icon

SOUTĚŽ o balíček pitného režimu Rajec

jana_rajec
21. bře 2016

Daří se vám dodržovat pravidelný pitný režim v průběhu dne? Jak si pomáháte - máte nějaké osvědčené triky, jak nezapomínat pít? Napište nám a my jednu odpověď ještě dnes po 19. hodině oceníme balíčkem pitného režimu od pramenité vody Rajec! 🙂
------------------
Vyhodnocení:

Díky všem za bezva tipy! Pokud bych to měla shrnout, doporučujete brát si vodu všude s sebou nebo mít velké hrnky či konvice stále „na očích". Dětem doporučujete nabízet pití v atraktivních lahvičkách nebo skleničkách, dávat jim brčka nebo vymýšlet nějaké prosté hry typu: Ťukneme si „na zdraví“! 🙂

Bohužel se také ukázalo, že mnohé z nás na doplňování tekutin trochu hřeší… Pokud pitný režim „lajdáte“, myslete na to, že jeho dodržování má nesmírně velký význam na správnou funkci našeho těla. Pokud pijete až tehdy, kdy vaše tělo vysílá signál, že má žízeň, je to špatně. Začít s příjmem tekutin byste proto měly hned po probuzení a na lačno vypít něco mezi 0,3 – 0,5 litrů vody. Největší přísun vhodných tekutin, mezi něž patří vedle pramenité vody 100% ovocné šťávy a neslazené čaje, byste měly tělu dodat mezi hlavními jídly. Naopak nejméně pít především před spaním.

A kdo získal za dobrou radu naši dnešní výhru? Na balíček pitného režimu se může těšit @1denca . V její odpovědi nás zaujal tip, jak motivovat naše nejmenší: „…synovi nabízím pití celý den, připomínám mu, aby se napil a když pije méně, zkouším to nějakou formou hry nebo srandy. Třeba vezme hrníček a napije se, položí a já ještě, zase se napije, položí a já zase ještě 🙂 smějeme se u toho ale vypije takhle najednou klidně i přes půl hrnku emoticon a nebo miluje když děláme "na zdraví" a potom se pokaždé napije 🙂

Gratulujeme! @1denca, moc prosíme o zaslání adresy, na kterou můžeme zásilku doručit, prostřednictvím soukromé zprávy. 🙂 J.

SOUTĚŽ o balíček pitného režimu Rajec
Strana
z5
sona1212
21. bře 2016

Bylo pro mě vždy velmi těžké dodržovat pitný režim ale od té doby co jsem přišla o ledvinu proste musim pít presně tři litry denně méně nepřipadá v úvahu aby se ledvina prolila a více bych taky neměla pro změnu aby toho na ni nebylo moc. Ze začátku to bylo dost těžké ale pomohlo ráno udělat dvoulitrovou konev s cajem, který piji během celého dne a do litrové lahve vodu,kterou si můžu vzít všude ssebou a vím že tohle všechno proste vypít musím jinak bych mohla přijít i o druhou😒 jelikož je moje dvouměsíční dcerka od narození na UM tak pije denne zhruba 120 - 150ml fenyklového čajíku a musím říct že i ona si na to zvykla a když má žízeň ozve se 😊

mrkew
21. bře 2016

Pitný režim. ...no v nem docela pokulhávám ale přes léto piji často vždy si udělám čerstvé nealko mochito a to srkam celý den. Moje mamka má trik ze si dava pouze sklenku jelikož když před sebe da celou Pet láhev nevypije toho tolik

markysek2
21. bře 2016

pitný režim dodržujeme, já ze zdravotních důvodů musím, takže zvyk mám to je zíklad dětem jsem(vlastně jsme) inspirací..největší žízeň totiž mají když pijeme my rodiče, občas je to jedno kdo, protože co kdyby měl něco lepšího než ono samo ....takže piju já, automaticky chystám a dávám napít i dětem , samozřejmě to přišlo až postupem času začali jsme u příkrmů nabízela postupem času se to vypilovalo a dle mého hrubého odhadu si své limity pitného režimu plníme 😀

majisska
21. bře 2016

Kojim, takze pitny rezim dodrzuju opravdu poctive. Nemam problem vypit 3 litry denne, na stole mam porad plnou sklenici. Piju nejcasteji vodu, obcas caj.

jindrichv
21. bře 2016

Já a pitný režim nejsme zrovna kamarádi. V zimě toho vypiji mnohem méně, než v létě. Snažím se v zimě dělat alespoň čaje - ráno mám rituál 1/2 litru čaje s mlékem a přes den alespoň ovocný. V létě je to jiné, to se snažím vypít minimálně 1 litrový džbánek vody s mátou a citronem .
Moje dcerka, které je rok a půl je na tom mnohem lépe, než já. Na stolku má hrneček čaje a vodu a pije doslova, jako duha 😀

marki00
21. bře 2016

Pitný režim dodržuju docela dobře. Přes den piju minimálně 2 půllitrové hrnky neslazeného čaje, pak ještě 2 klasické hrnky bylinkového čaje a trochu vody. Můj trik spočívá v tom, že mám doma hezké hrnky, ze kterých se pije samo🙂 V létě pak přichází na řadu koktejly z ovoce a ty se pijou dost jednoduše🙂

boruvka16
21. bře 2016

V létě nemám absolutně žádný problém, v zimě to bývá horší. Vyřešila jsem to tak, že mám několik "osvěžovacích" stanic po celém bytě- skleničku s vodou v kuchyni, ledový /vystydlý čaj v obýváku a lahev s vodou u malého v pokojíčku. Malému to hlídám mnohem více, tak piju s ním 🙂

jhhd
21. bře 2016

Od doby, co jsem ještě chodila do práce, mám naučeno, že mám neustále na stole či někde po ruce pěkný půllitrový hrnek s neslazeným čajem či vodou a stále z něho upíjím. Díky tomu s pitným režimem problém nemám, většinou pak spíš mívám problém opačný, kdy díky neustálému popíjení každou chvíli běhám na záchod.

amalka89
21. bře 2016

S pitnym režimem jsem bojovala celý život, byly dny kdy sem si az večer vzpomněla,ze sem vlastně nepila celý den... až s příchodem dcery přišla změna. Vždycky když dávám napit ji, napiju se taky. Takže doufám,ze mi to vydrží i v době, kdy dcera bude soběstačná a bude pit sama🙂

lucysmidkova
21. bře 2016

já každý den vypiji i 5l vody už to mám tak naučené a nevím proč asi jsem špatný velbloud :D mám žízeň asi každou hodinu takže pít 100% nezapomínám ale zase čůrám jako amina :D malá to má asi po mě taky hodně vody vypije. Hodně lidí si myslí že bych s tím měla jít k doktorce ale já jsem naprosto zdravá jen mám prostě žízeň :D aspoň ze mě vyplave veškerý bordel 🙂

dendaf
21. bře 2016

Před těhotenstvím jsem vypila tak max litr denně v praci jsem si na to nebyla schopná uďelat čas :( co jsem otěhotněla a nastoupila na rizikové ťehotenstvi z důvodu častého motání hlavy a omdlévání, rozhodla jsem se, že s tím musím něco ďelat. Nyní jsem v 27tt a můj pitný režim se dost změnil. Abych denně vypila dostatek tekutin musim mi na stole neustále 1,5L láhev s vodou a džus a kombinuji to, každé ráno ke snídani čaj a před spaním meruňkovi čaj. Doplňuji ovocným Smoothei a pokud jdu například do poradny neb na nákupy musim mít v kabelce alespoň 1/2L láhev a pak to jde 🙂 Dufám ze se mi tento nový zvyk podrží udržet i po porodu a nyní pracuji na manželovi, ale tam tomfunguje jen pokud je pár dni doma, v rámci si to vždy pokazí :(

littlecharm
21. bře 2016

Já to dost flákám, to se klidně přiznám. Mám období, kdy fakt pitný režim dodržuji, měla jsem i aplikaci v mobilu na "odškrtávání" skleniček vody, co jsem vypila. V práci to pro mě bylo snazší - mít na stole stále velkou láhev minerálky a sklenici, to jsem pila furt. Doma je to o dost těžší a myslím, že teď na to slušně doplácím, lítám kolem malé a zapomínám na sebe, zapomínám pít i jíst. Často si vzpomenu až večer, že na kuchyňské lince mám netknutou láhev s vodou :-/ Musím se polepšít.

suzik161
21. bře 2016

Vždycky jsem měla problém s pitným režimem. Až jsem se naučila nosit láhev neustále u sebe nejdřív v ruce a nyní v kabelce. Vždy, když jdu do kabelky, tak na ní narazím a piju 🙂 vaše malé láhve jsou nejlepší 🙂

dendulalacek
21. bře 2016

Pitný režim jsem měla problém dodržovat vždycky. Někdy mně i začala bolet hlava, když už jsem to flákala hodně. Teď je to lepší, máme skoro dvouletou dcerku a tak to doma jde lépe hlídat. Ale pokud jsme někde venku, tak na dcerku myslím, ale na sebe dost zapomínám. Zkusím s tím něco udělat a polepším se.

flowerbl
21. bře 2016

Piju pořád, není to o tom, že bych chtěla něco dodržovat, ale prostě mám žízeň... Na lince stále sklenice a vodu si natočím a obratem vypiju opravdu mockrát během dne... V době, kdy jsem byla ještě v práci jsem jen za těch osm hodin vypila 2l čisté vody, plus ráno a večer doma 🙂

brixavonpavli
21. bře 2016

Také s pitným režimem bojuji celý život a to že jsme celý den nepila zjistím většinou až večer, kdy mě začne bolet hlava jako střep.... :(

fouskovi
21. bře 2016

Pitný režim je někdy velký problém, občas zapomínám,ale snažím se nachystat si láhev s pitím a snažím se to vypít ale někdy večer zjistím,že jsem vypila sotva půlku a pak mě strašně bolí hlava ☹

vendik84
21. bře 2016

S pitným režimem mám také problém, zapomínán pít a pak se napiji až když mám žízeň, což není dobrý. Ale snažím se to napravovat tím, že si udělám do konvice čaj, který mi stejně vypije manžel ☺a nebo si vezmu velký hrnek a musím vypít alespoň 4☺ U dětí nemáme problém udržet pitný režim 😉

nicky_2
21. bře 2016

Já jsem měla problémy s pitným režimem na střední škole, bydlela jsem na intru a pila jsem jen 3x denně, když bylo jídlo, po delší době se to u mě projevilo bolestmi hlavy. Od té doby si na to dávám pozor a za den vypiji aspoň dva litry vody a nejlépe si uvařit čaj do konvičky nebo si postavím petku s vodou na kuchyňskou linku a během dne, jak chodím kolem, tak upíjím 🙂, pro mě je důležité mít pití na očích 🙂

janulina90
21. bře 2016

Ja sama s pitnym rezimem problem nemam. Naucila jsem se si to hlidat kvuli nizkemu tlaku a uvedomuju si, ldyz dlouho nepiju.
Jednu dobu jsme meli problem u syna. Sam od sebe nepil, nabizene nechtel, naucila jsem ho si s pitim tuknout na zdravi a vzdy se napit. Od te doby sam chodi a se slovem 'tuk' si prijde tuknout a pije 😊

ladyhacek
21. bře 2016

Vím, že by se neměla pít studená voda, ale když si dám tak mám větší žízeň 🙂 > a rada? no já piji většinou z flašky, ale zjistila jsem , že když si naleji vodu do sklenice tak vypiji více 🙂 > a největší rada je mít vodu vždy na dohled - když ji vidím vím, že mám pít 🙂

jana_rajec
autor
21. bře 2016

@kh Medvídek má také své kouzlo... 😉

petralauf
21. bře 2016

Pitný režim nemusím řešit, a to hlavně díky výchově! Kamkoli jsme jeli, měla maminka s sebou láhev s vodou, kamkoli jsem šla, dostala jsem vodu a poučení, že mám pít. Radši častěji po troškách, než naráz kvantum. Zatímco jiné děti mnohdy pily jen k jídlu, já jsem dostala možnost vnímat svou žízeň a přirozený pocit žízně jsem neztratila na úkor časově podmíněného reflexu... V zahraničí jsem se svou lahví byla za exota, dokonce i ve škole, ale pak ode mě na dlouhých letních cestách po dálnici cizinci žebrali loka - a na nejbližší benzině si koupili kafe místo láhve s vodou🙂

caboonek
21. bře 2016

Diky detem piju hodne, nas dvouletak vyzaduje piti snad nepretrzite a diky manzelovi piji cca 2mesice uz jen vodu!!! Je to jen o zvyku a musim rict, ze jsem nejen zhubla uz par cm a nejake to kilo, ale citim se lepe a hlavne uz mi vse slazene prijde neprilis chutne... Takze za sebe musim rict, ano muj pitny rezim je v poradku.Konecne!!!
P.s. Rajec mame rááádi

prdecek
21. bře 2016

mě se pitný režim moc dodržovat nedaří, ale dětem to hlídám pečlivě, aby vypily za den to co mají, možná kdybych měla po ruce láhev s vodou Rajec, tak by to šlo lépe 🙂

cattus
21. bře 2016

Jsem zvykla hodne pit, diky tatovi, ktery ma jen jednu ledvinu a proto vzdycky hodne pil a vedl k tomu i me se sestrou.
Ted se drzim mezi 2-4litry denne. Piju bud vodu se stavou a nebo v chladnejsich dnech caj. Pullitrovy hrnek horkeho caje akorat na piti.. to miluju a vypiju ho i skoro na ex.
Jinak u nas doma frci i neperlive vody s prichuti a nebo i voda s citronem.

rehakovamonika1
21. bře 2016

Snazim se snazim, ale moc nenodrzuji:'( když zapomenu tak vypiju tak 0,5litru... Ale kdyz mam doma lahev a vidím ji tak vypiju i 4litry🙂 takže kouzlo je v tom vodu videt🙂

lin18
21. bře 2016

Naucila jsem se pit kdyz jsem mela problem s ledvinami. Ted uz jsem zvykla si rano rozdelat jednu 1,5 litrovou lahev neperlive vody a prubezne cely den pit. Zaroven tak vidim jestli nepiju malo. No a kdyz k tomu pripocitam caj, ktery si delam 3x denne akorat mi to spravne vychazi 🙂

qz
21. bře 2016

Nejlepsi je mit u sebe konvici s cajem a brcko do toho nebo alespon pullitrovy hrnek s vodou a tu popijet, vypit takovy pullitr mezi jidly. Kdyz jdu nekam, beru si s sebou pullitrovou flasku s vodou.

jana_rajec
autor
21. bře 2016

Díky všem za bezva tipy! Pokud bych to měla shrnout, doporučujete brát si vodu všude s sebou nebo mít velké hrnky či konvice stále „na očích". Dětem doporučujete nabízet pití v atraktivních lahvičkách nebo skleničkách, dávat jim brčka nebo vymýšlet nějaké prosté hry typu: Ťukneme si „na zdraví“! 🙂

Bohužel se také ukázalo, že mnohé z nás na doplňování tekutin trochu hřeší… Pokud pitný režim „lajdáte“, myslete na to, že jeho dodržování má nesmírně velký význam na správnou funkci našeho těla. Pokud pijete až tehdy, kdy vaše tělo vysílá signál, že má žízeň, je to špatně. Začít s příjmem tekutin byste proto měly hned po probuzení a na lačno vypít něco mezi 0,3 – 0,5 litrů vody. Největší přísun vhodných tekutin, mezi něž patří vedle pramenité vody 100% ovocné šťávy a neslazené čaje, byste měly tělu dodat mezi hlavními jídly. Naopak nejméně pít především před spaním.

A kdo získal za dobrou radu naši dnešní výhru? Na balíček pitného režimu se může těšit @1denca. V její odpovědi nás zaujal tip, jak motivovat naše nejmenší: „…synovi nabízím pití celý den, připomínám mu, aby se napil a když pije méně, zkouším to nějakou formou hry nebo srandy. Třeba vezme hrníček a napije se, položí a já ještě, zase se napije, položí a já zase ještě 🙂 smějeme se u toho ale vypije takhle najednou klidně i přes půl hrnku 🙂 a nebo miluje když děláme "na zdraví" a potom se pokaždé napije 🙂

Gratulujeme! @1denca, moc prosíme o zaslání adresy, na kterou můžeme zásilku doručit, prostřednictvím soukromé zprávy. 😉 J.

Strana
z5