icon

Snažilky s diagnózou PCOS (Polycystické vaječníky)

rudolflenka
7. únor 2014

Ahoj slečny, dámy, ženy...prostě všechny co už dítě máte, těhotné jste, nebo se snažíte otěhotnět a máte diagnózu PCOS...
Vím, že diskuzí na téma PCOS je hodně, ale já jsem se rozhodla založit tuto "skupinu" především pro ty, co se i přes tento syndrom snaží otěhotnět...možná plaším, možná ještě není vše ztracené, ale je tu obrovská nejistota, strach, ...a proto bych se ráda seznámila s někým, kdo má - prožívá podobné problémy, popřípadě, jak dále postupuje s léčbou a nebo taky gratulovala, že se to povedlo 🙂

Abych přiblížila svůj problém :
HA jsem začala brát v 19 letech, tedy 2,5 roku potom, co jsem měla MS ustálenou a pravidelnou a kdy jsem přestala mít kožní problémy (akné)...brala jsem ji pět let a po svatbě jsem se rozhodla, že vysadím a s manželem se pokusíme otěhotnět - tak nějak pozvolně, nechtěla jsem nic "hrotit".....takže v září 2013 jsem vysadila, hned jsem dostala MS a první spontánní MS jsem dostala koncem října, ale velmi velmi slabou....no nic, říkala jsem si - takhle to má hodně holek (alespoň mě o tom přesvědčovali, že po HA je "normální" nemít to třeba i rok). Pořád jsem si říkala, že lepší nějaká MS, než žádná...jenže měsíce plynuly, je únor a MS opravdu žádná nebyla. Zkoušela jsem bylinky apod. vím, že to chce čas, ale přesto jsem to nevydržela a šla dnes na gyndu....řekla jsem, že jsem vysadila a nemám MS...prohlídka (na koze) v pohodě, ale pak mi dělal vnitřní ultrazvuk (ten mi dělá vždy!) a řekl, že je to tím, že mám polycistické vaječníky - oba dva (jasně jsem to na UTZ viděla!) :( tak sem myslela, že se mu tam rozbrečím. Dostala jsem injekci na vyvolání MS a čekám, zda přijde, či nepřijde....sice mě dr uklidňoval, že to neznamená úplnou neplodnost a že CAR je až poslední možností, ale moc klidná teda nejsem.....jestli se dostaví MS tak mi udělá nějaký ten hormonální test/ přehled nebo co to je - prostě jestli nemám zvýšený testosteron (což je ta horší varianta). To se mi ale moc nezdá - nadměrné ochlupení ani akné nemám, vypadávání vlasů taky ne, obézní nejsem...Moc tomu nerozumím, páč se všude mele jen o téhle variantě, ale o té druhé moc ne....dočetla jsem se něco, že je důležité vyvolat ovu (to se dělá pomocí prášků apod.) ...ale fakt jsem z toho jelen a ta nejistota je ze všeho nejhorší. Manžel mimi moc chce a já taky a jestli to nepůjde, tak to bude průser ☹ ...jo a ještě něco. Pořád mi vrtá hlavou, jak je možné, že před braním HA (ano, toho neskutečného svinstva) jsem normálně menstruovala, měla ovu, vše pravidelné...no a po vysazení HA mi najednou diagnostikuje PCOS. To se přece nemohlo jen tak objevit ne? Ultrazvuk mi dělal často a přece si toho musel všimnou dřív...já mám totiž pocit, jestli to není užíváním HA. Neplodnost a PCOS je dneska strašákem skoro každé druhé ženy, dost možná už civilizační choroba...jaké na to máte názory? Může HA ovlivnit- zavinit PCOS ?

čekám nějakou vzájemnou podporu, Vaše příběhy, zkušenosti - hlavně těch, kdo se aktuálně snaží o mimčo s touto dg.

TĚŠÍM SE NA PŘÍSPĚVKY! 🙂

slunecnice604
21. říj 2018

Ahoj holky, tak jsem tu nová. Je mi 37,mam syna 10let po nasazení clostiku v caru a inseminaci hned na poprvé. Před. 2 až 3 lety mi řekla jen tak že mám pcos. Vezmu to od začátku. MS přišla v 16,5 když jsem v 19letech měla strašný problémy s MS tak mi daly HA. V 25.ze zkusíme mimčo, čekala jsem půl roku až se tělo vyčistí od HA a zkoušeli, MS neprichazely tak léčba agolutinem. Otěhotněla jsem ale potratila, pak přes rok nic. Navštívily jsme car a neměla jsem ovu , dali clostiku a bylo. Pak jsem zas měla a neměla HA. Moje váha byla leta 54kg pred tehu, pak 72kg. Přišli nervy přestala jsem jist zhubla na 60kg a má MS přicházela cca 30-45dni. Stres se tak na půl vyřešil, nasazený antidepresiva v nízký dávce a váha 78kg. A nic. Teď bychom chtěli miminko, změnila jsem dr a ta mi napsala Duphaston. Ale kvůli okolnostem jsem nenasadila, tak se ptám pomohl někomu? Teď se chci objednat a zeptat se zdá nenasadir HA na 3mes a pak to hned po vysazení zkusit. Jinak mám akné, chloupky kde by neměli být nebo nemusely a miluji sladké. Myslíte že by mi pomohl Metformin? Sníží chuť na sladké? Půl roku hltam tady diskuze a už se ztrácím,.... Gynex, nosifol, inofolic, utrogestan atd.. Díky za rady a doufám že mi pomuzete a pochopíte. Díky

slunecnice604
21. říj 2018

@adydejka2609 tak to by mě taky zajímalo duphaston a ovulace? 😣

kristynaa_23
21. říj 2018

@slunecnice604 ahojky, já teda po duphastonu neotěhotněla. Otěhotněla jsem až po nasazení clostilu. Když se duphaston nasadí před ovulaci, tak jí zablokuje. Musíte si pohlídat, kdy máte ovulaci a kdyžtak nasadit po. Jinak clostilbegyt vám doktor píše hned nějak na začátku cyklu. Já brala např 3-7 den cyklu.

veeev
22. říj 2018

@slunecnice604 Ahoj, mam PCOS,ale mam pravidelnou MS. Jen neovuluju jak bych mela. Uz mame za sebou 3x IVF. Chloupky, kde by nemely byt nemam, ale akne mam cely zivot. A chut na sladke extremni. Nikdy jsem to sladke neprisuzovala PCOS. To jsem ani nevedela.....ted se snazim sladkemu obloukem vyhybat, resim i jinou stravu apod. A cely zivot mam 55-60 kg. Ale ted jsem brala Metformin a zadnou rapidni zmenu nepozoruju. Je pravda,ze se mi zlepsila plet,ale to muzu mit stravou,menstruacnim cyklem...? Nedokazu to prisoudit praskum...nevim,zda za to muzou oni. Ale to casem zjistim. No a ovulaci nijak nesleduju, takze tezko rict. Ale nabizeji na PCOS i drilling vajecniku. V CARu mi to doktorka nedoporucila,moje gynekolozka zase jo. Tak ted nevim, jak se rozhodnout. Pozjistuju jeste dalsi veci a uvidim.

slunecnice604
22. říj 2018

@kristynaa_23 a když ovulaci nemám... Tak to je pak jen na cyklus(menstruační krvácení bez ovulky) ach jo

kristynaa_23
22. říj 2018

@slunecnice604 na rozběhnutí ovulace mi pomohla Fertiprona. Doporučuji. Díky ní jsem měla i pravidelnější cyklus. A když máte od lékaře ten clostilbegyt, cyklus 28 dní a ovulace by měla naskočit též. Ale tu já měla prohlídnout už za fertiprony.

lenatko91
23. říj 2018

@veeev ahoj, jestli můžu přidat názor, tak mě moje doktorka řekla, že drilling už se nedělá, protože jsou po něm srůsty. Ze stejného důvodu se ani neprotahují srostlé vaječníky.. (Taky mám PCO, prej silný)

veeev
23. říj 2018

@lenatko91 No me se do toho taky nechce. Myslim, ze to neni reseni naseho problemu, protoze sice nemam ovulaci, ale pritel ma i spatny spermio. Takze stejne by to bylo jen castecne reseni.

veeev
23. říj 2018

@lenatko91 Ale dekuji za info 😉

kkacca
23. říj 2018

ahoj, mám PCO, brala jsem metformin, stimulace clostilem, ovitrille a nic, týden před nástupem na drilling jsem zjistila, že jsem těhotná..vyšlo to po roce a půl, v době kdy jsem asi 3měsíce nic nebrala, MS jsem klasickou neměla a i tak to vyšlo....

lenatko91
23. říj 2018

@veeev takže asi ivf ne? Manžel má špatnou pohyblivost, takže podle doktorů je nejlepší řešení ivf. Ale já jsem předtím teda byla ještě na laparoskopii a hysteroskopii..

veeev
23. říj 2018

@lenatko91 My uz mame za sebou 2x IUI a 3x IVF,bohuzel bez uspechu. Jeste jsme zkouseli nativ,ale byl prazdny folikul. Ted si vyjednavam lazne a mozna predtim zkusim jeste jeden nativ. Uvidime. A pak zase kdyztak IVF 😕

veeev
23. říj 2018

@kkacca Tak to je parada. Porad verim v zazraky....zatim se ale nedostavil 😊

slunecnice604
29. říj 2018

Tak jsem si nasadila fertipronu že začátku asi 4dny 1sacek teď 3.den 2 sáčky a kotvicnik tinkturu tu jen když si vzpomenu. Poslední MS 4.9.po agolutinu a dnes na utz 1cm vysoká sliznice. Tak počkáme 14dni jestli přijde sama a pak kdyztak na ten agolutinu. Tak že by se má srovnával? A omezila jsem sladkosti, sušenky a čokoládu. Domácí bábovku si dám 😏

kkacca
6. lis 2018

Tak bohužel ZT, takže všechno znova a člověku to nepřidá :(

veeev
6. lis 2018

@kkacca Ach jo 😢 Držím moc palce, ať to příště dopadne lépe.

Já jdu teď v pátek na OPU v nativu, mám jen mírnou stimulaci. Zatím to vypadá na 1 folikul a dva menší, tak snad dorostou. S PCOS by tohle byl úspěch při minimálce….tak snad nebudou prázdné jako minule.

kkacca
6. lis 2018

držim palce, jak dlouho to zkoušíte?já jsem zvědavá jak na to tělo zareaguje, třeba by ho to mohlo nakopnout 🙂

veeev
6. lis 2018

@kkacca No snazime se 3 roky. Z toho 1,5 roku v CARu. A mame za sebou 2xIUI, 3x IVF a jeden nedokonceny nativ bez stimulace,protoze byl prazdny folikul. Tak ted dalsi nativ s mirnou stimulaci a uvidime, co telo udela.

Verim, ze by te to mohlo nakopnout a treba se zase brzo zadari prirozene 👍

kkacca
6. lis 2018

@veeev držím palce, kdyžtak tady napiš 🙂 já ted holt musim čekat a MS, což i to bude úspěch, když se objeví

veeev
6. lis 2018

@kkacca Dam vedet. Sama jsem zvedava 😊 Ja nastesti i pri PCOS mam MS pravidelnou, kolem 28 dni cyklus.

kkacca
6. lis 2018

@veeev to já právě vůbec, ale i přes to jsem otěhotněla, tak fakt nevim, už se těšim do CAR, tohle je o ničem, jenom čekat...

veeev
6. lis 2018

@kkacca A ty jeste do CARu nechodis? Ja sice pravidelnou MS mam, ale vetsinou bez ovulace. Takze v CARu aspon nejake uspechy mame co se tyka odberu vajicek. Byt zatim zadne tehotenstvi. S tim drillingem jsem v rozpacich....gyndarka me do toho chtela taky donutit, ale v CARu mi rikala dr., ze se to stejnak muze vratit a zastancem drillingu neni. A pry po tom muzou vzniknout srusty, tak ja nevim. Zatim to neresim a uvidime co ten nativ. Kdyby bida, tak resim, ze bych v lednu jela do lazni se hodit do klidu 😉

kkacca
6. lis 2018

@veeev jj,chodím do CAR,ale mám přijít na kontrolu za 14dni a co dál se bude řešit po šesti neděli..drilling mi doporučovali,ale teď určitě nějakou dobu nepůjde,jinak bych ho zkusia...mně se zatím nechce do ivf a tak,ale IUI bych se už nebranila...

lilavatty
15. lis 2018

Ahoj děvčata, má někdo udělaný drilling vaječníků??

kkacca
16. lis 2018

@lilavatty příští pátek na něj jdu, nemohu se dočkat 🙂

veeev
16. lis 2018

@kkacca Ahoj, tak dej vědět, jaké to bylo, jak to probíhalo a budeme se těšit na pozitivní zprávy.....časem 🙂

lilavatty
16. lis 2018

@kkacca A kam na to jdeš??

kkacca
17. lis 2018

@lilavatty do vinohrad,operuje mě paní doktorka z Pronatalu ;)

kkacca
17. lis 2018

@veeev dekuju ;) já doufám,že to tělo nakopne...stejně bude dál hormon.stimulaceytak snad,když se povedlo bez ní,tak to teď půjde dobře po drillingu a s ní ;)

kkacca
24. lis 2018

@kkacca ahoj,tak už mám po,tak kdyby tě něco zajímalo,tak se klidně ptej,zatím to je od včera čerstvé ;)

Strana