icon

Jela jste s malými dětmi autobusem k moři?

18. únor 2022

Ahojte maminky,

chci vzít sve dvě deti letos k moři. Bohužel nemám s kým vyrazit. Všichni mají své rodiny a jezdi s rodinou a bezdětní mají už plány s jinými bezdětnými. Takze musím sama.

Máma se mnou jet nechce, o cestě autobusem nechce ani slyšet.

Děti jsou ve veku 4 a 6.

Jela jste některá takto sama s dětmi v tomto věku?

Děkuji všem 🙂

Strana
z5
ai30
20. únor 2022

@j.a.n.i Tak muzes se obrovsky urazit, ale u ditete, ktere se po Evrope odmita presouvat jinak, nez letadlem, protoze cesty busem a autem jsou nuda, se ta zhyckanost tak trochu nabizi... :D

j.a.n.i
20. únor 2022

@ai30 Aha, takze kdyz nekomu vadi autobus, tak je to proto, ze si vymyslel, ze je to nuda. Dost omezeny pohled na svet.

barmil
20. únor 2022

@knuffel proc zhyckane? Prostě mám určité nároky a mám ráda komfort a nebudu z toho slevovat. A pokud si na to umím vydělat, tak je do toho každému prd.

barmil
20. únor 2022

@ai30 už vidím dite, jak se odmítá přesouvat. Dite prostě cestuje tak, jak cestují rodiče. Těžko by rodiče řekli, že se jede busem, dite by řeklo, ne letí se, a všichni by letěli..

bara88
20. únor 2022

@barmil ať si tomu klidně říkají zhyckanost, pokud na to mám tak nechápu proč sedět 14 hodin v autobuse když si to můžu užít a letět a dětem takový komfort dopřát

j.a.n.i
20. únor 2022

@barmil To dite rekne, ze bude raději doma a rozumny rodic, který zna sve dite mu vyhovi. Evidentně nemas deti, se kterymi i na 2 hodinovou cestu po ČR cestujes s nahradnim oblecenim a pripravenym blicim kyblickem. Naposledy jsem cestou z lyzi stavela autobus po hodině...

camelinka
20. únor 2022

@knuffel A to ja sem zhyckana a vubec se za to nestydim😁😎, zazila sem ledacos, proto sem uz ja a moje zada vdecna za pohodlna letadla a krasne hotely🤩

ai30
20. únor 2022

@j.a.n.i No tak na prvni strane pises, ze tobe se dela spatne a deti se uz po hodine ptaji, kdy tam budem. Vo jineho nez tu nudu bys z toho vycetla? Kdyz se vam dela vsem spatne, tak se vam holt dela vsem spatne. Ale uplne nechpu, proc je relevantni radit lidem, kterym se evidentne spatne v autobuse nedela, proto tu cestu zvazuji ;)

ai30
20. únor 2022

@camelinka Dyt jo, proc by clovek nemohl byt zhyckany? Vzdyt se za to neposila automaticky do spodnich vrstev pekel. Prave nechapu to velke urazeni se.

camelinka
20. únor 2022

@ai30 Tak ono tim stylem cos to napsala, to urazlive vyzniva, ale konkretne na me je potreba k urazeni mnohem vic😁😎

barmil
20. únor 2022

@j.a.n.i mám puberťáka a batole a jezdí autem od malička a neblije ani jeden.
Pokud by blily, nevím, proč bych s nima někam jezdila autobusem a prudila všechny kolem. Jela bych prostě autem, abych jim vyhověla a neomezovala cizí lidi.
Moje dite jezdi autobusem jen na výlety se školou, mladší autobusem jel jen jednou, jeli jsme jako vzruso od nás z města vedle do vesnice k babi.

j.a.n.i
20. únor 2022

@barmil No, a já zas nevím, proč bych s nima jezdila autem, když můžeme letět.

j.a.n.i
20. únor 2022

@ai30 Může být zhýčkaný, ovšem to, že někdo nechce jezdit autobusem ještě neznamená, že zhýčkaný je.

j.a.n.i
20. únor 2022

@ai30 Co bych z toho vyčetla, třeba že se jim začíná dělat špatně a řeší, kdy už budou moci na vzduch? A jinak ano, možná se i nudí, ono když nemůžeš nic dělat ani koukat ven, tak je to dost otrava.

barmil
20. únor 2022

@j.a.n.i tak proc pises, že jezdíte busem lyžovat a musíš s sebou mít blici kbelík? Na to jsem reagovala, že když je jim tam blbě, proc s nima tím busem jezdíš

mimiveru
20. únor 2022

Byla jsem vloni sama s dcerou 8let a docela to šlo, každopádně cesta byla strašná... Spala pode mnou na zemi a já se snažila spát na sedačce, na kterou jsem se stejně nevešla 😂 takže se dvěma dětmi to bude masakr....

knuffel
20. únor 2022

@j.a.n.i Ano, já považuju za zhýčkanost, že někdo ohrne nos nad autobusem. A co jako? Ano, měřítkem jsem já a moje zkušenost. Naprosto klidně můžu napsat, že někoho považuju za zhýčkaného. Co je na tom nelogického?

bara88
20. únor 2022

@knuffel hele v pohodě, někdo radši šetří a jede autobusem 14 hodin někdo si rád dopřeje , sebe i své děti hýčkat a letí letadlem.vzdyt na tom nic není ne

bara88
20. únor 2022

@knuffel mě by se třeba taková dovolena zhnusila, netěšila bych se na odjezd a už co bych přijela bych myslela až se zase budem trmacet tak dlouho busem

knuffel
20. únor 2022

@barmil Ano, v pořádku, nalož si se svými penězi, jak uznáš za vhodné. Píšu snad, že na to nemáš nárok?
Prostě mě zaráží, že mají některé potřebu tady vypisovat, jak ony by nikdy autobusem nejely, že jedině letecky. Asi čtu mezi řádky, ale autorka se chtěla ujistit, že to zvládne, že to taky jiné maminky dělají, hledala asi podporu, ne kecy o tom, jak by některé do autobusu nevlezly a raději byly doma, dokud nebudou mít na letecký zájezd.
Ujištění pro autorku, ano, opravdu se s dětmi takhle jezdí a za mě super, že jim chceš dopřát moře. A v noci budou fakt spát, neboj.

knuffel
20. únor 2022

@bara88 Ale jo, jsem píchla do vosího hnízda tady.
Každý podle svého, taky na tom nevidím nic špatného, že to má každý jinak...
Chtěla jsem jen podpořit autorku v tom rozhodnutí, aby vyrazila a neseděla doma a nebála se toho 😉.

fandysek_1
20. únor 2022

My se spíš chystáme do Caorle. Líbí se mi ten dojezd autem.

bara88
20. únor 2022

@knuffel ono nejet busem k moři neznamená sedět doma. Kdybych na letadlo neměla tak bych jezdila po České republice

ai30
20. únor 2022

@knuffel Proste bara na to ma, chapes! To je myslim poselstvi celeho toho vylevu, jinak nechapu, proc by se zapojovala do diskuse 'Jela jste nektera sama se detmi autobusem k mori'. 😂😅

j.a.n.i
20. únor 2022

@barmil protože nekam se proste autem dostanes dost blbe, no. Tedy dostanes, ale uz treba nezaparkujes, takze nezbyde, nez ten bus prezit, ale nic delsiho nez 2 hodiny si s nima netroufnu.

j.a.n.i
20. únor 2022

@knuffel A ja zas nektere lidi povazuji za hodne omezené, taky muj nazor...

autor
20. únor 2022

@mimiveru ja se chystam koupit sedadlo navíc. Jsme docela malé vzrůstem, tak to mozna sneseme lépe než nekdo hodně vysoký. Drive jsem se najezdila i naletala opravdu hodne jeste za studia ( a co si budem povídat, to letadlo kolikrat je take na dlouho než se vse vyridi a člověk opravdu docestuje tam, kam potřebuje. A tagat se s kufrem, dve deti k tomu... Vse ma sve plus i minus. Letadlo je rychlejsi určitě. Ale v buse aspon sedneme, jede se pres noc a je to bez starostí az k hotelu - navic ja rada koukam z okna, vubec me to nenudí 🙂 Ale ted mi ty letecke pobyty moc nic nechce vyhledat jen pro 1 dospělou a 2 deti. Jen ty autobusy ☹ Nejsme citlivky, tak si myslim, ze to zvládneme. Spíš me zajima co ty děti, jestli to prospaly a zkušenosti + rady maminek.

autor
20. únor 2022

@knuffel

ano, jde mi vylozene o zkušenosti a nazory na to, jak zvládnout cestu busem. Mé děti běžně usínají kolem 20-21 hod., tak si rikam, ze by to mohly prospat, pokud je pres den jeste unavim.... 😀

veronicka89
20. únor 2022

Já nevím no ...já bych busem nejela bezpečnost a rychlost je hrozná v buse...
O nějake technické závadě ani nemluvím...

Cena moc levnější nebude ...

A teda nevím co je rozdíl jestli se s 2 kuframa dostat na letiště ( kde si 2kufry hodin na vozík) nebo na místo odkud vyjíždí bus ...
To samé v dané destinaci ..doletim vemu 2 kufry na vozík a dojedu k autobusu ...

A ano busem jsem taky jela ...nepřišlo mi to špatně...

Jinak ptát se na názory ostatních moc směrodatné nebude Ptz tvoje děti znáš nejlépe ty...víš jak se chovají kdy se nudí co je baví nebaví a jestli v noci spí...

Mimochodem nevím jak ty ale já bych se 2 dětma sama v buse neušla na tvrdo ...takže den po příjezdu bych byla úplně hotová...takže další den na nic...

autor
20. únor 2022

@fandysek_1 juuu ja jsem to tam nedopsala, prave vaham jestli Caorle nebo Rimini. Je fakt, ze Caorle je blíž. Začínám se k němu také přiklánět (navic hotel hned u pláže) A kdy se chystáte? V tom cervnu nekdy?

Strana
z5