icon

Jaký je váš názor na snížení valorizace důchodů?

3. bře 2023

Politika. Jak vidíte to, ze vláda chce “osekat” valorizaci důchodů? Je to dobře nebo ne? Jaký na to máte názor?

Strana
z6
brunetka11
4. bře 2023

@marcicek84 Ajaj a opět tu máme Marcíčkovy vidiny 😂😂😂
Yes, s jakými dalšími tragikomickými scénáři nás opět oblažíš?
A které další ID vyleze k podpoře tvého lkaní? ,-)

marcicek84
4. bře 2023

@brunetka11 nezlob se na me,ale staci trochu umet pocitat a mit analyticke schopnosti a tak nejak ti to dojde,nebo ne,ty se pak budes divit i usima...jak to bylo?nevedomi blazeni jsou duchem...
Mmch tohle neni prvne,co te vede k tomu neustalemu urazeni?nechopnost slusne diskutovat,nebo co vlastne,nizene IQ?porucha osobnosti?vsak muzes moje myslenky vyvratit,ale kdyz neni cim,radeji zautocit,ze...no mozna i ta ignorace by byla vic na urovni,nemyslis?

ekou
4. bře 2023

@brunetka11 mě urazí jen inteligent ;) pěkný zbytek víkendu
PS . Psala jsem, že mám neutrální postoj. Nebudu hodnotit něco co jsem nezažila:D

eviicka
4. bře 2023

@klokanka31 přidávám se k ostatním, 14 000 opravdu neni běžný důchod pro normálně pracujícího a odvadějícího člověka. Táta pracoval v zemědělství, plat na chlapa nízký (mamka brala víc), teď by měl kolem 19+vdovecký 2500.

brunetka11
4. bře 2023

@ekou V pohodě, nikdo tě neurážel ,-)

klokanka31
4. bře 2023

@blondynka400 Ono by se mělo ale pořádně promýšlet kde utahovat opasky. Nechápu proč se má brát jen těm nejzranitelnějším jako jsou důchodci, nebo rodiny s dětmi (jak chtějí sebrat daňové zvýhodnění na manželku)

brunetka11
4. bře 2023

@klokanka31 Vždyť nikomu nic nesebrali - důchodci opět jako každý rok dostanou přidáno! Jen ne tak vysokou částku. 🧮

eviicka
4. bře 2023

@klokanka31 znovu a opět, těm nejzranitelnějším - důchodcům s nejnižšími důchody přidají tak jak mají.

brunetka11
4. bře 2023

@hojda Kemel to opět také vystihl ,-)

hojda
4. bře 2023

@brunetka11 Je potřeba pořešit důchodce, kteří žijou sami (hlavně ženy), pokud je to pár, tak tam ten problém opravdu tak velký není a většinou to zvládají dobře. Zaměřit se na tu skupinu s nejnižšími důchody, ostatní se musí bohužel uskrovnit, jako všichni ostatní. Je krize, životní úroveň klesne skoro všem, to je bohužel fakt.

blondynka400
4. bře 2023

@klokanka31 důchodci a nejzranitelnější? To si fakt nemyslím .-) Už mne tato obehraná písnička fakt nebaví. Jako ano, pár jich je na tom hodně špatně, ale kolik jich fakt je? Většinou mají problém spíše něco změnit (třeba bydlení, proč musí důchodce bydlet sám ve 3+1 třeba v centru Prahy), proč si v 70 nemůže něco přivydělat, proč nemá něco našetřeno z dob minulých, problém mají dost často lidi, co mají málo odpracováno, pracovali dost často načerno a pod. Těch důvodů, proč má někdo fakt mizerný důvod a nebo nevyjde je hrozně moc, málo který ale umí/chce změnit. Ale natáhnout ruku umí velmi dobře.

evik19
4. bře 2023

Já mám okolo sebe důchodce, kteří mají skoro stejný důchod, jako je moje tabulková čistá mzda. Během tohoto roku navíc na rozdíl ode mě mají dostat už potřetí přidàno. Jako důchodci mají i další slevy, na které jà jako pracující nárok nemám. Přitom šli do důchodu o 10-13 let dříve, než budu moct jít v nejlepším případě já, někteří (ne vždy vlastní vinou)měli nekvalifikovanou a nenáročnou práci. Jsem vcelku solidární člověk a beberu nic jako samozřejmost, i při průměrných výdělcích posílámnkaždý měsíc něco na charitu. Důchodci v ČR ale nejsou charitativní případy a já si myslím, že valorizace jejich důchodů by neměla kopírovat inflaci, ale růst reálných mezd pracujících lidí. Jedině takový přístup je skutečně solidární.

marcicek84
4. bře 2023

@blondynka400 no ale tak rekneme si to otevrene,jsou pouze dve skupiny,ktere se daji obrat - zamestnanci a duchodci...

koordinatorka_odboje
4. bře 2023

@blondynka400 Mas pravdu, duchodci nejzranitelnejsi fakt nejsou, krome pomerne male skupiny samotnych duchodkyn - ale porad maji nepodmineny valorizovany prijem.
I podle studii NERVu jako nejzranitelnejsi vychazeji rodiny s malymi detmi s nizsimi prijmy.
To jsou tvrda data.

koordinatorka_odboje
4. bře 2023

@marcicek84 No praci mame jednak velmi levnou v ramci EU a jednak nejvic zdanenou.

marcicek84
4. bře 2023

@koordinatorka_odboje no prave,tak kde tedy delame chybu,kdyz na nic nejsou penize.Takze budeme otrocit treba do 70, protoze uz neni jak moc odrbat,vlastne jo,jeste jde zrusit ty danove vyjimky,ale tim uplne pohrbi jakekoli ocekavani na vlastni setreni na duchod.A tak v zadeli jsme tak jak tak,uz kazdy pokus o nejakou reformu prichazi pozde a nic moc nevyresi...

koordinatorka_odboje
4. bře 2023

@marcicek84 ja myslim, ze progresivni zdaneni by vyrazne pomohlo. Vsak kdyz se nekdo dostane do tizive situace, dostane "rady" at navysi prijem. Proc by to tedy nemelo platit pro stat samotny? Mame tu uniky financi, ktere by aspon jedne generaci duchody "zachranily"

marcicek84
4. bře 2023

@koordinatorka_odboje ale to je tezsi a slozitejsi hledat a ucpavat tyto diry,oni radeji jedou pohodnou cestickou...a dokud nepiznaji hnev lidu,pojedou v tom vesele dal

koordinatorka_odboje
4. bře 2023

@marcicek84 ja osobne ODSce."hnev lidu" davam najevo uz dobrych 14 let 😁 Jejich devadesatkova antiekologicka politika je mi nesympaticka odjakziva.
Myslim si, ze tato vlada.dlouho nevydrzi. Ale co provede oligarcha Babis s politickym podnikatelem Okamurou, si ani nechci představovat...

marcicek84
4. bře 2023

@koordinatorka_odboje no to je prave to,ze uz neni koho volit,zklamali vsichni...mozna nekdo novy,ale aby to nedopadlo stejne jako projekt veci verejne

koordinatorka_odboje
4. bře 2023

@marcicek84 Pirati. Ale jenom bez STANu, ten mi smrdi zakonzervovanymi starosty a taci jsou mi podezreli

koordinatorka_odboje
4. bře 2023

A Zeleni, samozrejme

marcicek84
4. bře 2023

@koordinatorka_odboje jsou ve spolu,takze dokud je tsto koalice...tak nevim zda si pomuzes...ale vzhledem k urcitym kauzam nevim jestli ta koalice takhle zustane

koordinatorka_odboje
4. bře 2023

@marcicek84 Pirati ve Spolu nejsou. Tam je ODS + Lidovci + Top09. Pirati sli se Stanem a ten je prekrouzkoval. Naivni idioti jim verili, ze dodrzi koalicni smlouvy, ale ten "Slepicak" nebo jak se mu rikalo, je precural. K vykrouzkovani ti totiz staci jenom asi 20%?

1772
5. bře 2023

@ekou Jak šetřit, aby peníze nesezrala inflace? Penzijní a stavební už také nejsou výhodná spoření, vkládat peníze do fondů či akcií je teď velmi nejisté. Jak se tedy zabezpečit?

teate
5. bře 2023

@exbordelar Dnes už má ale většina kolem 20tis., něco o 12 tisících je už historie nebo výjimka. Takže ano, já jsem pro zastavení zvyšování. Důchodce má víc než někteří lidé na HPP.

petrasipkova1
5. bře 2023

Je to nehorázné. Rozhodne je potřeba se podívat jinde. Peníze utíkají úplně všude, všichni kradou jak můžou viz Mynar. Mám zkušenosti z univerzity, to je neskutečné jake peníze se tam utapi, kolik let jsou tam zaměstnání lidé co vůbec nic nedělají. Státní správa to samé, před 10 lety se vytvořilo úplně uměle Generální ředitelství Úřadu práce, ty lidi tam delaji uměle vytvořenou zbytečnou práci za šílený peníze. Takhle je to kam se podívám. Státní zakázky pro stavení firmy Eurovii apod. Je to úplně všude. ale to nikdo nezastaví, protože kradou všichni a buzerujou se jen ti, co jsou nejniž. Rozhodne je to sprosté. Je nastaveny nějaký výpočet a protože se jim zrovna v krizi nehodí do krámu tak ho změní. Jen tak. Smejdi. Proč rušili EET. Proč neupravi podmínky odvodu sociálního podnikatelům. Ano, můžeš si odvádět minimum, ale tady podepis, ze nebudes žádat o sociální dávky. Proc nedohlidnou na vyplacení dávek, proč se vyplácí příspěvek na bydlení jakoze samozivitelkam, která si jen do bytu nepřihlásí chlapa. V dnešní době kdy se lidi neberou je to u většiny dávek mladých lidi. Vyplacela jsem holcine v bytě u Vaclavaku příspěvek na bydlení 12 tisíc. A sama jsme tam před 10 lety pracovala za 14 čistého. Neskutečný bordel. Je toho spoustu co je tady špatně.

koordinatorka_odboje
5. bře 2023

@petrasipkova1 ano, neuveritelne trafiky - ombudsman Ceskych drah za 500litru mesicne, trafika pro komunistickeho poslance na Ceske poste, ktery nikdy nebyl v kancelari ( tocil Tuna), Haskova tajna nluvci Mrencova na krajskem urade. Jermanove financovani manzela na dalsim krajskem urade atd.
Tam tecou takove penize, ze tech tisicovek pro duchodce nebo rodicaky by bylo az az.

ilonne
5. bře 2023

@petrasipkova1 s tím souhlasím. Každý říká, jak Fialová vláda šetří a proč tedy jako první zrušili EET a tím státu vypadl značný příjem- a raději to vezmou důchodcům a zaměstnancům.

Strana
z6