icon

Jela jste s malými dětmi autobusem k moři?

18. únor 2022

Ahojte maminky,

chci vzít sve dvě deti letos k moři. Bohužel nemám s kým vyrazit. Všichni mají své rodiny a jezdi s rodinou a bezdětní mají už plány s jinými bezdětnými. Takze musím sama.

Máma se mnou jet nechce, o cestě autobusem nechce ani slyšet.

Děti jsou ve veku 4 a 6.

Jela jste některá takto sama s dětmi v tomto věku?

Děkuji všem 🙂

Strana
z5
veronicka89
20. únor 2022

By mě zajímalo kolik takový zájezd busem vyjde...

fandysek_1
20. únor 2022

To Caorle je takové útulnejsi. Byla jsem tam jako holka. Je to cca 800 km a to si myslím, že dají děti v klidu. My se chystáme autem. Líbil by se mi termín druhá polovina června.

autor
20. únor 2022

@fandysek_1 prima, tak to nam to hezky sedi. A chystas se s dětmi take sama? Kolik jim je?

barmil
20. únor 2022

Jak nejde najít? Tak si vyber jinou lokalitu, holt asi nikdo neporada letecké zájezdy tam, co sis vybrala.
Jinak nejlepší máš stejně zajistit si zvlášť ubytování a dopravu, vse sama, kor kdyz jsi psala, že se domluvís. Jako samostatný klient vždy dostaneš lepší servis, než jako jeden z x desítek, co přiveze cestovka do pokojů, co nakupuje na celou sezónu a co si budem povídat, doteď dostanou lepší pokoje zahraniční cestovky. Když už s cestovkou, tak z Německa, nebo Rakouska, ta úroveň služeb se nedá porovnat.

knuffel
20. únor 2022

Co vím, známá jela se dvěma malými dětmi sama a chválila, děti v noci spaly a u moře se vyřádily 👍.
Neboj se toho!

eviicka
20. únor 2022

Moje ségra s manželem byli s podobně starými dětmi busem v Itálii u Neapole někdy před 18 lety (takže žádné možnosti tabletu a dalších vychytávek). A přesto přijeli zpátky spokojení a děti prý úplně v pohodě. Akorát tedy na ně byli dva, takže každý měl u sebe jedno.
Já jsem byla busem u moře dvakrát, jednou sever Itálie, jednou dokonce Korfu a úplně v pohodě (žádné řvoucí děti mi v paměti neutkvěly). A v té Itálii jste fakt za chvilku, někam letecky by to podle mě bylo mnohem komplikovanější (ale já nejsem fanoušek zbytečného létání...).

zelenaesmolda
23. únor 2022

@janedv
tak do toho bych dite fakt nepripoutala,ono prodava se kde co ale bezpecne to asi moc nebude.

jamborka
23. únor 2022

@mimiveru jako fakt se ještě v dnešní době jezdí na zemi??? Kde je nějaká bezpečnost, v autobuse se nepoutá??? 😳

bara88
23. únor 2022

@jamborka vůbec si nechci představit co by se stalo i při menši nehodě

20190418
23. únor 2022

Jela jsem se synem sama kdyz mu byl 1.5 roku. Letenky + ubytko přes booking na Mallorku a pohoda. Pokud jsi zvyklá na cestování, tak nevidím s detmi 4 a 6 problém. Bus je teda trochu jiný level, ale stejně žádné drama bych řekla. Jen bych jela pak asi na dyl než tyden protože po cestě busem pres noc bych nespala a pak se z toho dostávala dva dny a půlka dovolené v háji.

jamborka
23. únor 2022

@bara88 no masakr prostě ... Já teda nejezdím autobusem, ale kamarádka ano a bere s sebou vždy i dětskou autosedačku nebo podsedák ...

zelenaesmolda
23. únor 2022

@jamborka
jak tu autosedacku pripouta kdyz jsou v busech pasy jenom kolem bricha?

fandysek_1
23. únor 2022

Pojedeme nejspíš s manželem a hledáme byt přes airbnb. V dubnu to na 100% rozhodneme. Pokud bys chtěla být někde poblíž právě kvůli dětem nebo kdyby se něco stalo není problém být ve spojení. Děti 4,3 a 1.

jamborka
24. únor 2022

@zelenaesmolda tyjo to nevím 🤷 Fakt není možnost tu autosedačku připoutat? Se jí na to zeptám 😁

zelenaesmolda
25. únor 2022

@jamborka
nejsem expert na autobusy ale co jsem zatim vsude videla tak byly normalni pasy jenom na prednich sedadlech,vsude jinde byly ty klasicke brisni.

veronicka89
25. únor 2022

@zelenaesmolda existuji aotosedacky i na brisni pas...
Jsou to podle me ty s homologaci do letadla plus urcite i jine...

veronicka89
25. únor 2022

@jamborka jinak ono je i mozne ze lidi proste nejakym zpusobem nejak autosedacku pripoutaji...( ve smyslu...radsi spatne nez vubec)

zelenaesmolda
25. únor 2022

@veronicka89
no,tak to se pak tezce nevyplati harcovat se busem a jeste kvuli toho kupovat novou autosedacku,to vyjde levneji letet

veronicka89
25. únor 2022

@zelenaesmolda nekdo tu sedacku treba ma doma...da se i pujcit...ja sice celou akci bus mire zavrhuju ...ale lidi jsou ruzni 😅

veronicka89
25. únor 2022

@zelenaesmolda i jedns bycejna britax je na 2 bodovy pas treba...

petronelka20
25. únor 2022

Byla jsem s detma 3x sama autobusem v Chorvatsku. Obe deti jsou strasne akcni, mladsi ma od neurologa diagnostikovane ADHD a presto zvladly cestu lepe, nez vetsina dospelych. Jeden rok dokonce holka sedela s cizi pani (bylo ji 7) a zvladla to s prehledem. Jezdilo se na noc, takze par hodin jsem vzdy zvladla zabavit, neco jsme hraly, cetly, malovaly, koukaly na tablet... pak usnuly a rano kdyz se vzbudily, tak uz videly hory a more. Kdyz jsme na dovolene s manzelem, tak vzdy letecky (v nove praci je ale strasny problem s dovolenou pres prazdniny, takze nez abych s detma sedela doma, tak jsme jely. Tento rok ale uz konecne ma koncem srpna dovolenou). Ja mam ale strasny orientacni smysl, takze ja bych se na letisti sama ztratila, autobus mi v tomto vyhovuje. Ja jsem prvni den tedy vyrizena, cela zlamana, nevyspala, ale deti odpocinute a nadsene.

zelenaesmolda
25. únor 2022
veronicka89
25. únor 2022

@zelenaesmolda eclipse...koupila jsem ji kdysi do auta od Babicky

zelenaesmolda
25. únor 2022

@veronicka89
tak podle popisu je to sedacka na isofix nebo 3 bodovy pas

veronicka89
25. únor 2022

@zelenaesmolda na isofix neni ...a na 3 bodovy pas je a je na 2 bodovy pas take 🙂

zelenaesmolda
26. únor 2022

@veronicka89
tak mozna jsem nasla popis k jinemu modelu nebo to meli na tech strankach spatne uvedene,dobre vedet,ze takova sedacka existuje 🙂

zanett
17. bře 2022

Autorko, Libi se mi, jak pises, ze kdybys mela cekat na to, az budes mit s kym jet, tak byste nejeli nikdy nikam. Takze totiz dopadla pred lety moje dovolena u more. Byla jsem tehdy uz delsi dobu single, kamosky mely rodiny/partnery, proste nikdo se mnou nechtel jet. Az jsem po dlouhe dobe premluvila jedinou taky single kamosku, ze tedy pojedeme, tesne pred odjezdem se zranila jeji matka a kamoska se o ni pak tri mesice starala. Ale ja uz byla rozhodnuta, ze pojedu, klidne sama (byla to moje prvni dovolena za poslednich sest let, tak uz jsem to potrebovala). Jela jsem tehdy na Kypr (letecky). Ale bohuzel jsem tam skoncila v nemocnici na kapackach (silna otrava jidlem) a bylo to dost narocny byt tam na vsechno sama...

witchie
27. kvě 2022

Taky přemýšlím, že vezmu syna poprvé k moři, případně kamkoliv jinam. Ale nedaří se mně najít ubytování, kde se nemusí platit plná pálka za dva dospělé, i když jsme 1+1. Zatím tedy sbírám odvahu, syn má hraniční autismus a ještě jsem s ním nikde sama nebyla, tak jsem zvědavá, jestli se nakonec odhodlám. Pořád mám v hlavě černé scénáře typu: "Co když si tam zlomím nohu...", "Co kdy....", tak teď překonat ten strach :D

Strana
z5