Kdy začínáte nakupovat vánoční dárky?
Z emailů na našem e-shopu víme, že spousta ze současných objednávek je už pod stromeček. U mě je to tak různě. Když vím, co chci, není problém objednat. Kdy přijde nápad na "ten pravý dárek" pro přítele, to netuším...
Já mám o dárek méně - syn včera našel v mojí skříni vánoční dárek a rozbalil ho 😀 😀... musím najít lepší schovku 😉
@weru88 Tak Vaše odpověď mě dostala. Ale teď si říkám, že to není o moc jiné, než nakoupit všechno na jednom e-shopu. Když se Vám tak zadaří...
@jija To jste na tom nad očekávání dobře. Abyste ale neusnuli příští rok na vavřínech v domění, že je všechno zařízené z letoška. 😉
@punkzuza Můj přítel nechce být házen do jednoho pytle s ostaními a vždycky se dožaduje, abych to přehodnotila. Ale je tolik podobností, které člověk vidí u známých nebo v seriálech, že na některé situace padne "jako všichni chlapi" jako ulité. 😀
@lura To si ho mohl nechat? Já bych byla přísnější a zase bych ho zabalila a dala pod stromeček. Určitě ví, že to nebylo správně. Právě proto, že těch skrýší není moc, taky hned všechno balím a předpokládám, že to zůstane překvápko až pod stromeček.
@pinkorblue_marcela to nehrozi s nasim systemem nakupovani budem zase neco presouvat i pristi rok🙂 ale my to tak mame i darky pres rok, vetsinou staci sahnou do skrine🙂
Dárek zabalený nebyl, ale do skříně mi syn předtím nechodil (alespoň jsem si to myslela 😉 ) a tak jsem věřila, že je dárek v bezpečí. Syn je nemocný a byl doma s mužem. Po příchodu domů jsem našla hračku venku a mužský mi řekl, že si myslel, že tu hračku má 😖... a pak ještě dodal, že si s tím syn moc hezky hrál 😀. Co dodat...
já začínám nakupovat hned po Vánocích 😀 ......když je ve výprodeji něco, co vím, že se bude líbit i za rok, koupím to a schovám (často jsou to i dárky k narozeninám nebo i svátku)...... hlavní vlnu nákupů je u nás od října, kdy už je léto pryč a my doma začínáme o zimě a Vánocích mluvit.....stačí naslouchat přáním a postupně je "plnit" 😉
@lura Aha. Tomu se dá jen zasmát. Táta kryje syna. Jestli se díky nové hračce dřív uzdraví, budiž mu přáno. Můžete shánět náhradu... 😉
@breberka Takže ti lidi, co plní obchody po novém roce nejsou ti stejní, co už nakupovali hromady před Vánocemi. 😉 Nikdy jsem nezkoumala, jestli se to vážně vyplatí. Někdy jsou to jen rádoby slevy a jindy jsou to věci, které ani se slevou nechci. Ale jak říkám, poctivě jsem se nikdy nerozhlédla.
@pinkorblue_marcela někdy se to fakt vyplatí 😉
Tak už mi zbývá jen posledních pár dárku, tak mám radost 😉 každý rok nakupuji přes internet. Nemám ráda vánoční horečky a nemám ráda mraky lidí v nákupních centrech, tahanice apod. Takhle to mám doma v klidu a v pohodě 😉
@pinkorblue_marcela Přesně tak, musela jsem se tomu už jen smát 😉 🙂.
Já nakupuji už od léta,co mně kde zaujme...momentálně jsem s kontem už na nule,protože objednávky a nápady gradují a přes internet se nakupuje nejlíp🙂Pro partnera a dcerku už nakoupeno mám,teď zbývají rodiče,sourozenci a tchánovci. Jako každé Vánoce,tak i letos jsme si řekli,že to s dárky nebudem přehánět,ale buď jsem tak "posedlá" jen já,a nebo to opět poruší všichni..:D
@holyjane Takové sliby znám. Pak má člověk strach, že dostane víc a bude mu trapně, že nadělil tak skromně. Nebo ještě líp: Nic mi nedávej, ale já ti něco dám. Nebo domluva, že si na narozeniny nic dávat nebudeme a pak dostanu dárek den dopředu nebo o den později, protože to už není na narozeniny. 😉 Někdy je ale fakt těžké se udržet, když se to člověku tak líbí a i když ví, že už něco dřív koupil...
Dárky v minulých letech jsem nakupovala vždy průběžně v celém roce... a to je pak v prosinci taková předvánoční pohoda už jít koupit jen ten papír na ně 😀 😵
fakt, to jsem si vždy vychutnávala tu atmosféru všech příprav 😵
Loni poprvé jsem nestíhala vůbec... a dárky jsem jela na poslení chvíli koupit až 23.12. 😅 😅 a to byl děs... byla jsem tak vyčerpaná a zoufalá, že nemám nic moc... 😅 ani pro mě ne 😀
takže takhle už vážně ne !!! 😀
Jak mám miminko, zatím se to rýsuje na internetové e-shopy... protože mě nenechá v klidu nakupovat... 😅 čili už nyní po večerech sjíždím internet, aby to pošta stihla... 😀
Průběžně od konce září. V prosinci spíš už jen peču, uklízím, naklízím 🙂
odt začatku listopadu a kedze mame kazdy tyden nekdo narozky tak darky na vanoce už mám nakupene 🙂
v průběhu začátku roku tak cca do léta zjišťuju co by kdo chtěl a od září nakupuju... jelikož mám malou tak nejčastěji přes web. Sem tam se jdu kouknout na živo, jak to vypadá a pak objednávám z netu.... letos my chybí už jen jeden dárek a mám to kompletní i papír už mám doma 😉 budu mít větší klid na pečení a zdobení před Vánocema 🙂
Když se podaří,t ak už v září, jen mám problém nevykecat, a neukázat, co jsem koupila... 😀
Letos už mám v podstatě všechno na hromádce, takže Ježíšek může přijít. 🙂
@domorodka Dobře děláte, že už to nenecháváte na poslední chvíli. V obchodech je pořád blázinec i přes statistiky, že na netu nakupuje pořád víc lidí. A kvůli doručování bych to taky neriskovala. Naše PPL sice zatím stíhá dle plánu, ale přiznávají, že jsou balíky doslova zavaleni. Ať dostanete, co si namyslíte včas a v pořádku. 😉
@svoba Tak to je značka ideál. Proč nemůže jednou zůstat uklizeno, když už člověk všechno důkladně očistil, vyčistil... 😖
@bjoucik.15 To Vám dám za pravdu, že mít dárky je jedna velká úleva a pomyslná fajfka na seznamu všeho, co chce máme ještě před Vánoci stihnout. Užijte si větší klid na jinou práci. 😉
@elvira Haha. Aby Vám ten Ježíšek něco neodnesl jiným dětem, když u Vás uvidí, že by se mu to hodilo. 😀 Jste skvělý rychlík.
Já nakupuji tak od října do začátku prosince... sem tam něco dokoupím ještě těsně před svátky. Nejvíc nakupuji po internetu, na klasické nakupování mě moc neužije 🙂.
Nakupuji po celý rok. Nesnáším předvánoční shon. V zimních bundách se člověk potí, neví co má koupit, všechno drahé a všude spousta lidí. 🙂 🙂 Do sříně a pod postel se toho schová 🙂
Jednou jsme nakupovali 23.12. Knížku a čaj pro každého (to jsme měli velkou sešlost). Rok na to byl malé rok, takže to jsme ještě neslavili. Vloni dostala stodolu pro zvířátka a tu jsem objednala někdy v polovině prosince. Stejně to udělám i letos. Žádnej stres🙂

@pinkorblue_marcela tak jak vidím jsou všichni stejní 😀