Jak jste řekly partnerovi, že bude táta?
Těhotenství je pro někdy příjemné překvapení a jindy pořádný šok 😀 Vzpomínáte, jaké to bylo, když jste se dozvěděla, že jste těhotná? Kdo se tuto novinu dozvěděl jako první? 🙂 Co říkal budoucí tatínek? Jak jste mu řekly, že budete tři, později čtyři, bude vás pět.. ? 🙂

Mě můj překvápko zkazil-toho dne (dělali jsme ve stejné fabrice) za mnou přišel,jestli bychom mimčo ještě o 1-2 měsíce neodložili,at se nám stihne dostavět dům a stihnem se nastěhovat do nového před porodem....
No uplně v šoku s otevřenou pusou sem na něj jen hleděla a pak sem po něm vyjela,že to už odložit určitě nepůjde-že už sem těhotná !!!
Tak u nás to neproběhlo podle mých představ...Ale ted mám posledních 6 pilulek antiny a jdem ještě na třetí...Tak to už snad udělám jinak to oznámení o těhu 😀 😉
Objednala jsem dort na kterem bylo napsano "Congratulations, you are gonna be a daddy" 😀
U prvního - přepadla jsem ho z počůraným testem v chodbě, když přišel z práce a mávala mu tím, před obličejem.... Prý - co to je? Já - s protočením očí - Asi těhotenský test, ne? On - A co říká? Já- že nás bude víc!!! No a nastalo objímání..
U druhého - Jsem ho zavolala do pokoje, páč jsme byli u tchánovců a řekla mu... No Aničku bude ségra 🙂
No u nás to bylo oznamování nadvakrát. Při prvním těhotenství jsem mu oznámila, že jsem to ještě nedostala, ale že test je bílej, takže nic a musím k doktorce aby se na mě podívala. No a u doktorky se mi potvrdilo těhotenství, takže jsem na jeho otázku tak co mu řekla, že jsme v tom 🙂 Byl nadšenej. Bohužel jsem v 9 tt potratila ☹ A napodruhé mě bylo několik dnů špatně a měla jsem zvýšenou teplotu a on mě hnal za obvoďačkou, že jsem určitě něco chytila. A já si ráno udělala test a vyšlo okamžitě //. Večer když přišel domů, tak jsem mu říkala, že k obvoďačce nemusím, protože vím co mi je. Koukal na mě a ptal se jestli angína či co 🙂 Tak jsem mu řekla, že jsem opětovně těhotná a že mu rozhodně angína říkat můžeme 😀
Ale je fakt, že jsem si to oznamování vždycky v mysli představovala jako hroznou romantiku, ale ve skutečnosti jsem ji nikdy neudělala. Ale myslím, že to nevadí 🙂 Můj manžel byl pokaždé nadšený i bez nějakého romantického gesta ve stylu koupených dětských botiček apod. 🙂
Když přijel z práce, otevřela jsem mu se slovy: Ahoj taťko. Bylo mu to hned jasné 🙂 prý to tušil, protože jsem 2 dny předtím udělala příšernou scénu vlastně kvůli ničemu 😀
@lidka_hipp Nejspíš 😀 Příště možná nebudu ani potřebovat těhotenský test 😀
u nas to bylo tak, ze jsem byla v praci a udelalo se mi spatne, tak jsem si dosla pro teh.test a vida, dve carky, byla jsem stastna a po praci jsem jela hned domu, kdyz jsem to priteli ukazala , byl ten nejstastnejsi chlap pod sluncem.protoze jsme se o mimco pokouseli delsi dobu a nic a najednou se nam to povedlo.... takze se hrozne moc tesime a uz premyslime, ze za dva roky budeme ctyri. 😅
porad jsem chodila po byte a rikala, ze jsem "to" nedostala. Tak mi dal pusinku na bricho a rekl, ze to asi bude Donicka (puvodni jmeno, mela to byt holka Doňa Mafioza jsme ji zatim rikali). Takze mi to vlastne rekl on 🙂 Pak jsem jela na 14 dni pracovne mimo ČR, testy jsem mela s sebou a kdyz carka silila, tak jsem psala sms. Bohuzel bezprostredni reakci jsem nevidela, no ale co, vsechno dobre dopadlo, mame kluka 😀
Měla jsem pár dní zpoždění, manžel byl zrovna na 14 dní na služebce v cizině. Pořád mi to nedalo, tak jsem si koupila test a hned ho vyzkoušela na záchodcích na univerzitě 😀 nevěřila jsem vlastním očím, když jsem poprvé v životě koukala na 2 čárky. První jsem to řekla svému bráchovi. Nutně jsem se potřebovala svěřit a manžel už seděl tou dobou v letadle. Jela jsem za ním do Prahy a tam na hotelu jsem mu řekla, že mám pro něj dárek a že musí hledat. Říkala jsem přitom "zima zima přihořívá hoří" 😀 pochopil to docela rychle 🙂
U mladšího syna jsme jeli na víkend na Slovensko na relaxační pobyt... A tam jsem mu večer, když se koupal, dala na polštář mimi botičky a dopis "od miminka" s tím, že se na něj v listopadu těší a otočila jsem se, jako že spí... Takže bohužel jsem neviděla jeho první reakci, ale bylo hodně dlouho ticho...
U dcery jsem mu poslala SMSku s podobným textem, protože nebyla plánovaná a ani nebyla jiná příležitost, jak mu to oznámit - něco jako Ahoj tatínku, vím, že jsem přišlo nečekaně a neplánovaně, ale věřím, že i tak mě budeš mít rád a těším se na tebe v listopadu 🙂
Můj dostal k výročí svatby fotoknihu s mými tzv. glamour fotkami...až na poslední, tam jsem držela v ruce dětské bodýčko a cedulku s nápisem "klokan přiletí v říjnu". (Jeho oblíbené filmy "Jak dostat tatínka do polepšovny" a "Jak vytrhnout velrybě stoličku" - kdo zná, pochopí). Knihu se zaujetím procházel a u poslední fotky koukal a povídá mi "Ty už to víš?"....😀 😀 😀 Reakce jak fík. 😀 No, a pak počítal, od kdy jsem těhu a radost, pusy a tak... 🙂
@janesafari Tak miminko na cestě nemůže počkat, stěhování ale ano 🙂 Přeju vám, ať třetí miminko vyjde podle vašich představ 🙂
@anjelita A jak mu dort chutnal? 🙂
@hohe Ano, s každým dalším dítětem převládá nad romantikou praktická stránka věci 😉
@lucinka58 To hlavní přece je, že byl muž nadšený a stál při vás, ať už se dělo cokoliv. V tomhle moc romantická nejsem a ocením spíš praktická gesta, třeba to, že manžel tehdy komplet převzal nákupy, abych nemusela nic těžkého nosit 🙂
@ammmi Těhotenské hormony 😀
@janina262 Gratuluji k vytouženému těhotenství a přeji vám, ať dobře vyjde i to další v budoucnu 🙂
@dokument U nás bylo "pracovní" označení Aničky v mém břiše vetřelec 😀
@ajka198 Jak rychle pochopil, co má hledat? 🙂
@vera_vila To je opravdu krásné 🙂
@brokovich Velká gratulace k miminku!!! 🙂
dle mé intuice jsem si udělala test ktery jsem si schovala a když jsme byli sami a partnerovi rodiče odešli ven .se mě zeptal co jsem mu chtěla říci a s kapsy jsem vytáhla test a řekla že bude taťka . Reakce byla slzy a obětí 🙂
Tatka koupil tehotensky test, me rekl rano se do kelimku vycurej a az se vzbudim ja tak to dodelam 🙂 tehotensky testy zkusil hned dva, neveril svym ocim 🙂
@lidka_hipp manžel je neurolog 😀
@lidka_hipp zprvu mi zacal odtahovat gate, coz jsem vunec nepochopila..pry si myslel, ze mam nekde schovany TT🙂 pak jsem musela radit a nasel 🙂 pak jsme se rozbuleli, jak zelvy a hned do sebe naklopil mini metaxu 🙂
O mém těhotentsví věděla jako první mamka (pracuje na gynekologii-šestinedělí) a já byla u nich na oddělení hospitalizovaná pro silné bolesti v podbřišku. Když jsme měli potvrzené tlukoucí srdíčko, propustili mě domů. Po cestě jsem se zastavila v obchodě a koupila jsem ty nejmenší miminkovský ponožky, které měli a dvě taštičky....Večer jsem pozvala mýho taťku a manžela do "naší" restaurace (měli jsme tam 1.rande, svatební hostinu), potajnu jsem objednala dva panáky s tím, ať je tak za deset minut přinesou.. No chlapi kecali, zrovna tam běžel v TV hokej, tak komentovali... Pak jsem jim dala každému jednu taštičku s ponožkama. První je vytáhl můj taťka a říkal co to je? A manžel "Co? Děláš si srandu? Fakt?" No a měl plné oči slz, běžel mě obejmout, dal mi pusu a do dneška se s tím nesmířil, že je taťka.. A to je Jiříkovi dnes deset měsíců.. 😀
Já stále přemýšlela jak mu to řeknu až to příjde - nějak romanticky (začali jsme se pokoušet v červnu) no nečekali jsme to tak rychle a když mi v červenci vyšel pozitivní test tak jsem mu ho nevěřícně ukázala > a on hned nevěděl co to znamená tak jsem mu řekla no vidíš ty dvě čárky? ,,Takže jsi těhotná - skvělé´´.
tak snad u druhého (které chceme) na něco originálního příjdu 🙂
moje tehotenstvo bolo total prekvapko pac som mala normalne mesicky(vtedy som si myslela ze su to mesičky pak som si to neskor studovala a original mesicky to neboli ale podobalo sa to 😎 ... a tak nič nenasvedcovalo tomu ..az mi moj povedal ze mam akesi vypuklejšie bruško😀 aa tie divne mesicky boli čoraz divnejšie uz sa ani tak neopakovali😀 ..tak sme teda kupili test pamatam ze som sa triasla az ked som ho šla kupovat pač vobec som nevedela čo spravim boli sme iba par mesiacu v čr prišli sme za praci byvali sme na takej prastarej ubytovni..
test bol pozitivny ja som plakala in si na to otvoril pivo s kolegami... bolo to take divne
.bola som v soku ešte vacsom ked mi potom gyne povedal ze uz začinam 13tt a mimčo uz pekne rastlo..
ale tak šlo to boli to tazke chvile ustali sme ich pač som sa musela rozhodnut či tu budeme s mimčom zit alebo na SK atak sme začali tu niečo hladat nejake pohodlnejšie byvanie predsa ubytovna a miminko to neviem si ani predstavit😀
tak sme sa nejak zariadovali nejaky nabytok miminkovske veci byvanie..zbehlo to velmi rychlo a bol to i docela stres... ale ustali sme to : 😅 😅
Popravdě partner to věděl dříve než já. Neustále se vyptával, zda jsem to už dostala a přinutil mě udělat si test, že jsem nějaká divná. 😀 🙂
že budeme mít dítě se dozvěděl když jsme spolu jeli autem, měla jsem v tu dobu volat doktorovi jak dopadly krevní testy a neměla jsem možnost být osamotě. Slova "doktor" a "kontrola" ho trochu polekala než jsem vysvětlila že nejsem nemocná. o druhém dítěti se dozvěděl o měsíc později když jsem před ním /sama v šoku/ stála s fotkou z ultrazvuku:musím ti něco říct..." a nějvětší šok měl když jsem mu o několik měsíců později ráno volala do práce že jsem v nemocnnici, právě jsem se probrala z narkozy a děti už jsou na světě - byla jsem v šestém měsíci těhotenství...(oznámení, že jedno naše zlatíčko po čase zemřelo si pamatuju přesně, ale to je jiný příběh)
@lidka_hipp po 14 dnech, co jsme se neviděli, bylo jasné, kde začne hledat 😉
U nás to byla veliká radost a překvapení v jednom. o dítě jsme se sice snažili ale testy vycházeli negativně o to větší překvapení bylo když mi doktorka oznámila že jsem na konci 3 měsíce a že si musím urychleně ( následující den) zajít na screening takže tatínkovi jsem to oznámila se slovy musíme do nemocnice na testy jsem ve třetím měsíci 🙂 byl tak v šoku, že se mnou celí den skoro nemluvil 🙂
Rano kdyz jsem se od pani doktorky dozvedela ze jsem tehotna tak jsem pritelovi napsala sms ze to opet nevyslo, byl zklamany. Ja si ale koupila dudlik a ten jsem mu zamotala do trenek na spani a kdyz sel ze sprchy a chtel si vzit trenky tak se nestacil divit. Prisel za mnou a s usmevem od ucha k uchu se me ptal jestli jo. A ja ze jo a tolik pusinek co dostalo moje brisko uz asi nikdy nedostane. Bylo to krasne...... 🙂
Poslala jsem mu MMS s fotkou pozitivního testu k narozeninám.
Manzel se vzdy pri myslence, ze budeme mit jednou deti tesil, jak bude nakupovat lego a igracky a jak si s tim vsim jednou budou hrat...miminko bylo planovane, a protoze jsem se to dozvedela na konci listopadu, uz ani nevim jak, ale vydrzela jsem do Mikulase a udelala mu jakoze nadilku - balicek (ovoce, mikulasskou fugurku, certa atp....)no a do balicku vlozila koupeneho igracka "tatu"...🙂chvilku trvalo, nez mu to doslo, ale pote se mu nalily slzy do oci, objal me a rekl: tak Ty budes maminka!🙂
Tatínek se to dozvěděl, když přišel z práce a to na dvakrát nejprve, že se cítim divně a mám tušení, pač miminko další už nechtěl.A druhý den jsem už oznámila , že test vyšel pozitivní.Nakonec je moooc rád.
Zhruba 14 dní před přítelovými narozeninami jsme se dozvěděla že jsem těhotná. Takže jsem měla vymyšlený ten nejlepší dárek na světě. Do obálky dostal fotku z ultrazvuku a na ní napsáno Jonášek nebo Natálka? 🙂
ale řeknu vám, těch 14 dní bylo hrozných, měla jsem takovou radost, že jsem se bála, že mu to prozradím dřív 😀

@lidka_hipp nějak ho to nevyvedlo z míry, poněvadž jsem si těhotenské testy dělala pořád, dlouho se nám nedařilo, do toho ZP atd.... To už jsme měli i starší dceru. Mrkl na ten test, pak mu to nedalo, vrátil se a podíval se pořádně a začal se radovat 🙂