SOUTĚŽ o stavebnici LEGO DUPLO Školka! 🙂
Chodí vaši nejmenší do školky? A co na ní mají nejraději? Podělte se s námi o vaše zkušenosti a získejte srdíčka. Řekněte nám, jaká zábavná příhoda, se vašim dětem ve školce přihodila. Popište nám příběh do komentáře a vyhrajte. Deset z vás získá krásnou stavebnici LEGO DUPLO Školka. 🙂

I já se ráda podělím s historkou ze školky.Minulý měsíc jsem šla kamarádce vyzvednout do školky syna Románka,protože musela nutně jít k lékaři.Mám ho ráda ,je milý,bystrý a je to zkrátka veselá kopa 🙂.Tak jsem čekala s čím zase dnes příjde.Přiběhl a začal se převlékat.Teto hotovo,volal.Rozloučil se s paní učitelkou a vyrazili jsme domů.Zavřely se za námi dveře školky a už to začalo.Začal zpívat .Nutno podotknout,že to nebyly žádné dětské písničky,ale napodoboval Rytmuse.Jeho písničky zná velmi dobře od svého staršího bráchy,který ho doslova žere 🙂.No děs a hrůza,ani se to nedá popsat.Všude okolo zrovna plno lidí a on nebyl k zastavení.Úplně mně ignoroval a jel si svůj koncert 🙂.No paráda co teď?Začala jsem takticky slibovat hory,doly,leč sladkosti taky nezabraly.Tak jsem aspoň trošku přidala do kroku .Doma mi řekl,že až bude zpěvák,dostanu lístky.Kamarádka konečně dorazila a měla lišácký úsměv ,prý jestli jsme byli na koncertě?Prý jí to dělá pokaždé.Jo děti nás budou stále překvapovat🙂
Moje dcera nastoupila loni v prosinci do školky. Letošní školní rok se už do školky po prázdninách těšila. Nejvíce co má ve školce nejraději - jsou houpačky. Hrozně ráda chodí ven na zahradu a houpe se na houpačce. Taky ráda ve školce papá, chutná jí tam. Doma ani vařit nemusím, neboť "si počká na školku, kde se nají". Jinak příhodu ani nevím, to by určitě mohla napsat její paní učitelka. Loni ještě byly všechny děti v její třídě malý a moc nemluvily. Teď po prázdninách ovšem děti skoro nezavřou pusu, mají toho na srdci hodně. Co tedy každý den poslouchám, když jdeme ze školky, tak že se hádá s nejlepší kamarádkou, o tom, že je větší než kamarádka. A běda, když nedávám pozor a řeknu něco jiného 😲 Taky kolik výkresů si neseme ze školky a to nemluvím o tom, že mi na školkové zahradě sbírá listy a kamínky ❤
Malemu jsou teprva 2 roky, do skolky ejste nechodi za to ma skolicku doma, delam chuvu, takze mame porad plny domecek deti :D kazdy den sjou ruzne prihody 🙂 nejzajimavejsi jsou nyni s nocnikem protoze se deticky ted uci jej pouzivat, takze to nadseni kdyz v nocniku spatri curanky a nebo bobo je nepopsatelna 😍
Do skolky jeste nechodi,ale hodne se tesi. Hlavne na ostatni deti a vsechny ty super cinnosti,ty kladne i povinnosti,co nam povida kamarad,ktery uz tam chodi. Ja jen doufam,ze vse probehne v poradku a opravdu se ji tam bude libit.
Do velké školky chodí naše Adélka teprve od září, takže moc historek zatím nemáme. Ale mám jednu čerstvou vzpomínku, která mě zahřála u srdíčka. Do školky vodím Adélku ještě s malou Julinkou v Kibi, takže je tu po ránu šrumec. Jednou jsme takhle vyšly do ranní mlhy a koukám, že má Áša celou pusu od snídaně a ani očka umytá. V tom spěchu jsme zapomněly. Tak ji kladu na srdce, že až přijde do školky, musí si to pak dojít umýt. Po převléknutí v šatně ji vedeme do třídy Sluníček, říkám "tak pusinku a pusinku pro Juli", otevřu dveře do třídy a Áša zmizí na druhou stranu. Tak koukám kam jde. Otevřela si dveře do umývárny, sundala si brýličky, myla si pusinku a očka. Měla jsem slzy v očích, jak vše poctivě bere. ❤
Dcerka ještě do školky nechodí, ale chystáme se na jaře k zápisu. Společnost má velmi ráda a ráda se předvádí. Tohle Lego by se jí jistě líbilo a pomohlo by jí se s prostředím školky seznámit. Zná jen školu, protože ji občas beru do své práce, učím. Zážitky tedy nemám z MŠ, ale dovolím se jeden ze ZŠ, kdy se se mnou účastnila porady v přípravném týdnu. Rozesmála celý pedagogický sbor při proslovu vedení, když začala velmi intenzivně a hlasitě tlačit, přičemž byla soustředěna na hru se stavebnicí. Ve finále ale v plence nebylo nic 🙂
Naše Míša chodí do školky už skoro dva měsíce. Nejvíc se jí tam líbí kamarádi, špagety (pokud jsou zrovna k obědu) a hraní si s modelínou. Naopak vůbec tam nechce spinkat chvilku jsme to zkoušeli ale Míša od rána opakovala - mě i učitelkám - že tam spinkat nebude a orpavdu pak nespinkala a jen si povídala. Takže zatím chodíme domů po obědě jsem na RD s mladším dítkem takže to nevadí. Nejvtipnější příhoda se jí stala asi hned první den ve školce a to taková že při obědě hodila svůj hrníček s pitím do polévky. A pak mě ještě pobavilo když jsem jí jednou ráno přezouvala bačkůrky a potkali jsme uklízečku s kýblem vody, načež Míša nahlas k uklízečce: "Chceš pomoct?" 😀 a smála se i paní uklízečka i maminka s dítkem vedle nás.
Adelka zacala chodit do skolky od zari. Nejdrive jenom na dopoledne, ale pred tydnem nam rekla, ze by tam chtela i spat (prestoze normalne po obede nespi), aby mohla chodit odpoledne na zahradu. Od pondeli ji tedy vyzvedavam odpoledne na skolkove zahrade. Pokazde tam prijdu a Adulka je na piskovisti a kolem ni zpravidla dalsich sest kluku🙂 Myslim, ze se ji tam libi. A kdyz se ji nekdo pta, jestli ji ve skolce chutna obed, tak se teteli a stastne prikyvuje🙂 Vcera byla poprve v kine, z toho byla unesena. Povidala neco o zavesech😀
My mame letos se skolkou premieru a zrovna ted jsme meli fnukaci tyden a to prvni den a dny potom sla uplne v pohode a bez breku. Kazdopadne nakonec odchazi spokoje a a libi se ji tam. Nejvic urcite venku na hristi a kdyz neco tvori, kazdy den nosi obrazky. Hlodu ze skolky mame spoustu 🤗 nikdy nechapu odkad ty slova bere...kdyz vzdy prijde s nejakym strasne ,,inteligentnim" slovem z te jeji pusinky. Treba dneska to bylo dramaticke, mami mas nadpozemky neco? Apod... nebo kdyz ji rikam, poves to za poutko a vazne rekne mami, to je sitko 🤔 nebo nsposledy me poucila, co je jupka z mela babka 4 jabka 🙈 ja to zpivam a doted jsem to nevedela.
Náš 4letý Ondrášek chodí do školky rád, ráno vstává jako první. Nejdřív tam měl jen jednu kamarádku, které říkal Lelinka (Nelinka). Ráda si hraje a kreslí, klidně si hraje i s kočárkem a do školky nosí panenku-miminko. často se stává, že se mu ani nechce domů, má něco rozdělaného. to mi suverénně řekne: Mami, ještě si chvíli hrej s mobilem, já si to chci dodělat 🙂
Můj malý dvouleťák jeste do školky nechodí, ale kolektiv dětí zbožňuje. Z jakékoliv herničky odcházíme s řevem a když vyprovázíme dětskou návštěvu, tak by syn nejraději skočil k návštěvě do auta a odjel s nima. Věřím, že za rok, bude přechod do školky bezproblémový.
Muj malej ma na skolce nejradeji to ze chodi ven a litaji, vzdycky nadsene vypravi ze byli zase venku 😀 🙂 potom jidlo 😀 🙂 a zabavna historka je ta, ze jsem pro nej jednou sla uz se chystali ven, a sli dolu ze schodu a Matysek kolem me prosel a ani si me nevsiml jak koukal na schody kam slapat a sel az dolu, tak volam Matysku halo, tak se otocil a zavolal mamiiiii a letel hned za mnou 😀 🙂
Do školky chodí syn necelé dva roky, začátek byl opravdu příšerný, syn má ADHD a dysfázii a školku nedával, brečel, děti ho mezi sebe nepřijali, bohužel jsem prošli i šikanou a časté stížnosti od učitelky. Vyřídili jsme asistentku pro syna a od loňského roku přestoupil do jiné třídy.
Proměna za rok je neuvěřitelná a to z velké části zásluhou skvělé paní učitelky a asistentky, dokázali ho začlenit do kolektivu, našel si kamrády a celkově dělá ohromné pokroky i v sociálních dovednostech. Do školky se teď těší a já jsem šťastná, že mám šťastné dítě🙂
Mé dceři budou v únoru čtyři, ale je to ženská každým coulem.
Nedávno přišla s tím, že miluje Jiříka, ale že se ještě nemilovali.
My máme spoustu veselých příhod s jídlem, třeba když mi dcera Janinka (4 roky) říkala, že měli jahůdkovou polévku a že jí nechutnala..moje 2 údivy, polévka z jahod? a nechutnala jí? Vždyť jahody miluje..musela jsem pro nápovědu k nástěnce, kde visí jídelní lístek - polévka z červené řepy 🙂
Druhá příhoda se týká mýho brášky, je asi 22 let stará🙂 Honzíku, co jste měli k obědu? Mami napovím Ti, začíná to na Z..a maminka hádá - zelí? Ne! Zelnou polévku? Ne! Maminka už neví a Honzík, který neuměl Ř povídá - ZÍZEK 🙂
U nás největší zážitek ze školky naši šestileté dcery je,že si při svačině krkla u stolu 😨😀😀😀 Víc asi netřeba komentovat 🤐
Náš v červnu tříletý syn byl do školky přijat až pro tento školní rok, ale prakticky začal chodit až tento týden. Přesně 1. září se mu totiž narodila ségra, tak jsme nechtěli, aby toho nového měl až moc. Mezi děti se ovšem moc těšil, několikrát se nám stalo, že smutně, se slzičkami v očích postával za plotem školkovské zahrady a pozoroval děti hrající se uvnitř. Těžko se mně vysvětlovalo, že právě teď za nimi jít nemůže. Tento týden se tedy dočkal. Vtipné zážitky tedy ještě nemáme, ale i to určitě přinese čas a snad jich bude více než těch ne-vtipných 🙂 Syn prozatím jen všem na potkání pyšně vypráví, že už je velký kluk a chodí do školky, do Krtečků!... a já doufám, že mu toto nadšení dlouho vydrží 😉
Dcera chodí do školky teprve od září, a protože syn chodil do školky od prvního dne s úsměvem na rtech, nedovedla jsem si představit, že by to mohlo být jinak ... ale dcera mi tam dlouho plakala ☹ Až dneska mi v postýlce říká - "maminko, já jsem ve školce vůbec neplakala, mně se po Tobě dneska nestýskalo" ... nevěděla jsem jestli mám být ráda a nebo mám být smutná ... ale řekla jsem jí, že mně se po ní stýskalo ... ona se na mě podívala těma svýma hlubokýma očima a řekla "maminko ty to zvládneš, já Ti věřím" 😍
Bydlíme na malé vesnici a místní školka je opravdu hodně maličká a dalo by se říct, že atmosféra zde je taková rodinná 🙂 Do školky chodí zatím jen nejstarší syn Jindra a i když se mu občas nechce ráno vstávat, tak školku miluje. Nejraději hraje s dětmi "podložkovanou" a s kamaradem Matýskem a Honzíkem si pak rádi hrají na zombíky 😀 Zábavná příhoda mě žádná nenapadá, ale v pondělí měly děti zrovna focení a když jsem si syna odpoledne vyzvedávala, tak mi s úsměvem vyprávěl jak měl pan fotograf úžasnou metodu, aby se všichni děti hezky usmívaly a místo klasického "sýr" dětem říkal "kozí bobky" 😅 Když mi to syn povídal musela jsem se smát také a už se těším na ty vysmáté fotky.
Naši kluci školku zbožňují. Letos od září jsme přecházeli do nové školky a měli jsme strach, jak to budou zvládat. Ale už během prvního týdne se skamarádili s novými dětmi.
A hned hlásili:" můj kamarád je Matoušek a Lenička" a druhý:" Davídek a Emička".
Z té první školky zůstala v srdcích kluků i nás rodičů paní učitelka Jaruška - starší paní učitelka, která to uměla se všemi dětmi i jejich rodiči 😃
Veselá příhoda ze školky se týká tatínka. Ráno vždy vodil kluky do vedlejší třídy, protože do jejich třídy se děti přesouvali až později, takže když šel jedno odpoledne do školky na besídku, tak došel automaticky do té cizí třídy. Asi 5 minut se díval na cizí besídku, než mu došlo, že nás tam nikde nevidí. 🙂 Napodruhé už trefil. 🙂
Starší syn jednou hlásil, že měli kašpárkovou polévku, že mu ji taky musím udělat. Naštěstí to nebylo z kašpárků, ale rajská s hvězdičkami. 🙂
U nás je to zábavné každý den - ráno když odvádíme staršího, mladší křičí, že tam chce zůstat a když vyzvedáváme, chtějí zůstat oba 😉 Pro mne to tolik zábavné není, vždycky si říkám, že musím vypadat jako hrozná matka dětí, které nechtějí domů 😀 Navíc ti naši dva otesánci dojí všechny svačiny, které zůstaly, takže ještě vypadám, že jim ani nedávám najíst 😀
Jestli syn ve školce zažil něco zábavného, jsme se moc neměli šanci dozvědět, protože se rozmluvil až o prázdninách. Teď se ale nestačím divit co z něj občas vyleze 🙂
Školka? zábavná příhoda... Vezmeme to heslem" všechno zlé je k něčemu dobré"
Radeček školku miloval do doby než se změnila paní učitelka a druhá byla nemocná to chodil do školky s pláčem, rána byly hrozné Radeček stávkoval nechtěl tam,paní učitelka ho každé ráno vítala slovy nebreč nebo budou brečet menší děti, tak to pokračovalo každý den až jednou Radeček nechtěl do školky vůbec že nechce být zavřený v kumbále že se bojí. Tak jsem se poradila s kamarádkou učitelkou jak tohle řešit,nee nebyla jsem hysterická ač mě to moc mrzelo a štvalo,ráno jsem se ptala jak dlouho Radeček pláče paní učitelka řekla že včera zrovna hodinu,tak jsem se zeptala co se děje že Radeček do školky nechce že ho tady zavírají do kumbálu, v tom se paní učitelka postavila a začla si Radečka všímat utěšovat jako ostatní děti a vše bylo vyřešeno,Radeček zase začal do školky chodit s úsměvem a dokonce i s paní učitelkou hezky vychází... Fotka s dortíkem do školky
když se dcerky někdo zeptá, jestli už chodí do školky, řekne že jenom do kouzelný 🙂 Myslí tím, v TV Kouzelnou školku, protože ještě do klasické nechodí.
My už máme ve školce oba prcky, dcerka už druhý rok, tento začala spinkat, tak trošku boj a junior začal pozvolna na zvykání a teď už jsou tam oba do odpoledne, než je po práci vyzvednu a vychytali jsme už finty a dobu, kdy chtějí do školky dojít, aby měli spojená oddělení ještě na chvilku a byli tak spolu a spokojeně s úsměvem mi spolu mávají za oknem, takže se mi odchází do té práce lépe 🙂 stavebnice by to sžívání také určitě zpříjemnila 😂

U nás asi nejzajímavější příběh byl s první dcerou. Moc ráda jí, to se hned vždy poznalo, co měli ten den k obědu. A jednou mi hlásí:
Mamko dnes jsme měli k obědu omáčku s bobkama 🙂. Nebyly vůbec ty bobky, ale dobrý.
to mně fakt jako rozesmálo a byla to Rajská omáčka s masovými koulemi 🙂
a byla taky celá červená od pusinky až po tričko.