Málo železa a nízká hladina cukru ve 12 tt

niki_jn
14. srp 2018

Ahoj, byla jsem ve 12 tt na odběrech (krev, moč) u gynekoložky, po pár dnech mi volala sestra, že mám málo železa (na to jsem trpívala už dřív) a že mám nízkou hladinu cukru v krvi. Prý se mám zastavit pro recept na to železo a že mi k tomu cukru doktorka něco řekne. Nechápu to, pokud je to ovlivněno stravou, tak to je divné, celé dny do sebe cpu sladké, buchty, sladké pečivo, ujíždím na zmrzlinách a nanukáčích. Měl to někdo taky tak ? Jak se to řeší?

xkalisto
14. srp 2018

Takhle to s tím cukrem úplně nefunguje. A bacha pokud máš nízkou hladinu tak to neznamená že to máš kompenzovat sladkým. Hypoglykémie většinou způsobuje to že máš víc inzulínu než potřebuješ a proto ti klesne cukr. To že budeš jíst víc cukru podpoří další tvorbu a pak je větší skok v tom poklesu.

Když už máš jíst sladké tak buď věci s nízkým glykemickym indexem (Google poradí) a nebo aspoň komplexní cukry (takže ne moučkovej na buchtach ale jabko).

priefi
14. srp 2018

@niki_jn zvyseny cukr ale neni ze sladkosti, z tech je zvyseny cholesterol. Na cukr apise funguji pry uzeniny... ale k veci, pokud potrebujes zvysit cukr, mela by ses zamerit na jine cukry, takze jez treba hodne brambor (teda mam pocit, ze mi to aspon bylo doporuceno, kdyz jsem ho mela nizsi)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru