icon

Kdy poprvé na víkend od kojeného miminka?

bayt
9. srp 2018

Ahoj, ráda bych se zeptala žen, které kojí, v kolika měsících/letech odjely poprvé od miminka na víkend.

Strana
z5
jitulka89
9. srp 2018

@bayt mala je teda zvykla usinat sama ve sve postylce takze nebyl problém ale jestli se toho obavas muzes zkusit odejit pryc na dobu usínání a at to manzel zkusi nanecisto popr pak i spat vedle v obýváku treba at si i zkusi hlidani pres noc

bayt
autor
9. srp 2018

@jitulka89 jo ted to resit nebudu skrze zuby a separacku, ale v tom roce to schvalne zkusim 🙂

flowerbl
9. srp 2018

Nikdy, do 19m kojená, aktuálně 25m a neodjela bych bez ní

normalnimatka
9. srp 2018

nikdy. kojila jsem do 19 měsíců. ani na noc pryč doteď zatím (syn přes dva roky).

hanula311
9. srp 2018

@jitulka89 No mám to podobne. Ležela jsem se starSim 2 dny v nemocnici a malý se měl super s tatínkem akorát ja trpěla jak pes s prsama

23363
9. srp 2018

Já bych ani tak neřešila kojení, ale spíš usínání. Pokud dítko umí usnout bez mámy a nevyžaduje v noci kojení, tak bych jela. Já osobně jsem kojila do 18 měsíců, do té doby se párkrát stalo, že uspával tatínek nebo paní na hlídání. Vše v pohodě. Problém byl, když se malá vzbudila... řvala by dokud by nepadla, takže jsem se vždy vracela v dobu, kdy jsem předpokládala, že se vzbudí. Poprvé na celou noc byla v roce a třičtvrtě u babičky. Tedy rovnou na týden. Ale bylo to v době, kdy už jsem nekojila, a malá usínala sama v postýlce, budila se v noci jen jednou. A to ji stačilo dát napít vody a spala dál. Pokud opustíte kojené dítě, je tady možnost, že se odstaví... což by mohla být škoda...

fire85
9. srp 2018

@elikup no to je trochu přehnane tvrzení ze matka neni😁Každá to ma jinak a ne všechny matky kojí do 4 let a jsou s dítětem 24/7

marketa11112
9. srp 2018

Od kojeneho ditete bych neodesla...dcerce je 13 mesicu a je pricucla klidne petkrat do hodiny.....kazdopadne synovi je 3,5 a byl zatim jednou na hlidani na dopoledne, dnes prvne na 8 hodin, do zacatku skolky si ho vezmou prarodice jeste 4 x , v zari mu zacne dopoledne skolka..na dovolenou ci prodlouzeny vikend by jeli deti s nama..

anazuzzuzana
9. srp 2018

Poprvé přes noc jsem byla když bylo malému 10m...už jsem si prostě potřebovala zapařit...byl u našich na které byl zvyklej, stále kojenej, ale už jedl a tu noc zvládli v pohodě, moje prsa byly taky ok, jen jsem si ráno odstrikla do uvolnění. Na víc dnů jsem jela, když mu bylo 15m a to mj. s cílem odstavit. Taky to dali v pohodě. Syn byl ale na moje rodiče pěkně zvyklej, protože od jeho roku jsem částečně pracovala a oni ho hlídali.

anazuzzuzana
9. srp 2018

@martinka_33 ha ha...u nás potom jakmile se kolem 9m rozjedl tak taky...a naopak, je máma, je prso, nechci za žádnou cenu nic jinýho

77moona
9. srp 2018

@annaluciapetrzel Kojila jsem skoro dva a půl roku, do roka skoro dcera nejedla příkrmy. A opravdu jsem se od ní téměř nehla, protože odsávat prostě nešlo, ač jsem vyzkoušela několik odsavacek, jestli Vás i toto pobaví.

zlorenka
9. srp 2018

Já teda učím malou na odstříkané mléko od malička, v šestinedělí jsme rekonstruovali byt, takže hlídala moje mamka s flaškou a i když člověk zmizí na hodinku na nákup, tak je fajn mít v záloze krmení, ať už je malá s tatínkem nebo s babičkou, jeden nikdy neví kde se (nedobrovolně) zdrží. Jinak se docela divím, kolik žen tu neslyšelo o odsávačce, že kvůli tomu, že se jim prsa nalejvaj, nemůžou na krok. Jinak teda u nás je mladá hlídaná úplně spokojená, za to já hypnotizuju telefon co 30 vteřin a furt volám jestli všechno cajk 😂

martinka_33
9. srp 2018

@anazuzzuzana jo jo, je máma - není prso = obrovský problém 😀

janaelia
9. srp 2018

Asi by záleželo na tom jak často ho kojíš a taky jak třeba zvládá pití z lahvičky. Ale asi až by mělo zajetý nějaký příkrm, aby se dalo nahradit i mléko.

bayt
autor
10. srp 2018

12
@marketa11112 A nebude to pro nej pak velky sok? To jde hned na 8 hodin do skolky?

bayt
autor
10. srp 2018

@77moona to budeme mit podobny scenar, malej jidlo hrozne chce, ale do prvniho ochutnani

myjusiatko
10. srp 2018

@zlorenka jsou zeny, co neodsajou ani kapku. To jen na margo, ze tady zeny neznaji odsavacky. Ja v zivote nic neodsala a ani neodstrikala. Max kapicky.

blahova_andrea
10. srp 2018

kojila jsem do dvou let. nějak si nedovedu představit, jak odjet na dva dny od kojeného miminka, takže se to odvíjí od toho, kdy kdo přestane kojit, ne? naši si malou vzali poprvé na víkend snad až ve třech letech

kac_kac
10. srp 2018

Od kojených dětí jsem odjížděla ve věku kdy byli schopné usínat bez prsa a najíst se normálního jídla (u našich pacholků kolem roka věku)
Nedělalo jim problém pochopit že táta ani babička jim prostě kozu na podudlání nedají.

cosimamvybrat
10. srp 2018

@myjusiatko Ani do ulevy u totalne nalitych prsou?

bayt
autor
10. srp 2018

@myjusiatko ani tou elektrickou?

dzogobela
10. srp 2018

Az kdyz kojene nebylo a zacalo spat celou noc, teda cca 18 mesicu. Ve 20 mesicich jsme pak byli pryc na tyden.

alcar
10. srp 2018

Zalezi, jak casto je kojene a jak zvladne usnuti bez prsa. Pokud se jedna o rocni dite, ktere uz se koji jen 1x denne a usne v pohode bez prsa, tak proc ne. Pokud je to zavislacek, tak to bude tezke.

dora13
10. srp 2018

@cosimamvybrat mne se treba prsa nenalivaly🤷‍♀️ Mliko se vzdycky zacalo tvorit az po prisati.

myjusiatko
10. srp 2018

@cosimamvybrat nemela jsem nikdy totalne nalita. Kdyz byly trosku vic, odstrikala jsem jednou tak na dno lahvicky.

zlorenka
10. srp 2018

@myjusiatko to beru, ale kdyz mas prsa nalita k prasknuti, tak to jde i ruco,ne?🙂

pratensis
10. srp 2018

@myjusiatko Byla jsem na tom podobne - odsala jsem teda vic nez kapicky, ale vzdycky max. 15-20 ml,kdyz to slo hodne dobre.A to i pri odstavovani pri pekelne nalitych prsou.Nezkousela jsem teda elektrickou odsavacku.

zelenaesmolda
10. srp 2018

@pratensis me nepomohla ani ta co byla v porodnici,byla jsem na tom s mnozstvim mlika jeste hur teda

zlorenka
10. srp 2018

@dora13
@myjusiatko pardon az ted ctu ze uz se ptala kolegynka, to jo, ale ja reagovala na komentar "nemuzu od ditete bo by mi praskla prsa", cili to neni vas pripad 🙂

pratensis
10. srp 2018

@zlorenka I kdyz to neni primo na me,tak s dovolenim zareaguju. Mne taky pri delsim nekojeni "praskala prsa", presto jsem odsavackou vytahla minimum. Vysvetleni nemam. Asi zkratka jen dite dokazalo z mych prsou mleko dostat. Mela jsem to u obou synu, u prvniho jsem pochopitelne z neznalosti plasila,ze mam malo mleka. Takze jen,ze takove pripady jsou...

Strana
z5