Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?
ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?
@kecalka2 pretoze doba internetova dava vyniknut vsakovakym klamstvam, polopravdam, "faktom" vytrhnutym z kontextu, konspiracnym teoriam...
pretoze si bohuzial mnoho ludi mysli, ze co je na internete, je pravda...
pretoze dnesne media robia z ludi paranoikov...
pretoze si ludia myslia, ze po par precitanych clankoch sa ich vedomosti a skusenosti rovnaju absolventovi lekarskej fakulty s niekolkorocnou praxou...
@eficenka ano, pravé neštovice už se neočkují, protože byly zcela vymícené díky očkování, TBC se očkuje stále, jen není nutné nechat se očkovat hned v porodnici, ale dá se do konce šestinedělí a očkování na černý kašel pořád funguje, jen ne tak dlouho, jak si mysleli, takže je třeba přeočkování v dospělosti. Bohužel díky některým zemím se dosud černý kašel nepodařilo zcela vymýtit.
A jinak píši znovu, je to můj názor, nikomu ho nenutím a nechci aby někdo nutil mě ten svůj.
Já nevím mě přijde že medicína jde pořád dopředu tak proč by zrovna ohrožovali zdraví miminek a dětí?
@ducik to me stvalo nejvic pokazde mel teploty, ale ne takove a ona porad tvrdila jak za to ockovani nemuze. ted jsme se prestehovaly a doktorka nemela problem s odlozenim minimalne do 2 let, a kdyz jsme tam ted byly a mala mela rymu tak hned ve dverich rika, tak to v zadnem pripade ockovat nebudem, buh vi co by to udelalo za paseku. sem rada a takovy pristup, protoze jde videt ze ji to neni jedno. a to to neni nejaka mlada doktorka, teda ja nevim kolik ji je, ale chodila sem k ni jako dite i ja. 😀
Pravda je někde mezi 😉
@andy80
nenutím názor, jen chci poupravit "doměnky" protože na tohle existují statistiky...
tbc se povinně opravdu neočkuje a přestalo se s tím před pár lety, hlavní primářka pneumonologického oddělení - říká, že je ráda že tato neúčinná a vakcína s vysokým počtem nežádoucích účinků byla stažena. proti tbc se očkují kdyžtak jen rizikové skupiny, a i tak počty nakažených tbc klesají 🙂
očkování na černý kašel opravdu nefunguje, koukni se na szu.cz kde jsou statistiky, i tu na MK máme 3 maminky ( o který vím) očkovaly hexou ajejich dítě na roce dostalo černý kašel - plně očkované dítě, vakcína opravdu selhává, koukni na oficiální lékařskou databázi, dočteš se tam o vývoji nové vakcíny, tato skutečně není už účinná 🙂
a černý kašel se nikdy ani vymýtit nepodaří.. je to rizikové onemocnnění pouze pro malé děti ( do půl roku věku)
Zaklad je, aby to rodice resili s pediatrem, ne spolehat na google a samodiagnozu. Pokud pediatrovi neverite, muzete hledat radu jinde. Je tolik jinych, u kterych muzete byt spokojenim. Mne osobne se ale nestalo, ze by lekarka udelala neco, co by ohrozilo me dite. Pokud jsme si nebyly jiste zdravotnim stavem, bez problemu to naplanovala jinak. Vse bylo o duvere.
@janie1988
my museli měnit třeba peidatra na 3krát, až u třetí jsme spokjeni... první očkovala 6m miminko, které bylo na kontrole crp po dobrání antibiotik! a výsledky měl v pořádku, tak šup auž tam měl jehlu. druhá pediatrička se mi snažila tvrdit bludy, jakože dítě s nežádoucím účinkem je jedno z milionu atd atd a třetí je suprová, sama také odsouvá, když je dítě nemocné, když se ji nezdá atd..
je to i o přístupu pediatra,
ale můj poslední případ z praxe? kluk - po hexe obrna lícního nervu - pediatrička, že na 100% to není z očkování a hned chtěla očkovat další, maminka zašla do očko centra a tam potvrzeno anahlášeno na sukl a zákaz dalšího očkování.. vtipné, že ?
Očkuji, ale jinak. S tím, že mi možná nevezmou dítě do školky, počítám už teď v jeho 7 měsících. A proč jsem se tak rozhodla? Protože jsem jako dítě trpěla na febrilní křeče, byla jsem kvůli tomu několikrát hospitalizovaná a v podstatě je zázrak, že nemám žádné následky (první FK se objevily po očkování, mám to i v kartě). V zahraničí by mi hexavakcínou malého ani nenaočkovali, výskyt FK u nejbližších příbuzných dítěte je trvalou kontraindikací. U nás o tom v příbalovém letáku ani zmínka. Je normální, že existuje několik variant příbaláků pro 1 "lék", s různými informacemi podle země distribuce? Podle mě ne. Malý je dosud neočkován, první očkování bude v listopadu, ale jen v případě 100% zdraví. Pravděpodobně zvolím místo infanrixu hexa pouze infanrix hib. A za to, že se zajímám a starám o synovo zdraví a mám o něj strach mě bude stát trestat? Ok, ale já ruskou ruletu s jeho zdravím a životem hrát odmítám. Rozhodnu se podle svého a objeví-li se jakýkoliv nežádoucí účinek s výjimkou nějaké "běžné" teploty, nedostane už další včeličku ani on, ani žádné z mých případných dalších dětí. I kdyby se páni poslanci stavěli na hlavu.
U první dcery jsem nechápala odpůrce očkování, ale negativní zkušenosti mě přiměly zvážit argumenty pro a proti. Už po první hexe dostala hodně silný ekzém, s kterým válčíme už třetím rokem, od prvního očkování neprospívala a zpozdil se jí výrazně motorický vývoj, že jsme skončili na neurologii a kvůli nepříbírání na gastru. Že je to důsledek očkování nikdo neprokáže, ale já si to myslím. Přesto nejsem 100% neočkující mamina, respektuji povinné očkování, ale až v rozumném věku. Teď má druhá dcera 6 měsíců, žádný podobný problém jako starší dcera nemá a já pomalu zvažuju, že už nechám dát první vakcínu. Myslím, že čím jsou děti starší, tím lépe očkování snáší. A moje odpověď na otázku, proč je tolik maminek, které neočkují - protože očkování má spoustu prokázaných i neprokázaných vedlejších účinků, někdo se toho bojí, někdo se zase bojí případných nemocí.
Zrovna dnes jsem si psala s kamarádkou, ale nemůžu najít, co mi psala (ve vlákně na FB, no).
Ptala se své doktorky, jestli by očkovala svoje dítě těmi vakcínami, které nabízí.
Odpověděla (tlumočím):
"Kdysi se očkovalo na zarděnky a spalničky zvlášť, reakci na to byly, ale věděly jsme, že přijdou a věděly jsme, na co děti reagují. Dneska je tam všechno, nikdo neví, která složka vakcíny zabere a která ne, otestovat to nejde a navíc do toho dávají takové příměsi, že nikdo ani pořádně neví, co v té vakcíně vlastně je. Takže ne, neočkovala bych tím své dítě."
Za sebe pokládám po milionté stejnou otázku. Jak je možné, že Češi považují některé nemoci za smrtelné nebo alespoň způsobující vážná poškození, když ty samé nemoci jsou na západě považované za běžná dětská onemocnění, na která ročně zemře nebo je poškozeno méně dětí, než v ČR následkem očkování na takové nemoci?
@wendy_ to, že ti alergie zjistily až v 18 letech není nic divného. alergie se během života mění. některé vymizí, jiné přijdou nebo se zhorší 😉
@bajana já si třeba nemyslím, že jsem chytřejší než lékaři s dlouholetou praxí, a už vůbec ne díky internetu...já prostě jen všeobecně z mnoha důvodů nemám v lékaře důvěru. je jedno jestli se jedná o očkování nebo něco jiného. jít k lékaři je pro mě vždy až poslední volba před smrtí 😅

Osobne neznam nikoho, kdo neockuje. Takze ani si nedokazi predstavit, jestli jde o velkou skupinu maminek a nebo jsou proste jen vice slyset. Jako laik jsem se snasila zjistit o ockovani objektivni informace, ale takove bohuzel nejsou. Tak jak se potom objektivne rozhodnout?