icon

Jela jste s malými dětmi autobusem k moři?

18. únor 2022

Ahojte maminky,

chci vzít sve dvě deti letos k moři. Bohužel nemám s kým vyrazit. Všichni mají své rodiny a jezdi s rodinou a bezdětní mají už plány s jinými bezdětnými. Takze musím sama.

Máma se mnou jet nechce, o cestě autobusem nechce ani slyšet.

Děti jsou ve veku 4 a 6.

Jela jste některá takto sama s dětmi v tomto věku?

Děkuji všem 🙂

Strana
z5
jamborka
19. únor 2022

Taky se letos chystám s dětmi k moři, poprvé sama ... Ale raději bych s někým, protože už jsem jednou na Rhodosu skončila na 2 dny na kapačkách a říkám si, kde by ty děti skončily 🥺 ... Kor teď situace s covidem a případným pozitivním testem 🙈

j.a.n.i
19. únor 2022

@apacheee Tak me osobně to za to treba nestoji a memu statsimu ditku taky ne. Obmitl z toho duvodu i tydenni soustredeni v Chorvatsku a to meli jet auty.

camelinka
19. únor 2022

@apacheee Za mne to tedy za tu cestu fakt nestoji😅🙈, sem z busu lezla v poloze embrya a zarekla se, ze dal, nez na 4h uz do busu ani nahodou😬😅

autor
19. únor 2022

@jamborka jak stare mas deti?

autor
19. únor 2022

@gone_with_the_wind ja verim, ze moje deti to zvládnou. Hlavne i doma usinaji kolem 20-21 hod., tak by ta cesta snad se dala zvládnout. A nekam na sever IT by to sna slo. Autem sama nemuzu, nejsem buhvi jaky ridic a ci s vlaku tyka, tak tam je dost prestupu, ten bus he v tomto ohledu asi lepsi, kdyz nas doveze az k hotelu.

jamborka
19. únor 2022

8 a 11 let

apacheee
AMBASADORKA
19. únor 2022

@j.a.n.i
@camelinka ja vám to přece neberu, píšu, jak to mám já 😀 já proste cestování miluju v jakékoliv podobě i formě

95newmommy2020
19. únor 2022

Já bych jela, ale ne busem. To jsem jela v 18 s kamoskou po nasetreni z brigády a měly jsme jen na Chorvatsko busem. A už z ty cesty jsme byly dost grogy. S dětmi bCh si našla nějakou kamosku, co by jela taky sama s dětmi. S bezdetnou bych jela bez děti.

autor
19. únor 2022

@apacheee tak Tvoje odpověď me potesila. Urcite sve deti nechci trápit. Ony se na more moc těší a kdybych mela porad cekat, az bude s kym, nejely bychom nikdy nikam. Ptala jsem se i v CK, priplatim navíc sedátko v buse na obě cesty, at mame více místa. Navic deti jsou male, tak budou mit vece mista, nez my dospělí. Snad navro budou jednou take hezky vzpomínat 🙂

autor
19. únor 2022

@jamborka to uz mas deti docela velke, to si myslím, ze se da paradne zvládnout. Nehledas k sobe někoho?

apacheee
AMBASADORKA
19. únor 2022

Určitě si to moc užijete 🍀❤️

zuzineckah
19. únor 2022

Jela bych, ale ne busem. Ono to není jen o tvých dětech, ze to zvládnou. Může tam byt jiné urvane dítě, které to nebude dávat a mate zaděláno na bezesnou noc. I v letadle je to vopruz, natož v busu x hodin… skončí jedno, začne druhé, idealne do toho další bude blít, takže cesta ve finále muže trvat mnohem déle… je to asi ten nejhorší scénář, ale není nereálný 😁při dnešních cenach letenek je to takové zbytečné trápení, aspon pro mne by bylo 🙈😂

ai30
19. únor 2022

Jela bych, klidne busem. Za me rozhodne lepsi jet ted busem, nez vubec, resp. cekat rok na letadlo. Ja jsem spolecensky clovek, hledala bych jeste nekoho k sobe, ale jestli to nepotrebujes, tak vyraz i jen tak. (Jestli chces hledat, doporucuju treba skupinu 'Punkove cestovani s detmi' na fb). Na sever Italie je to uplne v pohode, deti mrknou na filmy, zdrimnou a uz tam budete ;)

jamborka
19. únor 2022

O děti nemám strach ... Cestu dají v pohodě... Jde mi o to, kdo se o ně postará, pokud by se mi něco stalo 😉 ... Proto sháním někoho, s kým bych jela ... Cesta ale pouze letecky 😁

nazka
19. únor 2022

Já si pamatuju, když jsem jela busem do Řecka (Nea Vrasna), tak s námi v bude jely dvě děti. 4 a 6 let. Nejdřív jsem si říkala, ty jo, to bude cesta. A nakonec byly nejlepší cestující, vůbec jsme o nich nevěděli. Hezký si cetly, hrály, nic nepotřebovaly. Strašně záleží na povaze dětí.jestli nevydrží sedět půl hodiny na místě, tak se to nedá. Ale nějaké děti cestu zvládnou s knizkou/hračkou/tabletem bez problémů

autor
19. únor 2022

@ai30 děkuji, zkusim se podívat

autor
19. únor 2022

@jamborka a uz mas i neco vyhlédnuté?

jamborka
19. únor 2022

Nejraději bych řecké ostrovy, tam jsme létali ... ☺️

levandule_k
19. únor 2022

Byla jsem loni busem na dovolené, byla tam paní, co jela sama a měla 2 děti, věk asi 5-7 let (plus mínus rok). Záleží jaké máš děti a jak jsi ty do světa.

Já osobně nemám cestováním v busem problém, akorát nemám ráda dvoupatrové autobusy.

kamce
19. únor 2022

Jedte regiojetem 😊 vlakem 🙂

autor
19. únor 2022

@kamce to musi mit clovek ale nejprve místo poblíž toho vlaku, než se pak trmacet jeste někam dal. Ja mam vybrany konkrétní pobyt s urcitymi podmínkami a tam vlak nejede. Ten bus jede az pred hotel 🙂

kamce
19. únor 2022

Prave ten regio ma i navazujici autobusy 😊 skoro do vsech destinaci. Byli jsme vloni a super 😎 v tom vlaku spite 'jak doma', kazdy ma svou postel. Busem si to nedokazu moc predstavit, ale asi i zaleží na 'povaze' dětí.

dixi86
19. únor 2022

Na Fb jsou skupinky o cestovani s detmi a dost se tam maminek domluvilo a je to tam fajn. Kazdopadne vy vite, zda deti zvladnou, uz jsou docela velke, takze bych se nebala, i kdyz autobus je snad nejhorsi mozny zpusob, ale na sever IT jeste ok. Spanelsko by bylo horsi :D jen by mne vadilo, ze kdyby se cokoliv stalo, tak deti nemaji nikoho, pripadne s druhym neni nikdo. Kazdopadne at si to uzijete 🙂

westie
19. únor 2022

Ja jako dite milovala dlouhe cesty autobusem - vedela jsem, ze na letadlo nemame, tak nezbyva nci nez autobus. Dela se mi v aute i v buse spatne, tak jsem vzdycky sedela vepredu, clovek se i zvladl trochu vyspat, nebo to dospal dalsi den, deti jsou v tomhle vetsinou mene narocne nez dospeli.
Co bych se ale snazila hodne dobre osetrit je, ze tam budes sama a co se bude dit, kdyby se ti neco stalo, nebo jednomu diteti atd. Kdyz nemuzes jet s nekym znamym, tak zajezd, kde je na miste nepretrzite delegat, nebo doufat, ze se seznamis s nekym prave v tom buse. Ale asi bych hledala jinou maminku s detmi, ktera by jela ve stejnem terminu na stejne misto. Vzdyt nemusite mit stejny program, jen byste o sobe vedely pro pripad nouze.

madamas
19. únor 2022

Ahoj. Já bych v tom nehledala problémy. Když dítě začne řvát nebo blít tak nepomůže když tam bude tatínek, babička, kamarádka..My jsme jednou jeli busem do Chorvatska přes dětský klubík, takže autobus nacvakaný dětičkama, byly tam i samotné mamky s dětma. Krom pár zastávek na blití a několika otázek typu ,,Kdy už tam budeeem" žádný větší problém nebyl. Pro děti to bude dobrodružství.

veronicka89
20. únor 2022

Nechápu proč busem...
Škoda 2 dnů na cestě ... A ještě na cestě a v bude kde se stává tolik dopravních nehod...

Ne bus ne ...

autor
20. únor 2022

@westie prave toto je zajezd s delegatem. Samozřejmě zkusim se seznamit i s jinou maminkou, ktera tam bude v tu dobu. Nastesti mluvim vice jazyky a jsem komunikativni a spolecenska, takze nemam problem se s kymkoliv kdekoliv seznamit.

knuffel
20. únor 2022

Hele, každý to má jinak. Autobusem přes noc to bude ok, děti to prospí, pokud se jim nedělá zle. Já na to z dětství ráda vzpomínám. Nemyslím to zle, ale některé maminy tady jsou prostě zhýčkané...

autor
20. únor 2022

Maminky, neni tu nektera, ktera planuje v druhe polovině cervna s detmi dovolenou na Rimini?

j.a.n.i
20. únor 2022

@knuffel Aha, jasne, kazdy to ma jinak, ale pokud to ma nahodou jinak nez ty, tak je zhyckany... Jojo, to je fakt logika.

Strana
z5