Jaké byly vaše začátky s kostkami LEGO DUPLO? 🙂
Mají vaše děti rády stavebnice LEGO DUPLO? A pamatujete si, v jakém věku jste jim koupili jejich první sadu? Která to byla? A mají ji ještě? Moc mě zajímá, po čem jste na začátek sáhli. A třeba zrovna váš výběr inspiruje nějakou maminku, která nad prvním nákupem kostek LEGO DUPLO právě přemýšlí! 🙂

@bara_lego No, my jsme se hned ze začátku rozšoupli dost. Syn měl asi rok a půl. S legem jsme se seznámili v Německu a byly to kostky hrané dlouhé roky. Manžela, tehdy zarytého odpůrce lega, kvalita natolik překvapila a přesvědčila, že tomu propadl. Dohodli jsme se na té největší sadě hasičů a sadě delux základních kostech. Pak jsem se zamyslela ještě já a položila jsem si otázku: "S čím si budeš, matko, hrát ty?" No a odpovědí byla sada Cesta kolem světa ❤. A lego-park se nám od té doby pěkně rozrostl...
My začínali na levnější variantě stavebnice, ale pak dostal synek na vánoce od babičky Duplo farmu a když jsem viděla rozdíl kvality kostek, tak se původní stavebnice přestěhovala na chalupu k prababicce a doma těžce jedeme v Duplu. Postupně přibyl box kostek, policejní stanice, hasičská stanice, letiště, menší sady se zvířátky a další kostky, je jich už obrovská bedna a je to asi nejoblíbenější hračka obou synů. Mladší staví komíny a jezdí s vozidly, starší kreativně využívá kostky a staví bojová letadla a čerpací stanice... A Ježíšek letos mladšímu synovi přinese Duplo autobus.
My měli to štěstí a první Duplo vyhráli tady na koníkovi! 🙂 Byl to první náklaďák a syn ho dostal k prvním narozeninám! 🙂 ze začátku jsem já stavěla a on jezdil a boural, ale velmi rychle propadl kouzlu stavění kostiček! 🙂
Starší syn dostal k Vánocům sadu s mláďátky, jen pár kostiček a asi 4 zvířátka, to ho moc nezaujalo, dalčí Vánoce dostal už spolu s bráškou Autobus a ten už má větší úspěch 🙂
@evulinka27 super fotka! 😍
My přemýšlíme, ktere pořídit, ještě jsme se nerozhodli, možná Ježíšek letos konecne uz nejake koupi 🙂 každopádně dekujeme za inspiraci
První Duplo dostala dcerka k prvním narozeninám. A byla to tato sada s lodičkou: https://shop.lego.com/cs-CZ/Sada-pro-batolata-P...
Moc se jí líbilo, že je to perfektní hračka i ke koupání. 😉
První duplo dostal Kryštůfek k Vánocům, to mu bylo necelý rok a půl. Ale tím, že to byl náklaďák s vyklápěcí korbou a bagr, tak si to naprosto oblíbil, i když to bylo od 2 let. Pak jsem mu koupila maličké duplo letadlo, ale jediné co dělal, bylo rozkládání, ale jinak nic, nechytal se 😀 Pak jsem si řekla, že k svátku (měsíc po druhých narozeninách) duplo opět zkusíme a koupila jsem astronauta Milesa s příšerkou a skluzavkou a to mělo neskutečný úspěch a teď dostal od babičky a dědy savanu s jeepem, žirafou a lvem. Prostě teď od cca. 2 let frčí lego duplo naplno! kostičky mixujeme, stavíme cokoliv a hlavně teda komíny 😀
Já se přiznám, že jako malá jsem Lego neznala a manžel si ho prý přál a dostal až byl tak velký, že si s ním už tak nevyhrál. Proto hned na první narozeniny dcery manžel koupil dárek a od té doby při každé příležitosti svátků, narozenin či Vánoc dokupujeme. Ano, manžel si hraje též 🙂
Náš nejmladší dostal první Lego duplo až ve 2 letech. Starší syn ani Lego Duplo neměl, ten má krabici plnou asi 15-20 stavebnic toho klasického pro větší děti. Většinou Lego Creator a domečky, které nás bavili tehdy nejvíce. Staršímu bude teď 22.12. už 15 let a musím přiznat, že v jeho batolecím věku byl internet v plenkách a Lego Duplo jsem jako výrobek ani nezaznamenala, teprve až když dorostl do věku prvňáčka začal pravidelně dostávat to klasické ke každým Vánocům, narozeninám apd., které ho absolutně pohltilo a nějakou dobu mu právě díky Legu vydržel sen, stát se jednou architektem. Je již velký, ale dodnes si své Lego staví. Proto jsme chtěli i malému udělat radost a pořídit Lego v jeho "velikosti" 😅 a od té doby jsme si zamilovali i Duplo, které jsme předtím neznali a jsem si jistá, že si s těmi stavebnicemi budou hrát ještě děti mých dětí. První stavebnicí u nás byla zvířátka.
Náš syn Kubík dostal své lego Duplo dostal k druhým narozeninám! A moc si ho oblíbil hned a každé Vánoce a narozeniny vždy děláme další radosti!Letos má vybraný vláček,maminko to musí být ten jezdící😂 strejda nám k narozeninám pořídil můj první vláček! A celkově lego milovaly i starší děti! Máme různé autíčka,hasičskou stanici a teď Kubík má tři krabice a rád si staví i s menšími kostkami! Tak dokupujeme zatím jen Duplo!
Dcera podědila pár kostiček, postaviček a zvířátek po svém bratranci. Od nás dostala své první Duplo k Vánocům, když jí bylo 2,5 roku. Byla to velká krabice s asi 70 kostičkami. Nejčastěji spolu stavíme velkou "bránu" přes kterou projíždí auto, a za branou panáčci nakupuji kostky a jídlo pro zvířátka. Také rádi stavíme domeček nebo ohrádky pro žirafy a lvi 🙂
Naše první lego duplo byl růžový domeček pro holky a safari. Domeček má úspěch pořád. Každý rok přikupujeme nějakou novou sadu (a stále nekončíme). Loni jsme zkusili koupit i klasické malé lego, ale ještě holky nezaujalo. Lego duplo s námi jezdí pravidelně i na dovolené, panáčci i běžně na nákupy. Je to u nás hračka č.1. Když jsem letos donesla lego katalog začátkem září z obchodu domů, dcerka poté, co našla letošní novinku - Velkou pouť, šla pro papír, núžky a lepidlo a psala Ježíškovi. O ničem jiném nemluví...takže další sada, kterou pořídíme (Ježíšek), je jasná 😉
My ho kupovali poprvé k loňským Vánocům, když bylo malému 14 měsíců. Byla to veliká krabice, směs všeho možného. Bohužel se ukázalo, že to bylo příliš brzy, protože se u toho vztekal, že kostičky nejdou dát na sebe, a spíš je rozhazoval všude po bytě 😳 Nicméně jsme začali dokupovat zvířátka, a s těmi si strašně vyhrál. Od cca 18 měsíců začal stavět komíny, domečky a teď se od toho už prakticky neodtrhne 😀
První jsme měli houkací sanitku pro dneš už skoro desetiletého syna.
První jsme pořídily synovi tatru s dělníkem a dceři zvířátka, sady mají stále a jsou furt jak nově i když není den aby je nevytáhly spolu s jinými
Jak jsme přišli k legu duplu? Nevěděla jsem o něm skoro nic, myslím, že jsem si nepamatovala ani moc název, jen že existuje nějaké lego s většími kostkami a že to brácha kupoval svymu synovi. Ještě říkal o nějaké levnější variantě. Základní sadu náš syn dostal právě od bráchy a švagrové k Vánocům, několik kostek základních a pak k narozkám sadu jak je pejsek, kočička, zajíc a ptáček, pár kostiček a doplňků taková minisadička. My s duplem budeme pokračovat teď po téměř roce, kdy dostane lesopark k Vánocům a ještě mame dve menší sady koupené asi k narozkám a k svátku nebo něco ještě k Vánocům. Protože si s těmi zvířátky vyhrajeme, tak už se moc těším.
První byl rytíř s koněm. Miluje koně - dostal k svátku. A k lonskym Vánocům svým druhým dostal lego dzungle
Dcerka dostala svou první sadu kosticek na první narozeniny. Strašně ji to chytlo. Naučili jsme se na ní krásně barvičky i počítání. Hodně ji to rozvíjí představivost...Teď ji jsou 3roky a pod stromečkem určitě nesmi chybět Lego.
To už si nevzpomenu, Lego duplo u nás už bydlí 6 let. Myslím, že to byla nějaká sada v plastovém kyblíku
První stavebnici lego duplo byl vláček plný čísel. Syn ho dostal k 1. narozeninám hned dvakrát. Děda s námi nekonzultoval, co koupit. Už když jsme k němu přišli oslavit narozky našeho chlapečka, a já viděla tu zabalenou krabici..... Bylo mně jasné, co v ní bude. Měla jsem strach jak malý zareaguje..... Nejdříve jsem myslela, že bude maličko zklamaný, ale nebyl. Když mu byl 1,5 roku přibyl bráška. A dnes na podvozcích oba vozí zvířátka, figurky lidí i jen tak miš máš z kostek.
Nejaka sada v krabici ve tvaru ctvercove lego kostky s domeckem, pejskem, kocickou a kytickou. Prvni syn si jako maly s duplem moc kreativne nevyhral, nejvic ho bavilo bourat jiz postavene a hazet jednotlive kostky😀, ale druhy syn je uplny opak, nic nehazi ani moc nerozebira, duplo stejne jako starsi miluje, ale na rozdil od brachy si stavi, uz od roka umi slozit dve kostky a ne jen bourat jako bracha v jeho veku😀 a hrozne ho bavi hazet zviratka nebo kosticky do duplo domecku a pak otevrit dvere a bafat na ne🙂. Nebo krmit dupo zviratka z duplo misticky🙂. Ma ted rovnych 18 mesicu🙂.
U nás byla první farmička, ale už jsme měli spoustu Dupla ještě po strejdovi, mém bratrovi 😀

Syn dostal první Duplo k prvním narozeninám - pořídili jsme sadu pro začátek v zelené plastové bedýnce a postupně jsme začali pořizovat další. Lego je u nás jednou z nejoblíbenějších hraček🙂