SOUTĚŽ o balíček pitného režimu Rajec
Daří se vám dodržovat pravidelný pitný režim v průběhu dne? Jak si pomáháte - máte nějaké osvědčené triky, jak nezapomínat pít? Napište nám a my jednu odpověď ještě dnes po 19. hodině oceníme balíčkem pitného režimu od pramenité vody Rajec! 🙂
------------------
Vyhodnocení:
Díky všem za bezva tipy! Pokud bych to měla shrnout, doporučujete brát si vodu všude s sebou nebo mít velké hrnky či konvice stále „na očích". Dětem doporučujete nabízet pití v atraktivních lahvičkách nebo skleničkách, dávat jim brčka nebo vymýšlet nějaké prosté hry typu: Ťukneme si „na zdraví“! 🙂
Bohužel se také ukázalo, že mnohé z nás na doplňování tekutin trochu hřeší… Pokud pitný režim „lajdáte“, myslete na to, že jeho dodržování má nesmírně velký význam na správnou funkci našeho těla. Pokud pijete až tehdy, kdy vaše tělo vysílá signál, že má žízeň, je to špatně. Začít s příjmem tekutin byste proto měly hned po probuzení a na lačno vypít něco mezi 0,3 – 0,5 litrů vody. Největší přísun vhodných tekutin, mezi něž patří vedle pramenité vody 100% ovocné šťávy a neslazené čaje, byste měly tělu dodat mezi hlavními jídly. Naopak nejméně pít především před spaním.
A kdo získal za dobrou radu naši dnešní výhru? Na balíček pitného režimu se může těšit @1denca . V její odpovědi nás zaujal tip, jak motivovat naše nejmenší: „…synovi nabízím pití celý den, připomínám mu, aby se napil a když pije méně, zkouším to nějakou formou hry nebo srandy. Třeba vezme hrníček a napije se, položí a já ještě, zase se napije, položí a já zase ještě 🙂 smějeme se u toho ale vypije takhle najednou klidně i přes půl hrnku emoticon a nebo miluje když děláme "na zdraví" a potom se pokaždé napije 🙂
Gratulujeme! @1denca, moc prosíme o zaslání adresy, na kterou můžeme zásilku doručit, prostřednictvím soukromé zprávy. 🙂 J.

ted v tehotenství piju dost, skleničku 3dcl do sebe hodim na ex několikrát denne. plus min. 2x denne čaj
Já se snažím mít neustále hrniček vody po ruce.
Piji méně, než bych měla. A musím hlídat i syna.
A na syna spolehlivě funguje jít do obchodu, kde si vždy koupí lahvičku. Bohužel většinou nějaké sladké pití. Pro to mne těší, že se na trhu objevil i Rajec. Protože pokud vím, je pouze jedna minerálka a ted Rajec v dětské nekapající lahvičce. Ikdyž na děti by to chtělo zacílit křiklavým obrázkem.
Naučila jsem se dodržovat v práci tím, že jsem měla ja stole džbán s vodou, kterou bych měla za dopoledne vypít a po obědě jsem naplnila znovu vodou, kterou bylo potřeba vypít jež odejdu domů. Jakmile si člověk zvykne, že pít přes den pořádně je normální, tak si o to pak tělo i samo řekne žízní. 🙂
nez se nam narodila druha holcicka necele dva roky po první dcerce tak jsem pitny rezim dodržovala, nyní je to takovy kolotoc ze se bohužel nedari. Jedine co mi trochu pomaha jsou kojici caje - první dcerku jsem kojila dlouho a druhou bych chtěla taky, tak se snazim pit alespoň 4 caje denne - delam si je do 0,5 litru a na to se snazim nezapomínat - rano vytahnu 4 pytliky a v prubehu dne je mam stále na ocich abych je nezapomněla uvarit
Taky je to někdy boj.. dost často zapomínám..
Řeším to tím, že mám ráda čaje, takže po ránu ke snídani mám čaj a hned do óbr hrníčku.
V práci to zopakuji - je ještě přeci ráno a znovu čajík bodne 🙂
No a pak se trápím, protože na to moc nemyslím.. docela mi pomáhala voda s citronem.. ale málo kdy si vzpomenu v obchodě koupit citron 😀
Takže to doháním spíš až doma odpoledne, kdy mě kontroluje manžel každodenní poznámkou: "piješ dost?" 🙂
každéráno si uvařím velkou konvici s čajem, který popíjím dopoledne a odpoledne si udělám druhou konvici vody s citronem nebo se sirupem , snažím se nezapomínat.. sny toho naštěstí vypije hodně, neustále mu doplňuji jeho láhev.. i přes noc toho vypiji hodně, ale to bude spíš tím, že syn se čato budí také na vodu a tak si myslím, žetoho vypijeme oba dost
Ja s pitnym rezimem problem nemam,jsem dost nasoska (samozrejme v nealku) 😀
..s manzelem uz je to horsi,ten povazuje za piti kafe a Vic nepotrebujes,hruza.. co do nej nelajeju ja,Sam si nevezme..
A mala bude asi po nem,vodu nechce,cajik taky ne,Jen mliko..
Takze musim do lahvicky s vodou aspon trochu vzdycky nasypat,aby se vubec napila..
Pitny rezim se snazim doma udrzovat u cele rodiny. Pravidelne delam do dzbanku caj nebo vodu se sirupem nebo jen tak do vody nahazom ovoce a cely den upijim. Dvam na to abych nemela sklenicku pratdnou a tak mne to nuti porad pit. Kdyz nekam s rodinou cestujeme neodjizdim z domu bez lahve s vodou, kterou mam stale u sebe a sve 8 mesicni dceri nabizim kojeni ci lahev s vodou pokazde kdyz piji ja. Takze u nas pitny rezim za jedna 🙂
Pitný režim jsem dříve nehlídala a pila zkrátka tehdy,když jsem měla potřebu se napít. Hlavně v práci, tam jsem neměla absolutně čas pravidelně pít, natož dodržet alespoň 2l denně. Pak jsem začala nabírat na váze, mít migrény, cítila jsem se unaveně . Začala jsem tedy hledat příčinu. Jako první jsem se vydala na inbody měření a zjistila, že hlavní problém v mém těle je voda.Lépe řečeno nedostatek vody. Jelikož jsem milovník čajů, kterých jsem za den vypila třeba 5 velkých hrnků nepovažovala jsem za nutné k tomu ještě pít vodu a ani jsem neměla potřebu pít ještě vodu. Ale protože mě trápily výše zmiňované body začala jsem si pitný režim hlídat. Každý den jsem si fixou s dnešním datem popsala lahev s vodou a prostě jsem ji musela vypít.Ze začátku jsem měla problémy to celé za den "zdlábnout". Ale jelikož mé problémy ustoupily a navíc jsem otěhotněla bylo jasné, že s tím budu pokračovat. Dnes mi nedělá problém vypít 3l -4l vody denně a navíc se cítím lépe 🙂
jo s dodržováním mám problém. Nejlepší pro mě je mít u sebe 2l pet láhev vody a vypít ji během dne. Samozřejmě to nejde vždy když je člověk někde v poklusu a ne třeba doma nebo v práci. Takže s tím bojuji pořád 🙂
Nám se to daří celkem spolehlivě. Tělo si řekne, když něco potřebuje, stačí ho jen trochu vnímat ;) Malá když potřebuje pít, tak se prostě nakojí (11 měsíců) a pro zbytek rodiny je k dispozici čaj, každý si dá na kolik má chuť. Když dojde - uvaří čaj ten, komu zrovna došel anebo když vidí, že se blíží dno konvice. A když má někdo chuť na jiný čaj, prostě si ho uvaří 🙂 V jednoduchosti je síla 😎
Jen když cestujeme, tak bereme jen čistou vodu, abychom se mohli podělit i s fenkou. I když ani ta by čajem nepohrdla 😅
Já abych správně dodržovala pitný režim, tak kdykoliv dopiju pití, okamžitě si jdu pro další i když ho nepotřebuji, ale to že mám u sebe pití, je jistota, že i při práci se napiju a nezapomenu na to i pár hodin a pokud někam vyrážím, tak malá lahev nesmí v kabelce chybět. 😉
S dodržováním pitného režimu mám jinak problém a jsem schopná i celý den nepít.
Já mám opačný "problém". Piju pořád. Jsem schopná vypít některé dny i 5 litrů tekutin. Pokud vypiji méně než 2,5 litru, tak jsem naprosto nepoužitelná a mám bolehlav jak blázen. Takže 3-4litry je norma, aneb vody není nikdy dost 😀
Když jsem chodila do práce, tak jsem neměla s pitným režimem celkem problém. Ráno po příchodu jsem si uvařila čaj (nebo kafe 😕 ) a hlavně jsem měla celý den po ruce PETku s vodou a postupně jsem upíjela. Ale co jsem doma na mateřské, tak občas bojuju. Ráno si sice ten čaj taky uvařím, ale kolikrát zjistím až odpoledne, že ho mám ještě půlku hrnečku na stole 😀 . Ale většinou si uvědomím, že mám žízeň nebo že bych se měla napít, když připravuju dceři mléko. Tak mezitím než se mi ohřeje, tak doháním ty "své pitné resty" 😀
S pitným režimem mám problémy, takže žádné rady nemám. Horší je, že syn je po mě a taky pije málo...snad se nám s tím podaří něco udělat díky radám ostatních maminek tady 🙂
S pitným režimem u nás hodně pomáhají atraktivní nádoby 🙂 Děti víc láká pití vody, když si ji mohou nalít ze džbánku třeba do hezkého hrnečku. Případně pěkné brčko a bylo vždy po problému 😉
Ráno se navaří konvice čaje, kterou průběžně upíjím. Mám ráda teplé, takže musím pít rychle, aby čaj nevystydl. přes léto je to lepší, to se ráda osvěžit i chladnejsim nápojem. Nejsem velký pijan, ale piju po trochách a průběžně. S dvouletým synem je to horší, pít nechce, nejlepší motivace je pro něj hrnek někoho jiného (a to, co v něm je, určitě je lepší, než jeho pití) , takže to je motivace i pro mne. A dat si k pití něco, co může pít cela rodina.
Pro mě nějlepší inspirací na dodržení pitného režimu, je moje malá holčička 3,5 měsíce. Jelikož plně kojím musím denně vypít minim. 2,5-3 litry tekutin, aby měla dost mlíčka 😉
Mám v dosahu neustále hrnek s čajem nebo vodou a pitný režim důsledně dodržuji. Jakmile někdy zapomenu, bolí mě pak hlava.
Ja se ridim podle pulitru :D vypiju denne 3 litry ciste vody takze 6 pulitru 🙂
V práci na stole mám hrneček a snažím se pít, kdykoli se na něj podívam.. Doma ale bohužel na pití zapomínám. Syn také moc nechce pít, ale mám vyzkoušeno, že když mu dám do pití brčko, tak toho vypije 2x více 🙂
já jsem naučená pít hodně vody a učím to i kluky. pití máme na stole a každou chvilku si dáme hlt. Když nechtějí tak si dáváme " na zdraví" a hned je to baví víc. Je to super je to včas naučit. V létě a při nemoci / horečkách/ se to vrací s úroky a oni automaticky pijí o to víc.
Já MILUJU čaje.zvladu i dva litry denně.pri prvním těhotenství jsem pila i tři litry čaje.a teď v druhém těhotenství je to obdobné. Nevím zda je možné že i moje dcerka to vnímala během těhotenství ale také je hodně čajová.doufam že i syn se k mám přidá až se narodí.
pitný režim sem nikdy nedodržovala .. až se mi narodil syn tak abych na pití nezapomínala tak sem začala vařit plný hrnec čaje pro malého i pro mě jelikož do kuchyně chodím často protože malý často jí tak vždy na plotně vidím hrnec s čajem tak hned si sklenku naleju i malemu =) takhle aspon casto pijeme a nikdy nezapomínáme 🙂
vždycky jsem s tím měla problém, nevypila jsem nikdy více než litr za den, spíš ještě míň, až jsem otěhotněla, tak kvůli miminku jsem se snažila pít co nejvíc a nejvíc mi asi pomohlo to, že jsem si koupila termosku s pumpičkou do něho si uvařím čaj a celý den popíjím, teď zvládnu klidně i 2litry za den 🙂
Od doby,co kojim,si pitny rezim hlidam. A mam rada bylinkove caje,takze si je pres den porad varim a k tomu mam po ruce vetsinou lahev s vodou (dokonce i v noci u postele). Piti si taham vsude sebou,protoze kdybych zapomnela a delsi dobu nepopijela,hned by me bolela hlava.
Pitný režim je základ, aneb co oči vidí, to chtějí. 😉 Proto každé ráno si na stůl připravím Earl grey 250 ml s medem a citronem, bez něj nesmí začít den. Společně s tím 1l ovocného čaje, 0.5l bylinkového čaje v termosce, 250 ml Cara s mlékem (půl na půl) a na stole mám 1.5l neperlivou vodu. Pro jistotu nosím 0.5l vodu v kabelce a druhou mám v autě. Po příchodu domů mám osvědčený plastový džbánek s víčkem - 1l - neperlivá voda, nakrájím citron, v sezoně hodím pár lístků máty nebo stévie, občas i nějaký kus ovoce. A za odměnu si občas dám kapučíno nebo horkou čokoládu. A přísun 3-4 litrů během dne mám zaručený. 😀 Jako bonus, pro svůj vlastní pocit, už přes půl rok využívám app kaloricketabulky.cz a funguje skvěle - člověk jen nesmí být líný 😀
Pitný režim se mi daří hlídat celkem dobře, piju kojící čaj a Meltu, prokládám to čistou vodou. Vypiju cca 3 litry za den.
řekla bych že jsem na pitném režimu už závislá :D v noci si musím vzít sklenici vody na noční stolek protože když se v noci probudím tak mám hroznou žízeň, největší pocit žízeň mám ovšem po kojení :D a nejvíc piju obyč vodu a pak čaj roiboos 🙂

Dodrzovani pitneho rezimu mi jde spatnee ,nemam pocit zizne .Proto je pro me idealni balena voda ....rano otevru velkou lahev ,ktera je jen moje a vim ze vecer musi byt prazdna ;) a v lete 2lahve .Babicku a maminu jsem naucila stejne.