VELKÁ SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Lesopark
Chodíte s dětmi rádi do přírody? To je moc dobře, protože s námi můžete soutěžit o krásné stavebnice LEGO DUPLO Lesopark 🙂 Nakreslete obrázek s oblíbeným zvířátkem vašeho dítěte. Fotografii jedné malůvky vložíte sem do fóra a deset nejoriginálnější obrázků odměníme stavebnicí plnou roztomilých zvířátek.
Díky stavebnici LEGO DUPLO si děti mohou hrát se zvířátky, která můžete potkat i v našem lese. I když medvěda bych teda potkat nechtěla 😉 Stavění se stavebnicí LEGO DUPLO Lesopark dává spoustu příležitostí k tomu povídat si o životě divokých zvířat, třeba o tom, co jim chutná a co mají rádi. Také se děti mohou dozvědět o tom, jak je důležité pečovat nejen o zvířátka, ale i o přírodu kolem nás.

Kubíčkovi jsou tři a půl, do přírody chodíme rádi. Bydlíme sice ve velkém městě, ale na okraji a oblíbená procházka je k místnímu rybníku, kam chodíme krmit kapříky, pozorovat vážky a kytičky.
Malování sice není Kubíkova silná stránka, ale obrázek s oblíbenými zvířátky nakreslil a dokonce si ho i podepsal. Nebyla jsem si úplně jistá, o jaká zvířátka jde, oblíbenci se mění celkem často, ještě včera to byl jezevec, tak mi bylo sděleno- "Nakreslil jsem kočičku a nosorožeca. To nepoznáš, maminko? " Takže to vpravo, co vypadá jak zdařilý kříženec opice s chobotnicí je kočička a to vlevo je nosorožec. Má (kupodivu) správný počet nohou a vybarvený roh.
Naše dcerunka je ještě moc malá, aby měla konkrétní oblíbené zvířátko, ale když jsem ji před nějakou dobou vyrobila tuhle želvu, úplně si ji zamilovala. 🙂 Později ji strejda koupil podobnou plyšovou želvičku z "Hledá se Nemo", nemohl odolat tomu, jak se těm jejím kukadlům řehtala. 🙂 A i tu papírovou by stále nejraději pomačkala v náruči.
Toto je náš soutěžní příspěvek. Zúčastnila se celá rodina. A protože jsme rodinka praktická, tak jsme to pojali tak, aby nám výtvor i nadále posloužil, a to jako kulisa pro naše nové vlastnoručně vyrobené divadélko🙂
Taťka (35): ořízl kartonové desky na potřebný rozměr
Mamka (34): nakreslila stromy, zvířátka a houby a kromě hub vše vystříhala a nalepila
Johanka (3,5): vybarvila stromy a pozadí vodovkami, zvířátka a houby fixkami, vystřihala houby a nalepila kuličky z krepového papíru na podkladovou desku
Jáchymek (16 měsíců): trhal, mačkal a jedl krepový papír🙂
Naše malá Any miluje zvířátka všeho druhu. Každý den spolu chodíme s kočárem do lesa a občas se poštěstí nějaké lesní zvíře zahlédnout (srnky, zajíce, sovu, veverku, datla ... ). Protože je jí teprve rok, kreslit ještě neumí, ale umí míchat těsto dle říkanky Vařila myšička kašičku 🙂 . A tak zvířátka pečeme 🙂, posíláme našeho medvídka a sovičku (medvídka jsem musela malé i podepsat, aby jí ho nikdo nesnědl 🙂 ).
Také se ráda zúčastním této soutěže o lego. Synovi je 3,5 a ještě toho moc nenamaluje, ale omalovánky ho baví moc. Taťka je rybář, takže vymaloval tento obrázek. Rybičky doma v akvárku by krmil nejradši 3x denně 🙂 S legem si hraje už dlouho, dokonce zdědil lego po taťkovi a ten je rád, že si může se synem hrát 😀 Vloni dostal od Ježíška Duplo- Moje první farma a hraje si s ním skoro denně a krásně by se dala spojit s lesoparkem. Už mu jí bere i 10-ti měsíční sestřička.
Já právě vytvářím synovi (17 měsíců) adventní kalendář z 24 leporel. Každá knížka má 6 stran s nějakým zimním motivem a je v ní minimálně jedno zvířátko. Usilovně mákám každý večer tak snad to do 1.12. stihnu 😉 Posílám ukázku z knih Zimní sporty, Na procházce v lese a Čtyři roční období. Až to dodělám, nafotím na MK celé 😉
Míša zatím mezi zvířátky favorita nemá, má rád vše, co je živé 🙂 zatím moc nemaluje, je spíš na jiné aktivity, ale obrázek č.1 je podle něj velryba v moři. dřív tvrdil, že chobotnice...no každý ať si v tom asi něco najde 😀 jinak jak ho tak pozoruji, tak jeho nejoblíbenějším zvířátkem je asi jeho malá sestřička. rádi si spolu hrají na pejsky nebo koníky...takto ji nedávno namaloval, tak pokud se to počítá, tak připojuji obrázek č.2 😀

Tak naše děti mají rádi snad všechna zvířátka a ty lesní především, takže téhle soutěži neodolám a ráda se také zapojím... Momentálně u nás nejvíc frčí lišky, takže se starší dcerkou jsme společně vytvořily obrázek, který jsme nazvaly "Liška a myška" 🙂