icon

Co pomáhá na bolestivou menstruaci, když nelze hormonální antikoncepce?

tyna3__
12. pro 2024

Ahoj všem,mám dotaz. Co vám pomohlo/pomáhá na bolestivou menstruaci?. HA bohužel brát nemůžu, někdy mám ms v klidu. Jindy je zas opravdu bolestivá. Už nevím co s tím. Předem děkuji všem za odpovědi🙂.

aedoss
12. pro 2024

Za mě pít kontryhelový čaj cca týden před menstruací. V pubertě jsem dlouhodoběji užívala pupálku, ale to nemělo až takový efekt. Po porodech je to mnohem mnohem lepší, ale taky se stane, že si lupnu Nurofen. 🤷

vlasta1981
12. pro 2024

@tyna3__ mne z toho dostaly vložky od tiande

lencaa11
13. pro 2024

@tyna3__ možná bych šla cestou zjistit zda nemáte endometriozu

hennrietta
13. pro 2024

Teplo na břicho a bedra a když to šlo, tak být v klidu v posteli.
A za další bych to konzultovala s lékařem. Může to značit i zdravotní problém.

vapi32
13. pro 2024

Mně chválabohu zabírají léky od bolesti. Pokud se dá, tak zůstanu doma, když je bolest neúnosná a jsem hlavně v teple, zabalená do deky. Ale pokud je to pravidelné a nedá se to vydržet, je třeba to řešit s lékařem.

lencaa11
13. pro 2024

@vapi32 též bych na vašem místě šla cestou zda nemáte endo ( máte příznaky pro ni )

lenerka1
13. pro 2024

Hořčík dlouhodobě, ať se doplní deficit. Já si ráno zobnu malát, v poledne taurát a večer bisglycinat.

rosalindamelinda
13. pro 2024

Měla jsem po mamce velmi bolestivou MS. Pomáhalo mi jedině teplo. Musela jsem sedět a zabalit se do deky, abych byla v teple. Případně použít termofor s horkou vodou. Samozřejmě jako analgetika, ale to by musel někdy člověk jíst jak lentilky.

reeeza
13. pro 2024

Pomáhá mi červené víno a orgasmus 😁 ta děloha se po něm zklidní...
Případně teplo a mít nohy co nejvíc od sebe. Nevím proč ale pomáhá mi to. Asi je se ty meridiánový dráhy otevřou, nevím. Spontánně jsem to vykoumala...přítel z těch mých poloh na gauči kolikrát fakt nemůže 😅

lennus
14. pro 2024

@tyna3__ Mně přestala po porodech, užila jsem si své, jednou mě odvážela i rychlá.
Některé ženy si chválí hormonální jógu nebo cviky Mojžíšové. Strava může taky pomoct plus bylinky - silnější než čaje jsou extrakty. Sama chodím k naturopatce. Naturopatie pomáhá řešit zdravotní potíže pomocí bylin, stravy a doplňků stravy. Důležitý je i hořčík. Mně dost pomohl extrakt na míru na PMS, který se mi naopak po dětech zhoršil, tedy některé měsíce.

petaov
14. pro 2024

Trochu to zmírní teplo a ještě beru železo forte. To mi pomohlo, že už mi není tak mdlo a netočí se mi hlava. Jinak hlavně to teplo a termofor. Ale taky bych brala nějakou další radu, protože někdy je to síla vydržet, když je člověk celý den v práci.

vlasta1981
14. pro 2024

@petaov zkus bylinkové vložky od tiande . Mne zbavili bolesti ,nemohla jsem se třeba hodinu hnout jaké jsem měla křeče jinak bych omdlela ,a silné krvácení. A teď mám MŠ 4-5 dní a pomalu o něm nevím

pampelina18
14. pro 2024

@tyna3__ nimesil. Nic víc. A antikoncepce to akorát zhoršila, takže už nikdy takové sr.cky. A nejlepší je těhotenství 9 měsíců klid 😂

hennrietta
14. pro 2024

@pampelina18 Ano, potvrzuji, že těhotenství si v tomhle užívám. Za chvíli mi to končí a už se netěším.
Ale přijde mi, že se mi i ta menstruace o něco zlepšila po prvním porodu. Neměla jsem pak až takové bolesti a zvládala to i bez prášků.

lennus
15. pro 2024

@hennrietta Mívala jsem šílené bolesti a první den padly i 3 brufeny. Po prvním porodu lehké bolesti zůstaly, ale už to šlo bez analgetik. Po dalším úplně vymyzely. Jen teda mi výrazněla ms zesílila, ale není dlouhá naštěstí.