icon

Jaké byly vaše začátky s kostkami LEGO DUPLO? 🙂

bara_lego
Moderátor
16. říj 2017

Mají vaše děti rády stavebnice LEGO DUPLO? A pamatujete si, v jakém věku jste jim koupili jejich první sadu? Která to byla? A mají ji ještě? Moc mě zajímá, po čem jste na začátek sáhli. A třeba zrovna váš výběr inspiruje nějakou maminku, která nad prvním nákupem kostek LEGO DUPLO právě přemýšlí! 🙂

Jaké byly vaše začátky s kostkami LEGO DUPLO? 🙂
Strana
z4
apacheee
AMBASADORKA
17. říj 2017

Syn dostal první Duplo k prvním narozeninám - pořídili jsme sadu pro začátek v zelené plastové bedýnce a postupně jsme začali pořizovat další. Lego je u nás jednou z nejoblíbenějších hraček🙂

kjajule
17. říj 2017

@bara_lego Děkuji 🙂 Duplo milujeme, stavěli jsme si už se synem (přikládám foto) a dcerka už začíná taky dávat kostičky pomalu do sebe. Zabaví se tím celá rodina na dlouhé chvíle 🙂

olga_
17. říj 2017

@bara_lego No, my jsme se hned ze začátku rozšoupli dost. Syn měl asi rok a půl. S legem jsme se seznámili v Německu a byly to kostky hrané dlouhé roky. Manžela, tehdy zarytého odpůrce lega, kvalita natolik překvapila a přesvědčila, že tomu propadl. Dohodli jsme se na té největší sadě hasičů a sadě delux základních kostech. Pak jsem se zamyslela ještě já a položila jsem si otázku: "S čím si budeš, matko, hrát ty?" No a odpovědí byla sada Cesta kolem světa ❤. A lego-park se nám od té doby pěkně rozrostl...

evulinka27
17. říj 2017

Zatím máme traktůrek s ovocem.. malý miluje brmbrm, takže traktůrek byl jasnou volbou.. ale už se neskutečně těším na kostečkované dobrodružství 🙂 max. do jara bude mít svůj vlastní pokojíček. Plánuji mu tam mega box plný dupla 😀

medakote
17. říj 2017

My začínali na levnější variantě stavebnice, ale pak dostal synek na vánoce od babičky Duplo farmu a když jsem viděla rozdíl kvality kostek, tak se původní stavebnice přestěhovala na chalupu k prababicce a doma těžce jedeme v Duplu. Postupně přibyl box kostek, policejní stanice, hasičská stanice, letiště, menší sady se zvířátky a další kostky, je jich už obrovská bedna a je to asi nejoblíbenější hračka obou synů. Mladší staví komíny a jezdí s vozidly, starší kreativně využívá kostky a staví bojová letadla a čerpací stanice... A Ježíšek letos mladšímu synovi přinese Duplo autobus.

jarcca
17. říj 2017

My měli to štěstí a první Duplo vyhráli tady na koníkovi! 🙂 Byl to první náklaďák a syn ho dostal k prvním narozeninám! 🙂 ze začátku jsem já stavěla a on jezdil a boural, ale velmi rychle propadl kouzlu stavění kostiček! 🙂

hance09
18. říj 2017

Starší syn dostal k Vánocům sadu s mláďátky, jen pár kostiček a asi 4 zvířátka, to ho moc nezaujalo, dalčí Vánoce dostal už spolu s bráškou Autobus a ten už má větší úspěch 🙂

bara_lego
autorModerátor
18. říj 2017

@kjajule parádní dráha! My kolikrát u stavebnice taky "zkejsnem" všichni. 😂

bara_lego
autorModerátor
18. říj 2017

@olga_ strategická otázka! 😂

bara_lego
autorModerátor
18. říj 2017

@evulinka27 super fotka! 😍

septums
18. říj 2017

My přemýšlíme, ktere pořídit, ještě jsme se nerozhodli, možná Ježíšek letos konecne uz nejake koupi 🙂 každopádně dekujeme za inspiraci

mtera
18. říj 2017

První Duplo dostala dcerka k prvním narozeninám. A byla to tato sada s lodičkou: https://shop.lego.com/cs-CZ/Sada-pro-batolata-P...

Moc se jí líbilo, že je to perfektní hračka i ke koupání. 😉

joslin
18. říj 2017

První duplo dostal Kryštůfek k Vánocům, to mu bylo necelý rok a půl. Ale tím, že to byl náklaďák s vyklápěcí korbou a bagr, tak si to naprosto oblíbil, i když to bylo od 2 let. Pak jsem mu koupila maličké duplo letadlo, ale jediné co dělal, bylo rozkládání, ale jinak nic, nechytal se 😀 Pak jsem si řekla, že k svátku (měsíc po druhých narozeninách) duplo opět zkusíme a koupila jsem astronauta Milesa s příšerkou a skluzavkou a to mělo neskutečný úspěch a teď dostal od babičky a dědy savanu s jeepem, žirafou a lvem. Prostě teď od cca. 2 let frčí lego duplo naplno! kostičky mixujeme, stavíme cokoliv a hlavně teda komíny 😀

petra_pf
18. říj 2017

Já se přiznám, že jako malá jsem Lego neznala a manžel si ho prý přál a dostal až byl tak velký, že si s ním už tak nevyhrál. Proto hned na první narozeniny dcery manžel koupil dárek a od té doby při každé příležitosti svátků, narozenin či Vánoc dokupujeme. Ano, manžel si hraje též 🙂

brendamonique
18. říj 2017

Náš nejmladší dostal první Lego duplo až ve 2 letech. Starší syn ani Lego Duplo neměl, ten má krabici plnou asi 15-20 stavebnic toho klasického pro větší děti. Většinou Lego Creator a domečky, které nás bavili tehdy nejvíce. Staršímu bude teď 22.12. už 15 let a musím přiznat, že v jeho batolecím věku byl internet v plenkách a Lego Duplo jsem jako výrobek ani nezaznamenala, teprve až když dorostl do věku prvňáčka začal pravidelně dostávat to klasické ke každým Vánocům, narozeninám apd., které ho absolutně pohltilo a nějakou dobu mu právě díky Legu vydržel sen, stát se jednou architektem. Je již velký, ale dodnes si své Lego staví. Proto jsme chtěli i malému udělat radost a pořídit Lego v jeho "velikosti" 😅 a od té doby jsme si zamilovali i Duplo, které jsme předtím neznali a jsem si jistá, že si s těmi stavebnicemi budou hrát ještě děti mých dětí. První stavebnicí u nás byla zvířátka.

andulena
18. říj 2017

Náš syn Kubík dostal své lego Duplo dostal k druhým narozeninám! A moc si ho oblíbil hned a každé Vánoce a narozeniny vždy děláme další radosti!Letos má vybraný vláček,maminko to musí být ten jezdící😂 strejda nám k narozeninám pořídil můj první vláček! A celkově lego milovaly i starší děti! Máme různé autíčka,hasičskou stanici a teď Kubík má tři krabice a rád si staví i s menšími kostkami! Tak dokupujeme zatím jen Duplo!

lulluu123
18. říj 2017

Dcera podědila pár kostiček, postaviček a zvířátek po svém bratranci. Od nás dostala své první Duplo k Vánocům, když jí bylo 2,5 roku. Byla to velká krabice s asi 70 kostičkami. Nejčastěji spolu stavíme velkou "bránu" přes kterou projíždí auto, a za branou panáčci nakupuji kostky a jídlo pro zvířátka. Také rádi stavíme domeček nebo ohrádky pro žirafy a lvi 🙂

tarien
18. říj 2017

Naše první lego duplo byl růžový domeček pro holky a safari. Domeček má úspěch pořád. Každý rok přikupujeme nějakou novou sadu (a stále nekončíme). Loni jsme zkusili koupit i klasické malé lego, ale ještě holky nezaujalo. Lego duplo s námi jezdí pravidelně i na dovolené, panáčci i běžně na nákupy. Je to u nás hračka č.1. Když jsem letos donesla lego katalog začátkem září z obchodu domů, dcerka poté, co našla letošní novinku - Velkou pouť, šla pro papír, núžky a lepidlo a psala Ježíškovi. O ničem jiném nemluví...takže další sada, kterou pořídíme (Ježíšek), je jasná 😉

monika51
19. říj 2017

My ho kupovali poprvé k loňským Vánocům, když bylo malému 14 měsíců. Byla to veliká krabice, směs všeho možného. Bohužel se ukázalo, že to bylo příliš brzy, protože se u toho vztekal, že kostičky nejdou dát na sebe, a spíš je rozhazoval všude po bytě 😳 Nicméně jsme začali dokupovat zvířátka, a s těmi si strašně vyhrál. Od cca 18 měsíců začal stavět komíny, domečky a teď se od toho už prakticky neodtrhne 😀

sylvinka
19. říj 2017

První jsme měli houkací sanitku pro dneš už skoro desetiletého syna.

metallico_mondo
19. říj 2017

První jsme pořídily synovi tatru s dělníkem a dceři zvířátka, sady mají stále a jsou furt jak nově i když není den aby je nevytáhly spolu s jinými

liss_qr
19. říj 2017

Jak jsme přišli k legu duplu? Nevěděla jsem o něm skoro nic, myslím, že jsem si nepamatovala ani moc název, jen že existuje nějaké lego s většími kostkami a že to brácha kupoval svymu synovi. Ještě říkal o nějaké levnější variantě. Základní sadu náš syn dostal právě od bráchy a švagrové k Vánocům, několik kostek základních a pak k narozkám sadu jak je pejsek, kočička, zajíc a ptáček, pár kostiček a doplňků taková minisadička. My s duplem budeme pokračovat teď po téměř roce, kdy dostane lesopark k Vánocům a ještě mame dve menší sady koupené asi k narozkám a k svátku nebo něco ještě k Vánocům. Protože si s těmi zvířátky vyhrajeme, tak už se moc těším.

qwerin
19. říj 2017

Dcera dostala sve prvni lego duplo prvy krat na Vanoce minuleho roku kdyz ji bylo rok a pul a dostalq hned 2 krabice od obou babicek 🙂 prvni je takova velka krabice a druhe minnie lego duplo 🙂

pitrsova
20. říj 2017

K legu mě přivedla švagrová,ale to už byly holky větší.Nejmenší dostala k roku Lego postav si zvířátka 🙂 Stavíme zvířátka nebo komín,nebo si sama spojuje dvě kostičky k sobě 👍

ladyhacek
20. říj 2017

První byl rytíř s koněm. Miluje koně - dostal k svátku. A k lonskym Vánocům svým druhým dostal lego dzungle

klaarusa
21. říj 2017

Dcerka dostala svou první sadu kosticek na první narozeniny. Strašně ji to chytlo. Naučili jsme se na ní krásně barvičky i počítání. Hodně ji to rozvíjí představivost...Teď ji jsou 3roky a pod stromečkem určitě nesmi chybět Lego.

snany
21. říj 2017

To už si nevzpomenu, Lego duplo u nás už bydlí 6 let. Myslím, že to byla nějaká sada v plastovém kyblíku

houfinka
21. říj 2017

První stavebnici lego duplo byl vláček plný čísel. Syn ho dostal k 1. narozeninám hned dvakrát. Děda s námi nekonzultoval, co koupit. Už když jsme k němu přišli oslavit narozky našeho chlapečka, a já viděla tu zabalenou krabici..... Bylo mně jasné, co v ní bude. Měla jsem strach jak malý zareaguje..... Nejdříve jsem myslela, že bude maličko zklamaný, ale nebyl. Když mu byl 1,5 roku přibyl bráška. A dnes na podvozcích oba vozí zvířátka, figurky lidí i jen tak miš máš z kostek.

loc
21. říj 2017

Nejaka sada v krabici ve tvaru ctvercove lego kostky s domeckem, pejskem, kocickou a kytickou. Prvni syn si jako maly s duplem moc kreativne nevyhral, nejvic ho bavilo bourat jiz postavene a hazet jednotlive kostky😀, ale druhy syn je uplny opak, nic nehazi ani moc nerozebira, duplo stejne jako starsi miluje, ale na rozdil od brachy si stavi, uz od roka umi slozit dve kostky a ne jen bourat jako bracha v jeho veku😀 a hrozne ho bavi hazet zviratka nebo kosticky do duplo domecku a pak otevrit dvere a bafat na ne🙂. Nebo krmit dupo zviratka z duplo misticky🙂. Ma ted rovnych 18 mesicu🙂.

malinka_02
21. říj 2017

U nás byla první farmička, ale už jsme měli spoustu Dupla ještě po strejdovi, mém bratrovi 😀

Strana
z4