Snažilky s diagnózou PCOS (Polycystické vaječníky)
Ahoj slečny, dámy, ženy...prostě všechny co už dítě máte, těhotné jste, nebo se snažíte otěhotnět a máte diagnózu PCOS...
Vím, že diskuzí na téma PCOS je hodně, ale já jsem se rozhodla založit tuto "skupinu" především pro ty, co se i přes tento syndrom snaží otěhotnět...možná plaším, možná ještě není vše ztracené, ale je tu obrovská nejistota, strach, ...a proto bych se ráda seznámila s někým, kdo má - prožívá podobné problémy, popřípadě, jak dále postupuje s léčbou a nebo taky gratulovala, že se to povedlo 🙂
Abych přiblížila svůj problém :
HA jsem začala brát v 19 letech, tedy 2,5 roku potom, co jsem měla MS ustálenou a pravidelnou a kdy jsem přestala mít kožní problémy (akné)...brala jsem ji pět let a po svatbě jsem se rozhodla, že vysadím a s manželem se pokusíme otěhotnět - tak nějak pozvolně, nechtěla jsem nic "hrotit".....takže v září 2013 jsem vysadila, hned jsem dostala MS a první spontánní MS jsem dostala koncem října, ale velmi velmi slabou....no nic, říkala jsem si - takhle to má hodně holek (alespoň mě o tom přesvědčovali, že po HA je "normální" nemít to třeba i rok). Pořád jsem si říkala, že lepší nějaká MS, než žádná...jenže měsíce plynuly, je únor a MS opravdu žádná nebyla. Zkoušela jsem bylinky apod. vím, že to chce čas, ale přesto jsem to nevydržela a šla dnes na gyndu....řekla jsem, že jsem vysadila a nemám MS...prohlídka (na koze) v pohodě, ale pak mi dělal vnitřní ultrazvuk (ten mi dělá vždy!) a řekl, že je to tím, že mám polycistické vaječníky - oba dva (jasně jsem to na UTZ viděla!) :( tak sem myslela, že se mu tam rozbrečím. Dostala jsem injekci na vyvolání MS a čekám, zda přijde, či nepřijde....sice mě dr uklidňoval, že to neznamená úplnou neplodnost a že CAR je až poslední možností, ale moc klidná teda nejsem.....jestli se dostaví MS tak mi udělá nějaký ten hormonální test/ přehled nebo co to je - prostě jestli nemám zvýšený testosteron (což je ta horší varianta). To se mi ale moc nezdá - nadměrné ochlupení ani akné nemám, vypadávání vlasů taky ne, obézní nejsem...Moc tomu nerozumím, páč se všude mele jen o téhle variantě, ale o té druhé moc ne....dočetla jsem se něco, že je důležité vyvolat ovu (to se dělá pomocí prášků apod.) ...ale fakt jsem z toho jelen a ta nejistota je ze všeho nejhorší. Manžel mimi moc chce a já taky a jestli to nepůjde, tak to bude průser ☹ ...jo a ještě něco. Pořád mi vrtá hlavou, jak je možné, že před braním HA (ano, toho neskutečného svinstva) jsem normálně menstruovala, měla ovu, vše pravidelné...no a po vysazení HA mi najednou diagnostikuje PCOS. To se přece nemohlo jen tak objevit ne? Ultrazvuk mi dělal často a přece si toho musel všimnou dřív...já mám totiž pocit, jestli to není užíváním HA. Neplodnost a PCOS je dneska strašákem skoro každé druhé ženy, dost možná už civilizační choroba...jaké na to máte názory? Může HA ovlivnit- zavinit PCOS ?
čekám nějakou vzájemnou podporu, Vaše příběhy, zkušenosti - hlavně těch, kdo se aktuálně snaží o mimčo s touto dg.
TĚŠÍM SE NA PŘÍSPĚVKY! 🙂
@adydejka2609 tak to by mě taky zajímalo duphaston a ovulace? 😣
@slunecnice604 ahojky, já teda po duphastonu neotěhotněla. Otěhotněla jsem až po nasazení clostilu. Když se duphaston nasadí před ovulaci, tak jí zablokuje. Musíte si pohlídat, kdy máte ovulaci a kdyžtak nasadit po. Jinak clostilbegyt vám doktor píše hned nějak na začátku cyklu. Já brala např 3-7 den cyklu.
@slunecnice604 Ahoj, mam PCOS,ale mam pravidelnou MS. Jen neovuluju jak bych mela. Uz mame za sebou 3x IVF. Chloupky, kde by nemely byt nemam, ale akne mam cely zivot. A chut na sladke extremni. Nikdy jsem to sladke neprisuzovala PCOS. To jsem ani nevedela.....ted se snazim sladkemu obloukem vyhybat, resim i jinou stravu apod. A cely zivot mam 55-60 kg. Ale ted jsem brala Metformin a zadnou rapidni zmenu nepozoruju. Je pravda,ze se mi zlepsila plet,ale to muzu mit stravou,menstruacnim cyklem...? Nedokazu to prisoudit praskum...nevim,zda za to muzou oni. Ale to casem zjistim. No a ovulaci nijak nesleduju, takze tezko rict. Ale nabizeji na PCOS i drilling vajecniku. V CARu mi to doktorka nedoporucila,moje gynekolozka zase jo. Tak ted nevim, jak se rozhodnout. Pozjistuju jeste dalsi veci a uvidim.
@kristynaa_23 a když ovulaci nemám... Tak to je pak jen na cyklus(menstruační krvácení bez ovulky) ach jo
@slunecnice604 na rozběhnutí ovulace mi pomohla Fertiprona. Doporučuji. Díky ní jsem měla i pravidelnější cyklus. A když máte od lékaře ten clostilbegyt, cyklus 28 dní a ovulace by měla naskočit též. Ale tu já měla prohlídnout už za fertiprony.
ahoj, mám PCO, brala jsem metformin, stimulace clostilem, ovitrille a nic, týden před nástupem na drilling jsem zjistila, že jsem těhotná..vyšlo to po roce a půl, v době kdy jsem asi 3měsíce nic nebrala, MS jsem klasickou neměla a i tak to vyšlo....
Tak jsem si nasadila fertipronu že začátku asi 4dny 1sacek teď 3.den 2 sáčky a kotvicnik tinkturu tu jen když si vzpomenu. Poslední MS 4.9.po agolutinu a dnes na utz 1cm vysoká sliznice. Tak počkáme 14dni jestli přijde sama a pak kdyztak na ten agolutinu. Tak že by se má srovnával? A omezila jsem sladkosti, sušenky a čokoládu. Domácí bábovku si dám 😏
Tak bohužel ZT, takže všechno znova a člověku to nepřidá :(
držim palce, jak dlouho to zkoušíte?já jsem zvědavá jak na to tělo zareaguje, třeba by ho to mohlo nakopnout 🙂
@kkacca No snazime se 3 roky. Z toho 1,5 roku v CARu. A mame za sebou 2xIUI, 3x IVF a jeden nedokonceny nativ bez stimulace,protoze byl prazdny folikul. Tak ted dalsi nativ s mirnou stimulaci a uvidime, co telo udela.
Verim, ze by te to mohlo nakopnout a treba se zase brzo zadari prirozene 👍
@kkacca A ty jeste do CARu nechodis? Ja sice pravidelnou MS mam, ale vetsinou bez ovulace. Takze v CARu aspon nejake uspechy mame co se tyka odberu vajicek. Byt zatim zadne tehotenstvi. S tim drillingem jsem v rozpacich....gyndarka me do toho chtela taky donutit, ale v CARu mi rikala dr., ze se to stejnak muze vratit a zastancem drillingu neni. A pry po tom muzou vzniknout srusty, tak ja nevim. Zatim to neresim a uvidime co ten nativ. Kdyby bida, tak resim, ze bych v lednu jela do lazni se hodit do klidu 😉
Ahoj děvčata, má někdo udělaný drilling vaječníků??

Ahoj holky, tak jsem tu nová. Je mi 37,mam syna 10let po nasazení clostiku v caru a inseminaci hned na poprvé. Před. 2 až 3 lety mi řekla jen tak že mám pcos. Vezmu to od začátku. MS přišla v 16,5 když jsem v 19letech měla strašný problémy s MS tak mi daly HA. V 25.ze zkusíme mimčo, čekala jsem půl roku až se tělo vyčistí od HA a zkoušeli, MS neprichazely tak léčba agolutinem. Otěhotněla jsem ale potratila, pak přes rok nic. Navštívily jsme car a neměla jsem ovu , dali clostiku a bylo. Pak jsem zas měla a neměla HA. Moje váha byla leta 54kg pred tehu, pak 72kg. Přišli nervy přestala jsem jist zhubla na 60kg a má MS přicházela cca 30-45dni. Stres se tak na půl vyřešil, nasazený antidepresiva v nízký dávce a váha 78kg. A nic. Teď bychom chtěli miminko, změnila jsem dr a ta mi napsala Duphaston. Ale kvůli okolnostem jsem nenasadila, tak se ptám pomohl někomu? Teď se chci objednat a zeptat se zdá nenasadir HA na 3mes a pak to hned po vysazení zkusit. Jinak mám akné, chloupky kde by neměli být nebo nemusely a miluji sladké. Myslíte že by mi pomohl Metformin? Sníží chuť na sladké? Půl roku hltam tady diskuze a už se ztrácím,.... Gynex, nosifol, inofolic, utrogestan atd.. Díky za rady a doufám že mi pomuzete a pochopíte. Díky