Zvýšený bilirubin a železo. Máme se něčeho obávat?

lachipie
14. říj 2022

Syn, epileptik, byl minulý týden na kontrolních krevních odběrech. Ve výsledcích vyšla snížená hladina neutrofilů, zvýšená hladina lymfocytů a bilirubinu a velmi vysoká hladina železa (32,8). Lékařku to překvapilo, nicméně říkala, že zatím to asi nebudeme řešit, pokud bude v pořádku, ale mě to trochu děsí. Máme se něčeho obávat nebo jaké další vyšetření si máme vyžádat? Syn mi dnes doma zkolaboval a byl chvíli v bezvědomí, proto máme obavy. Můžete prosím poradit? Děkuji.

merope
14. říj 2022

Pokud syn doma zkolaboval a byl v bezvědomí, tak to asi už není stav "nebudeme řešit". Jinak teda já měla zvýšený bilirubin, po 3 měsících kontrolní odběry, bilirubin ještě vyšší - a tím mě poslala na testy snad všech možných infekcí jater a měla jsem tam cytomegalovirus (ve formě mononukleózy, pokud to dobře chápu). Každopádně jsem nasadila jaterní dietu a spravilo se to.

Co s tím železem, netuším.

lachipie
autor
14. říj 2022

@merope díky... Já si taky myslím, že to není stav "nebudeme řešit." Ale výsledky nám řekla dřív, než doma upadnul do bezvědomí a v té době, kdy jsme se to dozvěděli, tak byl ještě v pohodě. Je pátek a nikam jsem se odpoledne, poté co jsme se dostali z pohotovosti domů, už nedovolala, ale psala jsem mail jak neurologovi tak pediatře a v pondělí se tam ještě chystám volat. Přivolaná záchranka nás odvezla, tam nám řekli, že to asi patří k epilepsii, ale kontaktujte neurologa a pustili nás domů. A já jsem googlila a asi jsem to neměla dělat. No hned v pondělí žhavím drát a volám neurologovi i pediatře.