Očkování - prosím rady a zkušenosti
Ahoj mamky, prosím o radu ohledně očkováni. Mám měsíční dcerku a doktorka na nás vytasila s ockovanim. Prosím, co jste očkovali a kdy? A mělo to nějaké nežádoucí účinky? ....A úplně nejvíc mě zajímá meningokok...
Díky za každý názor a zkušenost.
@odula jako třeba relativně nedávno byla epidemie příušnic mezi mladejma hokejistama. médiema to samozřejmě proběhlo, jakože bububu a kdesi cosi. ale většina dementní populace si už nespojí dva a dva a nepoloží si otázku, a jaktože to teda tolik z nich chytlo, když jsou všichni očkovaný? pořád se mele kde je čeho epidemie, ale o očkování tam je zmínka leda v duchu "zkontrolutje si, že jsou vaše děti řádně naočkovány" a tím to končí. jakej byl vzorek nakaženejch lidí, aby člověk opravdu pohledal mezi těma kilama hoaxů.
https://jihlava.idnes.cz/nemoc-epidemie-priusni...
největší nemocnost ve věku 10-14....no, to je docela slušný skóre nemocnejch očkovanejch;)
@normalnimatka summa summarum (šunka somárům mi to opravil autokorektor ještě že jsem si toho všimla 😂) na MMR nás nikdo nedostane
průser v tomhle třeba je, že ty doktoři furt jako počítaj s tím (nechápu), že to očkování jakože funguje a neuměj ty nemoci často ani rozpoznat...pak lidi vesele lítaj po světě s černým kašlem a příušnicema a nemá se to pak šířit, žejo.
@normalnimatka no,mě tuhle vyděsila známá která měla podle vlastních slov takovy divný
ZÁCHVATY kašle, ktery trvaly měsíc , a kaslala tak ze se ji chtelo zvracet a zlomila si dve žebra!!! Mazec toto. Myslis ze nekoho napadlo ji testovat na cernej kašel? Ani nahodou. Dostala atb ktery nepomohly. 🤤
@martinato1989 Ahoj, já nechala očkovat vše co je povinné a i na meningokoka a pneumokoka. Doktorka začala ve 3m s očkováním. Někdy proběhlo úplně napohodu a někdy jsme měli přes noc teplotu (tu jsme srazili čípkem a dobrý 🙂 ). Já jsem pro očkování, podle mě je těch nemocí díky povinnosti očkovat méně. A taky se radím s doktorkou, které důvěřuji 🙂
@odula tyjo tak já mysim, že zvrcet se ti může chtět a žebro si můžeš teoreticky zlomit i z normálního kašle. ale černej kašel by se měl dát poznat podle specifickýho jako "zvuku" toho kašle:D a i podle dalších znaků (tušim, že to jsou záchvaty hlavně v noci, pičemž přes den to je až podezřele dobrý apod.)
a jak nakonec? měla ho tam?:D
@pavla555 moje maminka vždycky říkala... "myslet, znamená h**** vědět" 🙂)))
https://www.margit.cz/ockovani-hypotezy-versus-...
o tomhle jsou zrovna k dohledání docela pěkný statistiky..
@normalnimatka nakonec ty záchvaty ustavaly a byla prej dlouho hrozne unavená já ji viděla co to měla asi 2 měsíce a ještě ji to občas chytlo .
..... ale nikdo nic neresil. Nevím no. 🤤 i kdyby to nebylo ono,tak tady ve švédsku se neřeší nic moc. Někdy je to fajn ale někdy mě to extra sere.
@normalnimatka "neměl ". 😁 ty musím se zas podívat na básníky
@normalnimatka já přemýšlela zda vůbec k tomu témátu něco psát, protože je to v dnešní době takový ,,hádací,, téma 🙂 O myšlení jsem nic nepsala 🙂. Já psala svůj názor a to jak to ,,dělám,, já 🙂 100 lidí 100názorů a to samé i články - každej ať si vybere 🙂
@odula no vidíš a ani tak tam nejsou žádný extra epidemie:D to chce klid a nohy v teple.
kamarádka mívala jako dítě strašně dlouho kašel, nějak se z toho nemohla vylízat a pak si nějak její mamka nechala vzít kámošce krev na protilátky a zjistili, že má požehnaně protilátek na černej kašel...:D takže asi tak se to dá ještě případně zjistit. hele ale jako dobrý no, je z pěti dětí a vůbec velká rodina a známý a všecko a že by tam všichni padli na černej kašel se nestalo. takže kdoví jak to bylo. on je totiž dost nakažlivej...no nic ještě něco asi napíšu do SZ:D
@pavla555 nj jenže tady jako nelze mít názor. buď jsou fakta, nebo jsou názory. nelze říct "očkování hodně zbrzdilo nemoci", stejně jako nelze říct, že ajfelovka má 20 metrů. věta "podle mě je těch nemocí díky povinnosti očkovat méně" má význam "myslím si" nebo jak jsi psala "mám názor". proto moje reakce. no na článek se někdy před spaním podívej...nebo radši možná před spaním ne:D
Takže... Dcera má všechny povinné, rotaviry, Prevenar. Jednou teplota, jinak žádné reakce, je jí 4,5 a skoro nemarodi. Jsem ráda, že jsem dala očkovat, také jsem na začátku byla nerozhodná, díky příspěvkům tady. Nakonec stačilo zavřít internet a pobavit se o tom s doktorkou 🙂
@normalnimatka děkuju za doporučnou četbu 🙂. Už jsem se na to letmo podívala a neláká mě to nijak číst. Něco jsem si už o očkování přečetla (je toho teď plno) a myslím, že mi to zatím stačí 🙂 Ono aby to nebylo třeba jako s máslem, to Tě taky před pár lety málem zabilo 😂😂😂
@pavla555 njn chce to kritičnost vždy a všude. já sem takynikdy nepodlíhala těm kecům, že vejce a máslo zvyšujou cholesterol a kdesi cosi. nikdo si to nemusel myslet, kdyby se na to pořádně podíval. ty informace byly už když se to říkalo. u očka se to tak snadno neprosadí, je v tom víc kešů, než v másle:D (no i když!!!! ted o vánocích, to už se skoro dalo i srovnávat!:D)
u nás to je třeba jako u @mimiveru jen z opačné strany, dvě děti, vše očkované později a ne hexou, ale Pediacelem, i MMR odložené až do těsného nástupu před školkou, oba bez reakcí (jen u MMR měli oba 10. den mírnou teplotu) a oba velmi zdraví (i po nástupu do školky). Tak si vyber 😀
Hele nemusí se stát nic a může se stát všechno, záleží na tom, čeho se víc bojíš. Jestli se bojíš víc očkování jak nemocí (třeba jako já), tak neočkuj. A pokud naopak, tak očkuj. Moc do detailů bych se v tom nepitvala, je to jako u jídla, dnes existuje x různých výživových směrů a vždycky najdeš lidi, který tvrděj, jak je z rakoviny vyléčilo paleo stravování/makrobiotika/veganství/raw strava. Podle mě je polovina věcí v našich hlavách, takový placebo. Když si budeš v hlavě jistá, že tvoje rozhodnutí bylo správný, tak to taky správný bude.
jinak ano, taky bych se tomu tak nesmála. na máslo nezemřela spousta dětí a lidí, no... jo, bolí to vědět, ale je to tak.
@normalnimatka 😂😂 jo teď o vánocích asi už jo. V podstate Co globus to obrat jako glaxosmithKline 😁
@odula @normalnimatka holky, já se tu nechci dohadovat. Když si přečtete ,,dotaz,, ke kterému jsem se zde vyjadřovala, tak možná to pochopíte (to co jsem napsala). A nikomu to očkování ani můj názor nevnucuji, tak můžete klidně spát 🙂 dobrou 🙂
@pavla555 dekuji
Ahoja, obnovuji diskuzi. Byla jsem dnes s devititydenni dcerkou na ockovani. Dostala prvni davku hexy. Ted je to asi ctyri hodinky od injekce a mimi steasne place. Co muzu ocekavat? Starsi byla pri ockovani bez reakce, tak nevim, na co se pripravit. Duky moc.
@letadylkokane nechat zapsat jako NU (Encefalický pláč), nechat se poslat na neurologii. Jit za Dr, nebo teď v noci (pokud ne pohotovost, tak Nurofen na bolest)

@odula smrt nebo poškození plodu způsobuje tisíc dalších nemocí, proti kterejm se očkovat nemůžeš. navíc, když je dítě očkovaný někdy v pěti letech, jak to asi vydrží do nějakejch 30, kdy má dneska většina první děti? :D takhle nelze kalkulovat. jinak koukni na satistiky zarděnek, téměř se nevyskytujou;) neplodnost způsobujou spíš příušnice u kluků, zarděnky nevim, a pořád je to jen potencialita, když má nemoc blbej průběh, není mezi tím rovnítko.