Pomozte nám při přípravě věrnostního programu. Dali byste nám datum narození dítěte i s potvrzením?

klararohlikcz
16. pro 2015

Ahoj všem, jsem moc ráda, že tu tento týden můžu být s vámi. Jelikož teď řešíme jak pomoci rodinám s malými dětmi, tak vymýšlíme nějaké zvýhodnění pro vás.
Sama totiž vím, jak není úplně jednoduché vyjít tři roky s mateřskou 🙂
Abychom mohli pomáhat konkrétně, chtěli bychom znát datum narození vašeho dítěte.
Byli byste ochotni nám dát datum narození svého dítěte třeba na kartičce pojišťovny jako to mám já?
Zatím nemusíte nic vkládat, ale jestli by vám při registraci nevadilo toto poskytnout🙂 Můžeme se samozřejmě zeptat jen na datum narození bez potvrzení, ale chceme předejít zneužívání programu.
V rámci věrnostního programu vás samozřejmě odměníme a ne jen jednou, ale pravidelně 🙂 Co konkrétně zatím chceme nechat jako překvapení.
Co vy na to? Uvítali by jste to a nevadilo by vám poskytnout datum narození i s nějakým potvrzením? Samozřejmě emailem, ne nikde veřejně a bez citlivých dat jako je rodné číslo nebo bydliště 🙂

Pomozte nám vytvořit něco, co opravdu chcete a využijete 🙂
Děkuji předem za váš názory a pomoc, jak to máme udělat co nejlépe 🙂 Nebo třeba tipy jako to udělat jinak 🙂

Klára

germaine
16. pro 2015

Zdravím, přiznávám, že poskytnout tento údaj by mi nejspíš vadilo a snažila bych se ho obejít, pokud by třeba registrace bez toho nešla. Nemyslím, že to je bezpodmínečně nutné ho uvádět...mělo by to být dobrovolné - kdo chce uvede, kdo ne, tak ne.

pabka
16. pro 2015

Datum bych asi uvedla, kdyby to bylo nutne, ale žádné potvrzení bych nefotila ani nescanovala... toť můj názor 🙂

apacheee
AMBASADORKA
16. pro 2015

Já bych s tim jak to máte na fotce neměla sebemenší problém 😄

pabka
16. pro 2015

dívám se přes mobil a fotku nevidím, takže to nemohu soudit...

vera_vila
16. pro 2015

Nevím... U spousty rodinných programů vyžadují většinou jen rok (max. měsíc) narození dětí, případně jméno... Ohledně toho "důkazu" nějakým dokladem, sama bych s tím problém asi neměla, ale myslím, že hodně lidí mít bude (a to i v případě, že by bylo vyžadováno méně údajů)... Taky asi dost záleží na tom, jaké výhody by byly poskytovány, zda to zákaznicím bude dostatečná komenzace za poskytnutí těchto údajů... A další věc - spíš taková poznámka k tomu "vyjít 3 roky s mateřskou/rodičákem" - ne každý má problém vyjít, záleží na spoustě faktorů a stejně jako by program mohli "zneužívat" bez potvrzení o dětech bezdětní či s již velkými dětmi, budou ho využívat (zneužívat) i ti, kteří rozhodně ani díky tomu, že je žena doma s dětmi, nedostatkem financí netrpí a nemají problém vyjít...

veruska007
16. pro 2015

"Byli byste ochotni nám dát datum narození svého dítěte třeba na kartičce pojišťovny jako to mám já?"
Nechápu. Napsat jméno narození, oskenovat kartičku pojišťovny, předložit ji při přebírání zboží, ...? Napadá mě spousta variant. Posílat oskenovanou průkazku ZP, to bych se bála zneužití. Jelikož se dnes r.č. považuje za citlivý údaj, skoro všechny databáze nyní pracují s datem narození. Nemluvě o tom, že si dovedu představit, jak snadno by se s okopírovanými kartičkami ZP obchodovalo (i na MK jsou často zprávy, nemáte někdo účtenku, slevový kód, ...).

hohe
16. pro 2015

Pracuji s lidmi a také s citlivými údaji... Čísla OP a rodná jsou na denním pořádku, včetně diagnoz a podobně... Vzájemnou důvěru ve smyslu klient a zákazník nelze budovat, pokud je zde počáteční nedůvěra. Chápu, že může dojít k zneužití a vy tomu chcete předejít, ale ruku na srdce - tohle si nafotím s kartičkou své kámošky, nebo si vytvořím svou vymyšlenou kartičku - v dnešní době techniky věřte, že je to možné... Taky existují photoshopy, které vám během 5ti minut vytvoří z Holé Daniely Holáska Dana... Takže bych se na takto focené kartičky neupínala... Myslím si, že by to působilo a na mě to působilo spíše negativně...

klararohlikcz
autor
16. pro 2015

Super, jsem moc ráda za tyhle příspěvky, alespoň si o tom uděláme obrázek 🙂 moc děkuji 😉

klararohlikcz
autor
16. pro 2015

A pokud bychom nechtěli potvrzení, ale jen jméno a datum narození, tak s tím by jste souhlasily? Jaké výhody by pro vás byly opravdu dobré, aby díky tomu u nás začali nakupovat? Sleva na produkty, vrácení peněz na další nákup, dárky? Děkuji za vaše reakce🙂

ireniq
16. pro 2015

Napadá mě, že z toho, co kdo nakupuje, se právě obchodníci dozví ledacos o svých zákaznících - jestli mají děti, zvířata, za co rádi utrácejí atd. - dozvi se to třeba prostřednictvím různých věrnostních programů, zákaznických karet atd., při nakupování přes internet to prostě vidí před sebou.
Když někdo nakupuje pleny, dětskou kosmetiku... je jasné, že má děti, ne? A když bude sleva, akce na dětský sortiment, koupí si to rodiny s dětmi, kdo jiný? (může být omezení na množství obvyklé pro domácnost)
To je jen taková úvaha, chápu určitou nechuť ke sdělování těch údajů, zvlášť když jde o děti.

ireniq
16. pro 2015

Btw, z velikosti nakoupenych plen můžete odhadnout i to datum narození dítěte 😀

klararohlikcz
autor
16. pro 2015

@ireniq určitě se to dá odhadnout, ale můžete je potom odměnit, když má dítko svátek, narozeniny apod 🙂

ireniq
16. pro 2015

@klararohlikcz ať už je to kdykoli, bude to jen jednou za rok, ne?
A pokud si někdo "vymyslí" dítě, dostane jednou za rok (plácnu) 10% slevu na jeden nákup dětského sortimentu a to dítě nemá, tak sleva je mu stejně k ničemu. Pochybuji, že by se to nějakému "šmelináři" vyplatilo.

klararohlikcz
autor
16. pro 2015

@ireniq my chceme mít propracovanější program, tedy určitě více než jednou za rok 😉

ireniq
16. pro 2015

@klararohlikcz to jsem dala jako příklad, sama jsem uživatelem propracovaných zákaznických programů v Bille, Tescu a dm-drogerii a je mi jasné, že výměnou za nejrůznější zákaznické výhody o mně jejich marketing ví i čím si doma utíráme... s prominutím 😀
Určitě je hezké, že se zajímáte, co by nám maminkám pomohlo a udělalo radost. Chtěla jsem vysvětlit, že ty výhody rodinám s dětmi se k nim můžou dostat i bez té kartičky pojištění.

hohe
16. pro 2015

@klararohlikcz jméno a datum se předpokládá u takové registrace - to je v pohodě, jen jsem chtěla ukázat, že focení kartiček Vám možný podvod neodstraní. Nebudu lhát a říkat, že by se mi dárky nelíbily... to víte, že je to pěkné... Líbilo by se mi třeba, kdyby byla možnost třeba nějaké slevy na zboží vlastního výběru... Fajn je také dostávat vzorky - u nás třeba syn jen tak něco nesnesl na pokožce, takže jsme museli zkoušet... Dále např. vrácení zboží do určité doby a možnost vrácení peněz.

tria002
17. pro 2015

Dle velikosti plen vek ditete? Tak to asi ne. Mame uz pul roku tu stejnou.. 🙂
Takto ofotit karticku pojistovny, s tim problem nemam. Kdo bude chtit, ofoti. Kdo ne, tak at sluzbu nevyuziva. Mozna je to dost tvrdy,ale v dnesni dobe..
Co se tyka slev- osobne mi vyhovuji slevove kupony. Ted jsem mela za 450,- coz se hodilo, pri vanocnim nakupu. Plus jsem mela cca stovku slevu na uzeninu a maso pri nakupu nad petset. Ale to zrejme v ramci " vernostniho programu". Nakupuji tam hned,jak zacal dovoz.

kh
17. pro 2015

Nedala. Z principu mi vadi něco dokazovat. Navíc ten proces. Fotit, vkládat. Co když to někdo neumi?
Když vernostni program, pak bud zalozeny na duvere nebo takovy, aby byl pro všechny.
Za mne nejlepší ma Tesco. Za utracene peníze body , za body peníze. Slevenky na urcite zboží mi většinou propadnou, darky se nemusi hodit.
Dobry program je i % sleva na vse od třeba urcite vyse utraty u vas. Mival allpet.cz
Navíc je to program kratkodoby, neudrzi zakazniky. Po RD nebude důvod dal nakupovat. Dva tri roky je kratka doba. Ja brala velke nakupy z itesca jen ze zacatku, co dite chodi, zmeni se zvyklosti - jdu s nim radeji na prochazku vcetne nakupu, denne, aby byl denní cil. Spis bych toi videla na program cileny vseobecne, sem tam s malym bonusem ci vzorkem zamerenym na deti, zalozene na duvere, ze nelzu, ze mam dite tak a tak stare.

bledulka84
17. pro 2015

Já si myslím, že věnostní program zákazníky udrží jedině do té doby, dokud je výhodný a nabízí zboží, které preferujeme. A pokud se ani dlouhodobý výhodný program nedostane pod akční ceny, které jsou sice krátkodobé, ale maminky se v rámci akce předzásobí, tak je celkem k ničemu.
Určitě bych ale neskenovala žádné potvrzení o stáří svého dítěte.

klararohlikcz
autor
17. pro 2015

Já jsem moc ráda, že mi tenhle feedback dávate, jak výhody, tak i o tom potvrzení. Přeci jen to děláme pro vás, aby jste to mohli skutečně využít🙂

audreyi
17. pro 2015

Uvést datum narození dítěte /děti mě nevadí... Me se líbí nápad ukázat průkazku při prvním převzetí nákupu po registraci do věrnostního programu ... Váš kurýr by vám musel potvrdit, že to zkontroloval? Co vy na to?

hojda
17. pro 2015

Myslím, že něco podobného funguje třeba v DM, ale tam se zadává jen datum bez nějakého ověření. Do 3 let, je pak členství v klubu, různé sleva a třeba i dárek pro dítě k narozeninám.

kspp1
17. pro 2015

Uvést datum narození by nevadilo, ale kartičku bych taky nefotila. Vzhledem k tomu, že bydlím téměř v centru velkého města a nemám problém do pár minut dojet do jakéhokoliv obchodu, tak bych asi eshop volila v případě, že by nákup s cenou za dopravu nebyl dražší, než když si to koupím v klasickém obchodě. Možná potom věrnostní odměna "doprava zdarma" by měla pro mne smysl. Dárky za nákup jsou sice milé, ale asi více potěší sleva, protože málokdy se dárkem trefíte do potřeb obdarovaného. Případně možnost výběru dárku 🙂

tajemna30
17. pro 2015

Uvést datum narození mi určitě nevadí, ale scanovat kartičku už se mi zdá zbytečne. Nejlepší je dle mého když to Váš zaměstnanec zkontroluje při prvním převzetí zboží, pokud to tedy chcete kontrolovat.
Asi tak, když někdo by chtěl podvádět, tak Vám nascanuje i podvrh kartičky. Dle mého je to zbytečná kontrola a stačí opravdu jen jméno a datum narození.

kittykat22
17. pro 2015

nevidim dovod skenovania kariet. DM ma program pre deti a staci registrovat dieta a zakaznik ma vyhody. Teraz je to tak, ze treba 25 bodov a je mozne si vybrat zakaznicku zlavovu knizku. Skenovat niekde karty mi pride v roku 2015 trosku za opicami

lucianapolis
18. pro 2015

Myslím, že datum narození je to nejmenší 😉

minonnka
19. pro 2015

Myslim, ze datum narozeni ditete by nedelalo vetsine problem, nevidim na tom nic nehorazneho...vzdyt jen tady na MK si hodne maminek vyplni jmena a datumy narozeni deti (casto nejen deti) a neresi to 😉
Dokazovat neco ofocenim dokladu mi prijde zbytecne, da se osmelit.
Urcite potesi jakakoliv vyhoda/sleva/vzorek/kupon/darek... 🙂

laisobel
20. pro 2015

Uvest datum narozenj urcite nevadi. S kartickou myslim ze to dnes nema cenu, i ma desetileta neter umi v pocitaci ty udaje zmenit 😉
Jsem z mensiho mesta a hodne vyuzivam treba iTesco, za mne super bonus kdys je doprava zdarma, to byva nejhorsi... Pripadne slevy nebo vzorky podle toho, co clovek nakupuje.
Napriklad nemuzeme mit nic parfemovaneho a kdyz pak dostaneme baleni ubrousku s vuni nebo malinovy krem na ruce, je to na prd 😉