icon

Jak přispívá tatínek k předvánočním přípravám?

pinkorblue_marcela
10. lis 2015

Ještě uvěřím, že táta donese kapra a stromek, ale to přeci není ani polovina předvánočních příprav. Je třeba vzorně uklidit (někteří dokonce myjí okna), nazdobit dům nebo byt, napéct, naplánovat návštěvy a celý vánoční program. Kde Váš partner/manžel přiloží ruku k dílu?

Strana
z4
edeltraut
10. lis 2015

Náš tatínek obstarává stromeček (sežene, osadí a s dětmi ozdobí), jinak celý advent zdárně ujídá cukroví...😀 Jinak nic.... nějak ho vánoce neberou :-/.

metallico_mondo
10. lis 2015

@medakote však přesně takhle ,,taktně´´ jsem mu to řekla 😀 odpověď byla že si myslel když jsem praktický typ ženy že to ocením že on je taky praktickej a taky ho nejvíc potěší když dostane něco do dílny (automechanik) 😀 tak mu říkám že to sice jo ale ocením věci který jsou za A) opravdu vhodný tzn. mnou chtěný a za B) které jsou podrženy nějakým krásným i třeba malinkatým dárečkem podrhující ženskost 😀. Jako jooo loni si to vzal k srdci ale jak mám tušit že si to ten můj praktik bude pamatovat i letos ? 😀

petya231
11. lis 2015

Muz mi pomaha cely rok.. mame to tak trosku rozdelene od zacatku spolecneho bydleni..
On vysaje a vytre , umyva okna, udela nejake kutilske dilo kdyz je potreba neco privrtat atd..
Moje kralovstvi je zas kuchyn : vareni a samosebou za odvedenou praci vzdy neco upecu 🙂 pak se staram o koupelnu a wc a pak vetsinu casu se staram o naseho synka..
Nemuzu si uz nic vic prat mam toho nejlepsiho muze 🙂
Vzdy se nejak domluvime a rozdelime si praci i v obdobi vanoc a letos to budou prvni vanoce ve trech 🙂
Naprosto harmonicke souziti...

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@japona: Počítám, že jste na mateřské, když manžel všechno platí. Jinak by to byl velký luxus. Myslím, že o předvánočním úklidu se mluví proto, aby se připomněl těm, kdo jinak moc neuklízí. 😉

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@verunkaw: S úsměvem jde všechno líp. Pilné včeličky. 🙂

hornet600
11. lis 2015

No tak z toho důvodu, že jsem byla do teď studující a on vydělával, tak já dělám vše, on usadí stromek do stojanu a společně ozdobíme 😉 Jinak úklid, okna, salát, pečení atd. dělám sama (maximálně mi vyluxuje). Ale chápu, že když žena chodí také do práce, tak by to nemělo být vše na ní 😉

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@netanel: Práce přibude, ale když si ji tak pěkně rozdělíte, aby neseděl jen jeden, zase to půjde. Společně se sedí líp. 😉

denitek
11. lis 2015

Manžel získal roli vraha, dřevorubce a míchače a dochucovače bramborového salátu 😀 Od nikoho jiného mi prostě salát tolik nechutná 🙂 letos prý umyje okna a udělá težší práce 🙂 Od té doby co jsem těhotná mi poponáší i kýbl na vytírání 😀 🙂
Cukroví letos peču společně s mamkou (abych se nepředřela u trouby). Takže letos budu mít Vánoce ,,bez práce". Jinak manžel se odhodlaně vydává s ježíškovým seznamem pro dárky do obchodů 🙂

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@smillingangell: Jestli to tak chcete, pak není radno se motat do zelí.

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@luj_89: To je fakt. Vymýšlet pro někoho dárky, kde chybí inspirace, je horší než uklidit. A čím déle se něco odkládá, tím je to větší strašák. Ale Váš manžel je jistě rád, že jste to vzala na svá bedra.

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@ladyhacek: To není lehká situace. Uklidit je potřeba a samo se to neudělá. Na druhou stranu jste ráda, že ho máte o víkendech doma, tak mu to taky nechce znepříjemnit. Třeba na to ještě přijde...

kami1984
11. lis 2015

My tak nějak vše děláme spolu🙂) Takže vyloženě chlapská práce je, že usadí stromeček do stojanu a nasadí světýlka, jinak se doplňujeme i v kuchyni, s úklidem. Teda, ještě balit dárky budu sama já, protože z jeho rukou by to byla ulepená koule🙂) S dětmi budeme péct linecké a on bude hlavní ochutnávač, co kdyby se to zkazilo🙂To je úkol, co ho baví nejvíce🙂

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@kacca11: Vůbec ne jako blázen. Je hezké dělat věci společně a doplňovat se. Myslím, že je to lepší pro dlouhé a šťastné manželství. Není si co vyčítat a vládne dobrá nálada.

amaliee
11. lis 2015

My jsme vždy dělali vše společně od výběru stromku po vykrajování cukroví 🙂

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@jmisa: Jistěže si každý neseme to své "břímě" z dětství, ale nejčastěji člověk čte, že stávající rodiče nechtějí opakování nedokonalé historie a dělají všechno pro to, aby jejich děti měly jen hezké vzpomínky. Syn pomáhá, obaluje řízky, že si ho jistě bude ta stávající moci vynachválit.

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@verkaunka: To dýchá vážně krásnou pohodou. Ať se Vám to i letos vydaří.

mishell56
11. lis 2015

Tatínek pomáhá celoročně, myje okna tak 1x za 3 měsíce, když je potřeba umyje nádobí, vypere, minue, když jsem byla v nemocnici tak vyžehlil atd. Nyní je Vánoční úklid v plném proudu, zatím uklízím věci, které si raději uklidím sama, nicméně říkal, že okna umyje on vč. parapetů a žaluzií, stromeček budeme zdobit spolu (syn je ještě moc malinký), pečení cukroví nechává na mě, ovšem zdobíme po večerech spolu, vloni taky tak i letos 🙂

petrusew
11. lis 2015

Náš tatínek vybere s dcerou stromeček a pak ho společně chystají, obstarává nákupy a pomáhá s úklidem, ale to dělá celoročně.

mishell56
11. lis 2015

@mishell56 Ještě dodám, že kapra budeme kupovat zabitého, jelikož nemáme vanu, ale sprcháč ale tatínek vždy vykuchá, já to nemám ráda a já pak porcuju a smažím, výzdobu v bytě tvoříme společně. 🙂

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@maky_s: Věřím na pohádky a každá princezna chce potkat prince. Proto je občas probuzení do reality bolestivé. O to lepší pro Vás, že Vám tu pohádku nevzali. 🙂

jika10
11. lis 2015

No tak u nás pouze tím, že koupí stromeček a pak společně zdobíme. Na vánocích se "vyblbnu" spíše já s malou.

jika10
11. lis 2015

@edeltraut Asi naši tatínkové budou bráchové,jsem myslela, že píšete o tom našem 😀 😀

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@medakote: To zní jako muž, který se rád poddá. Děláte toho sama dost, ale jestli to ani nevnímáte, není co řešit. Třeba se muž zase blýskne nějakým překvápkem. 🙂

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@pavlinka_zetko: Zachovejte klid. Taky jsem se včera snažila partnerovi vykládat, kolik úžasných chlapů v té malé České republice je. Smetl to ze stolu, že jsem moc důvěřivá, že je to jen malý zlomek ze spousty ne tak vydařených exemplářů a jak to, že ani mé kamarádky nepějí jen samou chválu na ty své. Počítám, že jste se naštvala, že jste mluvila skoro do vzduchu, ale jinak to suma sumárum jde. Držím pěsti, abyste ty nákupy měla brzo za sebou a Ježíšek donesl něco hezkého pod stromeček.

sabuse1
11. lis 2015

u nás dělá salát a kapra všechno ostatní je na mě

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@hornet600: Snad si to i Váš partner uvědomí a ví, že mateřská dovolená je zavádějící název. 😉 Oboustranné pochopení a podobný náhled na věc hodně v životě pomůže. 🙂

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@denitek: To je statečný manžel. A jak to těhotenství bere vážně? Radost pohledět. Příští rok s mimčem se už bude muset zapojit i micka. 😉

ninusch
11. lis 2015

Vzhledem k tomu, že já jsem hodně hyperaktivní, tak nejvíc ocením to, že mi jde manžel z cesty a do ničeho mi moc nekecá 🙂 Úklid už mám zmáknutý (okna, komplet všechny skříně vyklizeny, vše umyto, vypráno, vypucováno), před Vánoci jen přeleštím nábytek, cukroví začnu péct tak za čtrnáct dní, stromek postavím a ozdobím někdy přes den v prosinci a na nákupy jezdím, když je manžel v práci 🙂

evulkaa35
11. lis 2015
Uživatel evulkaa35 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od evulkaa35.

@ninusch Páni, tak to seš hodně dobrá 🙂 Já se chci pustit do oken tento víkend .. Jinak přesně jak říkáš, jsem docela ráda, když mi jde muž trochu z cesty :D stejně si to vždycky nejlíp uklidím sama a když uklídí on, tak to vždycky přeuklízím :D

pinkorblue_marcela
autor
11. lis 2015

@mishell56: Já bych zase svou vanu kaprovi nedala. Dvě vany nemáme a zvlášť k vaně sprchový kout taky ne. Jedna koupelna se líp uklízí než dvě. 😀

Strana
z4