Tipy na vhodnou svačinu pro dítě na dlouhý let
Ahoj mamy prosim o tipy a napady jakou svacinu zabalit pro triletacku a tatu na dlouhy let. Diky
U nás by zabodovaly toasty, borůvky, Cheerios, lízátko, křupky.
@felis Svačiny limitované nejsou, pití ano. Jo, někde by třeba mohli prudit s ovocem, ale nemyslím si. Do letadla normálně svačiny dělám, berem i sobě. Na delších letech se sice něco dostane, ale pro moje děti by to bylo naprosto nedostatečné, potřebují jíst pořád něco a jakmile se posadí do letadla, hned se ptají po krabičce. Kterou jim dám raději než tu žvýkačku 🙂
@journals presne proto resim ruznorodost a napady na dobroty - dite i manzel porad neco konzumuji 😀
Křupky, tousty, buchtu, ovoce, na vzlet lízátko nebo gumídky. Ovocnou kapsičku, obložené pečivo. Co chceš vymýšlet - podívej se na nějaké svačinky do školy, ona koneckonců svačina ve vzduchu nebude jiná než na zemi. 😁
Na uši bych vzala lízátko, žvýkačky tak malým nedávám. Jinak tedy mě prošlo úplně všechno jídlo a pití, co jsem brala. Na pití beru Kubíka Water, originál ještě zavřeného. Na jídlo křupky, musli tyčinky, sušenky, kapsičku, takový ty sýrové tyčinky by šly, tousty, motivačně malá čokoládka nebo pytlček gumových bonboů. Co se mi opravdu osvědčilo je takový ten krmící hrneček, klidně i pro tříletého. Bere si z toho postupně sám malinké piškoty (má třeba Lidl) nebo sušenky. Co se týká zabavení, tak minule jsme měli detské foťáky, letos mám v plánu vzít Albi tužky. Jinak jim do batůžku vždycky nachystám něco nového, vodoomalovánky nebo něco.
@biciklissie Voda ti nemusí úplně projít. Záleží na benevolenci zaměstnanců na letišti. U letů do USA většinou voda být nemůže. Na krátké lety jí sem tam u dětí povolí.
@andreacantu Chápu, naprosto 🙂 v létě nás asi taky čeká let přes oceán, ale já spíš půjdu na jistotu, ty inovace do krabiček se mi někdy úplně nevyplácí... pomalu pokukuju co jim zabalím do batůžku na zábavu a dost mě nadchl nějaký cestovní balíček od mámi v rejži - mají sadu tří nějakých slizů/modelín/tvarovacích hmot právě ideálních do letadla a na cesty. Nemastné, nedrolivé, tak asi klukům pořídím to + Albi tužku, každý má svou, tablet, nějaké samolepkové knížky, foťáky
@journals Jj, vím. Byly to jen krátké lety se Smart Wings, jinak nemám zkušenost. Říkám si, že kdyžtak mi to vyhodí a já koupím jinou po odbavení.
přečti si podrobně podmínky letu, protože například do USA ti žádné jídlo nepovolí a renomované aerolinky jídlo a pití poskytují. Co se týká zábavy osvědčilo se mi pořídit něco nového a jinak si povídáme to jsou ty kratší lety, na dlouhým už bylo možno pustit film a kvůli časovému posunu se spalo
@journals osobní zkušenost, při letu do USA jsme nesměli mít žádné potraviny, a jak píšu na takhle dlouhý let jsme dostali v letadle jídlo dostali. Koukni opravdu na podmínky nebo se infromuj při koupi letenky. Ano pokud letíš v rámic Schengenu nikdo jídlo neřeší. Možná ani do afriky nebo do Asie já mluvím o USA.
ja bych udelal tousty, palacinky/muffiny, zeleninu ovoce kapsicky
@jolcap tak zrovna USA s jidlem nebyl problem. Jidlo resili az Novy Zeland. Asie taky nic.

Ahoj, teda pokud vím, tak ty svačiny jsou limitovaný tím, co se může brat do letadla a pokud to teda neni hladolet, tak jidlo dostanou. Pripadne možná detska vyziva by mohlanbyt vyjimka, ale to by mela mit napsana nekde ta letecka společnost. Je fajn mít prázdnou pet lahev vody a po odbavení si dotocit kohoutkovou. Před odbavením muzou mit cokoliv k svacine.
Nepíšeš, jak dlouhý let to je. Pokud je to mezikontinentalni, tak děti dostávají balíček, kde je většinou něco na zabavení (hracka, omalovánky, obrazkova knizecka) a případně může sledovat nějaký kreslený film a jidlo dostanou přednostně. Karty jsou fajn, nějaká kapesní hra, jednoduché pexeso, male knizky. Mrkni na web agatinsvet - tam by mohli něco mít.
Jo a určitě ať zvyka žvýkačky, aby ji nezalehly uši.