Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
@lajla však jsem psala slova tuším a přesne nevím... 😉 Jsi v tomhle asi informovanejsi. 😀 Ja jen vim, ze tam nejake limity stanoveny jsou od kdy do kdy (at uz vyhlaskou nebo zakonem - tohle v teto otazce nehraje podle me az tak dulezitou roli). Kazdopadne skolka ma pravo tohle pri nastupu (bohuzel to vyzaduji uz pri zapisu) do skolky vyzadovat.
@alcar jo promin, ja te spatne pochopila 🙂 Mela jsem za to, ze tvrdia, ze nemusi byt optimalni imunitni odpoved ani po podani boostru ( byl-li podan s velkou prodlevou).
Máme koupenou první dávku pediacelu a jak na potvoru malý onemocněl, 6. nemoc. Za jak dlouho po byste šly očkovat?
@dankakotrbova měsíc
@lajla díky... jsem chtěla ted, at před zimou stihneme druhou dávku... tak druhá bude už v období chřipek, tak snad to dobře dopadne...
@dankakotrbova víte... každý by ockoval jinak...pediatrum nevadí hned, někdo by ockoval za 14 dní...já říkám měsíc...a to všichni kolem musí být zdraví...jinak podzimní a zimní měsíce nejsou pro očko vůbec dobré...ale to pediatři neřeknou,aby jim nezbývá fajfka
Neubyla fajfka😂
@lajla já čekala na brzký podzim až nebudou takové horka, to si člověk fakt nevybere. Jediné vhodné je asi pozdní jaro, ale kdy dát ty další dávky... no co už uvidíme za měsíc. 🙂
@lajla to napsala, byly jsme objednané na konec května, rozhodovalo se někdy v půlce května. A nestačilo. Prý prostě musí být naočkovaná už v době rozhodování o zápisu, volal mi to sám ředitel, protože se trochu známe. Teď už je to jedno, rychle jsme doočkovaly, ale se synem to bude totéž.
@dankakotrbova syn byl teď v pátek na první dávce, druhá na začátku listopadu, taky z toho nejsem nadšená...
@sarkar no prostě nejde naočkovat vše ve správnou dobu, aby se dodrželi rozestupy. Nemáme to lehké
@frapik aha tak odtud vítr vane...ano jsem pádla na hlavu protože smysl byl se zeptat když píšete že rozestup je max 2 měsíce, což neni.pravda...kdyby dítě bylo v tom čase nemocné, tak ho samozřejmě naočkovat nedáte...a pockate, tudíž větší rozestup vůbec nevadí a je to i lepší pro imunitu dítěte i pro schéma 2+1,
Ok pokud jsem místo jsi, beru, hezký večer
@lajla Ale já vás přece neurážela. A opravdu jak výrobce, tak lékaři doporučují max 2 měs a s tím přišla i naše pediatr. Já odpovídala paní na dotaz, ptala se, kdy jdeme na druhou dávku, nedávám zde obecný návod, na to nemám kvalifikaci. A jestli očko 2+1 nebo jinak, to je fakt každýho rozhodnutí a zodpovědnost. My třeba jdeme do 2+1 a žádné jiné očko nedáváme a dávat nebudeme. A školku jsme dali lesní u starší, páč do jiný nás nevezmou bez MMR.
@frapik ono to je možná doporučení a i pediatři rádi ihned fajfku...ale logicky málokterý dite je tak ockovano ,děti jsou často nemocné.. v tom případě by se mohly vakcíny píchat neustále dokola...a máloktere dítě by ty protilátky mělo😂 což je fakt že když si je necháte zjistit i při řádném očkování, máloktere je má po dvou letech😉 a to je bohužel fakt...ale to určitě víte
Mimochodem i soukromé školky nedotovane berou neocko děti, stejně jako lesní... cenově to vychází cca stejně
My už neockujeme, a jsme konečně zdraví

@alcar kde prosím je v zákoně dáno že mmr musí být na očkováno do 2 let? To je naprostá hloupost...u mmr je dána pouze dolní hranice od kdy...takže naočkovat dítě pár dní před nástupem lze a není to nic proti zákonu
Ad hexa to stanoví vyhláška.. do roku a půl,zakon co vím nic takového nestanoví, ten říká že občané se mají řádně očkovat