icon

Kolik dárečků kupujete svým dětem k Vánocům?

monika_pinkorblue
14. lis 2016

Kolik dárečků od Vás v průměru Vaše děti dostávají? A co od babiček a dědečků? Vybírají sami dárky pro vnoučátka nebo se radí s Vámi? 🙂

Kolik dárečků kupujete svým dětem k Vánocům?
Strana
z3
evulineek
14. lis 2016

1 větší a pár menších, raději udělám radost během roku než aby byla na Vánoce zahlcena, viděla jsem to loni u neteří, když jsme slavili společně a měli tam těch dárků mraky a ani je to nebavilo rozbalovat.

sammaelka
14. lis 2016

Ještě jsme to nijak neomezovali, starší dcera dostala co "potřebovala" a co si "přála". Ráda bych to doma ale omezila nějakým počtem alespoň doma - tj. například narozeniny 3 dárky a vánoce 5 dárků...uvidíme, jestli to půjde a na jaký počet se dostaneme. Záleží taky na hodnotě dárků, těžko koupím (s trochou nadsázky) "dům, auto, jachtu" protože jsou to přece tři dárky...stejně tak na druhou stranu k "ponožkám, omalovánkám a pastelkám" klidně dokoupím několik dalších dárků....

Od babiček a dalších příbuzných je to trochu ošemetné - pro jedny prarodiče je to první (a zatím byla jediné) vnoučátko, takže ji zahrnovali, u druhých prarodičů se slaví vánoce společně s tetami a strýci a jejich dětmi, takže je to trochu chaos a dárků mraky, když se to rozpočítá, tak každý dostane třeba jeden od každého, ale ve výsledku je to i deset a víc dárků pro jednu osobu.
Letos v létě přibyla sestřička, tak jsem zvědavá, jak proběhnou vánoce letos...
Pro starší dceru zatím letos máme připraveny čtyři plus jeden dárek s dvěma kusy příslušenství, pro mladší dceru tři dárky + chci ještě vybrat nějaké oblečení. Nejlíp na tom bude asi manžel, pro něj mám letos už šest dárků 😀 😀

ivulivac
14. lis 2016

Syn bude mit necelych 7m, dostane doma 5 darku. Kreativni hracky pro psychomotoricky rozvoj 🙂 U babicky dostane jidelni zidlicku a u druhe netusim 🙂

valmaxa
14. lis 2016

dala sem limit 3 dárky na dítě, jeden velký a dva menší. Naši loni vykoupili asi vše co šlo a popravdě mě se to nelíbilo - dárky si skrze množství ani nevychutnali, ztratilo to to kouzlo a byl to chaos. Chci je naučit, že to pěkný je i jinde. (Ale v žádným případě je nechci o dárku ochudit! jen to vzít trochu s rozumem 🙂

dinushka00
14. lis 2016

Jelikož jsou to naše první Vánoce coby novopečených rodičů, tak jsme si řekli, že našemu broučkovi koupíme jen to co potřebuje a co chybí. U nás to bude cca 7 dárečků, s mojí maminkou jsem se domluvila na dvou, zbytek rodiny se nijak nevyjádřil. Navíc to máme ztížené tím, že mám svou rodinu až v Chebu ( u německých hranic) proto beru jen ty co jsou tady na Moravě. Ale o dárky nejde, hlavně že jsme všichni spolu 🙂 na to se dnes už zapomíná

popelka1984
14. lis 2016

Náš 2,5letý syn, dostane asi 6 dárků, třeba tabuli na křídy a magnety, xylofon, něco do vany ke koupání, nějake větší auto atd. Nějakou hračku dostane i k Mikuláši a něco ještě od babičky. Stejne dostává tak ob měsíc něco během celého roku, tu knížku, tu autíčko. Prarodiče kupují podle svého akorát se domluvíme tak abychom se nesešli se stejnym dárkem nebo se zeptají na nějake tipy

katevema
14. lis 2016

Tak my máme nachystáno pro každou z holek (8 let, 6 let a 4 roky) 5 dárků ( 2 hračky/stavebnice, 1 tvořivá/sportovní věc, 1 stolní hra a 1 kniha), další 3 mají společné (stavebnice Seva, nábytek pro Barbie a magické voskovky). Pro syna (2 roky) jsem pořídila čtyři dárky (Lego Duplo, auto, kreslicí kuličku a leporelo s Krtkem). Je to asi trochu víc než tu v průměru píší ostatní, ale já se tolik neomezuju proto, že naši prarodiče to s dárky nepřehánějí, jedni dávají 1 dárek na dítě, druzí 1 větší (v řádu stokorun) a jednu drobnost (kosmetiku, úkolový sešit, pastelky apod.). Prababičky nám většinou dají peníze, ať něco dětem pořídíme, tak to většinou koupím oblečení, knížky nebo stolní hry. Celkově se vlezeme do 10-12 dárků na dítě + nějaké společné (ty dávají tetičky). 🙂
U nás je bohužel problém, že všechny děti máme narozené na podzim a v zimě (září, říjen a 2x prosinec), takže máme sice 8 měsíců klid, ale pak se to nakupí. 😒

ninive211
14. lis 2016

My vždycky jako děcka měly pod stromečkem opravdu hodně dárků, tak 15-20, z toho teda byla spousta samozřejmě oblečení a potřebné "drobnosti"...ale prostě aby bylo co rozbalovat. U malých dětí to nemá smysl, protože ztratí pozornost u druhého dárku (zkušenost ověřena teď na druhých narozeninách dcery, 8 dárků od nás a babičky se rozbalovalo 4 hodiny), ale třeba dát jí jeden jediný dárek, to by mi přišlo, že ji ochuzuji. Zase nejsem z těch, co by každou chvilku kupoval dítěti dárky "jen tak" v průběhu roku (je příležitost svátek, narozeniny,příp. Den dětí), výjimkou byly nějaké knížky od Svojtky v akci či třeba omalovánky se samolepkami. Jinak loni (14 měsíců) dostala od nás dcera 4 dárky klasické ("dražší") plus knížky plus nějaké oblečení (co by dostala tak jako tak, jen se to zabalilo, aby bylo co rozbalovat), pak ještě něco od babiček i tety. Letos to bude možná podobné, možná těch "neknižních" dárků bude trošku víc, ale spíš drobnější hodnoty, nic za tisíce. Kupuji vše průběžně, dopředu, takže vlastně uvidím, co všechno se na mě vybalí ze šuplíku postele 😀

katevema
14. lis 2016

Ještě jsem chtěla napsat, že během roku hračky dáváme dárky "jen tak" výjimečně, max. třeba za nějaký nepříjemný lékařský zákrok (ale to bylo ťuk ťuk zatím jen dvakrát), jinak jen na narozeniny a k svátku drobnost. Ale letos jsem nakoupila v různých akcích a slevách víc, než co bych chtěla, aby měli pod stromkem, tak to asi schovám a oslavíme Den dětí i s drobnými dárečky... (typu knížky, puzzle...). Vychází to cca půl až třičtvrtě roku po narozeninách dětí, takže budou mít něco nového i v průběhu roku. 🙂

lucka2092
15. lis 2016

Kupujeme 1 hlavní dárek, 9 menších (žehlička,stavebnice,dětské křesilko atd.)a 5 maličkostí .(omalovánky,oblečení).prarodiče kupují dárky sami,nedomlouváme se,někdy to tak i vypadá když dostanou dva stejné dárky.

ladyhacek
15. lis 2016

Syn dostane velkou stebnici lego duplo jako hlavní dárek a pak asi 4 menší (vkladačky,knížky...) a 1 co mu vyrábíme s manželem

jouzis
15. lis 2016

Malý bude mít 10 měsíců,tak jsme s manželem naznali,že my mu dáme stavebnici a že místo,abysme zbytečně peníze utráceli za dárky,ze kterých stejně asi moc mít nebude,tak ty penízky pošleme na neonatologii do Zlína,díky které je Jeník živý a zdravý chlapeček...něco málo dostane od prarodičů,tetiček a strýců...takže tak to máme naplánované pro letošní rok,příští rok už to vymyslíme jinak🙂

85jana85
15. lis 2016

@jouzis přečetla jsem si vás příběh, taky jsem teď 32tt..je to od vás moc hezké

jouzis
15. lis 2016

@85jana85 děkujeme🙂tak ať vám to dobře dopadne🙂

mysakm
15. lis 2016

Naše děti dostanu každý 6 darecku. A pak od každé babičky 1 dárek. Bohužel nemame prehaneci babičky.

babanci
15. lis 2016

@mysakm Tak já jsem teda přeháněcí babička až moc, musí mě brzdit. 😀

nikola_w
15. lis 2016

Krasny den všem 🙂 toto budou druhe Vánoce se synem, loni mel pul roku takze dostal asi tři darecky, letos uz ma rok a pul tak tak dostane nějaký jeden "veliký" a pak maličkosti jako jsou knížky, jídelní sadu atd.. prarodiče se semnou radi a minule dali penízky ja jsem dárek koupila a dala jim ho, letos pokedeme kupovat spolu😊

zuzineckah
15. lis 2016

my máme děti tři a každé dostane zhruba tak 5 dárků doma a pak zhruba milión od rodiny 😅 😀 Snažíme se plnit dětem přání podle jejich aktuálních zájmů, takže to co si přejí nejvíc dostanou od nás a zbytek pořizují příbuzní 🙂 Hlavně babičky z toho mají náramnou podzimní zábavu - lítat a shánět 😀

verkaunka
15. lis 2016

Na svátky a narozky kupuji dárky podle aktuálního zájmu, co je potřeba koupit a samozřejmě i rodina přidá dost dárků, a myslím si, že nejsou nijak drahé, ale Vánoce si co se týká dárků vyloženě užívám... ale zase se snažím vybírat takové dárky, aby něco naučily, něco prostě daly a ne jen ze to je kus plastu, jsou dražší, ale užitečné a za ty rozzářené očka dětí to stojí...

kspp1
16. lis 2016

5 dárků je rozumný průměr, ale jak se musím ovládat 🙂

jackie3
16. lis 2016

Snažím se držet pravidla 1 velký dárek na dítě + několik menších. Děti rády rozbalují, rády by rozbalovaly co nejvíce dárečků. Řeším to tak, že jim už od září balím i věci, které bych jim musela stejně koupit - kalhotky, ponožky, zubní kartáček s obrázkem, sprcháče... A děti jsou spokojené, udělají radost i zabalené žvýkačky. Velký problém mám s institucí "Dopis Ježíškovi", do kterého děti nakreslí spoustu drahých blbostí a pak se strašně rozčilují, že jim Ježíšek podle seznamu skoro nic nepřinesl... Zajímalo by mě, jak tuhle věc řeší ostatní....
A nakupuju za obě babičky...

ojo
16. lis 2016

kluci píšou dopis ježíškovi a co je finančně reálné, splníme (psali si i o autodráhu za 3 litry, to fakt ne), seznam rozdělím do rodiny, ale jinak to s dárkami nepřeháníme, z každé rodiny dostávají po jednom dárku...od nás 1-3 dárky, většinou jedna hračka a pak už jen oblečení rozdělené do víc dárků, oba máme svoje rodiče rozvedené, takže dostanou každý 4 dárky od prarodičů a pak 2 dárky od našich sourozenců (já mám bratra a manžel sestru)...z většiny seznam splníme, dáváme i oblečení nebo i nějakou naučnou hračku (karty do logicco picolo), co ježíšek nepřinesl je proto, že ne vždycky jsou tak hodní, že?...

tarien
16. lis 2016

My máme pod stromečkem kolem 5 -7 dárků pro každou dcerku. Jeden je větší (kolem 1000, výjimečně víc), 3-4 menší hračky a 2 měkouše. Po domluvě kupuji dárky i za babičky. U nás je největší fór, že obě holky mají do 14 dní i narozeniny...takže musíme přemýšlet na rok dopředu, jen tak se u nás dárky v průběhu roku kupují výjimečně.
@jackie3 jednu věc vyberu a prostě ji koupím. Letos to tak vlastně máme poprvé, dopis jsem psala s malou a šla fakt jen po věcech, co ji baví a co si přeje do léta...dostat všechno z dopisu nemusí, taky někdy přece zlobila...

ninive211
16. lis 2016

@jackie3 Takhle to dělala i naše mamka, dostaly jsme se ségrou zabalené samostatně punčocháče, silonky, rukavice...věci, co bychom třeba stejně potřebovaly a tak jako tak by nám musela dát, ale takto se to dalo pod stromeček a bylo více dárků. Malé děti (do tak těch 10 let) "měkké" dárky moc neocení, takto netřeba přehánět, ale naopak v pubertě se to otáčí a IN dárky jsou značkové rifle a fajnová bundička 🙂

lenka5731
16. lis 2016

@jackie3 to jsem si říkala zrovna včera. .. děti si do dopisu napsaly kazde asi 20 věci. .. dotykace, tablety, fotak, kytaru, bicí, mikroskop, albi tužku, mluvící a chodící zviratko. .atd atd.

lenka5731
16. lis 2016

Takže z toho svého dopisu dostanou cca 3 věci, což muže byt v jejich ocich "nic".

ninive211
16. lis 2016

@lenka5731 Kolik je dětem? Dle uvedených dárků na hraně puberty, ne? To by se snad už dalo rozumně vysvětlit, že "Ježíšek" nemá neomezené kapacity...jinak jestli tohle všechno (jako např.kytaru, bicí a foťák) přeje dítě, co ještě věří na Ježíška, tak teda jako drsný...

lenka5731
16. lis 2016

@ninive211 née, na Ježíška pochopitelne nevěři, i když doufá v zázrak 😀 Je to věk 3.trida.

wendyyyy
16. lis 2016

Zdravím maminky, chtěla bych Vás poprosit o vyplnění krátkého dotazníku ohledně samoléčby Vašich dětí. Děkuji moc za vyplnění. https://goo.gl/forms/gugInAA8Dax3cU2Y2

lipli
16. lis 2016

Naše dcera oslaví těsně po vánocích půl roku, takže letos dostane spoustu oblečení a cca 4 hračky, celá rodina dostala pokyny,co Agnes má dostat, tak snad se to splní.
Ale stejně si myslím, že jí nejvíce budou zajímat papíry.
A když dostane více hraček, tak je zabalíme a dostane je k narozeninám.

Strana
z3