icon

Jak malá částka může pomoci v těžkých časech?

malinkata
22. pro 2022

Ahoj, dobrý den.
Vím, že v dnešní nelehké době je to těžké, ale každá korunka pomůže.
Děkuji moc
https://www.donio.cz/pribeh/8569

Strana
z3
nelinecka1
23. pro 2022

Mě se teda zda hodně zvláštní, aby někdo zaplatil nájem na rok dopředu, ale ze smlouvou na korunu?! To jakože vážně? Tomu se až nechce věřit, nezlob se. Tohle by uvažující člověk fakt neudělal 😒 partner ať si k práci najde brigádu a zvládnete to, taky přispívám casto, ale tohle se mi zdá trošičku vycurane. Udělali jste si sami průšvih, ať už vybodovanim, nebo tím,že podepisete absolutně nevýhodnou smlouvu a ještě dáte peníze na rok dopředu. Podle mě se musíte zapřít a hledat možnosti a způsoby řešení. Jako kdo z nás se někdy neocitli v situaci, kdy se to na něj nahrnulo, asi každý.

martinka_33
23. pro 2022

Ženské vy jste ale hnusné... Víte jak je náročné pro sociálně slabou rodinu sehnat slušné bydlení? Téměř nemožné... Nebo vy byste si do nájmu vzali tuto rodinu? Pak nezbývá než žít jako hnusnym plesnivym baráku... Ten barák to nemel asi napsaný na vchodových dveřích, že je plesnivej, majitel je vychcánek, ale chteli vubec tuhle rodinu jinde? I v dobe, kdy jeste muz pracoval jako řidič? 🤔
Víte jak bylo pro nás, rodinu se dvemi detmi a tretim na ceste slozote sehnat nájemní bydlení? A to.muj muz mel oficiální stálý nadprůměrný příjem, žádme socky a mockrát jsme byli odmítnutí, že 3 děti ne....
Do každé sbírky přispěje ten, komu ta konkrétní sbírka bude dávat smysl, aspoň tak to dělám já.

suzanna123
23. pro 2022

Njn, za blbost se platí... Nebudu se pohoršovat, že jsi měla plat na ruku a do smlouvy dali korunu za nájem, ale tohle jsou holt důsledky, stejně jako u blbosti a nezodpovědnosti tvého muže. Dětí mi je líto, ale aby se měly dobře, o to se máte postarat vy, ne ostatní. Ani mě nenapadne dotovat někoho, kdo se do problémů navezl svou blbostí. Ať si tvůj muž najde druhou nebo líp placenou práci nebo se můžete střídat u dětí a práci si můžeš sehnat ty. A o odvlhčení si řekněte majiteli. Jste v pronájmu, on se má postarat, aby to bydlení splňovalo standardy.

malinkata
autor
23. pro 2022

@martinka_33 děkuji.
Ono přijít o práci, kde vydělával 40.000 a teď pracovat na 3 směny za méně a já na MD.
Prostě jsme měsíčně spadli o 20 .000 a vše se prostě dosralo tak nějak naráz.
Do toho máme psa, velkého, tak už vidím, jak nás někde v bytě vítají s otevřenou náručí... Navíc vidím ty nájmy a levněji prostě stejně neseženeme...
Částku mám nastavenou na 20.000 nechci přeci sta tisíce. Za každou korunku budu ráda, abych mohla aspoň něčím zkusit zde normálně žít... Dělám to poprvé, nikdy jsem o nic neprosila, dohnala mě zoufalost a jak vidím, měla jsem se na to vykašlat...

betysch
23. pro 2022

Já se obávám že takové sbírky budou a bude jich čím dál víc.Sbírku máte postavenou úplně špatně.20tis vás prostě nevytrhne a nic nevyřešíte.Měli jste tam popsat situaci a vybírat peníze na nové bydlení.Já chápu že s dětmi a psem to nepůjde dobře,ale potom je třeba si srovnat priority.Dítě v plesnivém domě nebo pes.Popřemýšlet že za chvilku ti skončí MD a jdeš na RD.A hledat brigádu nebo práci.Starší syn pracuje nebo studuje?

suzanna123
23. pro 2022

@betysch děláš si srandu? Ty chceš těmhle dělat sbírku na nové bydlení? Jsou lidi, co mají nemocné dítě (nebo děti), sami jsou nemocní, ale bude se vybírat na naprosto zdravé lidi, co se do problémů dostali vlastní blbostí a jsou plně schopni se z těch problémů zase vyškrábat? Máš pravdu, že pak by takových sbírek jistě přibylo spousta...

betysch
23. pro 2022

@suzanna123 nechci.A píšu to i v ostatních příspěvcích.Já píšu že sbírku mají postavenou úplně špatně a nic tím nevyřeší.Měli napsat narovinu jak to je a podle toho se lidi mají rozhodnout, jestli jim pomohou.Samotné se mi to příčí.O nich si můžu myslet cokoliv jen je mi líto miminka, které to musí dýchat.A těch sbírek přibývat určitě bude.

veruuu_kubesovic
23. pro 2022

@malinkata
všechno co píšeš na co by se případně "sbírka" použila, o to se má starat majitel domu, což ty jako nájemník nejsi 😎 takže vyvložkování komínu, odvlhčovače a kdo ví co? o to si řekni majiteli, ten by to měl zajistit a zaplatit 😉
a že jste spadli finančně dolů, to si postěžuj tvému skvělému muži, jak se o tebe a děti perfektně postaral....

j.a.n.i
23. pro 2022

@malinkata No, on o ni ale nepřišel nejakym pusobenim osudu, on z ni odesel zcela dobrovolně svym chovanim. Protože se jen tak samo nestane, ze clovek nasbira 12 bodu za pasy a rychlost.

hojda
23. pro 2022

@malinkata kolik byl ten preplatek za vodu, ktery vam nevratil? Jako zavarili jste si hodne😔. Kdy jste se stehovali? Utahnout dum a byt je velmi financne odlisne a hledani noveho bydleni s tolika detmi a velkym psem, to je hodne tezke. Ten puvodni byt byste utahli s tim nizkym platem? Vysousec si zkuste pujcit, ale i ten zere energii. Na jak dlouho mate zaplaceno?

cikitkapb
Autor odpověď smazal
suzanna123
23. pro 2022

@cikitkapb netuším, kdo je Damiánek a netuším souvislost ani co ti po tom je, ale představ si, že jo, přispívám. Pravidelně a řekla bych, že celkem dost. Nějaké další nejapné a naprosto irelevantní dotazy? Třeba jak často mám sex, kolik beru nebo kdy jsem byla naposledy na záchodě?

takyjedna
23. pro 2022

Ráda každý rok před Vánoci přispěji na nějaké postižené děti, co si nemůžou dovolit třeba drahé pomůcky, ale toto? Sorry. Když nemůžu najít slušný nájem a nemám peníze, tak především neživím velkého čokla, že. A manžela ani nekomentuju. Pokud jste byli celá rodina živí z jeho platu řidiče, tak se nechat vybodovat za rychlost a pásy, to je prostě de.bita, za kterou se platí. Na to se nezakládá sbírka. Požádejte o pomoc rodinu. A jestli žádnou nemáte, tak si musí chlap přihodit ještě brigádu. Nebo ty, na jeho protisměny. A vlhký barák nebo komín je starost vyvucuraneho majitele nemovitosti a ne vaše.

hezz17
23. pro 2022

@cikitkapb tech sbirek je tolik… jak ma kazdy znat kazdou? Damianka? 🙈

cikitkapb
Autor odpověď smazal
suzanna123
23. pro 2022

@cikitkapb 🤦‍♀️

betysch
23. pro 2022

@cikitkapb Já jen doufám ze maminka Damiánka nechodí na MK a nečte si tvůj barvitý popis situace.

lachipie
23. pro 2022

@cikitkapb obvykle si můžou sami??? Které vyšetření v těhotenství odhalí vadu mozku??? Nebo genetické mutace?? Absolvovala jsem vyšetření na VVV, které jsem měla, nikdo to nezjistil... Syn se narodil jako "zdravé dítě ".

lenickakl
23. pro 2022

přihlaste se do výměny manželek

me_druhe_ja
23. pro 2022

@cikitkapb tady pozor na pusu. Podstoupila jsem všechna vyšetření, důkladně, a jeho genetická nemoc s ukázala až po porodu. A to, že má zasažen mozek, až po 3 měsících....Velká většina nemoci se bohužel stále nedá odhalit během těhotenství. A pak jsou tu věci jako autismus např, který se začne projevovat nejdřív kolem roku. A taková SMA? Takže tady bych byla opatrná ohledně soudů.

veroniquecz
23. pro 2022

@betysch s tou sedackou je to ale bohužel pravda…..

betysch
23. pro 2022

@veroniquecz to je pořád hrozně málo informací.Vůbec nevím o jakou nehodu šlo.Ale to dítě z ní vylétlo?Kam byl náraz?Co to bylo za auto?A s chlapečkem je co?

veroniquecz
23. pro 2022

@betysch https://www.donio.cz/PomocDamiankovi
Je to tento případ. Chlapeček byl v 10 měsících v pultikové posměrné sedačce.

betysch
23. pro 2022

@veroniquecz tohle je strašně těžký.Mladší dcera třeba od roku jezdila taky v posměrné sedačce.Protisměrnou jsme pro ni koupily,ale po pár jízdách s hysterickým řevem a pravidelným pozvracením jsme to vzdaly.A jezdí v posměrné.Sice řve ale ne tak že se pozvrací.Každopádně-tohle je sbírka na zkvalitnění života toho chlapečka který za nic nemůže.Pokud ještě žije.

te_reza
23. pro 2022

@veroniquecz je to neštěstí a následky nehody bych nesváděla na sedačku. Čelní náraz je spíš buď a nebo a je jedno v čem sedíš nebo jedeš.

me_druhe_ja
23. pro 2022

@te_reza Přesně tak. Já teda taky nejsem fanoušek pultiku, ale furt je to nějak testováno, schváleno....Zase mi teď přijde, že jakmile dítě jezdí v posmerne pokračovací (ne pultík) tak to je pro spoustu lidí jako by nemělo sedačku vůbec a pri jízdě se volně pohybovalo autem. Bohužel u každé nehody záleží na tolika faktorech (rychlost, úhel, kvalita auta, sedačka.....) že bych si fakt netroufla všechno hodit na sedačku stylem kdyby měl tu a tu tak má max bouli na cele...to už se nikdy nedozvíme....

journals
23. pro 2022

Účel sbírky komentovat raději nebudu...
@cikitkapb uvědomuješ si co vůbec komentuješ? Jakým způsobem komentuješ rodinu kterou postihla obrovská tragédie? Uvědomuješ si co tu vůbec meleš? Čím jsem starší, tím víc si uvědomuju jak kurva málo stačí k tomu, aby se ti život obrátil vzhůru nohama. Někdy je to sekunda a neuděláš nic, jen si to do smrti budeš vyčítat. Matky nemají patent na rozum a ne každý se pokládá za odborníka v sedačkách, dětské výživě, dětských botách a já nevím v čem dalším. Třeba vůbec neměla páru proč by pultovou sedačku brát neměla. V těch soudech bych byla hodně opatrná, nikdy nevíš co tě může potkat.

veroniquecz
23. pro 2022

@te_reza nemyslím si. 10 měsíční proste do posmerne nepatří. Troufám si tvrdit, ze pokud by byl ve vajíčku nebo protismerce, tak ty následky nejsou tak fatální, ptz by logicky ta hlava tak neletela dopředu.
Ovšem ano, bohužel ten prcek za to nemůže.

veroniquecz
23. pro 2022

@me_druhe_ja jenže je fakt, ze 10 měsíční má byt ideálně ještě ve vajíčku….

veroniquecz
23. pro 2022

jinak starší šla před 7 lety taky do posmerne, teď zpětně vidím jak bunec nesedela a byla ji velká. U druhé zz jsem vybírala pečlivě, zkoušeli jsme x různých a bude jezdit co to půjde. Proste si to nelajznu.
@betysch

Strana
z3