se ,že tam mu to určitě udělat nenechám....

luky_5
14. bře 2018

Opravdu hrozně důležité být u dítěte při jeho zmrzačení. V ČR je záhadná nemocnost a všichni se musí nezbytně "ošetřit". Až na to, že jich je v ČR o stovky % více než v třeba Dánsku, Irsku atd. Přetahovatelnost předkožky, resp. její vývoj je v průměru ukončen okolo 10,5 roku.

veru11
autor
15. bře 2018

@luky_5 ještě něco máte na srdci?!