icon

Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?

kecalka2
22. říj 2015

ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?

bledulka84
23. říj 2015

Myslím, že kdyby si každá maminka přečetla jen příbalovou informaci k daným vakcínám, tak nemůžou tvrdit, že nežádoucí účinky očkování neexistují, protože i těch "uznaných" nežádoucích účinků je docela dost. A pokud někdo bude tvrdit, že třeba 0,1 % rizika na možný nežádoucí účinek nic není, tak v přepočtu na počet narozených dětí v ČR a rok to dělá něco přes sto dětí a přestože dalších zhruba 100 tisíc maminek bude v klidu, tak té stovce maminek nějaká statistika moc nepomůže.
Je mnohem nižší pravděpodobnost, že vyhrajete ve sportce, než to, že vaše dítě bude mít silný nežádoucí účinek na očkování a přesto jsou lidi, co sází...

elu
23. říj 2015

po pravdě jsem teď nasraná na nejvyšší míru, nikdy jsem s očkováním neměla problém, ani nikdo v mém okolí, teď mám malý miminko a už teď mám strach z prvního očkování, kvuli všem těm zaručeně pravdivým zprávám o autismu a jiných bludech.....jestli bylo účelem těchto agitací vyvolat strach, tak se to povedlo, já ho mám... i když rozumově vakcínám věřím

blahova_andrea
23. říj 2015

@karlajasmine s tím souhlasím. jen teda nevím, proč bych si domů k malému kojenci pouštěla na návštěvu sousedovic neočkované děti, aby ho chytil 😅 ale jako jo...někomu to prostě nezabere, někdo je na to ještě malý nebo má alergii, to vše beru

veveruse14
23. říj 2015

@karlajasmine jak píšete, naoćkovaný jedinec neznamená, že získal imunitu, a už vůbec není jisté na jak dlouho. takže napr. naše generace třicátníků velmi pravděpodobně protilátky např vůči černému kašli nemá, naši rodiče už vůbec ne. imunita navozená očkováním prostě není stejná jako pro prodělané nemoci - v tomto smyslu byla pro mého novorozeného syna nejbezpečnější osobou má babička, která černý kašel prodělala 🙂 kolektivní imunita je v momentální situaci fakt nesmyslný pojem - jak stát ví, jaké procento dětí má při nástupu do školky protilátky např proti tomu černému kašli? je tu MK nékolik maminek které nechali dítě otestovat v roce ve dvou a protilátky neměli...jaký je pak rozdíl mezi tímto dítětem a dítětem které nebylo očkováno? to první má papír že smí do školky a víc chemie v sobě...
mně by se třeba líbilo, kdyby stát místo 4 vakcín dal jednu a pak otestoval. a testovaní by bylo nějak pravidelné, prostě misto na očkování by se nejdřiv šlo na testy.finance teď nechávám stranou. jaká je pak kolektivní imunita když víme že selhávaji vakcíny a nikdo netuší na jak dlouho je imunita navozena tam kde se protilátky skutečně vytvořily?
já jsem očkujíci rodič, ale po první hexe ve 4,5 měsících mi někdo vyměnil dítě a samozřejmě to stopro nebylo očkovánim! žádné mámě nepřeju pocit, když se jí dítě najednou budí v noci co hodinu s pláčem, který skoro nelze utišit a dítě ustrne ve vývoji. to vás fakt napadají hrozné věci a hlavně nevíte, jestli je to všecko, a za pár týdnů se to spraví nebo vas čekaji mnohem horší věci:( ono je to fakt hodně o té osobní zkušenosti, přirozeně když dítě nemá žádnou reakci, tak obavy nechápete jako ten který ještě půl roku řešil následky.

jinak jak tady někdo psal, očkováni proti HPV, to mě může čert sebrat-zrovna nedávnou byla v hlavních zprávách na ČT reportáž o tomto očkování, kde řekli že účinnost je 60-90%. ale už jaksi neřekli že podchycení pravidelnou gyn. prohlídkou je 96%... opravdu velice objektivní informace 🙄

karlajasmine
23. říj 2015

@veveruse14 Jo, to s tebou souhlasim... ta hexa mi prijde fakt jako prehnana zatez pro to miminko... no ja jsem zvedava na sebe, na nasi lekarku a na nase miminko, jak to bude vsechno probihat... je to tezky, kazda mamka chce pro svoje dite to nejlepsi a kazda nova latka, kterou do sebe miminko dostane, je risk..

karlajasmine
23. říj 2015

@blahova_andrea tak na navstevu bych je nepoustela ale kolikrat lidi nemaji soudnost... tuhle jsem cetla clanek o miminku, ktery malem umrelo, protoze ho nejaka maminky znama s oparem polibila... jako ze ty sousedovic deti muzou proste prijit sami a maminka to treba neresi 🙂..

gracinka7
23. říj 2015

@elu Mě by zajímalo, kolik těch matek má důkaz, že nemoc nebo následky byly skutečně způsobené očkováním...

veveruse14
23. říj 2015

@karlajasmine Amen🙂 přeju ti, aby bylo u vás vše ok🙂

eficenka
23. říj 2015

@gracinka7
pracuji na dětské léčebně a věř, že to potvrzené mají. někdy ne pediatrem, ale neurologem...

blahova_andrea
23. říj 2015

@karlajasmine to je fakt, že lidi nemají soudnost. ale teda u mě by absolutně neprošlo, aby se mi doma zjevovali lidi jen tak. to si nedovolí ani naši, co bydlí pod náma, natož aby se mi domů jen tak couraly cizí děti 😕 ale to už jsme někde jinde 😀

hohe
23. říj 2015

@gracinka7 taky pracuji v lázeňství a dětí po hexe se léčí opravdu hodně...

elu
23. říj 2015

@eficenka takže ten neurolog, to samozřejmě tedy nahlasí....jdu se mrknout, kolik pripadu je tedy hlášeno

eficenka
23. říj 2015

@elu
zrovna minulý měsíc je určitě hlášený případ obrny lícního nervu po hexe u 6m chlapce, další co jsem měla je asi 1 rok zpátky - zástava motorického vývoje u dvojčat, další před 4 roky - po přeočkování v 5ti letech - klinický obraz diparezy...
jednotlivě bohužel případy neuvidíš, je to i ochrana rodičů.
ale stačí si stáhnout dokument suklu, který uvádí, e rapidně přibývá po hexavakcíně poruchy psychomotorického vývoje..

nita1984
23. říj 2015

Článek, který doporučuji si přečíst... http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/So...

elu
23. říj 2015

@eficenka tak třeba ta pareza licního nervu...není to nic příjemného, ale dá se to zrehabilitovat, takze v porovnání s možnými následky neočkování, je to nakonac snad ještě přijatelné, mam 14 denní mimi, při porodu trauma - obrna lícního nervu....hned jsem oběhla všechny neurology a rehabky v okolí a po 14 dnech to vypadá, že je to ok

slunickova123
23. říj 2015

@elu ty jsi rozumna zenska ( vzpominam si na tebe z diskuze Ctyri v tom). Rid se svym rozumem, nenech se zastrasovat tim, co jedna pani povidala.

Nechci tuto.problematiku bagatelizovat, ale prijde mi, ze se s tim dnesja tak nadela...ockovat nebo ne, kazdeho vec, at si kazdy dela co chce, myslim, ze nazor pediatra na to vubec nehraje roli, stejne si kazda mamka precte na internetu co potrebuje a tomu veri. Nikoli lekari. Tak proc bych se tim jako lekar mela zatezzovat? Stejne by me nikdo neposlouchal. Nediskutuju s neockujicimi prave proto. Jejich vec . Ickujes? Fajn. Neockujes? Tvoje vec, nlreverz, nashle, dalsi, prosim.

pavly
23. říj 2015

@sangita obvodní doktorka mi jinak ale sedí, je hrozně vstřícná, též k nám domů v horečkách dojede a to i v noci, pokud může, kamarádce jezdila domů hlídat děti každý den,když se bála zápalu plic,aby je vůbec netahala z postele.... Jsou se sestřičkou neskutečně úžasné při odebírání krve (a že my těch odběrů už měli).... Jen to očkování je problém, věří mu plně (snad i právem) a dál neřeší......
A co se týká vysvětlování problémů malého-mluvila jsem za všechny doktory, se kterými jsme měli tu čest - i z pražských nemocnic...... Co to je neví, zjistit nejde, ale určitě ví, čím to není a že to není nic špatného..... A nejvíc mě dostává, že v dnešní době se s tebou odmítají bavit, dokud nepřineseš videozáznam. V podstatě je to prostě moje chyba,že nám nemůžou pomoc. Já kráva, totiž nechodím celé dny s kamerou v ruce (i při oblékání, koupání,...)abych pak místo vytahování zapadlého jazyka, dítě raději natočila na kameru :-/ A mj, opravdu jsem to několik dní i zkoušela, byla jsem připravená a záchvat přišel zase až po tom,co jsem to vzdala........

Opravdu se obávám, že očkování je celé špatně nastavené už v systému. Doktoři se s námi o tom nehodlají bavit, když se někdo nakonec kvůli tomu pokouší sehnat sám informace, tak je zase na odstřelení.... Nebo hledat pediatra,který bude dělat to, co já chci-to ho pak zase ale nepotřebuju, protože on by měl být od toho, že problematiku zná a posoudí odborně danou situaci.....
No a pak si tu přečtu příspěvky lékařky @slunickova123 a jdu do kolen úplně.
A ač nerada pak musím dojít k názoru, že se nedivím těm, co nechtějí očkovat. Dokud se budou lékaři chovat takto, bude to s očkováním horší a horší ☹

michaelka83
23. říj 2015

@slunickova123 Vaše příspěvky me tedy také dostávají do kolen. 😕 vždyť přeci Vy , jako pediatr mate maminkám vysvětlit plusy i mínusy všech očkování. nebo alespoň by to tak byt dle mého názoru byt melo. Naše Mudra to tedy tak děla a díky Bohu za to.

suzief
23. říj 2015

@michaelka83 Já bych se tedy chtěla sluničkové zastat, podle mě tohle není nutné, myslím si, že by především rodiče mě být aktivní v tom, jaké si najdou a kde informace a pak se s nimi třeba s Dr. poradit, probrat. Na Dr. je to v dnešní době velké sousto a cítím, že většina má svázané ruce ( obrazně řečeno ), v takovém případě by to pak bylo ok v rámci naší společnosti ale pokud by na mě nastupovala a vydírala, jak to hezky umí většina sestřiček v ordinacích ( mluvím ze své vlastní zkušenosti, kdy Dr. je ok ale sestřička naprosto nemožná ), tak pak to vidím na změnu pediatra a nebo velké lidské pochybení.

zmrz_lina
23. říj 2015

Si myslím, ze je od ni fer, ze napsala, ze na podrobné studium nemá čas a v podstate k čemu, kdyz ockovat stejne musí. A současně ale řekne, ze nikoho nenuti a nestrasi, kdyz ockovat nechce nebo chce ockovat jinak.

smallinka
23. říj 2015

Protože se objevily nežádoucí účinky očkování, tyto případy byly i v televizi. Co všechno může očko způsobit, můžou být fatální nezvratné následky. Tak proto.

izzybickerstaff
23. říj 2015

@suzief ne každý ale s informacemi umí pracovat, někdo v tom má zmatek a jiný se chytá různých polopravd (jak je dost dobře vidět na současné situaci s migranty, pokud bych použla přirovnání úplně odjinud). Naprosto rozumím tomu, že doktoři nemají na tohle všechno čas a kapacitu, ale na druhou stranu by měla existovat nějaká "autorita", od které člověk může získávat důvěryhodné informace...a většinou tomu tak není, takže pak přichází na řadu internet a dopadá to různě...

shine2015
23. říj 2015

@michaelka83 problem je ze spousta maminek neprijde pro radu ale jsou uz poucene z netu a nachystane na lekare ze se budou branit ze se docetli o komplikacich a ze ockovani....ony nechteji argumenty....
@slunickova123 to podle me mysli na takove maminy ze se s nimi nedohaduje ze kdyz prijdou nastartovane ze ockovani je zle a ze ho nechteji a vidi v tom zbytecne pre nebo dogadovani,tak kdyz nechteji tak je nepresvedcuje.....a uprimne o to tem co ockovat nechteji jde. Neockovat. Mam pocit,ze slunickova jako pediatricka vyjde zde spatne at by presvedcovala - je to byznys a kdo vi co ona z toho ma,tak to same kdyz presvedcovat nebude.....tak jak to? By mela,mela by jim dat informace ze ockovat maji a mela by mit nastudovane vsechny studie atd atd...kazdy normalni rodic prijde a pokzd chce info od pediatra tak se zepta....co si o tom myslire vy?? A myslim ze slunickova takovym rodicum rekne co si mysli... odpovi. ....

slunickova123
23. říj 2015

@shine2015 jj tak jsem to myslela. Kdyz se zaptaji, samozrejme reknu, vysvetlm, jak nejlepe umim. Ale nekdy uz prijdou proste rozhidnute neockovat, tak s temi se uz nedohaduju, kdyz jsou rozhodnute.

michaelka83
23. říj 2015

@shine2015 ja rozhodne nechodím ke sve pediatre poučen a z internetu a očkuju. Syn má dokonce i jedno nepovinne očkování na meningokoka. Spis jsem to myslela tak, že od pediatra čekám individuální přístup a hlavně aby byl v těchto věcech vzdělaný a pokud je na pochybách, aby se poradil s dalšími odborníky. A udělal si na každé dite i jeho maminku čas...

michaelka83
23. říj 2015

@slunickova123 ok, tak to má i byt...neockujicim to ne rozmluvis, ale Já třeba syna chtěla nechat očkovat na žloutenku a na klíšťata a obě očkování mi pediatra rozmluvila.

shine2015
23. říj 2015

@michaelka83 a proc myslis ze to slunickova nedela? To nemyslim zle ale i tady diskutuje celkem prehledne a jasne...

pavly
23. říj 2015

@suzief podle slunickove jsou rodiče,kteří si studuji na netu na odstřelení :-/
-a ano, na netu se dá dohledat o vakcínách, ale nenajdeš tam jako rodič nic o tom, jak postupovat při komplikacích.....resp. na to potřebuješ vzdělání, a od toho tu čekám toho pediatra.......

@zmrz_lina ano souhlasím, je fér, že píše pravdu, věřím,že to tak s tím časem má většina, ale v pořádku mi to rozhodně nepřijde! Pokud mám dítě s nějakýma potížema, tak prostě od pediatra očekávám, že umí vhodnost očkování posoudit.....

@michaelka83 souhlasím s vámi, není třeba dlouhého kecání, ale základní informace bych od pediatra čekala...... (plus nastudování určité vakcíny už pak může rodič opravdu sám dle sebe......)

michaelka83
23. říj 2015

@shine2015 přijde mi to z jejich příspěvků. Možná jsem je špatne pochopila. Pokud to tak děla, tak se ji omlouvám. 😉

kessa
23. říj 2015

@blahova_andrea Kdyby se lidi naučili číst, tak bych to tu nemusela psát stále dokola, nejde o očkované děti, ale především o ty, které nemohou být očkovány z důvodu vážných nemocí atd. Ano pak je tu ještě minimum těch, kteří mají nějaký imunodeficit a prostě nevyrobí dostatek protilátek. A většina lidí tu na mě útočí, jako kdybych byla proti těm neočkujícím, ale mně nevadí ani jedna skupina, já jsem někde mezi, jen vidím obě strany mince, protože každá mince má dvě strany.

Strana