SOUTĚŽ o příkrmy HiPP se zeleninou a masem
Aby děti správně rostly, potřebují vyváženou a současně rozmanitou stravu. To v HiPP moc dobře víme, a tak jsme vytvořili celou řadu chutných menu, která ocení i ti nejnáročnější strávníci 🙂 Do našich skleniček zpracováváme pouze suroviny z ekologického zemědělství které prošly systémem velmi přísných kontrol. V našich příkrmech tak najdete pouze BIO zeleninu, BIO maso nebo BIO rýži. Více o našich HiPP menu: http://www.hipp.cz/prikrmy/produkty/menu/
Pro pět z vás tu mám balíček s našimi chutnými HiPP menu 🙂 Napište mi, jaký vztah mají vaše děti k zelenině a k masu. Chutná jim všechno nebo si vybírají? 🙂 Pět nejzajímavějších odpovědí odměníme HiPP balíčkem plným dobrot 🙂

Lucka do minulého týdne s jídlem neměla problém, jedla krásně zeleninu i maso. Co dostala, to jako správný jedlík snědla 🙂 Teď jí ale nejspíš rostou zuby a nechce nic, kromě mlíčka, to si dá, ale v menším množství než obvykle. Ještě prošla kukuřičná křupka na žužlání, ale jinak všechno bojkotuje 😖 Tak doufám, že už na nás co nejdřív ten urputný zub vykoukne a budeme mít zase zpátky naši bezproblémovou holčičku 🙂
Vztah k zelenině a k masu je veskrze kladný. Co dostane na talíř, to sní. naše malá princezna. Nicméně s naším čtyřnohým miláčkem kočičí kamarádkou naší princezny je to horší, ta nesní jen tak něco. Nicméně při otevření skleničky Hipp si i naše kočka dá, čeká co jí malá kamarádka nechá. Takže výživa musí býti kvalitní, jinak by to naše kočka nejedla. Je to takový barometr kvality🙂
Je zvláštní, jak je každé dítě jiné. Starší dcerka Anička měla jako miminko ráda brokolici, kde byla - to snědla všechno a nesnášela špenát. Náš Honzíček, teď aktuálně přikrmujeme něco přes měsíc, brokolici nesnese, ale za to by se utloukl po špenátu. V závěsu za ním je oblíbená dýně a kombinace pastyňáku a mrkve.. Kombinuji různé značky a vaření. Mám ráda různorodost, ale z čeho jsem opravdu nadšená je to, že HIPP vyrábí skleničky čistě z masem (vím, že je to hlídané a tak nemám strach). Koupím si skleničku - rozdělím si ji do mražáku a pak vylupuji a přidávám do příkrmů doma vařených. Aktuálně doma máme hovězí, které Honzíčkovi nejvíce jede s červenou řepou a bramborem - z toho jsem nadšená!!! Přidávám foto, jak Honzík papal prvně mrkvičku.
Anežce je 21 měsíců a jí úplně všechno, zeleninu, luštěniny, maso, miluje rýži a těstoviny. Ale když se jí zeptám jestli si dá polívku, nebo brambory a maso. Odpověď je vždycky " A Maso". Nakonec sní vše, co před ní postavím a nezkoumá to, ale při výběru má jasno :D
Papame vsetko najradsej vsak mame zeleninku ,dokonca viac nez ovocie a masko nam najviac chuti morcacie 😉
Nase Anezka je oproti jejimu bratrovi milionova, sladsi veci nemusi ba naopak radsi si da kybl polivky se zelinou a masem nez ovoce , takze za nas zelenina s masem musi byt ve velkem a je ji jedno jaka a jako jedina z nasi rodiny miluje cervenou repu
Moja dcerka ma 12mesiacov a kupujeme vyrobky len z vasej znacky..ci na papanie alebo kupanie.
Su super dokonca ked sme minule vymenilu zeleninkovy prikrm za druhy to vedela,lebo to nechcela papat.papame vsetko ma rada aj zeleninku najviac mrkvicku a masko najviac kralika.
Tak my se se zeleninou docela kamarádíme. Dcerka má ráda brambory, mrkev, miluje hrášek a kukuřici, ale zbožňuje i naše domácí rajčátka, nebo okurky. Dokonce si s chutí dá i hlávkový salát, ale co do ní nemůžu dostat je brokolice a špenát.
Malá ji úplně vše. Bohudík. Uvidíme jestli to tak bude pokračovat i do pozdějšího věku. Byla bych ráda. Je to náš malý jedlik , kterému je jedno co má na talíři i mimo něj 😀
Oba moji synové jsou jako kyseliny. Starší na to přišel sám, s mladším to byla delší cesta, kdy bylo období, že co neznal, nejedl. Nakonec jsme zkusili Hipp dýni a po té se jen zaprášilo, tak mu asi došlo, že ho nechceme jídlem otrávit a postupně se začal zlepšovat. Od začátku prokládám doma vařené jídlo skleničkami a teď i "srdíčky" od Hipp. Teď na něj platí, že pokud nechce jíst, tak mu přendám jídlo do "Hipp srdíčka", to se nedívá na obsah a sní naprosto všechno 🙂 Pokud nechce nějakou zeleninu jíst, tak se nevzdávám, zkouším to a hlavně jdu příkladem. Mám vyzkoušené, že příklady táhnou, takže když si nakrájím na talíř rajče, tak mi za chvíli zmizí, i když u oběda ho plival.
S masem problémy nemá, to mu chutná od prvního pokusu 🙂
Jako prvorodička jsem se snažila co nejvíc načíst a posbírat zkušenosti, kde se dalo a tak jsem na radu ostatních začala pri zavádění příkrmů nejprve měsíc pouze se zeleninou a s ovocem vyčkala, aby mi ji pak neodmítal. A buď mám opravdu úžasného baštila, nebo se tento postup vyplatil, ale se zeleninou nemá žádné problémy. Je mu nyní 8 měsíců a není jídlo, které by mi nesnědl. Avšak určitě i u nás se najdou jasní favoriti. Pro malého jsou to 4 "zázračné" suroviny: dýně, mrkev, hovězí, losos. Stačí, aby příkrm obsahoval jednu z těchto věcí a jídlo je snězené během chvilky. 😉
@lidka_hipp 27x?🙂 Tolikrát jsem ani třeba salátovou okurku letos neměla🙂 Vždycky mu předvádím, jak mi to chutná, ale ty obličeje, když zjistí, že je to zelenina, to se nedá popsat 😀
Tak náš Matýsek je jedlík. Jí zeleninku, ať vařenou nebo syrovou, klidně si dá na posezení celou salátovku, ředkvičky, papriky, rajčata, miluje hrášek, dýni...no na co si vzpomenete. Ovoce taky baští, maso jakbysmet 😀 Jen už je v těch dvou letech trošku vybíravější a když zrovna nemá chuť, tak si prostě nedá 😀 Ale chutná mu vše a to co vidí u nás ještě dvojnásob, takže když si chci dát nějakou "prasárničku", tak tedy raději za rohem 😀 A co máme miminko, tak začal pít taky mléko, které do té doby nemusel...hold miminko pije mlíčko, tak on musí taky 😀
Moje malá lvice je velký masožravec, za to jsem moc ráda, že nemusím nutit. Asi bude v tomhle po tatínkovi 😀 ten má ze zeleniny nejraději maso 😉
Náš syn zeleninu miluje... 🙂 Ať už vařenou nebo čerstvou... Nejradši má rajčátka... Ke konci léta, to bylo super, na zahradce nám dozrávala rajčátka všeho druhu... V necelém roce byl schpný vlézt do skleníku, natrhat si, posadit se a sám se občerstvit, nejvíce šel po žlutých cherry... 🙂 Sice vyšel celý od semínek, ale za tu srandu to stálo... Doma místo dobrutek dostává oloupanou mrkvičku... S masem je to horsi, to samostatne do pusy nedá, ale ve skleničkách ho sní...
u nás se jí všechno, jen má Vašík trošku problémy s masem, ještě nemá vyvinuté zadní zoubky aby mu šlo dobře masíčko kousat
náš otesánek sni vse-nejen co se zeleniny,ovoce tyka.-)nejradeji ma rajčata a to sni třeba i 5 denne.-)a to ma rok a 2 mesice.-)venku si chodi trhat sam.-)polevka z dyne hokaido také není k zahozeni.-)maso to muze také ve velkem.-)když vidi tatu jak ji maso v podobe klobasu tak se také jiz hlasi.-)ale to si musí počkat.-)
Náš mladší rarášek sní prakticky vše, jen se musím vždy smát, protože pokaždé a u každého jídla se u první lžičky zašklebí 🙂
Normálně se říkává: "Lepší šatit než živit." U nás se říká: "Lepší živit než šatit." Malá je velký nejedlík. Ze začátku jsem to dost řešila, nervovala se - asi jako každá prvomáma. Ale samozřejmě čím víc jsem to řešila, tím míň jedla. Takže už to neřeším a věřím tomu, že se sama dobrovolně hlady trápit nebude 😉
Naše Nikolka krásně jí příkrmy už od 4 měsíců. Miluje zeleninu i maso všeobecně. Zeleninu má každý den a maso 6x do týdne. Je to těžký "MASO-ZELENINOVÝ" závislák 😀. A s každou lžičkou a plnou pusou pronese dlouhé HMMMM 😵 . Máme 1 rok.
My jsme dlouho kojili, takže začít jíst zeleninu byl velký problém. Nakonec to prcek zvládl a zeleninu baští každý den. Nejvíce mu chutnají rajčátka - na rozdíl od maminky, ta je prý prskala po celém pokoji 🙂 .
Nase Justyna s jidlem ciraty nedela - moc dobre vi, ze u nas plati "zakon dzungle" - kdo driv prijde, ten driv že.e 😉 takze nez by neco dala psovi, ktery je neustale v pozoru a pripraven, radsi si nacpe žgraniska jak krecek... Co je doma, to se pocita! 😉
máme doma malého otesánka, sní všechno, několikrát kousnul i do maminky...
Malý jí asi měsíc a půl a porci cca 100g mi snědl jen 3x > brokolici, dýni a vaší sklenkovou dýni 🙂. Máme doma králiky a ten mu tedy nejel.
A špenát ten mi také celkem zbaští, ale nohy mu jedou vždy :D
Tak u nás už do prvních příkrmů není problém s ničím, kluci jsou vděční strávníci a snědí opravdu všechno. A na to, že jim tak chutná, tak to na nich není ani tak vidět.Možná je to opravdu tím, že jsou dvojčátka a jsou drobnější, ale dlouzí jsou jak písničky🙂 co se týče zeleniny a i ovoce, tak jsem strašně ráda, že jedí všechno, protože maminka je "rypáček" a se zeleniny a ovoce nejí od malinka vůbec nic...tak jsem ráda, že to kluci "nezdědili" po mě, ale po tatínkovi 🙂
Tak to my s příkrmy bojujeme už přes měsíc. Vyzkoušeli jsme už co se dalo,ale nad mámino mlíčko asi nic není 🙂 ...Začínám už z toho být trochu zoufalá... Že by se HIPPU podařilo změnit Anežce názor a pořádně ji naplnil bříško 😉
Eliška má zítra - 8.10.2015 už krásných 10 měsíců. Zbaští skoro vše, na co přijde 🙂 Nejvíc miluje brokolici, mrkev, dýni hokaido, brambory a masíčko na 100 způsobů. Jen tatínek bude muset ještě doladit rajskou omáčku s hovězím masem a játrovou omáčku s rýží. Ty Eli moc nešmakovaly. Ale taťka slíbil, že se polepší a uvaří je znovu 😀
Tak nas osmimesicni Honzik je pekny jedlik, k obedu sni 250g zeleniny s masem a prilohou jako by se nechumelilo, asi nas za chvili sni i s botama 😀 varim mu zatim ze zahradky, ale to dochazi, takze zkousime i sklenicky. Par jich ochutnal, ale vzdycky snedl tri lzicky a pak to vyprskal. Hipp jsme jeste nezkusili, ale jdeme na to, mam uz koupene, tak jsem vazne zvedava, jak projde u toho naseho kontrolora 🙂 dam vedet. Nejdradsi ma mrkev, bataty a teleci, je to labuznik 🙂

Můj starší syn je bohužel z těch dětí, do kterých zeleninu nedostanu ani zanic. Přitom, když byl malý a vařila jsem mu příkrmy nebo dávala skleničky, snědl všechno, chutnalo mu. Kolem třetího roku konec. Ovoce bere na milost, ale jen vybrané druhy, kolikrát mu s mužem vysvětlujeme o jaké dobroty se ochuzuje, nabízíme a tvrdohlavec stejně nechce. Mladší synek je ještě miminko, tak přemýšlíme jak na něj, aby se situace neopakovala, doufám, že aspoň jemu bude chutnat.