Těhotná letos letecky k moři?

lenkalechnyrova83
26. črc 2016

Ahoj holky,
chtela jsem se zeptat, zda nektera letite v zari k mori i pres hrozby viru Zika? My jsme v lednu letos objednali letecky tyden na Ibize a v dubnu jsem otehotnela. V zari tedy budu v patem mesici, ale porad nevim, zda letet nebo ne. Je tu nekdo takovy, kdo leti?

lenkalechnyrova83
autor
29. črc 2016

@eva1987 dekuji, byla bych samozrejme klidnejsi, kdybych repelent nepouzila, ale beru s sebou i raud do zasuvky na noc, tak snad bude klid 🙂

lenkalechnyrova83
autor
29. črc 2016

@nazka axa? Zkusim, diky za tip

lucyp13
29. črc 2016

Já bych jela 🙂 byla jsem předloni na 14denni dovolene autem po evrope,byla jsem v 6tt,pres den mi bylo vcelku ok,vecer utahana jak blazen,dali jsme režim pohoda,takze jsme na kole nejeli 50 km ale třeba jen 15 km,spinila jsem,byla jsem na pohotovosti v italii,vse dobře dopadlo a dodnes to beru jako nejlepší dovolenou..pokud se má něco stát tak se to stane i když budeš sedět doma na prdeli..

nazka
30. črc 2016

@lenkalechnyrova83 jj, ma i vyssi to pojistny plneni, asi do 5milionu. Ja prave delala docela pruzkum 😀 ale pojistuje jen do 26tt.
Tak hezkou dovcu 🙂
Jo a v letadle nechod na velkou (to by tehotne nemely).. jedna originalni rada 😀

lenkalechnyrova83
autor
30. črc 2016

@nazka ja bych meka byt ve 23 tydnu, takze to bych splnila a proc ne na velkou? 🙂

nazka
30. črc 2016

@lenkalechnyrova83 to je okaa.. ja byla ve 21.,22.tt.. a pro uklidneni.. moje kamoska chce letet (a poleti) do usa.. bude chodit po narodnich parcich a to bude 26.-27.tt.. oproti ni jsme zabarky 😀
A to wc.. tehotna nema v letadle zvysovat nitrodelozni tlak.. dr mi rikal,at nekakam a nervu sedacky.. tak jsem predala jen pul rady 😀

xvitk101
30. črc 2016

Já jsem ve 21.tt letěla v únoru do Říma na památky. Chce si to jen pohlídat dobré pojištění a pokud je těhotenství bez problémů, tak určitě vyražte. My jsme tenkrát měli krásné počasí a s manželem jsme prošli celý Řím křížem krážem pěšky. Toho času mi bylo skvěle, bříško bylo malé, nevolnosti pryč a unavená jsem byla přiměřeně aktivitám (za den jsme nachodili třeba přes 15 km😀). V březnu jsem pak jela ještě autem do Alp, ale to jsem nesla hůř, kvůli drkotání, ale nic hrozného. Na lyže jsem se už bála, ale chodila jsem do aquacentra a do saunového světa a na aqua aerobik. Bylo to výborné.

hejsa
30. črc 2016

Možná jsem poseroutka,ale já bych právě kvůli viru Zika rozhodně nikam do teplých krajin neletěla.Jen představa,že bych to mohla chytit já a moje dítě ve mně je hrůzná. 😖

astyna
31. črc 2016

zaplatila jsem si vyšší pojistné a letěli jsme vloni do Tuniska, to jsem byla na začátku 5.měsíce. No a dva dny poté, co jsme přiletěli, náš hotel vystříleli.

lenkalechnyrova83
autor
31. črc 2016

@hejsa zika se vyskytuje pouze v jizni Americe, Dominikana a tyhle super teple konciny. V Evrope neni, to by ses musela bat i u nas v cechach.

nazka
31. črc 2016

@lenkalechnyrova83 jj souhlas

pandabox
31. črc 2016

@lenkalechnyrova83 na Ibize Zíka Není..rozhodne se nemusíte bat..
Pokud mluvíte anglicky tak se podivejte na stránky svetove zdravotnicke organizace WHO.
projde mi, že je tady Hodně holek vystrasenejch, ktera media takhle plasi??

denousek
31. črc 2016

@lenkalechnyrova83 já bych tedy neriskovala... tady se to povidá když nejde o mě poradim co chci ,ale upřímně když nejde jen o ziku ale celkove o všechno ...tlaky v kabině mohou vyvolat porod,a co tam když se něco stane?je to na každém ale já jsem letos teda neriskovala....nestoji to za to... tot muj názor....

denousek
31. črc 2016

@astyna ano ten hotel byl kousek od nas taky jsme byli dva dny doma a stalo se to .. v suse jsme byli na vylete hruuzaaa :( blbej pocit....

astyna
31. črc 2016

@denousek

já jsem akorát vybalovala zavazadla a čuměli jsme jak puci na zprávy 😲 bývalá šéfová mě tenkrát přemlovala, ať jedeme později, no ještě, že jsme neletěli...Ale co se týká zdravotní stránky, ideální období v těhu - navíc Tunisané jsou k ženám moc ochotní, když je těhotná 🙂

denousek
31. črc 2016

@astyna no sice jo ale nedokazu si představit ze by se mi tam něco stalo -lepsi fakt doma takové riskovani ja nemam radaa.... i když mam tehu bezproblemové tak náhoda je blbec....jeden rok rok to oželim...byli jsme na dovči v česku a ted čekáme na porod...

astyna
31. črc 2016

@denousek

Tak my jsme to koupili ještě předtím, než jsem otěhotněla a nyní jsem ráda. Letos nikam, příští rok snad...Ideální počasí, žádná vedra, prostě super 🙂 koukám z okna, jaké máme léto - u nás od rána leje, bouřka za bouřkou, ségra zrovna přiletěla z Bulharska, kde měli slunečno celých 10 dní...

lenkalechnyrova83
autor
31. črc 2016

@denousek tlaky v kabine jsou parne v 1. trimestru, kdy hrozi potrat a ve 3. trimestru, kdy hrozi predcasny porod, ake 2. je pro dovolenou idealni a pokud mi to posvetil i doktor, nemam strach. Navic Ibiza ma jako kazda evropska zeme lekarskou peci, treba Egypt, Kubu, Dominikanu bych si nelajzla, ale stejne tak jako tam se Ti muze stat i neco tady a zase si rikam, kdyz je mi dobre, proc mimcu nedoprat vlahy vzduch more, plavani a cerstve ryby, ktere spanele umi vyborne pripravit.

lenkalechnyrova83
autor
31. črc 2016

@pandabox taky jsem se uz informovala primo na Ibize na ceskem velvyslanectvi a potvrdili, ze nemaji jediny pripad nakazou. Ta informace se objevila nekdy v lednu snad na vsech televizich a Doc. MUDr. Rastislav Madar pak zacal s temi danousky vracejicimi se z ria http://www.cestovni-nemoci.cz/poradna-lekare?ne..., nize posilam odkaz na jeho poradnu

pandabox
31. črc 2016

@lenkalechnyrova83 no ale v lednu se mluvilo o jižní Americe pouze...
Ja bych se toho nebála..🙂)
Fakt ty media starší hodne...chjo

astyna
31. črc 2016

@lenkalechnyrova83

mě doktorka jen pochválila - ustálil se mi tam tlak, hodně zeleniny, ovoce, pohybu, plavání...ideálka a nejkrásnější dovolená 🙂 Pokud ale žena se na to necítí, ať nejezdí, ten stres se pak přenáší i na plod - já si užívala i tobogány a skluzavky s vířivkama a na malého, který se kolem mě nyní prdolí, to nemělo žádný vliv - narodil se přirozeně, rychle, den před termínem po prasknutí vody.

pandabox
31. črc 2016

@lenkalechnyrova83 na kube je jedno z nejlepších zdravotnictví v okolí...nemocnice stavěli cesi a doktoři studovali v zahraničí Hodně v ČR.. ja bydlela v Karibiku a zaměstnavatel by nás v případe potřeby evakuoval na Kubu ci Miami. Dominikána je úplné ok zeme, tam se taky Není ceho bát..

pandabox
31. črc 2016

Těhotenství neznamená, že jste nemocný..pokud nemate komplikace tak leťte kam chcete a uživejte si. Ja moc tyhle strachy nechápu..l'état se nesmí od osmého měsíce..tot vse..

lenkalechnyrova83
autor
31. črc 2016

@pandabox ano, media to nafukuji, poletim, pokud bude vse ok a bude mi dobre 🙂

lenkalechnyrova83
autor
31. črc 2016

@astyna to mi presne dr rikal taky 🙂 v kolikatem jsi letela?

astyna
31. črc 2016

@lenkalechnyrova83

letěla jsem těsně před 5.měsícem, odlétala o téměř 2 týdny později a to mi to bříško slušně vyskočilo 🙂 ale jako fakt paráda...

lenkalechnyrova83
autor
31. črc 2016

@astyna taky budu v patem mesici a taky si to hodlam uzit, posledni dovolena ve dvou, more, krasny vzduch, dobre jidlo, cerstve ovoce, zelenina, prochazky, plavani, vylety. To musi i mimco byt blahem bez sebe ❤️

astyna
31. črc 2016

@lenkalechnyrova83

Také si myslím, navíc restaurace v letoviscích jsou velmi dobře zásobené zeleninou, já si poprvé dala i mořské potvory 😀 navíc my to brali i jako svatební cestu 😝 užij si to!

lenkalechnyrova83
autor
31. črc 2016

@astyna dekuju, taky mam v planu ochutnat nejake musle nebo mam rada kalamary, ale jenom u more, oni to proste umi udelat 🙂

denousek
31. črc 2016

@lenkalechnyrova83 i kdyz to hrozi v 1a3trim tak na co riskovat?nechapu ale samozdrejme to zalezi na kazdem jak ma kdo odvahu,me to proste nestoji za to,