Cestování ČD s miminkem

pikl
5. čer 2019

Ahojte, pravděpodobně budu muset cestovat s 2 mesíčním miminkem vlakem Českých drah na trase Praha - Otrokovice. Máte někdo zkušenosti? Vůbec nevím, jestli vzít kočárek - kam ho případně dát, nebo vzít jen šátek. Přebalovací pulty v těchto vlacích bývají? Děkuji

dzejn002
5. čer 2019

@pikl Doporučuji využít Leo Expres nebo Regiojet ;) S těmito mám zkušenost s cestováním i s takto malými skřítky. V Leo je možné vybrat si sedadla s místem pro kočárek, které se nachází buď v dětském oddíle nebo mimo něj, ve vlaku je přebalovací pult. Nám se cestovalo vždy skvěle. Přístup do vlaku je bezbariérový v Praze, v Otrokovicích někdy stavěl u nízkého nástupiště, ale většinou pomohl stevard nebo někdo z cestujících. Když jsem byla podruhé těhotná, tak na mě raději vždy čekal taťka, protože se mi občas stávalo, že mi neměl kdo pomoct s kočárkem a někdy na nádraží nejel výtah. ;) Regiojet je méně pohodlný - jsi v kupé, kde musíš mít kočár složený nebo lze vybrat místa v dětském kupé a tam jde mít kočárek rozložený. Kdyby Tě něco zajímalo, tak mi napiš do zprávy. Mám s cestováním na této trase bohaté zkušenosti. 🤣

zelenaesmolda
6. čer 2019

@pikl
doporucuju leo express

zelenaesmolda
6. čer 2019

@dzejn002 souhlasim s tim,ze RJ je mene pohodlny nez Leo

konidana
6. čer 2019

V CD take v pohode. Jsou mista na kocarek . Prebalovala jsem, pokud bylo potreba, v kočárku, ale myslim ze u mist pro kocarek jsou na wc i sklopne prebalovaci desky..

pikl
autor
6. čer 2019

@dzejn002
@zelenaesmolda moc ráda bych jela Leem, ale je to na poslední chvíli a už nejsou téměř jízdenky. Pro místa s kočárkem už vůbec ne :( regiojet jezdí jen do Olomouce a pak přestup na bus, myslela jsem, že busem bez autosedačky s tak malým dítětem nejde, nebo ano?

pikl
autor
6. čer 2019

@konidana děkuji, pokud by byla možnost mít rozložený kočárek, tak je to ideal a všechno zvládneme v něm 🙂 ty místa pro kočárek jdou poznat na jejich webu?

konidana
6. čer 2019

@pikl mělo by to být vidět v řazení vlaku, nebo si zavolejte na čd info.

tensorflow
6. čer 2019

Za mne CD v pohode. Zalezi jaky vlak. InterPanter ma miniaturni detska kupe s dvema trojsedackama, kam se kocarek vejde. Nebo potom detsky vagon v normalnim vlaku - vcera jsme jeli Metropolitanem a tam v detskem vagonu je prebalovak a teoreticky lze sedet s kocarkem v prednim malinkem kupecku pro invalidy. Ja ale, dokud byl mrnous takhle prtavy, jsem nechavala kocarek v siroke chodbicce a maly byl s nama v detskem oddile na dece na stole.

merope
6. čer 2019

Jela jsem ČD několikrát. Preferuji jet s kočárem - je to mnohem pohodlnější. Ale zjisti si, aby tam byl vagón, do kterého projedeš a můžeš mít kočár u sebe. Jeli jsme i s korbou z kočáru (taška, co se dá pak přenášet) a nepřišlo mi to tak pohodlné už proto, že si všichni mysleli, že jsme si jen tak položily tašku na sedadlo, až jsem se bála, že nám na něj někdo sedne. Ale závisí na řazení vlaku a jak je uspořádaný.

zelenaesmolda
6. čer 2019

@pikl
netusim jak je to s busem,zkus zavolat na jejich infolinku.ja bych bez sedacky busem osobne nejela

dzejn002
7. čer 2019

@pikl My teď půl roku nejezdime (přestěhovali jsme se), ale predtim jezdil Regiojet vlak až do Otrokovic. Busem z Olomouce jsme taky jeli jednou - vzali jsme si vajíčko a rezerovovali sedačku s tribodovym pasem. Jinak s Leo jsme jezdili i se složeným kočárek (Valco) pod sedackou nebo nahore v listě pro kufry a malou jsem měla na sedadle - když jsem nechytla místo pro kočár... ;)

bayt
7. čer 2019

@pikl Já se přiznám, že jsem vždy jezdila s miminkem s šátkem a přišlo mi to právě pohodlnější. Nevím, jak s přebalováním, kdyby nebyl pultík (a často na cestách nebyl), měla jsem s sebou vždy přebalovačku a látkovou plenu jako podklad. No a na to mimčo položila, třeba na sedačku.