icon

SOUTĚŽ o příkrmy HiPP se zeleninou a masem

lidka_hipp
7. říj 2015

Aby děti správně rostly, potřebují vyváženou a současně rozmanitou stravu. To v HiPP moc dobře víme, a tak jsme vytvořili celou řadu chutných menu, která ocení i ti nejnáročnější strávníci 🙂 Do našich skleniček zpracováváme pouze suroviny z ekologického zemědělství které prošly systémem velmi přísných kontrol. V našich příkrmech tak najdete pouze BIO zeleninu, BIO maso nebo BIO rýži. Více o našich HiPP menu: http://www.hipp.cz/prikrmy/produkty/menu/

Pro pět z vás tu mám balíček s našimi chutnými HiPP menu 🙂 Napište mi, jaký vztah mají vaše děti k zelenině a k masu. Chutná jim všechno nebo si vybírají? 🙂 Pět nejzajímavějších odpovědí odměníme HiPP balíčkem plným dobrot 🙂

SOUTĚŽ o příkrmy HiPP se zeleninou a masem
Strana
z6
majkylove
7. říj 2015

paní doktorka nám řekla že máme pomalu začít s příkrmy a dodala že si vezme max 2,3 lžičky jestli vůbec,že nebude vědět co po něm chci,tak ať se neleknu,ale ať to nevzdávám a zkouším hlavně dál.no tak jsme udělali mrkvičku s bramborem a ten náš kluk mi snědl málem i misku 😀 takže myslím že u nás je vztah k jídlu naprosto jasný 😅

nicky_2
7. říj 2015

Simonce jsem začala dávat příkrmy od ukončeného pátého měsíce, když si vzpomenu, jak se tvářila u první mrkvičky, tak se musím smát, ale myslím si, že celkově jsme příkrmy zvládli na jedničku, papá moc hezky, zeleninové příkrmy měla moc ráda, než "přičichla" k těm masovým, jak má k obědu maso nebo rybu, tak sní všechno, ale jen nad zeleninou už teď ohrnuje nos a to má jen osm měsíců, asi bude po tátovi, masová 🙂 Však ten už se nemůže dočkat, až bude moct jíst jeho nejoblíbenější jídlo a to ŘÍZKY 🙂

lisha
7. říj 2015

Náš nejstarší chlapeček moc zeleninu nejí,
kapusta a brokolice na talíři tlejí.
Rýpe do nich vidličkou, až všichni dojí čeká,
rychlost jeho obědvání připomíná šneka.

Jeho mladší bratříček má zeleninu v oblibě,
ať mrkvička nebo špenát, všechno voní vábivě.
"Sněd jsem mámu, sněd jsem tátu a tebe teď taky sním,"
Zelenina s masem hraje u Jeníčka vždycky prim.

zulitvi
7. říj 2015

Zeleninu Venda miluje jakoukoliv. Ještě mi nic neodmítl. Ale maso .. to už je horší. Nesní skoro nic, ale jak vařím uzenou polívku, tak pak okusuje žebra, papulu má mastnou a ještě by si přidal. 😀

gryfis
7. říj 2015

Jak to jen napsat tak, aby to nevyznělo neslušně.. sežere prostě všechno a všeho kvanta, a to i pro mě největší hnusy, jako červenou řepu, růžičkovou kapustu, dušenou mrkev.. u mě asi špatné vzpomínky ze školních jídelen.. ale malému to odpírat nechci... a on to navíc ještě jí s chutí.. neuvěřitelné.. jen pro představu v sedmi a půl měsících neměl problém sníst denně 4 via pohárky plus kojení (2x zelenina)..příkrmy jsem začala dávat po ukončeném šestém měsíci...

nikamari
7. říj 2015

Zdravím, mám tři děti, starší syn miluje zeleninu a nemá rád maso, mladší syn miluje maso a nemá rád zeleninu a nejmladší dcera má nejraději maso se zeleninou. A tak maso staršího syna zpravidla za mými zády putuje na talíř mladšího, zelenina zase putuje k tomu staršímu,jen malá sní všechno a ohromně se u toho baví,když pozoruje tu hru škatulata hejbejte se co vymýšlejí bráchové, a maminka ta se diví proč je starší syn pořád tak hubený když mu na talíř tolik nandavá a proč je ten mladší skoro těžší než starší brácha.

marketa11112
7. říj 2015

nas prcek je nedonosene miminko, zacinal dostavat 2 ml mlicka v davce po trech hodinách, pomaličku s e to zvyšovalo. kazdopadne, i presto, ze jedl vic a vic , nikdy nesnedl celou davku , která se uvadi na obalech ci v tabulkách . ale zase na druhou stranu, jedl daleko casteji. jidlo po trech hodinách? u nas to bylo po 1,5 - 2 hodinách a to několik mesicu. s prikrmy jsme zacali kolem 6,5 mesice, snedl lzicku, dve, vytlacoval ve jazyckem ven... postupne se to ale zlomilo... ted v 9,5 mesici se pekne cpe 🙂) sni klidne 250g jogurtu, kase, zeleniny i zeleniny s masem, celou přesnídávku, cely banan s rozmackanyma piskotama apod...ji ted 5 - 6 x denne + párkrát cucnuti mlicka od mamky 🙂)... ale je spis hubene miminko, roste jako z vody, vse krasne dohnal, cely den se smeje....

tria002
7. říj 2015

Prcek je stale hodne kojen, ale cokoliv jsem mu dala kdykoliv snist, snedl s chuti, a rad.
Miluje ryby od Hippu, to sni fakt skoro celou sklenicku. Chodim prihrivat, protoze kdyz zjisti, ze doslo, tak buli..
Miluje kojeni a miluje cokoliv snist. Vcetne granuli nasi kocky, papiroveho kapesniku, kdyz se mu to povede ( coz zdatne zkousi) a televizniho ovladace..

verkaunka
7. říj 2015

Tak nám zeleninka vůbec nedělala problémy, malá má sice vybrané chutě, ale cokoli jsem jí nabídla, to bylo bez problémů, pamatuji, kdy jsem jí dala poprvé rybu, mě to absolutně nevonělo, ale ona si pošmákla na celé skleničce 😀... Jinak s masíčkem to bylo horší, ale teď? Sní snad víc masa, než maminka, a to je co říct 😀. Teď u nás frčí masíčko a rýže nebo brambory. Řekla bych, že není vybíravá, a s příkrmy jsme začínaly právě na HIPP, a nemůžu jinak než hooodně pochválit 🙂.

qintus
8. říj 2015

HIPP, HIPP hurá,
příkrmy nám dělá.
Papání je u nás boj
s HIPP tomu dáme nový náboj.

Mrkev, brambor, řepa, dýně,
ať jí dělá máma nebo tchýně
Zeleninku nemám zatím moc rád,
že by HIPP byl můj kamarád?

S masem teď začínáme,
vše pěkně mícháme.
Až to naše dítě začne pořádně jíst
nezůstane u nás ani zelný list 🙂

petulinavav
8. říj 2015

Dcerka od narození nebyla velký "jedlík". Od začátku jsme bojovali, aby vůbec vypila trochu mlíčka. Proto jsem se i zavádění příkrmů dost obávala, o to ale bylo větší překvapení, když zeleninové a poté i masozeleninové příkrmy jedla takřka bez problémů a moc jí chutnaly. Snědla všechno, akorát květák jí moc nechutnal. Takto to probíhalo cca do 1 roku a potom začala trošku zlobit. Ze syrové zeleniny jí vlastně akorát okurku a ledový salát a ostatní zeleninu se snažím nějak zamaskovat do hl. jídla, aby to nepoznala 🙂 S masem to také není žádná sláva. Jedno sousto převaluje v pusince třeba i 5 minut a pořád mi říká "Koušu, koušu", i když maso je měkoučké a dávno rozkousané...Když koupíme Hipp Bio srdíčko 1- 3 roky - dětské těstoviny v plastové krabičce, tak ty slupne tak rychle ani nevím jak 🙂 Má je opravdu moc ráda, nejvíce jí asi chutnají Boloňské špagety 🙂

pipettka
8. říj 2015

Jedině hipp, chutná dítěti i mě, hlavně ty ovocné 🤐 , zkoušela jsem i jiné značky ale nebylo to ono, ty ovocné mi přišly takové divně zahuštěné 😝

vanilkacka
8. říj 2015

Když naše dcera ochutnala poprvé mrkev, tak ji více zajímal bryndáček a jak si zamazat ručičky. Postupně se to den ode dne zlepšovalo. Jakmile se naučila jíst zeleninu, tak jsem začala kupovat dospělácká jídla pro miminka. S manželem zbožňujeme italskou kuchyni, takže boloňské špagety od 4. měsíců byla jasná volba. A dcera nezklamala, je po rodičích. Jedná se o její nejoblíbenější pochoutku.

vendiisek
8. říj 2015

Malý si už začal trošku vybírat. Sedí u svého stolku a říká si na co má chuť 🙂 Ze zeleniny jí vše. Tedy až na rajčata, která miluje, ale bohužel je nyní nesmí, protože by mohly být jeho alergenem. Má ji rád i syrovou a někdy si ji bere v lednici už i sám. Jinak je to velký masožrout, miluje téměř všechno maso a šunšun (šunku). Občas je ale problém do něj dostat rybu, tuňák mu nejede, za to lososa miuje. Hezký den všem 🙂

cinda82
8. říj 2015

Verunku "jídlo" zatím teprve čeká, ale doufám, že díky hipp skleničkám jí bude chutnat všechno 🙂

anuliina
8. říj 2015

Mám tři dcerky.Ta nejmladší zatím pouze na mateřskem mlíčku.Tak napíši zkušenosti se zeleninkou a masem u starších dětí.
Díky tomu,že já mám k zelenině a můj muž zase k masu,velmi kladný vztah,měli podle mého obě děti velký vzor.Začínali jsme se zeleninkou i v jejich útlém věku.A jejich nejoblíbenějším byla brokolice.
Pamatuju si,když byli ješte mladší a hlídala je kamaradka.Ta mi s udiveným výrazem přisla sdělit,jak ty moje děti snědli všechnu zeleninu a ovoce,které jim připravila. 😀 Bohužel jeji děti jí zeleninu odmítali.Spíše sáhli po něčem sladkém.Otázka zněla.A jíte ji vy,rodiče?Odpověď byla samozrejmě ne.
A tak to bylo i ve školce a nyní i ve škole.Jsem rada,že jsem děti naučila na tu správnou stravu již od malička.Takže vůbec asi není divné,že jejich nejoblíbenějším jídlem je zeleninový salátek s tuňákem. 😀 Jak já jsem vděčna za to,že to není např.hamburger.
U té nejmladší dcery mám v plánu jít stejnou cestou.Takže první příkrmem bude opět zeleninka. 😉

asadek
8. říj 2015

no my zatím s příkrmy teprve začínáme, malá má 4 a půl měsíce. Za tu dobu stihla ochutnat mrkvičku, mrkvičku s bramborem (ta chutnala velmi 🙂 ) a pak sme přešly na dýni 😀 tak ta byla všude jen ne v puse 😀 plivala to na všechny strany 😀 takže jsme zkusily batáty s troškou mrkve a ty už zase šmakují, naštěstí 😀 zítra se chystáme na brokoličku, tak jsem moc zvědavá, jak bude chutnat 😀

zuzanamil
8. říj 2015

Andrejka má zeleninku radsej než ovocie. Nikdy nebol problém s masozeleninovymi prikrmami. Má rada vsetky. Kupujem Hipp, pretože je kvalitny a hustý a bio.

skyvik
8. říj 2015

Ačkoliv Natálce vařím domácí příkrmy, nejraději má stejně hotové skleničky. Poprvé mi snědla "velký oběd" kupodivu po očkování, asi proto, že jsem jí dala ze zásob skleničku od Hipp - bramborové pyré s kukuřicí a krůtím masem (nechci si šplhnout značkou jídla 🙂). Teď má nejraději všechno, kde jsou rajčata, top jsou u nás boloňské špagety, ty bych jí kolikrát snědla i sama 🙂 Začátky byly samozřejmě hrozné, to jedla celý týden maximálně jednu lžičku, postupně se množství navyšovalo, ale i teď ještě občas u oběda zlobí, musí si s něčím hrát, jinak pusinku našpulí a sklapne a vůbec ji neotevře, takže má na stolečku hromadu lžiček, krabiček s vitamíny, šumák, Tic-Tac a tak 🙂

kristyna8
8. říj 2015

My jsme začínaly přikrmovat první lžičkou mrkev od Hipp,akorát že místo první lžička to byla první sklenička,se zeleninou problém nemáme 🙂

mississka11
8. říj 2015

Dobrý den,
my jsme začínali s příkrmy již ve 4 měsících. Klasicky mrkvička, brombor... Jenže Monča nám všechno vyplivala. Krásně ukázkově příkrmy začala jíst až s ukončeným šestým měsícem, kdy ještě kouká, že by si i přidala. Začala i krásně jíst ovoce. Z příšerného boje to byla najednou úplná pohoda. Nejvíc chutná zeleninová směs 🙂

craki
8. říj 2015

Největší sranda na světě je, když mama ji... To se nemůže vynadivat a krasne se u toho směje... Tak jsme zacli prikrmovat a po týdnu už snedl všechno i se sklenickou 🙂 Chutná mu všechno, dokonce i obávaný spenat a brokolice... Ale na jídlo musí mít nas mlady pan soukromí... Když se na něho někdo diva, nebo jen projde kolem, je po jídle a malý se dere ze zidlicky ven pripadne se směje na cele kolo 🙂

lin18
8. říj 2015

Syn byl od malička velký jedlík...mlíko by pil klidně celý den v kuse. Když jsme začali s příkrmy byl úplně nadšený...nejradši by snědl i lžíci. Bylo pro mě těžké začínat s příkrmy postupně a pomalu....jakmile jednou ochutnal i jinou stravu než mlíko chtěl jíst pořád. Kladný vztah k jídlu mu naštěstí vydržel. Samozřejmě měl období kdy odmítal určitá jídla....ale pokud se jednalo o jeden dva pokrmy, které nemusel neměla jsem s tím problém. Vzhledem k tomu, že máme zahradu snažím se mu vypěstovat a zpracovat co nejvíce našeho ovoce a zeleniny. Na cesty jsem ovšem dávala přednost hotovým skleničkám....i kvůli obsahu masa, na jeho zavaření si vzhledem k možným rizikům netroufám. A jedna zajímavost....syn má vždy v oblibě to ovoce a zeleninu, které zrovna není v sezoně...takže celou zimu kupujeme cherry rajčátka, jahody, okurky, broskve...a když je pak máme na zahradě má z nich radost tak dva dny a pak je odmítá. Ovšem jakmile sezona skončí už se jich zase dožaduje 😀

aaa13
8. říj 2015

Od první chvíle naprosto bez problémů. Každé krmení nedočkavě otevřená pusinka. Malého neodradí ani mnohdy "varovná" barva příkrmu. 🙂 V šesti měsících neumí mluvit, ale oči a ústa mluví za něj. Když se blíží konec krmení a už nezbývá mnoho soust na pidi lžičku, jakoby tušil a hlídá si každý pohyb. Snědeno. Odkládám lžičku s mističkou. Začíná panika. Upřený pohled na vzdalující se nástroje. Řev... Zase zítra, lásko. 😉

zuzaaanka
8. říj 2015

Tak hlásím, že sklenička Hipp prošla tou nejpřísnější kontrolou! Po té, co vyprskal jiné příkrmy ze skleniček, tenhle snědl naposezení, otevíral pusu, jako kdyby týden nejedl, super! Jsem se bála, že budu muset jen vařit a nemusím! Jupííí 🙂 Palec hore!

sedmiteckas
8. říj 2015

Začátky se zeleninou nebyly bůhvíjak slavné, občas to u nás skončilo pořádným prskancem zeleniny na mém oděvu. Dcera stále hodně preferovala umělé mléko, takže to mnohdy vypadalo tak, že zeleninky si jen "zobla" a už natahovala ruce po lahvi s mlékem. Postupně v dalších měsících jsem často nabízela uvařenou zeleninu v celku (mrkev, květák, brambor) a nechávala ji, aby jedla sama rukama, možná i tím zelenině přišla na chuť. Teď máme skoro 14 měsíců a z Lucky se stala docela obstojná "jedlice", sní mi docela bez problémů hustou pórkovou polévku s bramborem, jako třeba dnes. Když je času méně, dáváme skleničky od HiPPu nebo Hamánku. V tomto věku je pro moje dcera hlavně vyžaduje jíst SAMA, (nesmím ani držet lžičku), jakmile jí naberu a nasměruji do pusy, začne se vztekat. Takže shrnuto a podtrženo, zeleninu, maso i další stravu jíme rádi, ale hlavně ve stylu "JÁÁÁÁ SAMA".

benjik
8. říj 2015

Náš syn i mladší dcerka jsou popelnice,které snědí všechno. Syn luxuje talíře i po ostatních a to tak,že už by se nemusely ani umývat.😀 Úplně se děsím jeho puberty,to abych měla pole se zeleninou a statek se zvířaty, abych ho zvládla nakrmit.

bobulinka
8. říj 2015

Jak můj starší synek tak moje desetiměsíční holčička příkrmy milovaly. Klidně se přiznám, že jsem hooodně kupovala skleničky. Až s druhým děckem jsem chvíli vařila, ale prostě kupa starostí kolem děti a domácnosti moje snahy zase utlumila. U nás po klapnutí víčka obvykle začne radostné hýkání. Malá sní úplně všechno a s radostí. Ale syna nepředčí, dodnes si pamatuji, že jsem pediatričce říkala že k obědu si dá syn tu 250g skleničku a když jí sní tak by si dal eště a ona rázně zahlásila: Noo to by mu snad mohlo stačit nééé.

dubina
8. říj 2015

Syn má zeleninu moc rád, nejraději okurky a rajčata, miluje mrkvovou, brokolicovou a dýňovou polévku.....maso sní všechno a na všechna způsoby, ryby má také moc rád....chlap a všežravec 😀 .

teriska94
8. říj 2015

Najeli jsme na zavádění příkrmů podle Hippu a Ellinka zbožňuje masozeleninové příkrmy, nemůžeme do ní dostat večer kaši, tak papá maso se zeleninkou 🙂 Už jí ani nestačí malá sklenička.. Ale je po mamince, nejvíce jí chutnájí Boloňské špagety a ani se jí nedivím, taky mi to chutná a to je co říct 🙂

Strana
z6