Jen měsíc odstupu mezi hexou a MMR u dvouletého dítka
Holky, otázka k očkování: Daly byste dvouletému zdravému, ale citlivějšímu dítku první MMR už měsíc po poslední hexe ve schématu 2+1? Pokud ne, tak proč? Budu moc ráda za každý názor a radu, Mudra je kráva a hrozně tlačí na pilu, už nemám moc sílu odolávat.
Počkala bych, Nemůže tě nutit!
Mně to přijde na imunitu docela nápřah... Asi jako kdyby prodělal dvě docela vážný nemoci hned po sobě - taky když máš třeba chřipku a brzo po tom, co se vyléčíš dostaneš - já nevím, angínu, tak to tělo nese špatně. Vysiluje se, je víc unavený a náchylnější k problémům. Pokud nemá imunitní systém a celej organismus dost času se zregenerovat, tak bude náchylnější k případnejm jinejm nemocem nebo problémům. To je můj důvod, proč bych to měsíc po sobě prostě nedala...
P.s. MMR stačí jedna dávka :o) A stačí to i do školky a školy :o) Když očkuješ Hexu 2+1 tak to chápu tak, že k očkování máš střízlivější přístup...
@eviknufik není, horní hranica u hexa je 18 měsíců a mmr ji nemá 😉 krome toho nic se nestane když ockování posunes, napr dcera ještě poslední hexu nemá a ma 19 mesiců proste byla nemocna, pak sme dali prevenar a pak cekam na odstup. Jinak mesic je normalne dost dlouhy odstup mezi vakcínami.. ale zatez pro telo, 6 slozek plus vedlejsi "konzervacne" latky.. to se nese několik mesicu.. ale mmr je ziva vakcína a ja bych počkala. Syna jsem ockovala ve dvou letech. Krome toho jedine co je od toho zavisle je ze se dostanes / nedostanes do skolky, nemyslim, ze to riziko nakazy je tak velike, zvlast když nechodi ještě do skolky, soukrome a pod. Osobne bych počkala.
@eviknufik
@luciamala1979 tak jsem hledala info, jestli se fakt něco nezměnilo ohledně té hranice, a nic nenašla.
Evi, kde jsi to slyšela? Já to dost sledují a o ničem nevím.. Jinak ja budu dávat MMR ted v červnu - 33m. A asi jen jednu dávku.
V měsíčním odstupu nevidím problém.. Také jsme to tak měli a úplně v pohodě.. a absolutně bez jakýchkoli příznaků.. Navíc, pokud jde o dvouleté dítě, tak není už vůbec co řešit.. My takhle očkovali roční dítě..
Holky my máme na očko ještě čas, zatím jsem měli třetí dávku hexy, malému je 6 a půl měsíce. Z MMR mám ale děsný strach, i když po Hexe žádná reakce nebyla. O té hranici jsem se dočetla zde. http://www.vakcinace.eu/novinky
V roce 2015 lze očekávat úpravu očkovacího kalendáře a s tím spojenou novelizaci vyhlášky č. 537/2006 Sb., o očkování proti infekčním nemocem. Největší změnou v národní očkování bude:
Posunutí aplikace druhé dávky vakcíny proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (MMR vakcíny) do pozdějšího věku
Na základě výsledků národních serologických přehledů a současné epidemiologické situace se očekává posunutí aplikace druhé dávky MMR vakcíny do 7 let věku, přesněji od dokončeného sedmého roku věku dítěte do dokončeného osmého roku věku dítěte.
Upřesnění nejpozdějšího termínu aplikace první dávky MMR vakcíny
V základním očkování MMR vakcínou se očekává upřesnění nejpozdějšího termínu aplikace prví dávky do období nejpozději do osmnáctého měsíce věku dítěte.
Zavedení pravidelného očkování proti chřipce, meningokokovým, pneumokokovým a hemofilovým onemocněním u vybraných rizikových skupin dětí a dospělých
Očekává se zavedení očkování proti vybraných onemocněním u vysoce rizikových osob, které doposud neměly možnost úhrady těchto očkování přes to, že očkování je nejenom pro ně doporučováno, ale také je pro ně vitálně důležité. Jedná se zejména o pacienty s hyposplenismem či asplenií, pacienty s transplantací kmenových hemopoetických buněk, pacienty se závažným imunodeficitem, poruchou komplementu nebo osoby, které prodělaly invazivní meningokokové či pneumokokové onemocnění.
Zrušení zdravotních indikací dětí pro pneumokokovou vakcinaci
Vzhledem k hrazenému očkování proti pneumokokovým onemocněním všech nově narozených dětí nejsou tyto zdravotní indikace již nutné.
Rozšíření očkování proti virové hepatitidě B (VHB) u rodinných příslušníků pacientů s chronickým onemocněním VHB
Osoby v úzkém a pravidelném kontaktu (rodinní příslušníci, sexuální partneři) s pacientem nemocným chronickou hepatitidou typu B jsou ve vysokém riziku nákazy, proto očekávané zavedení preventivního hrazeného očkování by mělo být důležitým přínosem v prevenci přenosu tohoto onemocnění.
Rozšíření očkování proti VHB u studentů oboru zdravotnický záchranář
Očekává se zavedení možnosti hrazeného očkování proti VHB také pro studenty škol s odborným zaměřením zdravotnický záchranář. Tato skupina studentů je z profesního hlediska v riziku možné nákazy.
Praktickou realizaci těchto očekávaných změn v očkovacím kalendáři, pokud budou schváleny, lze předpokládat nejdříve od 1.1. 2016.
Co je MMR?
Priorix..naše nejhorší očkování!!
@anetka1701 jedna dávka MMR asi do školky nestačí... nestíháme doočkovat a dr. mi řekl, že mi na přihlášku do školky nenapíše, že je dítě řádně očkováno, dokud nebude mít všechny dávky všech očkování... nevím, jestli jsou k tomu někde oficiální výklady, nebo je to na každém doktorovi, co jak napíše....ale my budeme mít asi smůlu. Jo, a zelená rýma podle něho není důvod k odkládání očkování... a setkala jsem se se stejným postupem u několika doktorů...tak fakt nevím.
MMR mame prozatim odlozeno na podzim, maly je 21 mesicu a ma to byt prvni davka, zadny problem, zadny podpis papiru, apod co tady vidam.. Hexu dostala posledni davku na hranici v 18 mesicich, i Prevenar. A to s odstupem 11 a 12ti mesicu od tretich davek. Oboje i behem ockovani predtim min. 14 dni odklad vzdy.
Dr zadny problem, bud trochu ryma, ci zoubky, zadna vymluva.
Do školky bohatě stačí, když lékař vypíše, co má dítě naočkované a že ze zdravotních důvodů bude doočkováno v konkrétním termínu. My nejsme doočkovaný a ve školce jsme. Druhý priorix už nedostaneme - z důvodu špatné reakce a naše lékařka to vyřešila tak, že nám nabrala protilátky, zda se vytvořily..zjistilo se, že ano, takže druhá vakcína není třeba! Napsala o tom zprávu do školky.
@saaralota starší dcera má hexu 2+1 a jen jedno MMR - a školka v pohodě. Mladší dcera má taky hexu 2+1, MMR dostane o prázdninách (taky jednu dávku) a do školky taky půjde bez problému... Je to o lékaři - já si hledala takového, s kterým je rozumná domluva... Se zelenou rýmou bych v životě dítě neočkovala :o( Před MMR dávám "karanténu" dva týdny - bez školky, kolektivu a velkých akcí, týden po očkování klidovej režim (proto očkovat o prázdninách)... Možná to hrotím moc, ale já se prostě bojím... Kdyby mi dítě kašlalo, mělo alergii nebo mu i jen teklo z nosu v libovolné podobě, naočkovat mně nikdo nedonutí...
@anetka1701 Plně souhlasím..zelená rýma je zánět v těle..tzn. k jedné nemocí přidat další, rozhodně bych to neudělala. Mému synovi dokonce brali vždy před očkováním krev, aby zjistili jak je na tom..
@saaralota moje dcera do školky chodí a MMR nemá vůbec 🙂 Do přihlášky k očkování nám dr. napsala, že chybí MMR a do kolonky, jestli se malá může účastnit školkových akcí napsala ANO. Do školky ji normálně přijali, vůbec nikdo to neřešil. Asi máme kliku. Dcera je naštěstí zdravá (pouze rýmy a kašle), takže u k dr. chodíme jen na prevenci a tím pádem nemá šanci nás do něčeho tlačit 🙂
@fram no a kdy se do té školky takhle dostala? Loni? V posledních letech bylo možné ledacos, tolerance doktorů a ředitelek VŠ velká. Teď ale po nálezu Ústavního soudu, kontrolách od hygieny, vyhrožováním pokutami atd. není ta tolerance tak velká jako byla 😒 Takže jediné relevantní informace jsou od těch rodičů, jejichž děti se do školky dostaly letos (neříkám, že to není váš případ, nevím)
koukám, že tam mám spoustu překlepů, ale snad je to srozumitelné 😀
@eviknufik A jeste to ani nebylo schvaleno ale... Takze na to bych ohledy vubec nebrala 🙂
@very Presne to s temi protilatkami chci udelat..
Ja budu davat ted prvni davku, aby mi ho vzali do statni skolky na podzim. (je to des a je mi z toho na nic, ze jen kvuli skolce, ale bohuzel, jako samozivitelce nic jineho nezbyva...). Pediatricka rikala, ze prihlasku podepise (jako ze radne ockovano) i po jedne davce. No a pak udelam ty testy imunity a snad bude vse ok.
Ted chodi do soukrome skolky a tam to neresili, jen mi pediatricka napsala do prihlasky, ze v lete bude doockovan a uplne to stacilo.

@orchidis já osobně bych nedala. Přijde mi to hodně narychlo a měsíc mezi očkováním mi přijde hodně málo. Jestli nechcete dát očkovat tak stačí říct že má dítě rýmu a dr očkovat nebude. Na mmr musí být dítě naprosto zdravé.