SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Cesta kolem světa
Máte rádi zvířátka? Já doufám, že ano, protože tu pro vás mám pět nádherných stavebnic LEGO DUPLO Cesta kolem světa! V každé z nich je hned sedmnáct krásných zvířatek, se kterými zažijete spoustu dobrodružství 🙂 Jestli je chcete vyhrát, napište mi, jaké zvířátko je u vás doma nejoblíbenější a proč. Bude to divoký tygr, roztomilá panda nebo třeba hravá veverka? Každému soutěžícímu pošleme srdíčko, pět vybraných odpovědí odměníme navíc stavebnicí LEGO DUPLO Cesta kolem světa. 🙂

u nás je nejoblíbenější ovečka 🙂
Nejoblibenejsi zviratko nasi pul rocni Ninusky je babiccin pejsek. Mala Uňa, je to mala jorksiri holcicka a Ninuska ji ma moc rada. 🙂
u nás syn miluje kohouta od sousedů 🙂
Nejoblibenejsi zvířátko našich holek jsou asi všechna zvířátka. Každý den jiné. Často si listují v obrázkových knihách a já jim o těch zvířátkách musím číst a vypravovat. Jednou až vyrostou si otevřou vlastní ZOO. 😉
@bara_lego Syn má moc rád tučňáky, protože jeho milovaná babička nosí na doma pokaždé, když přijedeme triko s tučňákem. V létě jí dalo dost práce obhájit si tílko místo tučňáka 🙂 Dalším favoritem je krokodýl, líbí se mu písnička 'chňapík, maličký krokodýl'. A kromě toho má moc rád kočky, už máme zmapované všechny 'hladící' kočky v širokém okolí a jednu plyšovou má v posteli na spinkání.
Mám dvě dcerky a ani jedna nemá svého zvířecího oblíbence v legu.Mají rády všechny zvířátka. Starší skoro 4 letou dceru teď fascinují ty co potká venku...jako třeba nedávno "úplně živá veverka"
U dcery jsem nepozorovala ze by mela nektere zvire ve vyjimecne oblibe tak jsem se ji kvuli tehle soutezi zeptala ktere zviratko je jeji nejoblibenejsi. Bezala do krabice s legem a prinesla kachnu. Docela jsem se tomu podivila, je pravda ze si velice rada hraje s kachnickami ve vane ( a obcas je veme i na vylet mimo vanu) ale ze je ma nejradeji jsem si nemyslela. Takze nasledovala otazka proc je kachna jeji nejoblibenejsi zvire na coz odpovedela: Protoze se da snist. No jo, den predtim byla k obedu kachna a v ni to zjevne zanechalo hluboky dojem 🙂
Nejoblíbenějším zvířátkem naší dcery je krysa, přesněji řečeno krysák. Má totiž plyšového z filmu Ratatouille - původně byl tedy mého manžela, dárek ode mě, protože tenhle film oba milujeme, ale dcera se ho brzy po narození zmocnila a už tři roky neusne bez toho, aby mu žužlala a muchlovala ocásek🙂 Krysák se pracovně říká i tomu, co je v břichu a v lednu se nám narodí. Manžel by chtěl jméno Kristián nebo Kryštof, ale trochu se bojím jedné přezdívky, že neuhodnete jaké? 🙂
Já jsem BROUČEK Jiříček (22 měsíců) a mám moc rád všechna zvířátka! Dá se říci, že zvířátka mě provázejí celý den, protože:
Když začínám nový den jsem čilý jako RYBIČKA. Dám si snídani, abych nebyl slabý jako MOUCHA a měl sílu jako LEV. Potom si jdeme hrát, protože já neposedím a pořád se vrtím jako pytel BLECH. Při hrách umím být pěkně mazaný, skoro jako LIŠKA. Občas jsem také tvrdohlavý jako OSEL a nenechám si s ničím poradit. Kolem poledne jsem už utahaný jako KOTĚ. Někdy řvu jako TUR, protože mám hlad jako VLK. Dám si oběd, sním toho jako SLON. Když nemám svůj den sním jen trošku, jako VRABEC. Potom spokojeně vrním jako KOČKA a usínám….Po odpoledním spánku jsem opět pilný jako VČELIČKA a také pracovitý jako MRAVENEC. Když jsme venku, umím povykovat jako PAVIÁN. Pokud mě něco rozzlobí jsem rudý jako RAK a řvu jako TYGR. Občas se z procházky vracím domů špinavý jako PRASE. :D Na večer na mě padá opět únava, jsem slabý jako KOMÁR a líný jako VEŠ. Před spaním čteme knížku, protože chci být moudrý jako SOVA, u toho jsem klidný jako BERÁNEK. Maminka je na mě pyšná jako PÁV a já se jí držím jako KLÍŠTĚ.Usínám a chrním jako MEDVĚD při zimním spánku….
Moje úplně nejoblíbenější zvířátko je pejsek, protože ho mají prarodiče a vždycky si s ním užiji spousty legrace. Doma mám jen pejsky plyšáky, kteří semnou spí i jí. Často si i na pejsky s mamkou hrajeme, lozíme po čtyřech a to je fakt príma zábava.
A maminka s tatínkem mají nejraději mě, jejich BROUČKA…
Syn má 13 měsíců a zatím mi připadá, že nejoblíbenější zvířátka jsou úplně všechny a na všechny nadšeně ukazuje prstíkem se slovy "bůů".
U nás doma nejvíc frčí haf haf 😀 takže za nás určitě pejsek 🙂 máme doma jen o měsíc mladší psí miminko, takže Nikolka vyrůstá spolu s ním. A když ráno vstaneme, musíme hned k oknu zavolám na psa. Jakmile pejsek přibíhá, Nikolka se začne klepat a dělá ,,haf, haf" 🙂
U nás vede jednoznačně veverka a za to může babička. V mládí si s kamarádkami říkaly veverky a tak má doma i trika s veverkami a s oblibou je nosí s vnoučaty. takže to bylo jedno z prvních zvířátek, které náš Matěj znal 😀
Moje dvoutela dcera miluje koniky. Pohadky v televizi ji vubec nezajimaji, ale na parkur dokaze koukat hodiny. Rika: maminko, budu velika holky, taky budu hop konikovi.
Zviratka a obzvlast ty z dupla u nas frci, neni "stavba", abychom nestaveli chlivek pro prasatko nebo ohradku pro ovecky. Jednoznacnym favoritem vsak je "mama krava" a jeji telatko, ktere porad krmi. Ani nevim, cim si ziskali takovou oblibu, mozna to synovi pripomina me a jeho brasku, kdyz ho kojim😀
U nás kromě běžných mazlivých chlupáčů (pejsek, kočička, křeček) vedou i MRAVENCI. V létě jsme ty zahradní přikrmovali a z nabízených dobrot jim nejvíce chutnala rozpuštěná kostka cukru. Pořídili jsme i dětskou encyklopedii mravenců a několik obrovských mravenišť našli v lese. Doufám, že dcerce ta vášeň pro havěť vydrží, letos jsme to nestihli, ale hned na jaře máme v plánu postavit Hmyzí domeček.
Já svoje první dítě teprve čekám.... termín porodu mám v únoru,ale moje sestra má holčičku Terezku,ktere budou v lednu v den mých narozenin 2 roky...ano před dvouma rokama mi sestraa dala ten nej dárek pod sluncem...je to naše sluníčko,ktere miluje ryby...ano... kdyz jsme s manželem přijeli z dovolené a já Terezce ukázala na mobilu ryby,tak byla strašně šťastná... teď kdykoli prijedu já k nim nebo ona k nám,tak vezme můj telefon a říká...." ryba,teto,rybA"😀😊😉tak musíme pustit rybičky.... kdekoliv vydi ryby,tak se usměje a křičí.... ryba ryba.....
Naše Ellinka má nejradši pejsky, je jí rok a půl a pamatuje si jména asi 10ti pejsků v okolí. (já si je nepamatuju) :D
U nas frci všechna zvířátka,ale myslim že by vyhrál tygr jako "čičí" ktera je momentálně top 😀
U nás jsou nejoblíbenější kočky. Jen co se ráno probudí, tak už říká či či. Takže jdeme kouknout, kde máme čiči.
Pár favoritů mám, takže není problém je sem napsat........ale......přece jen není nad to, zeptat se přímo u zdroje. Ony se ty preference mohou rychle měnit že?! 😉 ....podle počasí.....podle nálady.....podle zážitků (předevčírem kousnul prcka komár- takže je jasné, že ten na žebříčku oblíbenosti moc vysoko nevyletí 😝) atd. Nejvhodnějším okamžikem jsem zvolila sobotní ráno po snídani. Plný žaludek se mi zdál zárukou toho, že ho nenapadne první hladové zvíře, nebo něco hluboko na seznamu potravy pro tygry. Takže otázka byla jasná: "Toníčku, jaké zvíře máš nejraději?" Udivený výraz doprovodil protáhlým "Cozéééé" a běžel se podívat, co to na tom noťasu řeším, že mu pokládám takové zákeřené otázky hned po ránu 😀 . "Zajímá mě, jaké zvířátko máš nejraději" trvala jsem si na svém. "Nóóó pockej, pemýšlim" postavil se vedle mě s rukou podpírající si bradu a vypadalo to, že řeší nějakou zapeklitou situaci na křižovatce bez dopravního značení v největší špičce. V zápětí měl jasno: "Mravenec" zněla jeho odpověď. Tentokrát jsem byla překvapená já: "A proč mravenec?" "Potoze ho rád krmim!!" "A čim ho krmíš?" vylétlo ze mě dřív než jsem si mohla otázku řádně promyslet. "On mi zíkal, ze má lát chleba!" BÁC - okamžitě se mi v hlavě začaly objevovat obrazy z léta, kdy jsem doma neustále řešila tu malou drobnou havěť, která si našla cestičku až k nám do kuchyně. Uplně vidím jak jsem téměř každý den vytírala, abych jim smazala ty vyznačené cestičky.......... jak jsem číhala na jejich průzkumníky, abych je nemilosrdně zprovodila ze světa a zamezila jim v předání zprávy těm milionům dalších čekajících venku......jak jsem sledovala odkud a kam ta malá pracovnitá verbež leze. A HLAVNĚ - jak jsem nacházela drobečky od chleba, housek, rohlíků a jiných poživatin, které se daly rozdrobit na prach a vůbec mi nebylo jasné, jak je možné, že jsou tam nové a nové, když jsem každý den vytírala. Takže DÍKY DÍKY DÍKY za tuto soutěž. 😉 😵 PS: mým favoritem byl drak a šnek. 😀 😀 😉
Naše nejoblíbenější zvíře je tučňák, protože má rád vodu - stejně jako dcerka Vanesska. 🙂
U nás doma vedou pandy 🙂 Začalo to díky pohádce Kunfu Panda a už to zůstalo 😀
Nejoblíbenějším zvířátkem mého usměvavého a pohybově zaměřeného syna, kterému je rok a půl, je zřejmě králík. Začalo to knížkou o králičí holčičce Miffy, kterou nedávno vzal jako jedinou na milost - jinak ho totiž knížky bohužel moc nezajímají. Znak pro králíčka byl první a jeden z mála, který začal používat. Stačí říct "Péťo, udělej králíčka" a on nakrčí nosík a vyfukuje. Doufám, že téhle jeho schopnosti využiju, až bude třeba ho naučit smrkat. Ve snaze rozšířit synovy obzory jsme proto využili šance, když malá sestřenice odjela s babičkou na dovolenou a půjčili si domů jejího živého mazlíčka, králíčka. Králík u nás bydlel týden. První dny byly těžké asi jako když si domů přinesete novorozence. Když jsme králíka poprvé vypustili na naší minizahradu, chytali jsme ho pak dvě hodiny. I když švagr tvrdil, že králíkovi stačí podestýlku z pilin měnit jednou týdně, už za den se nám zdála jeho klec hodná vyčištění. A Péťa se navíc králíčka bál! Za pár dní si ale na něj zvykl, osmělil se a začal se svým batolecím způsobem přátelit. Do klece mu strkal travičku. Zjistil tak, že klec jde využívat jako vkládačku a zkoušel vkládat všechno co doma našel, včetně Duplo kostek. Ty byly ovšem moc velké, aby mřížkou prošly. Ale králík si taky přece zaslouží pohrát si s těmi parádními barevnými dílky. Zřejmě proto, když jsem králíka doma vypouštela proběhnout se, ho pak s Duplo kostičkami honil a snažil se je na králíka pokládat. Když pak nakonec byla první Duplo kostka na králíka hozena, musela jsem zasáhnout. Proč to asi moje dítě dělá? Zkusila jsem využít zbytky své představivosti a empatie: "Péťo, ty si chceš s králičkem hrát s kostičkama?" Nemluvící dítě začalo hýkat zřejmě na důkaz souhlasu. Ten se potvrdil, když jsem vytáhla naši sadu První autíčka a syn se přidal ke stavění! Několik kostiček spojil sám a jednu mi dokonce podal. Je čas rozšířit naši Duplo výbavu o další sadu. A tentokrát už bude se zvířátky.
Náš starší 4letý syn má rád všechna zvířátka a v pokojíčku je má rozdělené na ty, které žijí a na ty, co už nežijí (dinosauři). Skoro každé ráno nás odmění místo budíku řevem tygra, takže je to asi tygr. Ale teď si pod stromeček zase vybral plyšového tučňáka.
Které zvířátko si oblíbí za nedlouho, ví asi jen on sám, takže pro jistotu se snažíme mít doma všechny 😅
U nás vedou žirafy

Kdo by neměl rád zvířátka 🙂 My milujeme zoo a pak už je jedno jestli vidíme slony, kozy nebo dinosaury 😀
A doma máme pejska, to je potom veselo 🙂