icon

Snažilky s diagnózou PCOS (Polycystické vaječníky)

rudolflenka
7. únor 2014

Ahoj slečny, dámy, ženy...prostě všechny co už dítě máte, těhotné jste, nebo se snažíte otěhotnět a máte diagnózu PCOS...
Vím, že diskuzí na téma PCOS je hodně, ale já jsem se rozhodla založit tuto "skupinu" především pro ty, co se i přes tento syndrom snaží otěhotnět...možná plaším, možná ještě není vše ztracené, ale je tu obrovská nejistota, strach, ...a proto bych se ráda seznámila s někým, kdo má - prožívá podobné problémy, popřípadě, jak dále postupuje s léčbou a nebo taky gratulovala, že se to povedlo 🙂

Abych přiblížila svůj problém :
HA jsem začala brát v 19 letech, tedy 2,5 roku potom, co jsem měla MS ustálenou a pravidelnou a kdy jsem přestala mít kožní problémy (akné)...brala jsem ji pět let a po svatbě jsem se rozhodla, že vysadím a s manželem se pokusíme otěhotnět - tak nějak pozvolně, nechtěla jsem nic "hrotit".....takže v září 2013 jsem vysadila, hned jsem dostala MS a první spontánní MS jsem dostala koncem října, ale velmi velmi slabou....no nic, říkala jsem si - takhle to má hodně holek (alespoň mě o tom přesvědčovali, že po HA je "normální" nemít to třeba i rok). Pořád jsem si říkala, že lepší nějaká MS, než žádná...jenže měsíce plynuly, je únor a MS opravdu žádná nebyla. Zkoušela jsem bylinky apod. vím, že to chce čas, ale přesto jsem to nevydržela a šla dnes na gyndu....řekla jsem, že jsem vysadila a nemám MS...prohlídka (na koze) v pohodě, ale pak mi dělal vnitřní ultrazvuk (ten mi dělá vždy!) a řekl, že je to tím, že mám polycistické vaječníky - oba dva (jasně jsem to na UTZ viděla!) :( tak sem myslela, že se mu tam rozbrečím. Dostala jsem injekci na vyvolání MS a čekám, zda přijde, či nepřijde....sice mě dr uklidňoval, že to neznamená úplnou neplodnost a že CAR je až poslední možností, ale moc klidná teda nejsem.....jestli se dostaví MS tak mi udělá nějaký ten hormonální test/ přehled nebo co to je - prostě jestli nemám zvýšený testosteron (což je ta horší varianta). To se mi ale moc nezdá - nadměrné ochlupení ani akné nemám, vypadávání vlasů taky ne, obézní nejsem...Moc tomu nerozumím, páč se všude mele jen o téhle variantě, ale o té druhé moc ne....dočetla jsem se něco, že je důležité vyvolat ovu (to se dělá pomocí prášků apod.) ...ale fakt jsem z toho jelen a ta nejistota je ze všeho nejhorší. Manžel mimi moc chce a já taky a jestli to nepůjde, tak to bude průser ☹ ...jo a ještě něco. Pořád mi vrtá hlavou, jak je možné, že před braním HA (ano, toho neskutečného svinstva) jsem normálně menstruovala, měla ovu, vše pravidelné...no a po vysazení HA mi najednou diagnostikuje PCOS. To se přece nemohlo jen tak objevit ne? Ultrazvuk mi dělal často a přece si toho musel všimnou dřív...já mám totiž pocit, jestli to není užíváním HA. Neplodnost a PCOS je dneska strašákem skoro každé druhé ženy, dost možná už civilizační choroba...jaké na to máte názory? Může HA ovlivnit- zavinit PCOS ?

čekám nějakou vzájemnou podporu, Vaše příběhy, zkušenosti - hlavně těch, kdo se aktuálně snaží o mimčo s touto dg.

TĚŠÍM SE NA PŘÍSPĚVKY! 🙂

kristynaa_23
4. črc 2017

@gariena už?

gariena
5. črc 2017

@kristynaa_23 No, nádhera, to vypadá velmi slibně, takový jsem nikdy neměla. Testuj dál, možná ještě zesílí. Klidně na to hupněte už dneska 😅 Mršky tam vydrží i dva dny.

kristynaa_23
5. črc 2017

@gariena budu testovat odpoledne. A ještě se zeptám, dnes už jen jeden prášek fertiprony nebo ještě 2? 😉

gariena
5. črc 2017

@kristynaa_23 Pořád jsem dávala 2,to už záleží na tobě, jak se rozhodneš, jsou tam vitamíny, listovka, myslím, že když je v příbalovém letáku napsáno užívat 1 až 2 sáčky, tak to ničemu neuškodí.

kristynaa_23
12. črc 2017

Asi blbej dotaz, ale tu fertipronu brát nonstop.i během menstruace?

uzivatelkapetra
12. črc 2017
gariena
12. črc 2017

@kristynaa_23 Určitě nonstop 😉

kristynaa_23
14. črc 2017

S tím mi nedokáže pomoct asi nikdo😀 ale jsem 9DPO a už třetí den jen spinim, mám to takový mazlavý dorůžova a když jdu na WC, tak me přitom bolí děsně vaječníky. Měla to některá taky?

gariena
14. črc 2017

@kristynaa_23 No to asi ne 🙉 ale 7-10 a hraničně 5 - 12 DPO může probíhat špinění z uhnizďování. Tak držím pěsti, aby to právě byl tento problém 😉 Taky jsem zašpinila, ale jen jeden den růžově cca 12 DPO

kristynaa_23
14. črc 2017

@gariena překvapilo mě to, nikdy jsem to. Takhle neměla. Děkuji.

kristynaa_23
17. črc 2017

Tak já už nevím :( před pár dny jsem tu psala, že špíním.. Jenže už jsem 39 DC a 12DPO zároven. A stále špiním, menstruace se mi nerozběhla.. nejdéle jsem zatím měla cykly 35 - 37 DC... Je možné, že se mi ještě menstruace rozběhne?

luska__
17. črc 2017

holky mě pomohl duphaston a clostilbegyt.
Clostik v davce 1 cyklus 1x denně
a druhý byl 1-0-1 nic a dalsi cyklus už nepřišel

uzivatelkapetra
17. črc 2017

@kristynaa_23 počkala bych dva tři dny a případně otestovala pokud nedorazí

uzivatelkapetra
17. črc 2017

@kristynaa_23 a tak mě napadlo, bereš nějaký utrogestan nebo duphaston?

kristynaa_23
17. črc 2017

@uzivatelkapetra neberu žádné hormony, nový lékař mi doporučil fertipronu. Beru to a rybí tuk a éčko.

uzivatelkapetra
17. črc 2017

@kristynaa_23 tak jestli není tak dlouhé špinění důsledek nedostatku progesteronu. Vsak pokud ms nedorazí, určitě doktorka něco vymyslí 🙂

kristynaa_23
17. črc 2017

Tak se mi dnes rozjela...

kristynaa_23
4. srp 2017

Dobrý večer. Před chvilkou jsem si zas dělala ovu test, foto přikládám. Je možné, že se mi ovulace posunula? Beru vitamíny už druhý měsíc a minule jsem ji měla až 26 DC. A dnes jsem 19

alkuska
5. srp 2017

@kristynaa_23 Určitě ano, mě to lítá taky klidně o 10 dní.

kristynaa_23
10. srp 2017

Holky mám dotaz.
Doba mezi ovulací a menstruaci se nazývá Luteální fáze? Někde jsem četla, že může trvat 12 - 16 dní. Když jsem minulý měsíc menstruaci dostala 12 dní od ovulace, tento měsíc to bude taky tak? Luteální fáze trvá vždy stejně každý měsíc?

vkackah
10. srp 2017

@kristynaa_23 musis si ovulaci merit delsi dobu.. muze byt po stejne dobe, ale nemusi.. mohou se ti treba stridat dve delky..

kristynaa_23
10. srp 2017

@vkackah já si ovulaci měřila už dřív. neměřím to ted poprvé, ale zajímá mě délka LF, neřeším ted jestli je každý měsíc ovulace ve stejný den. Nebo jsme se asi nějak nepochopily.

vkackah
10. srp 2017

@kristynaa_23 tak musis uz vedet zda mas lutealni fazi porad stejne dlouhou nebo ji mas kazdy mesic jinou, jestli meris delsi dobu..

kristynaa_23
10. srp 2017

@vkackah měřila, ale nenapadlo mě to takhle hrotit. Zajímá mě jako obecný názor jak to kdo má a jestli se opakuje. a tak..

vkackah
10. srp 2017

@kristynaa_23 promin jestli jsem tě nějak naštvala.. jen jsem tím myslela že každá to má jinak a i každá může mít jednotlivé LF jinak dlouhé. Já mám 13-15 dnů.. když se podíváš na tvé cykly tak bys podle dne ovulace a dne další menstruace měla vidět, jestli máš LF stejné každý měsíc..

alkuska
11. srp 2017

@kristynaa_23 Měla by trvat stejně, ale může to lítat a dělat problémy. Já jsem obvykle mívala LF 12 - 14 dní, ale třeba minulý měsíc jsem měla 10 dní a tento měsíc to dokonce vypadá jen na 7 dní, což je fakt málo (ale to mám teď podrbaný celý cyklus, ovulka teď byla až 35 den). Měla by být aspoň těch 10 - 11 aby to nekazilo otěhotnění, jinak nemusí být dost času na uhnízdění.

kristynaa_23
11. srp 2017

@alkuska děkuji za milou odpověď 🙂 já jsem ráda že podchycují ovulaci a minulý měsíc jsem po 7 dnech začala špinit, a po 11 dnech myslím začala menstruovat. Tak uvidíme. Dnes jsem 7DPO a nic, tak jsem ráda a uvidíme.

kristynaa_23
11. srp 2017

@alkuska a taky se mi ovulace posunula asi o týden nebo tak nejak, tak uvidíme ještě příští měsíc kdy proběhne no.

alkuska
11. srp 2017

@kristynaa_23 No já mám cykly fakt nepravidelné, takže ovu mezi 25 - 35 DC, luteální fázi jsem psala výš, no naprd. Já kdybych si tu BT neměřila tak tomu vážně nevím hlavu patu a bez ovu testů bych asi nikdy neotěhotněla.

kristynaa_23
12. srp 2017

@alkuska já mám taky nepravidelný cyklus. Někdy 38 dní někdy 32 a tak dále.. je to všechno na prd..

Strana