icon

Snažilky s diagnózou PCOS (Polycystické vaječníky)

rudolflenka
7. únor 2014

Ahoj slečny, dámy, ženy...prostě všechny co už dítě máte, těhotné jste, nebo se snažíte otěhotnět a máte diagnózu PCOS...
Vím, že diskuzí na téma PCOS je hodně, ale já jsem se rozhodla založit tuto "skupinu" především pro ty, co se i přes tento syndrom snaží otěhotnět...možná plaším, možná ještě není vše ztracené, ale je tu obrovská nejistota, strach, ...a proto bych se ráda seznámila s někým, kdo má - prožívá podobné problémy, popřípadě, jak dále postupuje s léčbou a nebo taky gratulovala, že se to povedlo 🙂

Abych přiblížila svůj problém :
HA jsem začala brát v 19 letech, tedy 2,5 roku potom, co jsem měla MS ustálenou a pravidelnou a kdy jsem přestala mít kožní problémy (akné)...brala jsem ji pět let a po svatbě jsem se rozhodla, že vysadím a s manželem se pokusíme otěhotnět - tak nějak pozvolně, nechtěla jsem nic "hrotit".....takže v září 2013 jsem vysadila, hned jsem dostala MS a první spontánní MS jsem dostala koncem října, ale velmi velmi slabou....no nic, říkala jsem si - takhle to má hodně holek (alespoň mě o tom přesvědčovali, že po HA je "normální" nemít to třeba i rok). Pořád jsem si říkala, že lepší nějaká MS, než žádná...jenže měsíce plynuly, je únor a MS opravdu žádná nebyla. Zkoušela jsem bylinky apod. vím, že to chce čas, ale přesto jsem to nevydržela a šla dnes na gyndu....řekla jsem, že jsem vysadila a nemám MS...prohlídka (na koze) v pohodě, ale pak mi dělal vnitřní ultrazvuk (ten mi dělá vždy!) a řekl, že je to tím, že mám polycistické vaječníky - oba dva (jasně jsem to na UTZ viděla!) :( tak sem myslela, že se mu tam rozbrečím. Dostala jsem injekci na vyvolání MS a čekám, zda přijde, či nepřijde....sice mě dr uklidňoval, že to neznamená úplnou neplodnost a že CAR je až poslední možností, ale moc klidná teda nejsem.....jestli se dostaví MS tak mi udělá nějaký ten hormonální test/ přehled nebo co to je - prostě jestli nemám zvýšený testosteron (což je ta horší varianta). To se mi ale moc nezdá - nadměrné ochlupení ani akné nemám, vypadávání vlasů taky ne, obézní nejsem...Moc tomu nerozumím, páč se všude mele jen o téhle variantě, ale o té druhé moc ne....dočetla jsem se něco, že je důležité vyvolat ovu (to se dělá pomocí prášků apod.) ...ale fakt jsem z toho jelen a ta nejistota je ze všeho nejhorší. Manžel mimi moc chce a já taky a jestli to nepůjde, tak to bude průser ☹ ...jo a ještě něco. Pořád mi vrtá hlavou, jak je možné, že před braním HA (ano, toho neskutečného svinstva) jsem normálně menstruovala, měla ovu, vše pravidelné...no a po vysazení HA mi najednou diagnostikuje PCOS. To se přece nemohlo jen tak objevit ne? Ultrazvuk mi dělal často a přece si toho musel všimnou dřív...já mám totiž pocit, jestli to není užíváním HA. Neplodnost a PCOS je dneska strašákem skoro každé druhé ženy, dost možná už civilizační choroba...jaké na to máte názory? Může HA ovlivnit- zavinit PCOS ?

čekám nějakou vzájemnou podporu, Vaše příběhy, zkušenosti - hlavně těch, kdo se aktuálně snaží o mimčo s touto dg.

TĚŠÍM SE NA PŘÍSPĚVKY! 🙂

alkuska
13. srp 2017

@kristynaa_23 Nj, ono to ale nakonec půjde, akorát že se tomu musí člověk věnovat. Buď ráda že ovuluješ, mě nikdo neporadil a musela jsem si na všechno přijít sama a kdybych tu BT nezačla měřit, asi bych skončila na IVF což fakt nechci.

kristynaa_23
13. srp 2017

@alkuska no mě bývalá doktorka už i vypsala doporučení do centra. Ale já si našla jiného lékaře a až ten mi řekl, že ovuluji. Dokonce mi to ukázal na utz i vajíčka jsem viděla 😀 začala jsem brát vitamíny a testy a jedeme 😀😀

kristynaa_23
13. srp 2017

@alkuska já i měřila, ale ty teploty mi toho moc neřekly, nerozuměla jsem. Vyprdla jsem se na nějaký měření potom, co jsem grafy ukázala bývalý lékařce a ona mi k tomu neřekla ani ň
😀😀

luska__
Odpověď byla odstraněná
alkuska
6. zář 2017

Ahoj holky, co nového? My už se pomalu taky začínáme snažit, takže už to tady zase potřebuju všechno ventilovat 🙂

uzivatelkapetra
6. zář 2017

@alkuska u mě třeba už přes rok nic nového 😒
Ale teď se chystám na laparku, tak snad se to polepší

alkuska
6. zář 2017

@uzivatelkapetra Snad, držím palce. Já se snažím nějak srovnat cyklus, na dietu nemám vůbec sílu, takže zatím se vybavuju patákama 🙂

vkackah
6. zář 2017

Ja mam po IVF s hyperstimulakem a odlozenim et o mesic.. ted cekam jak to vse dopadne.. jsem 2. Den po KET..

alkuska
6. zář 2017

@vkackah Taky držím palce...

vkackah
6. zář 2017

@alkuska dekuji....jsou to nervy.. a utika to pomalu... kde je do 18.9 (termin na tehu test od doktora)

alkuska
6. zář 2017

@vkackah Tak to přesně znám... Já si vždycky říkám heslo - celé mateřství je především otázka trpělivosti - a nezbývá než se s tím smířit, protože je to přesně tak, úděl ženy je stále na něco čekat 🙂

uzivatelkapetra
6. zář 2017

@vkackah
@alkuska tož holky ať nečekáme dlouho

vkackah
7. zář 2017

@alkuska mas pravdu.. nejdive cekame na // pak na utz, pak na 12tt... a to uz radsi nepremyslim na dobu kdy je prcek na svete.. :D

@uzivatelkapetra ja cekam na // necele 4 roky, tak ten tyden uz je nic :D

alkuska
7. zář 2017

@vkackah Tak tak, pak čekáš až se usměje, až se otočí, posadí, začne lozit, chodit, mluvit, zbaví se plenek... a najednou máš doma školáka a řekneš si, pane bože, kde je jsou ty dvě čárky?? 🙂

alkuska
7. zář 2017

Ty jo, přijdou vám taky někomu ty dvě čárky na OVU testu v nedohlednu? já už jsem 28DC a furt nic. Zase.

alkuska
8. zář 2017

Jé holky, já to včera zakřikla, dnes pozitivní ovu test. Tak uvidíme 👍

vkackah
8. zář 2017

@alkuska super.. tak drzim palce

any_12
11. zář 2017

Ahoj, ja zacinam dalsi cyklus a beru poprve clostilbegyt... myslite, ze muzu zaroven i materi kasicku? Braly jste to tak nektera?

alkuska
11. zář 2017

@vkackah Děkuju, teď čekám co bazálka 🙂

navrael
20. zář 2017

Ahojky i ja se pridavam 🙂 antikoncepce vysazena v listopadu 2016 s tim, ze bud se zadari nebo ne- zarovem bylo mimi i predsevzetim na rok 2017, do konce srpna jsme se snazili bez jakekoli pomoci a stale nic, mezitim jsem sla na folikulometrii asi 3x pravy i levy vajecnik nic :/ tak jsme se objednali do pronatalu, jiz mame prvni schuzku za sebou, doktorka na me ihned vyhrkla pro ultrazvuku, ze to jsou jasne PCO oba! Nasadila mi tedy utrogesta(uprava MS) a clostylbegit ( na foliky) pristi 11-12 den cyklu mam prijit na kontrolu a
Kdyz tam bude dominantni folikul pichnou mi injekci pregnylu ( spusteni ovulky) a myslim ze do nejaky 38 hodin by mel byt pohl. styk, jsem hrozne zvedava a nedockava, chtela bych aby se to predsevzeti splnilo, byl by to nejkrasnejsi darek, vsem drzim palce, je to na hlavu! Nekdy si prijdu jak blazen a jeste k tomu partner pracuje v zahranici je doma ob-cyklus

nadrinka
21. zář 2017

Holky, chtěla bych se ač nerada přidat do téhle skupinky a dozvědět se víc.... HA jsem vysadila březen 2016 po cca 10ti letech užívání. Potkala jsem přítele se kterým hodlám zestárnout a proto jsme se rozhodli pro mimco. Po roce od vysazení jsme zašli do centra abychom zjistili víc, důvod proč se nedaří. Že spermiogramu byla příteli zjištěna horší morfologie, tudíž se řešil přítel a já na první pohled v pořádku. Ovšem řekla jsem eiy že když přítel podstoupí ochotně veškerá vyšetření zobe několik tablet denně, že bych pro to taky mohla a měla udělat víc. Toto úterý jsem podstoupila laparoskopii kvůli průchodnosti vejcovodů. Výsledek oba průchozí ale zjištěn PCO :( dokud jsem neprecetla článek viz odkaz nebrala jsem to jako katastrofu, ale teď jsem doslova v háji 😢 https://m.vitalia.cz/clanky/polycysticke-vajecn... za poslední rok jsem přibrala více jak 10kg, zhoršila se mi pleť, vlasy se masti odjakživa a poslední rok řeším taky problémy se štítnou žlázou :( je nějaká šance na přirozené početí a normální život kdy nebudu vypadat jako škaredý chlap? Je tady někdo kdo má více informací o dietě, která je u PCO doporučená? Předem díky za jakoukoliv odpověď

uzivatelkapetra
21. zář 2017

@nadrinka ahoj,s pco je nas hodně, taky mám první den po laparce, kde mi udělali i drilling vaječníků, prý to dočasně značně zvýší šanci na otěhotnění.
Hormonální profil z krve ti dělali?
Nezoufej, dnes má vše řešení 🙂

uzivatelkapetra
21. zář 2017

@nadrinka teď jsem četla ten článek, hodně to tam svádějí na testosteron, ale ten já mám třeba úplně v normě, mě to zase způsobuje vysoké AMH.
Nemá to u všech holek stejný původ.

nadrinka
21. zář 2017

@uzivatelkapetra driling mi taky udělali, na hormonální profil jdu hned jak dorazí ms, tak jsem zvědavá na výsledky. Asi budu klidnější až budu vědět jak to budeme řešit dál.... Jak se cítíš po zákroku? Já mám poměrně silné bolesti kvůli plynu který zůstal v těle

uzivatelkapetra
21. zář 2017

@nadrinka já jsem docela v pohodě, docela mě bolelo rameno, ale už je to pryč. Jen si musím opatrně lehat🙂

brussali
21. zář 2017

@uzivatelkapetra
@nadrinka
@navrael
Ahoj holky, když už tady každý hledá pomoc v car apod., znáte třeba někoho, komu se povedlo nakonec přirozeně? Nebo z pouhých iui? Mne včera doktorka řekla, že dáme ještě dvě iui a pak už by bylo ivf, a to já moc moc nechci 🙄
U mě sice říká, že mám pcos "hranicni", tedy dle hodnot HP, ale prd je to slovíčko platné, když ani jeden vaječník nedovoluje.. navíc mám nízkou sliznici, a to prý taky blbe.. začíná mi ten cíl připadat nedosažitelný..

brussali
21. zář 2017

*neovuluje..to melo byt.
Jinak by me moc zajímalo, zda vám pomůže ten drilling; tak pak informujte😉

nadrinka
21. zář 2017

@brussali já teprve půjdu na hormonální profil, takže až pak se nejspíš dozvím co dál. Ale dr. v nemocnici mi řekl, že nás nejspíš pošlou do ivf Clinic v Olomouci, tam dle zkušeností kamarádek upřednostňují 3 iui a pak až ivf, ale je fakt, že kamarády co tam byly měli jiné problémy a ne PCO takže musím počkat, přítel má horší morfologii, takže problém je u nás obou :(

uzivatelkapetra
21. zář 2017

@brussali ahoj,máš nárok na 6 iui co 12 měsíců. Já mám za sebou dvě, taky by mě hned nejradši tlačili do ivf, ale to laparo jsem si vydupala sama. Kdybych měla potvrzené neprůchozí vejcovody tak bych třeba věděla, že není na co čekat. Teď vím, ze jsem ok, navíc mi "poškodili" povrch vaječníků, tak bych snad teď mohla ovulovat i sama.
Navíc je to sice operace, ale je to zadarmo a víš jak na tom jsi.

uzivatelkapetra
21. zář 2017

@nadrinka ještě jsem zapomněla napsat, že s tím plynem by snad trochu mohl pomoct espumizan

Strana