icon

Zásnubní prsteny. Jaké jsou vaše zkušenosti s výběrem?

ela2
20. led 2026

Ahoj, mám dotaz. Přítel přišel s nápadem zásnubního prstýnku - zničehonic mi poslal odkazy na prstýnky z Temu, každý tak v hodnotě 60-100Kč. Což o to, jsou hezký a já nechci, aby za prsten dával tisíce korun, ale tohle mi přijde už moc. 😔 Zareagovala jsem na ty odkazy tak, že jsem mu napsala, které by se mi líbily jako ty opravdové ze zlatnictví. Přišla mi však odpověď, že za ty předražené z krámu nebude utrácet. 😔 a teď je mi z toho smutno a připadám si jako zlatokopka.

Strana
z2
anonym_1dafb5
21. led 2026

Ja mam oba zlaté zásnubní i snubní. Vím kolik stály, protože můj muž me prostě vzal do zlatnictví. Zásnubní stal něco malo přes 3000 Kč v roce 2012 za rok snubní 8000 Kč ale zlato nám dala budouci tchyně. A to můj muž ma minimální mzdu.
Ale prsteny z tenu. To opravdu nemá obdoby. To bych fakt odešla i kdybych už nikoho nenašla jiného.

leilinka1234
21. led 2026

A hodila bych mu na stůl tenhle článek...a spoustu jiných. Ať si ten prstýnek z temu koupí nějaké jiné.
https://www.prozeny.cz/clanek/radce-temu-a-shei...

betelgeuzz
21. led 2026

A jak dlouho už jste spolu? příjde mi divné, že plánujete svatbu, přitom on neví, že ti záleží na zásnubním prstenu a ty nevíš, že je to škudlil.

78marcela
21. led 2026

Bych mu řekla, ať si sežene z temu i nevěstu 😀
Zlatokopka fakt nejsi.
Já proti bižu z temu nic nemám, na sem tam nošení proč ne. Ale zasnubak nebo případně snubak? Jsou prostě situace, přes které nejede vlak.
Buď pořádny nebo nic. Osobně (už nejsem nejmladší a priority mám jinde), bych třeba nepotřebovala na zásnuby žádný prsten. Stačilo by se domluvit na termínu a mít pak pěkný kvalitní snubní prsteny. Ale prstenem z temu bych se cítila uražená.

helach
21. led 2026

@ela2 Tak od toho bych velmi rychle utíkala. Když do tebe neinvestuje ani před svatbou, co bude potom? Dřív jsem to tak neviděla, ale dnes by to pro mě opravdu byl red flag, že na mně bude šetřit.

suzanna123
21. led 2026
@leilinka1234

Tak dobře, jako zlatokopka tu budu teda já 😃 já jsem svému muži jasně řekla, ze bez diamantu si ho nevezmu 😃 takže pokud bych dostala prstýnek z temu, tak mu na svatbu hodím bobek 😃

@leilinka1234 já měla odjakživa představu zásnubního prstenu s obřím diamantem, můj muž absolutně neměl ponětí, proč by mi měl dávat prstýnek před svatbou. Když to konečně zaregistroval, tak navrhl, aybchom se zastavili ve Swarovski 😒 Pak jsme se strašně pohádali, protože o něj se pokoušel infarkt při představě, kolik asi očekávám, že utratí za snubáky, když už zásnubní by měl být v řádu tisíců EUR. Přitom chyba v kounikaci, snubák by mi stačil úplně obyčejný kroužek. Nakonec jsem zásnubní nedostala žádný, ale mám snubní s diamanty. Když si na to teď vzpomínám a přidám k tomu plánování svatby, tak se divím, že jsme to dali a nerozešli se 😀 A to jsme u svatby měli aspoň to štěstí, že jsme se shodli na rozpočtu - což bylo asi tak jediné, na čem jsme se shodli 😖
A tady k dotazu - existuje rada "Před svatbou měj oči otevřené, po svatbě je zavři". Tak bych se soustředila na tu první část, jestli je tohle opravdu jediná ukázka vašeho nesouladu a jeho skrblictví, nebo jsi něco až doteď přehlížela. Možná jde o prd, nicméně by neměl být problém vykomunikovat, že šunt z Temu opravdu nechceš, zejména když tvoje představa je pořád dost skromná (můžeš mu mě a tady kolegyni zlatokopku uvést jako příklad toho, s jakými požadavky bys na něj taky mohla nastoupit 😀)

brunetka11
21. led 2026

@ela2 Fuuu, zlatokopka? 😂 Jako to na sobě necháš fakt šetřit? 🫨
P.S.
Vůbec nechápu, proč se tak označovat. Za peníze s ním nespíš. Očividně tě v luxuxu také nehýčká, když je takový ubožák, že hledá místo snubáku šunty na čínském tržišti. Važ si sebe víc.

misulka84
21. led 2026
@levandule_k

@cherie24 Chirurgická ocel má jednu nevýhodu, je hodně tvrdá, v případě, že by došlo k nehodně, může člověk přijít o celý prst. Zlato a stříbro jsou měkké kovy, ty se snáz přecvaknou. Proto bych si chir. ocel nikdy nevzala na sebe.

@levandule_k já také ne, přesně z toho důvodu

leilinka1234
21. led 2026
@suzanna123

@leilinka1234 já měla odjakživa představu zásnubního prstenu s obřím diamantem, můj muž absolutně neměl ponětí, proč by mi měl dávat prstýnek před svatbou. Když to konečně zaregistroval, tak navrhl, aybchom se zastavili ve Swarovski 😒 Pak jsme se strašně pohádali, protože o něj se pokoušel infarkt při představě, kolik asi očekávám, že utratí za snubáky, když už zásnubní by měl být v řádu tisíců EUR. Přitom chyba v kounikaci, snubák by mi stačil úplně obyčejný kroužek. Nakonec jsem zásnubní nedostala žádný, ale mám snubní s diamanty. Když si na to teď vzpomínám a přidám k tomu plánování svatby, tak se divím, že jsme to dali a nerozešli se 😀 A to jsme u svatby měli aspoň to štěstí, že jsme se shodli na rozpočtu - což bylo asi tak jediné, na čem jsme se shodli 😖
A tady k dotazu - existuje rada "Před svatbou měj oči otevřené, po svatbě je zavři". Tak bych se soustředila na tu první část, jestli je tohle opravdu jediná ukázka vašeho nesouladu a jeho skrblictví, nebo jsi něco až doteď přehlížela. Možná jde o prd, nicméně by neměl být problém vykomunikovat, že šunt z Temu opravdu nechceš, zejména když tvoje představa je pořád dost skromná (můžeš mu mě a tady kolegyni zlatokopku uvést jako příklad toho, s jakými požadavky bys na něj taky mohla nastoupit 😀)

@suzanna12
@suzanna123 ta poslední věta 😃👍
Já jsem prostě chtěla ověřit, zda mu za to stojím. A samozřejmě to byl takový sen. Chápu, že někdy to finanční situace nedovolí nebo si na to někdo nepotrpí. Ale já můj zásnubní (a následně i snubní) prsten nasadila a nesundala ho 11 a půl roku. Líbí se mi pořád, o to víc, že ho nechal dělat na zakázku u zlatníka a dal si s tím práci 😊 jinak jsem celkem nenáročné děvče, stačí mi málo.

brunetka11
21. led 2026
@leilinka1234

@suzanna12
@suzanna123 ta poslední věta 😃👍
Já jsem prostě chtěla ověřit, zda mu za to stojím. A samozřejmě to byl takový sen. Chápu, že někdy to finanční situace nedovolí nebo si na to někdo nepotrpí. Ale já můj zásnubní (a následně i snubní) prsten nasadila a nesundala ho 11 a půl roku. Líbí se mi pořád, o to víc, že ho nechal dělat na zakázku u zlatníka a dal si s tím práci 😊 jinak jsem celkem nenáročné děvče, stačí mi málo.

@leilinka1234 Tak já partnera ani netestovala. Prostě jsem řekla, že mám v plánu se vdávat jen jednou, tak prostě chci hezký a kvalitní prsten s kamenem.

kriss93
21. led 2026

@ela2 jej, já šla na to opačně, nechtěla sem aby utrácel a taky sem se bála rozdílného vkusu.. 😁dostal tak odkazy ode mě, jaký styl se mi líbí a finální výběr a zbytek žádosti (a jestli vůbec 😁) už bylo na něm. Mam krásný zásnubní stříbrný prsten se zirkonem za 1000 Kč. A ani to bíle zlato není tak drahé. Snubní mám z bílého zlata, osázený 15 malými zirkony z malé dílny v Turnově za 3500 Kč.

tereza0111
21. led 2026

Mi to nedalo a reaguji podruhe - mozna horsi, nez to poslani odkazu na Temu je ta nasledna reakce. Fakt bych to cetla jako "za tebe nebudu utracet" sorry jako

kriss93
21. led 2026
@dashyyy

@levandule_k ano ano, můj muž chtěl chirurgickou kvůli práci, aby se nedeformoval a přišel o prsteníček kvůli prstýnku předloni ☹ prstýnek řezali na chíře hasiči flexou, už bych do toho taky nešla

@dashyyy tak teď jste mě slušně vyděsila. Manžel je truhlář a tak taky nakonec místo zlata zvolil na doporučení zlatníka chirurgickou ocel.. a prstýnek tedy vůbec nesundává.. 😳🤯

dashyyy
Včera v 05:24
@kriss93

@dashyyy tak teď jste mě slušně vyděsila. Manžel je truhlář a tak taky nakonec místo zlata zvolil na doporučení zlatníka chirurgickou ocel.. a prstýnek tedy vůbec nesundává.. 😳🤯

@kriss93 nechci úplně děsit, ale ve Vysokém s manželem leželi snad jen truhláři a i u nich je to častý úraz. Je to fakt šeredná zkušenost, několik měsíců pracovně neschopný, několik měsíců dojíždění na kontroly, pro nás byla otočka 300km.. na práci určitě sundávat, nestojí to za to

20190418
Včera v 06:50

Dokážu si představit prsten z Temu, když se na tom ten pár "dohodne", vezme to jako satiru. My se třeba jednou s mužem dohodli, že si k vánocům koupíme jen dárek do 200,- což byla docela challange. Kamarádku muž požádal na vrcholu sopky a dostala prstýnek z lávového kamene za pár dolarů. Pokud u vás žádná taková domluva neproběhla nebo Temu nemá nějaký pro vás skrytý význam, tak by mě to hodně ranilo a asi bych dost váhala na celým vztahem. To není o zlatokopectví, ale o principu, sdílení nějaké symboliky...jinak já jsem třeba počítala s obyč stříbrným kroužkem, my si na věci moc nepotrpíme, ale manžel vytáhl taky diamanty. To jsem fakt byla v šoku. Ale tak byl to pro nás oba velký krok, ve čtyřiceti do toho poprvé praštit z čiré lasky. Zato snubní jsme kupovali chirurgickou ocel po internetu, dost na poslední chvíli, ani jednomu nám pořádně není, takže ty byly jen na obřad. Já nosím zásnubní a muž si hraje na svobodného 🤭 Je to prostě o nějaké sdílené symbolice, což u vás asi moc neklape.

levandule_k
Včera v 09:02
@kriss93

@kriss93 Nás na základce vždycky nutili si sundávat prstýnky a náramky na tělocvik. My jsme samozřejmě protestovaly...dneska chápu, že to mělo smysl z bezpečnostního hlediska.

Strana
z2