icon

Maminky, měly jste reakci na Hexu?

viivienn
2. říj 2016

Maminky ráda bych se optala měli jste reakci na Hexu pokud ano mohu poprosit jakou.Změnilo se chování Vašeho dítka.
Já osobně mám pocit,že muj syn 8m je od druhého dne jiný - agresivní ,plačtivý,hází hračky-nechce si hrát,do všeho kope ,majzne i mne ☹ motoricky jde k jedné straně toto dříve neměl ☹

cheetah_
15. říj 2016

@viivienn Z vlastní zkušenosti velice doporučuji zavést deníček. Den za dnem, co se změnilo, jak se chová, stačí pár slov. Když bude za týden dobře, deníček založit hluboko a zapomenout na něj. Pokud se problémy potáhnou déle, je to neocenitelná pomoc, když potom za půl roku nebo za dva člověk loví z paměti, jak to tedy bylo, jaká je třeba paralela s dalším očkováním, doktorům to dost vezme vítr z plachet, když budou říkat, že to je náhoda.

Jinak u nás po prvním očkování asi 8 dní občasné záchavy neutišitelného pláče, přestal broukat. Po druhém očkování se rozjel atopický ekzém a alergie. Třetí očkování hexou (dostal 2+1) už relativně ok, ale od té doby zatím nedostal žádné další očkování. Ve třech letech mu dělali imuno vyšetření, zničená imunita, dnes (bude mu 5) se vrací k normálu.

Držím palce, třeba je po očkování jen mrzutý a za pár dní bude ok!

cheetah_
15. říj 2016

@svetlus_pepca Taky nemám ráda mateřský plurál, i když mi to občas ujede a sama se před sebou stydím. Nicméně já reakci po očkování syna měla - kromě probdělých nocí a probrečených večerů kvůli jeho zdravotnímu stavu se mi tím stresem zhoršily vlastní zdravotní problémy.

viivienn
autor
15. říj 2016

@svetlus_pepca 🙂 tak to bud opravdu ráda.Kdo totiž nezažil tak nemůže nikdy pochopit o žádný mateřský ,,plural,, nejde 🙂
Já mám 4 děti 2 také neměli nic Ti nejstarší, 3 syn měl horečky 4 syn má opravdu problém.Takže za mne čím novější očkování tím horší.Ani jeden syn 21 a 22 neměl očkování o 7 látkách najednou.
Když to napíšu hnusně je to kus od kusu Když se tím začneš zabývat poměr už není 50 na 50,ale problému je čím dál více stačí číst.
Víš ono,když Ti dítě den ze dne přestane žvatlat a jediná změna v režimu je očkování pokud má člověk mozek tak ho něco trkne 🙂 Děti přestávají žvatlat-mluvit když mají nějaké trauma víš 🙂 a jak se zde psalo každý člověk je originál co sedne jednomu nemusí sednou druhému.
Nikdo netvrdí,že očkování je špatné ,ale mělo by se postupovat jinak třeba brát v potaz rodinou zátěž,špatnou reakci na první očkování a hlavně svobodnou volbu atd.

viivienn
autor
15. říj 2016

@pajula123 Já osobně co vše jsem za poslední měsíc načetla a jsem z toho už opravdu dost zblblá 🙂 Do toho každý názor jiný dokonce lékařka z MZ co má pod palcem očkování povídala hlouposti.NEVĚŘÍM jim ani slovo
Asi to sem nepatří,ale dávám očkovat psa proti vzteklině,, opět ze zákona,, a co mi rodinná veterinářka řekla ,,shoda náhod očkovali jsme pomalu současně se synem ,,no ono to fungovat na každého psa nemusí očkuje se ze zákona 🙂 Ale je pravda,že pes byl v pohodě 😀

viivienn
autor
15. říj 2016

@cheetah_ Už to dělám ikdyž v mém věku asi další prcek nebude,ale pro další očkování 🙂 Člověk rychle zapomíná nebo to špatné se snaží smazat 🙂

junkka
15. říj 2016

Moje dcera po ockovani byva tak tyden neklidna ve spani, ale pak to prejde. Nicmene si myslim, ze ty zmeny u deti muzou byt proste nahoda. Ta nase za ten rok jejiho zivota kolikrat z niceho nic uplne otocila. Treba normalne valela sudy a ze dne na den uplne prestala a za mesic zase zacala (zadne ockovani tomu nepredchazelo). Kamaradky syn mel jit na ockovani mmr, nakonec nesel, protoze mel trosku teplotku a dva dny na to mel v noci takovy zachvat nocniho besu, kdy tak plakal, ze se nemohl nadechnout, neslo s nim nic udelat a museli volat rychlou aby se neudusil. Kdyby ho dva dny pred tim naockovali, tak za to na 100% muze ockovani. Takhle to prostě bylo jen proto, ze se to detem obcas stává. Takze asi tak...

verinikki
15. říj 2016

@pajula123
Nepřijde ti to jako risk? S očkováním spousty nesouhlasím. Bez MMR mi to nepřijde jako žádná tragédie, obrna a další z hexy jsou mikroskopické riziko, ale bez černého kašle, u kterého je výskyt poměrně četný a důsledky pro malé děti fatální?
Nepřemýšlela jsi aspoň nad individuálním očkováním v nějakém centru?

verinikki
15. říj 2016

Reakci jsme měli, vždy kolem 38 horečky, tak tři dny nevrlost.
Ale jinak jsme různě posouvali a najednou se objelil ekzém, noční běsy, buzení v noci, dva dny 40 horečky, atd., což bychom určitě přičítali neprávem očkování.
Jediné, co jsem chtěla, aby byla vždy malá úplně zdravá, žádná rýmička, nic.
PS: mateřský plurál nyní sama používám a vůbec se za něj nestydím - já jsem ta, která to prožívá s dcerou, já nespím, starám se, strachuju, raduju se, a to vše společně s ní🙂

lajla
15. říj 2016

@svetlus_pepca a to jako co...tím chcete říct že si ostatní vymýšlí a vše se má řídit podle vašeho dítěte? Doufejte v další dobré zítřky...

verinikki
15. říj 2016

Pokud bych ale měla rodinnou anamnézu např. autoimunitního charakteru, tak bych byla určitě proti - ono očkování je jako spousta jiných věcí v životě - př. nemoc, vliv prostředí, stres, samozřejmě rizikový faktor, který může nemoc vyvolat nebo uspíšit.

lajla
15. říj 2016

@viivienn víte ono je docela srandovni že dětem podle pediatru začínají zlobit zoubky právě po tom očkování...to.asi nebudou zoubky😉 snaží se z nás dělat hlupaky, pritom jako hloupí z toho.vychazeji oni samotní

bonulinka
15. říj 2016

@verinikki Bohužel autoimunitní onemocnění v rodině se nebere jako kontraindikace. Dokonce se očkuje i dítě, které to autoimunitní onemocnění má - moje starší dcera.
Černý kašel je hnus, nechtěla bych to zažít znova, ale paradoxně obě dcery, které jsou řádně očkované, se jím nakazily. Takže otázka je, jak moc očkování proti černému kašli chrání.

lajla
15. říj 2016

@bonulinka Divím se,ze jste nechala naočkovat...
Ad černý kašel,vakcina moc nefunguje😂 hodně dětí se jim nakazí i přes očkování...a každým rokem víc... odpověď odborníka vakcína není 100%😂😂😂 spíš je to už zmutované a vakcína neúčinná...
Prodělání nemoci je vždy lepší, být jste si užili, ale černý kašel je léčitelný atb..za mě menší risk než očko

psya
Autor odpověď smazal
psya
Autor odpověď smazal
pajula123
15. říj 2016

@psya Tyjo,to je mazec...

pajula123
15. říj 2016

@verinikki No asi to je trochu risk. Vsak pisu,ze porad premyslim. Jenze manzel ma astma a epilepsii,v me rodine epilepsie ve dvou ruznych vetvich,astma,dvakrat autoimunitni onemocneni strev,z toho jednou propuklo uz v dospivani... Cerny kasel jsme predloni meli s manzelem oba a to jsme kdysi byli ockovani. Pochopiitelne jsme ale s malym nechodili do nakupaku,nejezdili MHD,...i ted vse jen rychle vyridime.

verinikki
15. říj 2016

@bonulinka
To že není kontraindikací mne tedy překvapuje, určitě je to dle mého pádný argument proti.
Každopádně k tomu černému kašli - promiňte, ale to co uvádíte, spíše potvrzuje účinnost toho očkování, Vaše děti tuto nemoc přestály ve zdraví.
Očkování není skafandr, který Vás chrání před nemocí, to je bohužel naprosté dogma.
Nemoc-nebo tedy spíše samozřejmě chytíte, očkovaný nebo nenaočkovaný, u očkovaných ale nemusí propuknout nebo má lehký průběh, záleží na imunitě jedince.

psya
Autor odpověď smazal
lajla
15. říj 2016

@verinikki černý kašel prodělají bez problémů i neockovani a znám jich... očkování v žádném případě nezaručuje lepší průběh, to je jen výkřik do.tmy a snažení se o co největší proockovanost
A těch děti co po ocku rotaviry skončilo v nemocnici...s mnohém horším průběhem
Samozřejmě na prvním místě je imunita a odolnost samotného organismu a ten podporime tím že mu budeme dávat to nejlepší ne že ho budeme "zasirat"
Tím že mám 4 děti mužů srovnat ...mám jak očko tak neocko děti a je to úplně o něčem jiném

prdecek
15. říj 2016

starší syn měl reakce na první dávku, skončili jsme v nemocnici. Neusstávající pláč a bolely ho nožičky.

cheetah_
15. říj 2016

Vůbec očkování je risk - očkovat i neočkovat. Náš imunolog, skvělý odborník, sám říká, že jeho známí imunologové neočkují. A jednomu že kvůli tomu zemřela žena na tetanus... Tak si pak má člověk vybrat. Ale v každém případě je dobré rozložit vakcíny, nervat do dítěte všechno naráz, při reakcích na dřívější očkování nebo v rizikových rodinách (genetická zátěž) nechat nejdřív udělat imunologický profil a podle toho se zařídit.

tahejhula
15. říj 2016

@verinikki Fatalni to byva u nejmensich deti do cca ctyr mesicu +- Z tohoto pohledu se proti nemu ockuje pozde, protoze nez ockovani vubec zabere, dite je mimo nejohrozenejsi skupinu.

tahejhula
15. říj 2016

Jinak me prostredni dite reakce melo, ale nechce se mi to tu vypisovat a pak se dohadovat s temi, kteri v zivote u ditete reakci nezazili a proto ji nemuze mit dite zadne. 😉

radka8888
15. říj 2016

@lajla prosím můžete naznačit v čem jsou Vaše neockovane děti o něčem jiném? Ja je mám naockovane a starší je hrozně neporadna, takže možná jsem.udelala chybu...

lajla
15. říj 2016

@radka8888 imunita

viivienn
autor
15. říj 2016

@lajla 🙂 No u mne měla smulu 🙂 moje děti zubatí strašně rychle a všichni do jednoho bez teplot a ani nevědí,že jim zuby lezou až na hromadu slin 🙂 Za to děkuji bohu protože vím jak jiné děti a rodiče trpí . Ale jak víte skákala jsem jí na jiné věci ☹

lajla
15. říj 2016

@viivienn člověk se učí zk a ta je nepřenosna...

viivienn
autor
15. říj 2016

@lajla nevím zda jsem to už nepsala,ale nový pan doktor s očkováním počká a pokud prcek pujde stále motoricky k jedné straně nebude mne nutit ,až jak se bude prcek prezentovat dále 🙂 Vše na dohodě tak jsem tak ráda 🙂

radka8888
15. říj 2016

@lajla aha moje očkovaná dcera za 4 roky měla jednu virózu. A do školky chodí od 18 měsíců. Tak ji asi dobře krmíme.

Strana