Prvňák po škole odpoledne usíná. Je to normální?
Ahoj, syn je teď ve druhém týdnu první třídy a po škole je úplně hotový. Přijde domů, nají se a nejradši by si lehl. Už dvakrát odpoledne usnul, přitom přes den normálně nespí.
Ráno vstává dřív než ve školce a chápu, že je toho na něj hodně, ale stejně mě to trochu zaskočilo. Měly to vaše děti po nástupu do školy taky, nebo je to už moc velká únava?
Naše děti spaly ve školce, přípravce i první rok ve škole, resp. po návratu z ní.
Je to úplně normální, na ty děti je to skutečně velký zápřah, snažit se denně 4-5h soustředit, do toho řešit orientaci v často velké budově, spoustu lidí, situací, sociálních vazeb... Pokud je to možným, odpočinek jim dopřejte. I proto se u nás doporučuje nepřetěžovat prvňáky kroužky, spíš žádný nebo jeden a přidávat postupně časem, až proběhne adaptace na školu.
Je to úplně normální a klidně se to může stávat i ve vyšších ročnících. Naše děti usínají při učení běžně, když mají ve škole náročnější období, a to už jsou v páté a sedmé třídě. Ostatně já sama, kdybych mohla, si dám denně po obědě šlofíka.
Moje děti ne ( prvňák nás po škole tahá na hřiště si kopat pokud nemá ten den trénink házené), ale vím, že jiné ano a přijde mi to normální.
Naše prvňačka usnula odpoledne první dva dny (v autě při cestě na nákup). Od té doby už funguje normálně a večer ji musím do postele nutit.
U nás je teď ten druhý týden unavenější. Ale kurník vstává i o víkendu jak do školy a dožaduje se že chce chodit furt, víkend nevíkend
U nás je teď ten druhý týden unavenější. Ale kurník vstává i o víkendu jak do školy a dožaduje se že chce chodit furt, víkend nevíkend
@lis6 Naše o víkendu do školy nechce, ale taky vstává ve stejný čas, kde jsou časy když jsme se vyspali do 8...😒
Je to úplně normální, na ty děti je to skutečně velký zápřah, snažit se denně 4-5h soustředit, do toho řešit orientaci v často velké budově, spoustu lidí, situací, sociálních vazeb... Pokud je to možným, odpočinek jim dopřejte. I proto se u nás doporučuje nepřetěžovat prvňáky kroužky, spíš žádný nebo jeden a přidávat postupně časem, až proběhne adaptace na školu.
Slysela jsem o tom,ale ani u jednoho sveho ditete to neznam.U nas po vyzvednuti z druziny kolem 16h je jeste energie treba na hriste 😱 Deti 3.a 2. trida. Vstavaji tedy az v 7h rano.
Bohuzel ne. Nasa ma energii jeste 3x tydenne na 2h trening 😏 Prvni to mela tak isto. Ale aspon vecer usnou rychle ☺️
Starší syn nespal odpoledne, ale večer odpadával kolem půl osmý až osmý. To bylo super 😆.
Asi je to docela normální, stává se, je to zápřah pro ty děti. časem se to třeba upraví (a třeba taky ne, těch podnětů ze školy je hodně, potřebují to zpracovat). Pokud navečer nemá problém s usnutím, že by byl vzhůru do 21 a nechtěl jít spát, tak bych mu klidně ten odpolední odpočinek dopřála, očividně ho potřebuje. Pro jistotu bych s příchodem podzimu/zimy nasadila kombo vit. C+D na energii a imunitu+omega 3. A do školy dopřála vydatnou výživnou svačinku, ať má energii ve škole.

Moje dcera si takhle odpo dachla i ve treti tride, v prvni a druhe to bylo dost casto. proste byla unavena a protivna, nechtela delat veci do skoly. Nechala jsem ji prospat a pak byla jako vymenena. Za me je to pro nektere deti treba. Dva starsi to tak nemeli.