icon

A proto je potřeba očkovat

karlajasmine
28. bře 2017

http://www.bbc.com/news/health-39419976

Kamaradka z Rumunska mi o teto epidemii uz vypravela. Je zajimave, ze ''ockovani nefunguje'', a pritom se tyhle nemoci vraci prave v poslednich letech po te hysterii proti ockovani.

Strana
z7
drakenn
29. bře 2017

Je až s podivem, že se nikdo nepozastavuje na životní úrovní v Rumunsku. To by totiž mnohé vysvětlovalo

caverina
29. bře 2017

Fakt nechápu proč vy neockovaci máte pořád potřebu zakládat diskuze proti očkování..tak si své děti neockujte a nechte být ty které ockuji..jak jednoduché..

alcar
29. bře 2017

@caverina nejak ti uniklo, kdo zalozil TUHLE diskuzi. 😀 Mimochodem dalsi z tisice, ktere nikam nepovedou a jen se tu budou vsichni dohadovat o sve pravde/nepravde.

lenatu
29. bře 2017

@caverina přesně!!! a pak se tady zase můžou vztekat že jim dítě nevezmou do školky 😀

Konečně opačná diskuze, taky jsem PRO očkování. Absolutně s neočkováním nesouhlasím, ale každého věc a je pravda, že když se tu nějaká maminka zeptá co a kdy očkovat tak se na ni snesou BIOmatky jak vosy na med a už přednáší..

Příklad: Seděla jsem u naší dětské v čekárně s mrňouskem na klíně a přišla paní s 3 letou holčičkou s tím, že si sedla přímo k nám a začala nam vykládat jak jdou z nemocnice, že její holka měla rotavirovy průjem a málem umřela na dehydrataci a byla 3 týdny na kapačkách a že jdou na kontrolu.. No já se s malým zvedla protože mi to nebylo příjemné a ona mi říká :,,Nebojte prý už nejsme infekční" tak jsem ji řekla že se nebojím, ale přece jen mi to je neprijemne a že jsme na rotaviry stejně očkovaný takže by to mělo být ok.. Dotyčná se zvedla a dala mi přednášku co jsem to za matku že takhle maly dítě nechám očkovat.. 😀 ale že ona málem přišla o dceru ji evidentně nevadilo..🙄

no_title
29. bře 2017

Ono všechno má svá pro a proti. Očkování má vedlejší účinky a může mít trvalé následky. Není to něco, co bych vyčetla z internetu, bohužel to jsou vlastní zkušenosti. Ve 14 jsem dostala vakcínu proti Hepatitidě B a pak ještě podstoupila imunologickou léčbu alergie (to jsou injekce 2x týdně po dobu několika měsíců). O obou se ví, že můžou některým jedincům vyprovokovat autoimunní nemoc, zvlášť když to mají v rodině (což byl můj případ) a tak se taky stalo, dostala jsem Myasthenia Gravis. Ani praktická doktorka ani alergoložka se nezajímaly o rodinnou anamnézu.
Nejhorší je, že obě vakcíny byly k ničemu, imunologická léčba alergie nezabrala a s Hepatitidou B jsem ani neměla šanci se setkat. (Doktorka tehdy vystrašila mámu údajnou epidemií žloutenky). Výsledkem očkování u mě je bohužel zničené zdraví do konce života. U svých dětí si už dám pozor, u mě je bohužel už pozdě.
Nicméně o tomto moc informací není, dokonce mě na pár diskusích kvůli podobným příspěvkům blokli 😀

caverina
29. bře 2017

@alcar tak to mi fakt uniklo😀asi proto ze tu jsem zvykla na neockovaci diskuze😀

kupi
29. bře 2017

@hojda u syna se Pfapa objevila ještě před MMR, takže s očkováním souvislost nevidím

hrasek15
29. bře 2017

@terry1512 Ok, nepsala jsem přímo o tobě. Bohužel, tvoje dítě to neslo špatně, ale jistě chápeš, že reakce na očkování je individuální záležitost. Tvůj návrh je celkem rozumný kompromis, i když nevím, co s tím dělat...

colleto
29. bře 2017

Očkujte prosím, vy kdo tomu věříte, že děláte nejlépe. Je to roznodně velmi důležité a jistě není rozumné neočkovat. Ale stejně tak jednáte především na základě svého pocitu, jako ty matky, které očkovat nechtějí, nebo chtějí očkování odložit. Zkrátka na vše existuje více pohledů a názorů, proč je zrovna vaše rozhodnutí to nejlepší.

Ženám, které teprve čekají dítě - možná vám vaše názory vydrží i po narození dítěte, možná je změníte zcela radikálně, až budete mít miminko na světě. Vlastní zkušenost.

Co se týká ,,vědců,, opět vlastní zkušenost mnoha let na českých univerzitách...omlouvám se, ale většinou ti lidé vědí jen o něco málo více, než běžná populace selským rozumem a bohužel mnohdy ví ještě méně. Zkrátka jsou to taky jen lidé, nikoli nadlidé.

Nejhorší je, když něčemu opravdu věříte a pak dojde krutá rána v realitě. Dřív bych za sebe ani nevěřila, že zrovná já to řeknu, ale opravdu nejhorší je, když se stane něco vašemu dítěti,
a vy si uvědomujete, že je to vlastně vaší vinou. Protože se tomu dalo zabránit. Ten pocit viny
je to nejhroznější, co si máma ponese až do své smrti.

Nic na tom nezmění, zda si jiná máma myslela přesný opak.

no_title
29. bře 2017

@terry1512 To je mi líto, že vás postihly vedlejší účinky takhle nepříjemně. Na druhou stranu, naštěstí to nebylo trvalé, já bohužel to štěstí nemám, mám doživotní postižení (viz můj předchozí příspěvek na diskusi).
Podle mě jsou v českém zdravotnictví špatně 2 věci. Zaprvé se neřeší rodinná anamnéza. Lékaři se nikdy neptají před očkováním, zda v rodině nemáte lupénku nebo roztroušenou sklerózu ( a podobné diagnózy ). Prostě se to zkusí a uvidíme. A zda budete patřit k tomu procentu, které má vážné vedlejší účinky nebo dokonce trvalé následky, to už je jen procentuální pravděpodobnost. Individualita se neřeší.
Za druhé, bohužel očkování je výdělečný podnik, proto se ta rodinná anamnéza autoimunních nemocí tolik neřeší (navíc jsou vzácné žejo), protože by se přišlo o peníze. Vždyť kolikrát vidíme komerční články o zázračných injekcích na léčbu alergie ( tzv. imunologická léčba alergie - shodou okolností to byla zrovna jedna ze 2 vakcín, díky kterým jsem onemocněla). Případně funguje tzv. strašení rodičů. Druhou vakcínou, která potenciálně spustila moje onemocnění byla Hepatitda B, tehdy byla údajná epidemie, tak to dr. mamce nabídla, tak to ze strachu přijala.
U svých dětí už budu postupovat jinak. Jsou nemoci, ze kterých mám respekt, jako obrna, tetanus nebo černý kašel. Ale očkovat zarděnky u ročního dítěte, když zarděnky ohrožují zejména těhotné (navíc v době, kdy dnešní ženy otěhotní už je žádné očkování nechrání), mi přijde jako zbytečnost. Nebo předepisovat imunologickou léčbu alergie dítěti, které má pouze lehkou sennou rýmu mi přijde jako zbytečné rýpání do vosího hnízda. Stejně tak nesouhlasím, aby se Hepatitidou B (kterou trpí většinou spíše feťáci) očkovaly miminka ze slušných rodin. Žel u dětí, jako budou ty moje, to bude dost složité, nejspíš nás nevezmou do školky, i když máme odůvodněnou kontraindikaci kvůli mým genům, Hexavakcínu mít nemůžeme, ale okleštěné verze pro takto postižené děti mají výpadky nebo se přestávají vyrábět.

terry1512
29. bře 2017

@hrasek15 ono to bohužel u MMR není tak individuální. Čím dál víc dětí na tuto vakcínu reaguje hodně špatně.
A co stim?? Tlačit na politiky aby to změnili. Ten návrh už tady jen,teď je potřebuje dostatek podpisů aby se ti nahoře tím vůbec obtěžovali.

terry1512
29. bře 2017

@no_title ano naštěstí to není trvalé. Ale i tak si za to nadávám. I když jsem očkovaná v co možná nejlepší dobu,k tak to dopadlo jak to dopadlo. S ten přístup doktorů jak říkáš je děs. Zrovna u tohoto očko by to řešit měli. V dnešní podobě MMR naprosto postrádá smysl. Nechrání v době kdy chránit má. Sem na 100% rozhodnutá dceři 2 dávku dat co nejpozději,a doufám že až se to bude týkat syna bude ten systém trošku jinak. Snad třeba budou dostupné monovakciny.

hrasek15
29. bře 2017

@terry1512 přála bych ti, abys​ měla úspěch. Problém asi bude, že zrovna v tohle průmyslu lítají takový peníze, že bude těžké s tím bojovat...

terry1512
29. bře 2017

@hrasek15 no právě. Všechno je o penězích. Bohužel tady na úkor zdraví těch nejmenších. A to mě na tom dost vadí.

psya
Autor odpověď smazal
psya
Autor odpověď smazal
panickatlamicka
29. bře 2017

@psya jasne a moje dite a vsechny ostatni, co mmr nemaji, pred pubertou umrou, tos nam tu chtela naznacit?

terry1512
29. bře 2017

@psya v dětství možná. Ovšem zarděnky pro těhotnou jsou průser, příušnice pro dospělého chlapa, možnost neplodnosti atd... A v té době už nechrání.

psya
Autor odpověď smazal
hrasek15
29. bře 2017

@terry1512 myslím, že na úkor zdraví nás všech se všeobecně vydělává hodně peněz. Ne jen na očkování. ☹

terry1512
29. bře 2017

@psya tak to bych teda netvdila.

terry1512
29. bře 2017

@psya a propo kolik dětí ty komplikace skutečně mělo? Mas to někde podložené. A kolik dospělých mělo problémy po prodělání nemoci v dospělosti. Nejsem proti očko,jen MMR v dnešní podobě je k ničemu.

terry1512
29. bře 2017

@hrasek15 jo to máš pravdu. Bohužel.

psya
Autor odpověď smazal
komive
29. bře 2017

@psya Diky za odkaz, hlavne je velmi zajimava tabulka s incidenci u vekovych skupin!

psya
Autor odpověď smazal
psya
Autor odpověď smazal
ai30
29. bře 2017

@hrasek15 Ale holky, furt pouzivat byznys jako argument proti ockovani je na hlavu. Jasne, ze vakciny nejsou zdarma, farmaceuticke spolecnosti na tom vydelavaji. Taky ale financuji jejich vyzkum. A to, ze doktori ockuji kvuli penezum, je prehnane. Kdyby to tak bylo, zadny doktor by neockoval svoje vlastni deti. Ani zadny imunolog, vakcinolog, ostatni vedci a vyzkumni pracovnici, kteri se tou tematikou zabyvaji. To si fakt myslite, ze oni to neprokoukli, ale po 30min guglovani vy odhalite celou ockovaci konspiraci? Vsichni tito lide sve deti ockuji, protoze opravdu vi, proc a cim se ockovat ma. Ja tomu rozumim prd, ale duveruju doktorum, ktere znam a vim, ze jsou spickovi a nikdy by zdravi deti neohrozovali kvuli nulam na uctu. (Cimz netvrdim, ze takovi doktori nejsou!)

psya
Autor odpověď smazal
terry1512
29. bře 2017

@psya o.k. Přeložím a pročtu. Ale bohužel když naočkuji v 15 měsících ,tak v dospělosti už vakcína nefunguje. Na přeočkování jde málokdo. Takže pořád my to z toho vychází v této podobě MMR neúčinné. Nejsem proti tomu tyto nemoci očkovat,ale byla bych spíš pro očkování monovakcinama a hlavně teda řešit i to přeočkování.protoze k čemu je že chrání v dětství když pak v dospělosti už nechrání a může způsobit spoustu problémů.

Strana
z7