Argumenty lékaře, který je pro očkování - nepřesvědčil
Dnes soud rozhodl, že v demokratické svobodné společnosti není zásahem do svobody a práv rodičů, když je po nich vynucováno povinné očkování. Dokonce na jedniččce dnes o půl čtvrté proběhla debata, která mě teda zvedla ze židle. V podstatě bylo řečeno (i soudem), že v rámci ochrany veřejného zdraví většiny, je etické obětovat pár jedinců ,kteří to odnesou postižením, protože tuto možnost opravdu u některých "jedniců" připouštějí. Jsem teď vzteky mimo, takže nejsech schopná uvést jména diskutérů, ale pán obhajující očkování, místo argumentů chrlil vágní vatu, která opravdu neměla jedinou sémantickou jednotku, hodnou pozdějšího využití jako pádného argumentu.
Já nejsem ani zaástánce ani odpůrce očkování, ale snažím se už pár týdnů sehnat dostatek informací, abych se za pár týdnů, mohla zodpovědně rozhodnout, zda a čím očkovat své dítě.
Tuto diskuzi nezákládám proto, aby se znovu omílaly argumenty z podobných diksuzí. Zakládám ji proto, abyste se (prosím smysluplně, ne demagogicky či slaboduše) vyjádřili k následujícímu odkazu na rozhovor s lékařem, který měl vyvrátit argumenty odmítačů očkování a uklidnit rodiče, které například vylekaly názory dr. Elekové. Opravdu by vás tento rozhovor (diskuze) uklidnil??? Už jen kolik konkrétních případů (dotazů) mu poslali rodiče dětí, které evidentně zůstaly postižené (ale dle lékaře jen náhoda, že se to projevilo zrovna 3 dny po očkování..) V jednom případě dokonce sám už neví a přiznává, že zde už by o následek očkování jít mohlo a že by dál očkovat nedoporučoval. No mě tento rozhovor "fakt uklidnil" a hned "mám jasno". Taky to na vás působí tak objektivně profesionálně uklidňujícím dojmem pod návalem faktů?
Zakládám, otvírám diskuzi, ale musím se jít uklidnit, protože nutit někoho k něčemu s rizikem (prokázaným), že bude mít postižené dítě, je na mě moc.
@dzungala a jinak souhlasim s názorem lrg. Jsem za ockovani, ale problem je i u lekaru. Zadny ti pod hrozbou pokuty neodmitne ockovani, pokud na nem budes trvat. Ale je vhodne, aby doktor také řekl svůj názor a zkušenost a byl schopny se domluvit na rozdeleni ockovani nebo provest pouze nutnou část. Ale nesouhlasim s tim, aby mohli rodice 100 procent rozhodovat, zda ano nebo ne, resp. mit svoje deti uplne neockovane.
Navic cisla a procenta v clanku od dr. Chlibka - cisla se tvori podle toho, jaky potrebujes výsledek...takze asi tak...
@dzungala jinak ten rozhovor je na několik temat a davaji mi jeho odpovedi smysl. Ale pise tam presne, na co jsem taky narazela ja - napr., ze v CR je vyskyt TBC nejnizsi v Evrope. V CR ano. Ale jak je to s pohybem cizincu, kde ten vyskyt tak nizky není? Nebo naopak, moje vycestovani s ditetem do krajiny, kde je vyskyt vyssi nebo mohu potkat nekoho s rizikem vyskytu?
Myslim, ze je dobre si precist i jine clanky, třeba i v odborných časopisech na toto téma a ne pouze srovnávat dva doktory...ale bezne takove clanky nikdo necte a da bud na diskuze nebo na doporuceni svého lekare. Takze si opravdu myslim, ze jednoznačnou odpoved ti na tvůj dotaz nik neda...
pouze vyjadri svůj názor k diskuzi v televizi a na netu. Ale muzes tem clankum a diskuzi opravdu verit? Jak vis, ze názor jednoho nebo druhého není zezadu podporovan farmakologickou spolecnosti nebo statem?
Diskuzi v TV jsem neviděla, v článku jsme přeletěla první stránku. Odpovědí doktora mě nijak nepřekvapují, v podstatě je to standartní názor většiny lékařů – bohužel. Nevím, jestli je podplacený, možná tomu opravdu jen věří. Takhle je to naučili na škole, takhle to předávají dál. Čtení takového článku je pro mě jen ztráta času, nic nového nepřináší, jen neustálé opakování, jak je očkování super, bez nějakých důkazů v podobě výzkumů, studií. Nedávno jsem viděla očkovací diskuzi s Jílkovou a bylo to podobné, jen výkřiky, že očkování je super, ale na přímý dotaz, nebyli schopni dát jedinou studii. Argument: „o přínosech očkování přece nebudete diskutovat“ je pro mě málo.
Já jsme těhotná a o tohle téma se s přítelem zajímáme už nějakou tu dobu.Jsem ráda, že je tu tahle diskuze, je potřeba o tom mluvit. Myslím, že každý rozumný rodič, by měl zbystřit, když si vyslechne a přečte, co se stalo s dětmi po očkování. Tyhle příběhy píší rodiče a pochybuji, že si to vymyslely. Jasně, těch dětí s trvalým poškozením je méně než těch, které zvládly to očkování bez vedlejších učinků. Rodiče postižených dětí po očkování také spoléhaly na to, že očkování je pro jejich děti to nejlepší. A ted si to budou vyčítat celý život, že se o očkování víc nezajímali. Nemusím si číst odborné texty a přednášky, mě úplně stačí vidět ty příběhy. Také mám kolem sebe dost známých, které mají své děti vývojově opoždělé a autistické, tak mě to opravdu neuklidnuje. Prostě každé dítě je individuální, některé snese očkování a jiné ne. Navíc nejsou nikde žádné důkazy, že by očkování (černý kašel, záškrt, pneumokok a některé další) opravdu fungovali. Za to o vedlejších účincích, postižení po očkování toho najdeme hooodně.
vsuvka: vidím,že se mi to opět potvrdilo:očkující netolerantní osoba pořádá agresivní výpady proti neočkujícím nebo očkujícím individuálně.
@dzungala Očkujte v době, kdy je Vaše miminko nejzranitelnější a neriskujte, že právě Vaše miminko neonemocní. Tohle jsou slova farmacie. Pracuje se strachem. Četli jste tohle?Tady se jeden pán krásně vyjádřil o plk. doc. MUDr. Roman Chlíbek, Ph.D.
http://www.slobodavockovani.sk/news/typicka-vak...
Tak jsem poctivě přelouskala všechny otázky a odpovědi na pana profesora a jsem toho názoru, že odpovídal fundovaně a zcela věcně a ani příspěvky/dotazy některých dam a pánů (zejména pan Bohůn byl obzvláště zarytý neočkovatel 🙂) mne nepřesvědčily o tom, že by názory pana profesora byly fundovaně vyvráceny. To, že někdo tvrdí, že se něco stalo po očkování může být a) provokace b) souhra náhod c) pravda. ALE neexistuje žádný důkaz, hmatatelný a jednoznačný, že očkování bylo PŘÍČINOU daných problémů. Pokud mne dnes někdo naštve a zítra mě klepne pepka, kdo může na 100 % říct, že by mě neklepla, kdyby mě někdo den předtím nenaštval. Ano, je to jen chabý příměr, ale jen se snažím říct, že říkat si, nebudu očkovat, protože bych mohl být jeden z milionu, jehož dítěti se něco asi určitě stane, je stejné, jako si říct, že nebudu létat na dovolenou, protože by se mnou spadlo letadlo. Příčinou toho, že spadlo letadlo není, že jsem do něj vlezla. Samozřejmě, kdybych věděla, že spadne, tak do něj nepolezu. Na druhou stranu, když do něj nevlezu, tak můžu bydlet v domě, na které zrovna to padající letadlo spadne. No, určitě mě chápete. 😀 Jinak můj názor na očkování? Očkovat budu, protože nemám dostatek argumentů pro to, proč to nedělat. Čímž nikoho neodsuzuji za jeho rozhodnutí očkovat nedat. Nejsem v jeho kůži. Debatě zdar! 😉
@dzungala tak nevím jak mám ten odkaz poslat.
@dzungala Např. tento článek, kde se rozebírá "pseudovědecký článek" o škodlivosti očkování, ze kterého měla čerpat p. Eleková, si myslím, že je napsán též velmi fundovaně. A to, co tam Sisyfos píše, mi dává velmi dobrý smysl.
http://www.sysifos.cz/files/Zpravodaj-1-2014.pdf (myslím, že tys ho sem dávala nebo někdo)
Jinak ten článek, na nějž odkaz vložila @kity32 nemám důvod považovat za více fundovaný, je-li psán inženýrem. Kdo je probůh Ing. Filla? Vědec a uznávaný odborník v oblasti vakcinace? A studoval medicínu kde?? Ať se na mne nikdo nezlobí, ale skuteční odborníci, kteří se věnují vědě, nemají zapotřebí se o svých výzkumech a znalostech "dohadovat" s těmi, kdo se daným vědním oborem profesionálně nezabývají a nemají potřebné znalosti. Tak jako právník bude horko těžko vysvětlovat nezbytnost teleologického výkladu některé právní normy laikovi bez právního vzdělání, tak jako bude stavební inženýr obtížně obhajovat určité postupy ve stavebnictví před laikem, tak tím spíše v medicíně opravdu platí, že je třeba se za prvé dívat na to, kdo nám své rozumy předkládá. Je to osoba, která se přímo výzkumem dané oblasti zabývá? Nebo je to jen někdo, kdo se dělá chytrým a důležitým? Pan inženýr začne cosi o demagogii. Ale proč? Co je na té větě o nejúčinnějším nástroji prevence demagogického. Stát přeci nemá jiný způsob prevence. To má rozdávat jablka? (nejsem odborník, takže nevím, co je na tom pravdy ohledně těch vitamínů, jen říkám, že myšlenky a domněnky inženýra nejsou již od počátku fér.
je to troll
ještě dodám,že na mě působily odpovědi pana doktora sice odborně,ale ne přesvědčivě. Je to asi i tím,že vím,pro koho píše manuály 🙂
@brokovich ahoj 🙂 ale zrovna tak NENÍ hmatatelný důkaz,že to očkování nezpůsobilo. 🙂 Myslím například ty případy,kdy dítě po očkování MMR mělo postvacinační encefalopatii. Líbí se mi tvůj postoj:"očkuji,jsem ok,neočkuješ,také jsi ok". 🙂
@marsrutka příliš poplašná zpráva,nakažení jsou z poloviny dospělí -žadatelé o azyl,bosna hercegovina.. a o tom,jaký je jejich zdravotní stav již před nemocí,o tom se novinky nezminují 🙂 http://www.dw.de/berlin-outbreak-blasts-hopes-o...
Možná by to chtělo trochu respektu ke druhým ,co ty na to? Urážíš ostatní maminky,proč to děláš?Vidím,že v problematice očkování sběhlá nejsi,co třeba čerpat informace odjinud než z bulváru?

@dzungala nemám potřebu se hádat, jen už jsou mi tyhle odbornice-amatérky k smíchu, čau, jsi trapná, já nepotřebuji něco ostřejšího prodýchávat, važ sama slova dámo, když už tu máš tolik rad 😖