icon

Zásnubní prsteny. Jaké jsou vaše zkušenosti s výběrem?

ela2
20. led 2026

Ahoj, mám dotaz. Přítel přišel s nápadem zásnubního prstýnku - zničehonic mi poslal odkazy na prstýnky z Temu, každý tak v hodnotě 60-100Kč. Což o to, jsou hezký a já nechci, aby za prsten dával tisíce korun, ale tohle mi přijde už moc. 😔 Zareagovala jsem na ty odkazy tak, že jsem mu napsala, které by se mi líbily jako ty opravdové ze zlatnictví. Přišla mi však odpověď, že za ty předražené z krámu nebude utrácet. 😔 a teď je mi z toho smutno a připadám si jako zlatokopka.

Strana
z2
anetttie
20. led 2026

A jste si jistá že s takovým člověkem chcete žít?
Takový škrt vám ani na mateřské nepošle peníze na jídlo,živobytí atd....
Ve zlatnictví jsou krásný stříbrný prsteny za 400kč.

anetttie
20. led 2026

A ještě navíc tohle má být překvapeni pro ženu..ne že vám pošle odkaz na cetky z temu.

ela2
autor
20. led 2026

No, jsem teď tedy hodně zaskočená. ...přitom je to štědrý člověk...nevím, co si o tom myslet. Ja sama jsem hodně tradiční a konzervativní, na šperky si nepotrpím, vlastně nenosím ani naušnice. Ale kdyz už prstýnek, tak by měl být alespoň z kvalitního kovu, klidně ten stříbrný za 400Kč...nevadí...a hlavně je to pro mne symbolika spojená s nějakým rituálem...

...taková blbost a hodilo to celý vztah úplně jinam, než bych chtěla. Ach jo.

klokanka31
20. led 2026

@ela2 Takového bych si asi fakt nevzala...

cherie24
20. led 2026
@ela2

No, jsem teď tedy hodně zaskočená. ...přitom je to štědrý člověk...nevím, co si o tom myslet. Ja sama jsem hodně tradiční a konzervativní, na šperky si nepotrpím, vlastně nenosím ani naušnice. Ale kdyz už prstýnek, tak by měl být alespoň z kvalitního kovu, klidně ten stříbrný za 400Kč...nevadí...a hlavně je to pro mne symbolika spojená s nějakým rituálem...

...taková blbost a hodilo to celý vztah úplně jinam, než bych chtěla. Ach jo.

@ela2 zásnubní prsten ze zlatnictví nemusí stát desetitisíce. Znám i hodně manželských páru, kde se domluvili na prstenech z chirurgické oceli. Ty jsou celkem levné, hezké a je to kvalitní materiál. Já mám třeba alergii na levné kovy a měla jsem z toho tenkrát dost ošklivé kožní potíže, takže já bych ho s nějakou cetkou z Temu poslala taky někam. Nevíte, co to je za materiál, za 4 stovky asi nic moc a za nějaké olezlé prsty by mi to fakt nestálo. Já mám teda snubní prsten i zásnubní zlatý, ale když už bychom teda řešili výkon/cena, volila bych tu 100% chirurgickou ocel, u které vím, že žádné zdravotní komplikace nepřináší. Stříbro je sice levné, ale je měkké a nic moc nevydrží. Neměla bych problém s tím, aby mi partner prsten ukázal, aspoň by měl přestavu, co se mi líbí a měla bych jistotu, že ho budu nosit ráda, ale odkazem z Temu bych ho hnala sviňským krokem. 🙂

ela2
autor
20. led 2026
@cherie24

@ela2 zásnubní prsten ze zlatnictví nemusí stát desetitisíce. Znám i hodně manželských páru, kde se domluvili na prstenech z chirurgické oceli. Ty jsou celkem levné, hezké a je to kvalitní materiál. Já mám třeba alergii na levné kovy a měla jsem z toho tenkrát dost ošklivé kožní potíže, takže já bych ho s nějakou cetkou z Temu poslala taky někam. Nevíte, co to je za materiál, za 4 stovky asi nic moc a za nějaké olezlé prsty by mi to fakt nestálo. Já mám teda snubní prsten i zásnubní zlatý, ale když už bychom teda řešili výkon/cena, volila bych tu 100% chirurgickou ocel, u které vím, že žádné zdravotní komplikace nepřináší. Stříbro je sice levné, ale je měkké a nic moc nevydrží. Neměla bych problém s tím, aby mi partner prsten ukázal, aspoň by měl přestavu, co se mi líbí a měla bych jistotu, že ho budu nosit ráda, ale odkazem z Temu bych ho hnala sviňským krokem. 🙂

@cherie24 souhlasím s vámi. Také mám alergii na levné kovy. Já mu na to řekla, i toto o alergii, a tedy pokud něco z Temu vybere, že to dám na kuchyňskou linku maximalně a budu se tak na něj aspoň každý den dívat, ale nosit bych ho nemohla. A on na to, vždyť to má puncovní značku, to žádný šmejd neni.....

babka
20. led 2026

na Temu se daji poridit celkem kvalitni sperky, par ocelovych nausnic odtud mam. To by asi problem nebyl. Ale spis by me zarazilo, ze mu nestojis za to, aby proste koupil neco tady, nekde v obchode. Klidne i s tebou (na prekvapeni si tez nepotrpim). Jeste kdyz jsi ho varovala s tou alergii. Prootze ja z ciny par sperku mam, ale kupuju si je sama s tim, ze kdyz to bude smejd, vyhodim to do kontejneru. Ale se zasnubnim prstynkem se tohle snad vylucuje

zuzkasim
20. led 2026

Určitě bych mu vysvětlila, že ti některé kovy nedělají dobře, proto bys potřebovala šperk z materiálu, na který nejsi alergická. Dá se jako tip dát dřevo, polodrahokamy, rhodiované stříbro, chirurgická ocel. Dřevěné i z polodrahokamů jsou křehké, snadno prasknou, záleží na tom, jestli ho hodláš pravidelně nosit nebo pro tebe bude mít hlavně symbolický význam. Já třeba dostala dřevěný, který mi muž sám vysoustružil, takže jsem za něj byla šťastná. Jinak nevím o tom, že by stříbro bylo nekvalitní měkký materiál, mám pár stříbrných prstýnků ještě z mládí, nosím je a jsou i po 30 letech krásné a v pořádku. Zkrátka bych mu to doma v klidu vysvětlila a ocenila jeho snahu. Pokud nemáte žádné jiné potíže, zrovna volba prstýnku by mě od vztahu neodradila. Pokud máte potíží nebo neshod více, je to samozřejmě na zváženou.

levandule_k
20. led 2026
@cherie24

@cherie24 Chirurgická ocel má jednu nevýhodu, je hodně tvrdá, v případě, že by došlo k nehodně, může člověk přijít o celý prst. Zlato a stříbro jsou měkké kovy, ty se snáz přecvaknou. Proto bych si chir. ocel nikdy nevzala na sebe.

levandule_k
20. led 2026

Tohle by mě naštvalo, řekla bych mu, že jestli mu nestojím za prsten ze stříbra, nebo zlata z normálního obchodu, ať mi nic nekupuje a prsten z Temu, ať si strčí tam, kam Slunce nesvítí.

Mohl to být myšlenkový zkrat, Temu má dost agresivní marketing a přiznejme si, že podlehnout je snadné. Ty se prezentuješ jako skromná holka, co nenosí šperky, tak z odstupu pochopím, že jednal takhle. Přesto bych takový prsten nenosila a ani ho nepřijala, abych se na něj dívala. Buď chci pořádný, nebo žádný.

Si to s ním vykomunikuj, že žádné Temu ani jiný pochybný e-shop. A jestli nezvládá prsten vybrat sám, můžete ho vybrat spolu. My jsme s partnerem prsten vybírali spolu.

dashyyy
20. led 2026
@levandule_k

@cherie24 Chirurgická ocel má jednu nevýhodu, je hodně tvrdá, v případě, že by došlo k nehodně, může člověk přijít o celý prst. Zlato a stříbro jsou měkké kovy, ty se snáz přecvaknou. Proto bych si chir. ocel nikdy nevzala na sebe.

@levandule_k ano ano, můj muž chtěl chirurgickou kvůli práci, aby se nedeformoval a přišel o prsteníček kvůli prstýnku předloni ☹ prstýnek řezali na chíře hasiči flexou, už bych do toho taky nešla

levandule_k
20. led 2026
@dashyyy

@levandule_k ano ano, můj muž chtěl chirurgickou kvůli práci, aby se nedeformoval a přišel o prsteníček kvůli prstýnku předloni ☹ prstýnek řezali na chíře hasiči flexou, už bych do toho taky nešla

@dashyyy To mě mrzí, že přišel o prst.

lucie7411
20. led 2026
@dashyyy

@dashyyy To me mrzi😪😪 me pokousal pes a take mi ho hasici museli sundavat, ale mela jsem zlato, tak to slo🙏🏾

anonym_4be723
20. led 2026

To je masakr. Zlatokopka?! 🤣 Ne, fakt nejses zlatokopka, kdyz nechces prstynek z temu.
K tomuhle jsou ty spolecensky ritualy jako zasnuby a svatba i v moderni podobe dobry, ze je to pro lidi prilezitost dozvedet se neco vzajemne o svych postojich, zvladani stresu atp., nejlip driv nez se jim narodi deti.
Popravde muj ted uz manzel si myslel, ze by zasnubni prstynek nemusel byt vubec 🙄 a ja si zas myslela, ze nemusime dohodnout datum svatby v den zasnub 😅, ale to bylo zas dulezite pro nej. Ve vysledku jsme si na to dali chvilku to dohnat, a asi mesic po "zasnubach" prsten byl a datum taky.
Neni spatne, ze ted nevedel, ze ti "vyber si prstynek z temu" bude pripadat pres caru. Dulezite ale je, abyste to dokazali vykomunikovat k oboustrane spokojenosti. Ne, ze jeden ustoupi, aby byl klid, ale bude mu dal v skrytu duse pripadat, ze ten druhy je detinsky *****.

Mate nejakou hru typu "Na kus reci pro pary"? Nebo aspon "pro kamarady"?
Jestli jeste nemate spolecneho psa, byt a deti, tak by to mozna chtelo se o sobe navzajem neco dozvedet a zjistit, vcem jste kompatibilni, a zvazit jestli jste s to najit nejake reseni, v tech otazkach, v kterych se moc neshodnete (penize, komunikace, politika, ekologie, komunikace, lekarska pece, penize, vychova deti, penize, lidove zvyky, penize, potraty, rodinne navstevy, komunikace, jidlo, neporadek, sex, komunikace, penize, komunikace...)
Znam manzele, co maji doma tuhe mydlo i tekute, protoze se neshodnou, ktere je lepsi. V tom se da vyhovet obema. Ale ne u vseho jdou najit takova snadna reseni.
Kdyz budete mit dite, bude mit taky veci z temu? Kdo o tom, bude rozhodovat? Ten kdo se vic stara? Ten kdo vic vydelava? Ten komu na jeho postoji vic zalezi? Ten komu nevadi jit do konfliktu?

dashyyy
20. led 2026
@lucie7411

@dashyyy To me mrzi😪😪 me pokousal pes a take mi ho hasici museli sundavat, ale mela jsem zlato, tak to slo🙏🏾

@lucie7411 kdyby měl zlato prasknul by sám, on se zasekl na žebříku prsteníčkem, ten ze zkroutil a secvaknul tak, že skalpoval celý prst.. několik týdnů se mu po špatném ošetření z okresky snažili zachránit prst ve Vysokém nad Jizerou, ale stejně to nakonec skončilo amputací.. hrozný to bylo, skoro celý léto ležel po nemocnicích.. přitom taková blbost

malytlustyhroch
20. led 2026
@dashyyy

@lucie7411 kdyby měl zlato prasknul by sám, on se zasekl na žebříku prsteníčkem, ten ze zkroutil a secvaknul tak, že skalpoval celý prst.. několik týdnů se mu po špatném ošetření z okresky snažili zachránit prst ve Vysokém nad Jizerou, ale stejně to nakonec skončilo amputací.. hrozný to bylo, skoro celý léto ležel po nemocnicích.. přitom taková blbost

@dashyyy ty jo, a ja si zrovna nedavno rikala, ze se furt rika, jak jsou prstynky z oceli nebezpecny, ale vlastne jsem nikdy neslysela o nekom, u koho by to fakt zkoncilo prusvihem. Tak diky moc za sdileni, budu se od nich i dal drzet dal.

reeeza
20. led 2026

Je to buran, sorry.

Nejde o to, že nechce platit tisíce. Ale o to, že ti to klidně řekne, že vybere fakt total nejlevnější sraky a vůbec se meumí vžít do tebe a do toho, že je to pro tebe důležité gesto.

reeeza
20. led 2026

Buran a škrt co škudlí co se dá. Pardon ale postará se o tebe finančně bez keců na mateřský atp?

biciklissie
20. led 2026

A co když vůbec neví, co je to Temu? A co když třeba jen chtěl od partnerky typ na to, jaké se jí líbí prsteny a nechá takový vyrobit na zakázku ve špígl nýgl klenotnictví? Ale pokud ne, tak by mi tento přístup taky vadil. Hlavně ta naprostá neochota dát na její názor, kor v něčem, co je pro ni.

dashyyy
20. led 2026
@malytlustyhroch

@dashyyy ty jo, a ja si zrovna nedavno rikala, ze se furt rika, jak jsou prstynky z oceli nebezpecny, ale vlastne jsem nikdy neslysela o nekom, u koho by to fakt zkoncilo prusvihem. Tak diky moc za sdileni, budu se od nich i dal drzet dal.

@malytlustyhroch není vůbec zač, hodně lidí na nás takhle kouká, že o tom nikdy neslyšeli, ale doktorka ve Vysokém říkala, že tahle prstýnková skalpace je u nich jeden z nejčastějších úrazů... já jsem si svůj teda nechala, ale zase manuálně toho moc nenapracuju 🙈

cherie24
20. led 2026
@dashyyy

@dashyyy teda 🫣 ale na téma svatba a snubní prsteny jsme se loni hodně bavili s okolím a přijde mi, že hodně chlapů ho vůbec nenosí právě kvůli práci a riziku zachycení. Z naší bubliny chlapů, pracujících rukama, prsten nenosí nikdo. Můj manžel má snubák stříbrný, protože ho nosit do práce nemůže a já si prstýnek taky beru vlastně jen do města nebo na nějaké akce,jinak leží v krabičce na parapetu. Slyšela jsem i případ, kdy si paní vykloubila prst v MHD, když autobus rychle zabrzdil a ona se držela toho gumového očka a nějak se taky velmi nepříjemně zachytila prstýnkem. Koho by to napadlo, co může takový prstýnek nadělat paseky. 🙂

dashyyy
20. led 2026
@cherie24

@dashyyy teda 🫣 ale na téma svatba a snubní prsteny jsme se loni hodně bavili s okolím a přijde mi, že hodně chlapů ho vůbec nenosí právě kvůli práci a riziku zachycení. Z naší bubliny chlapů, pracujících rukama, prsten nenosí nikdo. Můj manžel má snubák stříbrný, protože ho nosit do práce nemůže a já si prstýnek taky beru vlastně jen do města nebo na nějaké akce,jinak leží v krabičce na parapetu. Slyšela jsem i případ, kdy si paní vykloubila prst v MHD, když autobus rychle zabrzdil a ona se držela toho gumového očka a nějak se taky velmi nepříjemně zachytila prstýnkem. Koho by to napadlo, co může takový prstýnek nadělat paseky. 🙂

@cherie24 on jinak ve 100% pracuje v rukavicích a taky ho sundával, ale tady pomáhal tátovi s kombajnem, už byl na cestě domů a rychle vylezl nahoru a jak lezl dolů, tak se zachytl za žebřík a skočil na zem .. navíc ještě za takový blbý kousek plíšku, že bych ani nevěřila, že se tam prstýnek dostane.. chytit lepšího doktora na pohotovosti, tak by býval prst přežil.. dneska už bych jela těch 150km do Vysokýho okamžitě bez váhání, já ho debil odvezla do okresky no

kakba
20. led 2026

@ela2 tak zase na jeho obranu, ja zasnubni mela 3 mesice a uz ani nevim kde je. Takze diky bohu za to, ze nebyl drahej😀

hennrietta
21. led 2026

Já jsem třeba zásnubní prsten nedostala, protože jsem ho nechtěla a přijde mi zbytečný. Radši jsme se domluvili a nechali si udělat snubní prsteny na míru od zlatníka podle našich představ.
Já nevím, ale jsou hezké prstýnky i z chirurgické oceli a nestojí majlant. 🤔 Hodně bych zapřemýšlela nad tím, co za člověka máš vedle sebe. Výrobkům z Temu a jím podobných nevěřím a nepodléhají tak přísným kontrolám. 🤷‍♀️
Zlatokopku si teda představuju jinak a partnera, se kterým sdílím život taky...

tereza0111
21. led 2026

Co je to za buranka? Jak se k tobe chova kdyz jdete do restaurace? Jak se chova kdyz spolu jdete na prochazku? Obdrzel jinak nejake vychovani a byl to opravdu jen zkrat nebo ti spis dava uplne vsim najevo, ze spolecenskymi ritualy opovrhuje, chovat se neumi a vlastne na prstyncich z Temu, co si mas jeste vybrat ty, neni nic divneho?
Bydlite spolu? Jak platite naklady? Da ti nekdy neco jen tak, pro radost (treba kytku? )
To jsou otazky, na ktere bych si odpovedela nez udelas jakykoli dalsi krok

uzivatelkapetra
21. led 2026

Kdyby mi přítel poslal odkaz na temu, ať si vyberu zásnubní prsten, tak bych mu odepsala, že kde nabral jistotu, že budu souhlasit, když mu nestojím ani za něco lepšího, než šmejd z Číny.
Takhle se podle mě nechová chlap, co se chce ženit, ale chlap, který jen chce mít klid od někoho, kdo na něj se svatbou tlačí.

levandule_k
21. led 2026

Holka, jestli ti přijde prstýnek za 2000 Kč předražený, tak nevím v jaké žiješ realitě. 2000 Kč za prstýnek v roce 2026 není moc. 2000 Kč za prstýnek by bylo moc např. v roce 1996.

Začni pracovat na svém sebevědomí.

ditkla
21. led 2026

Tak tohle mi už přijde opravdu jako přehnané šetření peněz. Úplně tě chápu, tohle by ranilo i mě. Jasně, že bych taky nechtěla prsten za milion, ale kvalitní hezký prsten. Takhle ani neví, jakou bižuterii mu pošlou.

monny3
21. led 2026

Aneb jak si borec myslel, že oslní, protože "Temu - nakupuj jako miliardář" 😅

leilinka1234
21. led 2026

Tak dobře, jako zlatokopka tu budu teda já 😃 já jsem svému muži jasně řekla, ze bez diamantu si ho nevezmu 😃 takže pokud bych dostala prstýnek z temu, tak mu na svatbu hodím bobek 😃

Strana
z2