Co pomáhá na bolestivou menstruaci, když nelze hormonální antikoncepce?
Ahoj všem,mám dotaz. Co vám pomohlo/pomáhá na bolestivou menstruaci?. HA bohužel brát nemůžu, někdy mám ms v klidu. Jindy je zas opravdu bolestivá. Už nevím co s tím. Předem děkuji všem za odpovědi🙂.
@tyna3__ mne z toho dostaly vložky od tiande
Teplo na břicho a bedra a když to šlo, tak být v klidu v posteli.
A za další bych to konzultovala s lékařem. Může to značit i zdravotní problém.
Mně chválabohu zabírají léky od bolesti. Pokud se dá, tak zůstanu doma, když je bolest neúnosná a jsem hlavně v teple, zabalená do deky. Ale pokud je to pravidelné a nedá se to vydržet, je třeba to řešit s lékařem.
Hořčík dlouhodobě, ať se doplní deficit. Já si ráno zobnu malát, v poledne taurát a večer bisglycinat.
Měla jsem po mamce velmi bolestivou MS. Pomáhalo mi jedině teplo. Musela jsem sedět a zabalit se do deky, abych byla v teple. Případně použít termofor s horkou vodou. Samozřejmě jako analgetika, ale to by musel někdy člověk jíst jak lentilky.
Pomáhá mi červené víno a orgasmus 😁 ta děloha se po něm zklidní...
Případně teplo a mít nohy co nejvíc od sebe. Nevím proč ale pomáhá mi to. Asi je se ty meridiánový dráhy otevřou, nevím. Spontánně jsem to vykoumala...přítel z těch mých poloh na gauči kolikrát fakt nemůže 😅
@tyna3__ Mně přestala po porodech, užila jsem si své, jednou mě odvážela i rychlá.
Některé ženy si chválí hormonální jógu nebo cviky Mojžíšové. Strava může taky pomoct plus bylinky - silnější než čaje jsou extrakty. Sama chodím k naturopatce. Naturopatie pomáhá řešit zdravotní potíže pomocí bylin, stravy a doplňků stravy. Důležitý je i hořčík. Mně dost pomohl extrakt na míru na PMS, který se mi naopak po dětech zhoršil, tedy některé měsíce.
Trochu to zmírní teplo a ještě beru železo forte. To mi pomohlo, že už mi není tak mdlo a netočí se mi hlava. Jinak hlavně to teplo a termofor. Ale taky bych brala nějakou další radu, protože někdy je to síla vydržet, když je člověk celý den v práci.
@petaov zkus bylinkové vložky od tiande . Mne zbavili bolesti ,nemohla jsem se třeba hodinu hnout jaké jsem měla křeče jinak bych omdlela ,a silné krvácení. A teď mám MŠ 4-5 dní a pomalu o něm nevím
@tyna3__ nimesil. Nic víc. A antikoncepce to akorát zhoršila, takže už nikdy takové sr.cky. A nejlepší je těhotenství 9 měsíců klid 😂
@pampelina18 Ano, potvrzuji, že těhotenství si v tomhle užívám. Za chvíli mi to končí a už se netěším.
Ale přijde mi, že se mi i ta menstruace o něco zlepšila po prvním porodu. Neměla jsem pak až takové bolesti a zvládala to i bez prášků.
@hennrietta Mívala jsem šílené bolesti a první den padly i 3 brufeny. Po prvním porodu lehké bolesti zůstaly, ale už to šlo bez analgetik. Po dalším úplně vymyzely. Jen teda mi výrazněla ms zesílila, ale není dlouhá naštěstí.

Za mě pít kontryhelový čaj cca týden před menstruací. V pubertě jsem dlouhodoběji užívala pupálku, ale to nemělo až takový efekt. Po porodech je to mnohem mnohem lepší, ale taky se stane, že si lupnu Nurofen. 🤷