Kamarádka se bojí, že je po Postinoru těhotná

anickaaa28
28. črc 2017

Zdravím holky,jde o moji kamarádku která se hrozně bojí....Měla se svým přítelem nechráněný sex...antikoncepci nebere,z toho důvodu že měla trombozu.Byli na dovolené a postinor nesehnala dost rychle...vzala si ho až 4 den,PO TOM CO SE VRÁTILI.Jenže je ted divná...ms měla před dvouma týdnama.Ve středu začala špinit,a od čtvrtku má světlou krev jen když jde na malou...A na malou chodí velmi často plus jí záda bolí...Bolelo jí jen v podbříšku nic víc.A u té ms jí skoro vůbec nebolí břicho.Nevím jak jí pomoct,jestli má čekat a nebo ne.Není možné že by ten postinor nepomohl?Celkem se bojí,říkala jsem jí at si zajde na gynekologii ale říkala že chce počkat až to přejde.Máte nějaká z vás zkušenost s tou tabletkou po?

alkuska
28. črc 2017

Možné to je (že nepomohl), ale proč si neudělá test? Stojí pár kaček a měla by v tom celkem jasno.

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@alkuska No jo jenže ona čeká na to až jí skončí ta slabá ms,jeden celý den jen špinila a pak slabá ms...:/ Tak nevím čeká.Ale tak je malá pravděpodobnost že by byla těhotná po něm ne?Je to účinné?

vanea
28. črc 2017

Ahoj, možné je všechno, po postinoru nemusí být nějakou dobu nic jako dřív...rozhodí se tím celý cyklus a tělo, takže klidně může její blbnout, krvácet různě silně, bez přestání špinit a podobně (samozřejmě taky nemusí, ale to je prostě u každého jinak)...po postinoru, před MS i při těhotenství jsou v raném stádiu "příznaky" téměř totožné, navíc PMS je proměnlivé, takže z toho nemůže soudit naprosto nic...musí si udělat test, nebo jít na krev ;)

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@vanea Já jí říkala at jde na gynekologii...jenže mi říkala že chce počkat až jí to skončí a pak tam prý zajde.Ale mimi jako třeba já neplánuje :/ Četla prý plno diskuzí že některé ženy po užití toho prášku otěhotněly.

annie24
28. črc 2017

čtvrtý den je už pozdě na to aby prášek fungoval, tak jak má.

annie24
28. črc 2017

takže těhotná být může..jinak postinor je svinstvo, takže tělo může blbnout.

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@annie24 No to já nevím.Nikdy jsem to nebrala.Tak ted jí asi nezbyde nic jiného než čekat že?Je jí i zle...Tak já vůbec nevím.Já třeba s přítelem chceme miminko,ona ale ne...jen ho nesehnali moc rychle.Ale tak třeba to zaúčinkovalo.Já jí ještě zavolám a zkusím jí domluvit at jde k lékaři...ALE je to s ní moc těžké.

elesse
28. črc 2017

pořád nechápu, že si neudělá test a radši se nervuje co by kdyby...

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@elesse Protože jeden celý den špinila...na vložce nic nemá a jen když chodí často na wc čúrat tak má světlou krev ale na vložce ne,to spíš na té vložce vypadá jak špinění.Tak proto...si test ještě nedělala.Ale dívné je že jí bolelo před tím v podbříšku....A u téhle ms je divné to že jí skoro břicho vůbec nebolí jako by to neměla.Jen záda,nevolnost,a trochu prsa.Tak musí nejdříve počkat až jí to skončí a zkusit test udělat až pak?

vanea
28. črc 2017

@anickaaa28 No tak hlavně aby tam pak opravdu zašla, já s postinorem zkušenost nemám, mám na to vlastní názor..ale ať už je, nebo není těhotná, prohlídka je na místě v obou případech, nechápu že to vydají bez předpisu.. jinak je úplně jedno jestli špiní nebo ne, to na výsledek testu nemá vliv..vliv má pouze časové období - test by se měl dělat nejlépe v den předpokládané menstruace.

j.a.n.i
28. črc 2017

@anickaaa28 Nějak nechápu celý dotaz... jak je to dlouho od toho styku? A jinak tedy brát si postinor po 4 dnech už skoro ani nemá smysl.

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@vanea No jo jenže ona právě má mít svou ms až cca skoro za 2týdny...svou měla před 16 dnama.A ted čeká až jí tahle ta zvláštní ms jestli se tak dá nazvat skončí.Udělá si test a pak uvidí,ale i tak si myslím že by nebylo od věci zajít k lékaři.Jak chodí čúrat tak má světlou krev v moči bez cuckú a ničeho.U normální ms tu krev má většinou tmavou a s cuckama...takže musí počkat a pak si udělat test.

miaellen
28. črc 2017

@anickaaa28 postinor rozhodi cyklus az na pul roku, takze cyklus ted pravidelny mit nemusi...je to totiz neskutecna chemicka sracka....kazdopadne 4 dny je dlouho,ma se brat do 72 hodin.

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@j.a.n.i Už dlouho celkem dnes mi říkala že je to 12 dní...tak nevím.

j.a.n.i
28. črc 2017

@anickaaa28 Tak v tom případě nemá smysl ani dělat ten test, ten ještě nemusí nic ukázat, ani kdyby těhotná byla... takže bych počkala tak cca týden a pak udělala test.

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@miaellen Je asi no...já se v tom nevyznám nikdy jsem si to nevzala a nevezmu.Jen je mi to líto no.Já se s přítelem snažím sice chvilku ale snažíme se o mimi.A ona kdyby byla dejme tomu po tom postinoru...tak by to dala pryč :/

bbn
28. črc 2017

@anickaaa28 no tak jestli má krev v moci a bolí ji podbrisek, tak taky muže mít zánět močových cest. To je dost častý příznak. Jinak bych ji donutila si udělat test, nejjednodušší řešení teď, než spekulace. Krev v moci testu rozhodne nebrání.

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@j.a.n.i Řeknu jí to.Snad si příště dá pozor a o tom testu jí řeknu.No a ještě mě napadá,když měla trombozu cca před 5 rokama je možnost že by to nezabralo?Ona musí vždy u nějakého lékaře hlásit že trombozu měla.

j.a.n.i
28. črc 2017

@anickaaa28 Po 4 dnech je sakra velká šance, že to nezabralo... a v kombinaci s prodělanou trombozou bych řekla, že bylo i celkem nesmyslné si ho po takové době brát.

journals
28. črc 2017

Někdy žasnu nad tím, kolik si toho takové kamarádky říkají a jak velké detaily o sobe některé kamarádky ví. No to je jedno. Řekni KAMARÁDCE, ať si skočí k doktorovi, protože online se to řešit nedá... 😉 zkušenost naštěstí nemám, je to dost velké svinstvo, ale v tomhle případě chápu. Ale nikdo jiný, než doktor jí nic natuty neřekne.

j.a.n.i
28. črc 2017

@bbn No, po 12 dnech od styku ani ten test nic neřeší... tedy krom situace, kdy ji ukáže //, tam je to jasné, ale pokud bude negativní, tak to zatím ještě nemusí vůbec nic znamenat.

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@j.a.n.i No právě...jenže,si myslela že by zabrat mohl že.No uvidíme...Snažím se jí nějak pomoct ale co můžu dělat...Tvrdohlavá jak mezek.

j.a.n.i
28. črc 2017

@anickaaa28 No, pokud počítám správně, tak měly ten styk cca 2-3 dny po MS a tedy pravděpodobnost, že by z něj otěhotněla je výrazně menší, než to, že by po 4 dnech zabral postinor.

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@anickaaa28 Tak my bydlíme od sebe kousek že a známe se moc dlouho.Jen ona nijak neplánuje těhotenství jak já a přítel.Já čekám třeba co bude bud to vyšlo a nebo ne.Přítel odjel do Rakouska a budeme spolu až další měsíc tak pokud se nám nepovedlo ted snad se nám povede pak 🙂 Jen ona není na mateřství nějak připravená i když má ráda mé děti a od jiných kamarádek 🙂

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@journals Jsem ti chtěla odpovědět a odpovím sobě :D
@j.a.n.i Ona ani neví kdy má plodné dny a kdy ne...Před měsícem měla ms dvakrát za měsíc taky byla vyplašená...ona furt plaší.

miaellen
28. črc 2017

@anickaaa28 moje rec...my 2 roky a nic , no....

victress
28. črc 2017

@anickaaa28 kamarádka ti ukazuje svoji vložku? teda mám hoooodně dobrou kamarádku, ale nikdy bych jí nic až tak intimního neukazovala a nepopisovala svoji MS....a už vůbec nechápu, proč někdo řeší takové věci za kamarádku, protože ať už ti poradíme cokoliv, stejně si tvá kamarádka nedá říct, když chce počkat, až to přejde...ono to třeba přejde za 9 měsíců😉

lamiaaa
28. črc 2017

Tak určitě je možný, že postinor nepomohl, kdyby si zjistila info, tak by věděla, že se má vzít do 72 hodin po styku, aby byl ten účinek (a i tak čím dřív tím líp). Popisované příznaky ale taky dost dobře můžou být nežádoucí účinky postinoru, než těhotenství. Asi těžko jí ale někdo krom gynekologa řekne, jak na tom upravdu je.

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@victress Neukazuje mi vložku....znám jí dost dlouho...Mluvila jsem s ní a byla z toho vyděšená popsala mi co a jak...A ano bohužel řeším protože na tolik co jí znám a mě taky dost pomohla tak mi vadí že se bojí.Já si myslím že by si měli lidi pomáhat.Já se pouze ptala na radu a nebo jestli má někdo zkušenost s tou tabletkou...S kterou já zkušenost nemám.Počká prostě až skončí ta ms a udělá si pak test.Navštíví gynekoložku a snad bude vše v pořádku.Dám vědět jak dopadne.
@lamiaaa Zajde určitě.

anickaaa28
autor
28. črc 2017

@miaellen My se s přítelem začali snažit nedávno.Takže taky čekáme jak to bude...Odjel do Rakouska.A další měsíc budeme spolu tak pokud to nevyšlo tak snad výjde další měsíc.Byl by moc rád 🙂 Bylo by to jeho první mimi.