Jak se u vás píše Ježíškovi?
Milé maminky a budoucí maminky, začal nám první adventní týden a u řady z vás už určitě voní cukroví, ve skrýších se schovávají dárky a dopisy Ježíškovi jsou poslány. Jak se dopis píše u vás? U nás se vždycky kreslil, a to i hodně dlouho potom, co jsem už nebyla dítě. Jen pak se neposílal Ježíškovi, ale dávali jsme ho na lednici 🙂 Budu ráda, když mi napíšete, jak to u vás chodí. Navíc tři diskutující z našich diskusí na konci týdne odměním vánočním balíčkem z KiKu plným krásných dekorací a doplňků.

Aho Klárko,u nás to je tak že já napíšu úvod a to co by chtěla se namaluje( přikládám loňský dopis) loni jsem ještě kreslila a psala já a letos už bude sama a chce i sama psát tak uvídeme jak velký bude papír 🙂 jinak pak dáme večer dopis za její okno v pokojíčku a čekáme až si ho ježíšek odnese,většinou si ho odnese když je ještě ve školce,ale jakmile se vrátí ze školky letí do pokoje na kontrolu zda si ho odnesl.To je pak radosti když tam není. Ale dopis se vrátí i s odpovědí když něco nedorazí na štědrý den.Monika
U nás děti kreslí co by si přály a dáváme to na okno, aby si to mohl Ježíšek večer vzít, do rána dopis vždy zmizí 😉
U nás se píše Ježíškovi první adventní neděli. Píšeme všichni. Ono se to pak i docela hodí a člověk nemusí nic složitě vymýšlět 🙂 Dopis se dá k oknu (dřív, když jsme měli okna dvě zasebou, tak do toho meziprostoru) a Ježíšek si ho odnese a nechá tam nějakou sladkost/ovoce. No ale samozřejmě too má moc a dává si na čas, takže dopisy na okně stále jsou 🙂
Krásný večer.
U nás se píše (když to dcera neuměla, tak kreslila) Ježíškovi. Obálka se zalepí a dá na okno. V noci Ježíšek přiletí, obálku si vezme a na důkaz, že tam byl, nechá na okně pozornost (dobrůtku) a za sebou trošku nepořádek. Ráno rozespalá, ještě v pyžamu....ale šťastná (to je na tom to krásné, pohádkové)
Letos jsme napsali na Boží Dar (Ježíškova pošta)
Starší syn teď pomalu objevuje kouzlo písmen, takže Ježíškovi dnes poprvé napsal...Pak si ale uvědomil, že Ježíšek je miminko a neumí vlastně cist, dokreslil obrázky ..Mladší je velkej opičák, tak svůj dopis od staršího opsal tedy v rámci svých možností 🙂 Pak ho dali za okno a chodili se pořád divat, jestli už je jejich dopis pryč. .Prisahali, že neusnou, dokud dopis za oknem bude, ale nevydrželi a ráno byli nadšení, že Ježíšek nezapomněl, že už teď ví, co jim má donést pod stromeček. ...
U nas to bylo tak ze pritelovo dcerka je v prvni tride a jeste vsechny pismenka neumi.. prisel mi Vanocni katalog z hrackarstvi,uvarili jsme si spolu rano na 1.adventni nedeli kakao,dali si vanocku a to co se ji v katalogu libila nakreslila a nakreslila i neco co videla ruzne v reklamach... ale nedala jinak nez ze ja musim jeziskovi taky nakreslit to co bych chtela..tak ja totalni malujici antitalent jsem kreslila taky..kdyz se vzbudil i pritel (jeji tatka) tak musel kreslit taky😀 pak jsme to jen podepsali,zalepili do obalky,nadepsali obalku a dali za okno.. dopis tam byl az do odpoledne ,pak jsme ji vezli domu za mamou a dopis jsme vzali..dnes jsme ji meli na odpoledne a ani se nezula,neslikla a bezela se podivat za okno.. cela natesena pribehla ze dopis tam uz neni ale ze ji tam nechal adventni kalendar 🙂
@katerina20 To je pěkné, že vás s přítelem přiměla taky namalovat vaše přání Ježíškovi 🙂 Vánoce jsou pro nás takovým návratem do dětství… Ale je mi jasné, že některá přání nás dospělých se trochu hůř kreslí 😉
Kdyz jsme byly my se sestrou male, tak jsme vzdy kreslily i psaly a hotovy a vyzdobeny dopis pro jeziska jsme privazovaly za okno nebo na balkon. Zatim mam doma dvouletaka, takze jsme jeste dopis jeziskovi nepsali, ale az budeme, chtela bych v tradici pokracovat a delat to stejne jako jsme to delavali my.
Jelikož budeme poprvé slavit vánoce ve třech, domluvili jsme se manželem, že budeme psát ježíškovi všichni. Maminka s tatínkem přeci taky dostávají dárky, nebo ne? Kdo jiný by měl jít dětem příkladem. Na dopisy napíšeme adresu a schováme je za okno. Speciální vánoční skřítek si dopisy vyzvedne a předá je Ježíškovi 😉
Protože děti ještě neumí psát. Každému nachystám tvrdý papír A3 a nahoru napíši spolu s dětmi: Milý Ježíšku, celý rok jsem byl moc hodný a moc bych si přál dostat:.... Pak děti si vystřihnou z časopisů věci co by si přály a já jim pomůžu. Věci již mají vybrané dřív a trošičku se to snažím korigovat. Snažím se jim vysvětlit, že vše dostat nemůžou atd. ten starší je ve svých 4,5 letech rozumný a když je věcí víc řekne: Mami tak buď mi koupíte něco z toho k narozeninám, nebo si o ně napíši k dalším Vánocům 🙂 Vystřižené obrázky si nalepíme na papíry a dokreslíme stromek, dárky,.... a nakonec Ježíškovi poděkujeme. Papíry srolujeme, zavážeme červenou stužkou a dáme za okno (mezi okna). Děti jdou spát a v noci si přání odnese Ježíšek. Ráno se probudí a přiletí, že už tady byl Ježíšek a přání si odnesl 🙂
Takto jsme dávali za okno i když jsem byla malá já a bylo to nádherné. Moc se mi nezamlouvá zvyk posílat dopis Ježíškovi na adresu a ještě že na ni odpoví. Ježíšek je něco tajemného a proto se snažím, aby se rozvíjela představivost v dětech samotných.
Dcera 4 roky, si dopis Ježíškovi namaluje a dá za okno, pak pak maluje a píšeme Ježíškovi na Boží dar a hlavně na co se těší je celorepubliková akce vypouštění balonků pro Ježíška, ta bude teď v pátek, tak napíše co by chtěla a pustí s dětmi do nebíčka. 🙂 Musí to mít pojištěné na všech frontách 🙂 Je krásné vidět ty její rozzářené očička, pokud to zrovna nezkazí učitelka ve školce, která jim řekla, že dárky do školky kupuje paní účetní ☹ ☹ ☹ (ještě je mladá a nemá děti, ale mrzí mě že to kazí ostatním)
Moc děkuji, že jste se s námi podělily o své tipy, vzpomínky a historky v rámci Dnů s KiKem! Bylo to pro mě velmi inspirativní a pevně věřím, že i pro vás 😉 Pokud byste chtěly dostávat newsletter z KiKu s aktuální nabídkou, můžete zaregistrovat svůj e-mail zde: http://www.oblekamesechytre.cz/registrace-newsl...
Přeji vám všem příjemný advent, krásné Vánoce a hodně štěstí, zdraví a lásky celé vaší rodině v příštím roce! Klára & tým KiKu

Naše holky zatím Ježíškovi nepíší, jsou malé.....ale co si já vzpomínám....psávaly jsme se sestrou dopis Ježíškovi s našimi přáními a pak jsme ho dávaly za okno. Ježíšek si ho měl vyzvednout.....chodívaly jsme pořád koukat, zda tam dopis ještě pořád je.....Mamka nás někdy fakt napínala a nechala ho tam třeba 2 dny 🙂 Bylo to pro nás vzrušující a moc jsme se těšily, zda se nám přání splní...... 🙂