Bexsero. Ano či ne?

annoonniimm
19. bře 2023

Ano či ne? Mám první dítě nikdo z nás to doma nemá když to dřív nebylo.. mám hrozný strach z reakce. Napíšete mi sem vaše reakce?

vladienka
19. bře 2023

@annoonniimm dcera mala po Bexsero jeden vecer zvysenu teplotu a bola protivna, tot vsjo.. a napriklad pri mmr, co je najvacsi strasiak pre maminy, nemala ani jedna absolutne ziadnu reakciu 🤷🏻‍♀️

hasara33
19. bře 2023

@annoonniimm u nás žádná reakce 😉 tahle nemoc mě teda děsí mnohem víc než reakce po očkování

lvl16
19. bře 2023

Syn žádnou reakci neměl (ze všech očkování měl reakci akorát na první hexu; to prospal půl dne). To ti ale moc nepomůže, protože tvoje dítě na tom může být jinak.

soda365
19. bře 2023

Vsechny moje 4 deti ji maji.. ani jeden reakci nemel 👍

petulkadodo
19. bře 2023

@annoonniimm Mně teda meningitida děsí mnohem víc než očkování. Syn měl jen lokální reakci, udělal se mu zapálený flíček, po něm tam asi měsíc zůstala boulička, která se pak vstřebala. Nic závratného.

me_druhe_ja
19. bře 2023

Dcera měla dokonce dvě ze tří dávek společně s jiným očkováním a vubec žádná reakce. Ale absolutně nic. 🙂 Očkování se neboj. 🙂

ajja87
19. bře 2023

Ja myslím, ze problém dnešní doby není vakcína, ale to, ze spousta lidí kouká jen aby chudák dítě nemělo nějakou reakci.... Neříkám, že se nemůže stát něco hrozného, ale přece jen pokid mám možnost předcházet té nemoci, tak ta teplota, protivnost apod. Reakce se dají přežít... Jasný, ze to pro dítě není nic příjemného, ale než abych se pwk strachovala o každou minutu či vterinu jeho života, když ho nedej Bože potká takovato nemoc....

moonulka
19. bře 2023

Dcera měla horečku a po jedné z těch dávek měla bolavou nožičku a asi 2 týdny bouli v místě vpichu. Mladšímu synovi se teď po druhé hexe rozjel ošklivý ekzém, takže ač jsem mu Bexsero taky chtěla dát, tak nedám...

zrzinda
19. bře 2023

Bexsero bylo nepovinné očkováni, nad kterým jsem vůbec neuvazovala, ze bych ho nedala. Byla jsem jasne pro, našim sousedům na meningokoka umřela trileta holcicka. Obě děti měly zatvrdlinku v místě vpichu, jinak vůbec nic.

pampeliska1313
19. bře 2023

Jeden den horečka, další bez reakce.)

palja
19. bře 2023

@annoonniimm já mám očkované obě dcery, ale myslím, že rodiče by se měli rozhodnout pro každé očkování sami a zjistit si o tom něco a ne jen očkovat, protože očkuje někdo jiný a protože to proplácí pojišťovna. Já jsem si tenkrát zjišťovala počet onemocnění v předchozích letech, když jsem měla první dceru. Také myslím, že když se rozhodnete očkovat Bexsero, tak je potom dobré naockovat i Nimenrix, aby bylo očkováním pokryto co nejvíce kmenů meningokoka.
Rekace - první dcera na všechny dávky jen červená boule v místě vpichu, zmizela do 14 dní.
Druhá dcera měla bohužel u druhé dávky horečky skoro 40st po 3 hodinách celé 4 dny, hlásilo se to na SUKL a poslední dávku byla sledována a dostala pravidelně před a po očkování fenistil jako premedikaci, paracetamol měla taky.
Reakce u každého očkování být mohou, i ty závažnější, ale nikdy nikdo neví, kdo je bude mít.

lenulen
19. bře 2023

Za me ano, dcera ma dva roky. Ma naockovane bexsero i nimenrix, vzdy jen jedna vakcina s rozestupem jeden mesic. Spolu s dcerou jsem nechala doockovat i oba syny (9 a 10 let).

arcabela
19. bře 2023

Máme Bexsero, hodně jsem si to rozmýšlela, dávala jsem až ve 3 letech, po tom co známe umřela na Meningokoka právě 3letá holčička. Dávala jsem poprvé při očku homeopatika a dcera neměla nic, žádná teplota, jen jí jeden den teda bolela nožička v místě vpichu. A to měla po všech předchozích očkováních hrozné reakce, řev, vysoké teploty, záchvat kdy se nedala uklidnit - Hexa i Mmr Takže nevím jestli to byla náhoda, ale za mě to rozhodně pomohlo.

ekou
19. bře 2023

Jen zvýšená teplota v den očko a pak už nic. Jak už tu někdo psal, horší je pak samotné oněm než očkování

annoonniimm
autor
19. bře 2023

@me_druhe_ja a kolik těch očkování bexsero celkem je? Jen jedna vakcína a nebo jsou i přeočkování?

lenulen
19. bře 2023

Dcera mela 2+1 byla ockovana v pul roce a kluci uz meli 1+1.

rejalin
19. bře 2023

Syn dostal nějak kolem 6m. Asi den dva měl zvýšenou teplotu, byl mrzuty. A pár dní měl bouličku v místě vpichu.

nikishkaaaa
20. bře 2023

@annoonniimm tak u nás reakce teda byla jen na první dávku a to horečka téměř 40 stupňů a doslova prokřičená noc. Dle doktorky to u Bexsera není nic neobvyklého. Přesto bych dala znovu. Meningitida je naprostá hrůza, za to jednodenní stres stojí.

me_druhe_ja
20. bře 2023

@annoonniimm nevím jak v ČR, ale asi to bude stejné jak tady. Dohromady 3 davky.

mata2hari
20. bře 2023

Po každé dávce vždy večer zvýšená teplota, protivnost, bolavá noha a po 3. dávce asi tři dny v noci hůř spala,jinak v pohodě..za mě “nejhorší teakce na očkování” páč jinak neměla nikdy zatím nic, ani po MMR 🙏 musíš se rozmyslet, co je horší, jestli nějaký nežádoucí účinek, nebo riziko nakažení.. chápu ale, že to není vůbec jednoduché, taky mě to vždy trápilo..

kryany
20. bře 2023

Bexero nedavam, koukni na statistiky cetnosti vyskytu tohoto onemocneni a docela te to uklidni....

teryem
20. bře 2023

U syna před 9 lety, kdy jsem si ještě očkování platila sama (skoro 3000 dávka), si na žádné reakce nepamatuji, možná boule v místě vpichu, protivnost, ale on u žádného očkování nic moc reakce neměl... Dcera, teď 2 roky, reakce měla. Na první asi nejvíc, teploty 3 dny, první noc nejvíc, pak tři dny kolem 38 a protivnost...pak další dávka o něco lepší a a poslední zase o něco lepší .. řídila jsem se radou dát jí čípek hned v ordinaci, nebo těsně před, pak pravidelně dávat další... Jsem ráda, že to máme za sebou... Třeba mmr jsem ale odložila až na předškolku, z toho mám strach...ale věděla jsem, proč to dát... Vedle v paneláku v době, kdy jsem čekala prvorozeného, zemřelo na béčko miminko... strašně mě to děsí...ale je to vážně individuální...jeden o tom neví, druhej má 40 horečky...ale chápu tě, taky jsem četla...je teda pravda, že u druhé jsem to řešila víc, vic jsem četla a zjišťovala a taky jsem byla totálně vystrašená a na nervy...😄