Reakce na hexavakcínu - šílený pláč

letadylkokane
15. čer 2018

Holky, prosím co dělat s devítitýdenním miminkem, které strašně pláče po první hexe? Jak dlouho to potrvá a jak jí můžu ulevit?
A co můžu ještě očekávat?
Starší dcerka byla bez reakce, tak nemám zkušenost.
Díky.

rybamrazena
15. čer 2018

Teď bych zavolala do nemocnice a poradila se- nebo tam rovnou jeď, ať máš záznam.
Pak bych trvala bych na zapsání do karty u pediatry + nahlášení na SÚKL.

letadylkokane
autor
15. čer 2018

@rybamrazena to počká. Co můžu udělat teď? Do nemocnice zatím nechci, teplotu nemá. Jen strašně pláče, často ve vlnách. Je to takový bodový a až hysterický pláč, střídaný chvilkou klidu, kdy kouká a chová se normálně.

plea
15. čer 2018

u nás bola podobná reakcia po Prevenare - neutíšiteľný niekoľkohodinový plač, následne ešte totálny rozvrat spánkového režimu, zrazu stačilo o 5 hodín spánku denne menej, ako pred očkovaním, bolo to hrozné. Keď som to povedala v očkovacom centre, doktorka mi bez mihnutia oka vytkla, prečo som nepodala Nurofen, veď dieťa može mať po očkovaní veľké bolesti hlavy... Že by ma o tom informovala predtým, to ju ani nenapadlo, naopak keď som kládla otázky, odbíjala ma s tým, že som si "niečo prečítala na internete". Takže sama info nepodá, ale potom sa diví, že nie som informovaná... Každopádne, nechala by som to určite zapísať do karty a hlásila na SÚKL, ak by to pokračovalo dlhodobejšie, pýtala by som žiadanku na neuro.

mourovatakocka
15. čer 2018

@letadylkokane Už je hodně hodin, ale svého pediatři bys někde dohnala? Nemas třeba mobil? Jinak bych asi volala na dětskou pohotovost, ať ti poradí, co sledovat. Asi hloupost, ale co uklidňovat jako při bolestech bříška - míč, bílý šum, mazlení, prso, asi už jsi zkoušela všechno..

letadylkokane
autor
15. čer 2018

@mourovatakocka jj, zkoušela jsem vše. Teď je chvilku klid. Ale asi to nebude na dlouho. Mobil jsem na ni měla, už nemám a zapomněla jsem si ho vzít. Ale dnes tam ani nebyla, střídá se s jinou dr. a ta mi říkala, abych dala Nurofen na teplotu, kdyby byla. Jinak nic. Tak já cinknu kdyžtak na dětskou pohotovost, aby mi poradili.
Kdyby cokoliv kohokoliv ještě napadlo, budu ráda za každou radu.
Díky.

pavca1982
15. čer 2018

Dej normálně Nurofen😉dle dávkovàni

mourovatakocka
15. čer 2018

@plea Doktoři jsou vůbec občas kouzelní - člověk si něco nastuduje, protože má potíže nebo ho něco zajímá, a hned na něj koukají, jako že jim chceš kecat do řemesla. No ale zkus si k nim jít pro radu, dívají se na tebe jako na pitomce, to si jako neumíte někde dohledat?Mě by třeba nenapadlo, že může po očkování bolet hlava..

terezak88
15. čer 2018

Ja dala taky nurofen od bolesti a bylo to lepsi, hodne stesti

zdenkaell
15. čer 2018

@pavca1982 Nurofen v 9 týdnech?

terezak88
15. čer 2018

@zdenkaell no jo pravda my ockovaly az v pul roce a nuroden je od 3 mesicu, tak dat paralen ten je taky na bolest ne.

pavca1982
15. čer 2018

@zdenkaell Úplně v pohodě jsem dala.

zdenkaell
15. čer 2018

@terezak88
@pavca1982
My měli v 9.týdnech pro sichr doma panadol sirup, potřeba nebyl. Ale Nurofen bych ji teda nedala ani omylem. Kdyz vidim co to udělá s dospělým, jasně účinné látky je míň, ale taky je to uzlicek.

linee
15. čer 2018

Zkus dat nurofen. Je sice od 6kg, ale dej podle vahy. Pokud ma mene, dej pouze polovinu cipku a uvidis. A pokud nezabere, zajed na pohotovost. Vic ted udelat nemuzes. A drzim palce!

letadylkokane
autor
15. čer 2018

Holky, dekuju za rady. Cipky mam v lednicce, tak kdyztak zkusim. Ale ted se to trochu uklidnilo, mala uz neplace tolik. Uvidim, jaka bude noc...

mourovatakocka
15. čer 2018

@letadylkokane tak hodně zdaru, snad už si to vybrala a teď už bude dobře 🙂

mejkynka
15. čer 2018

U nás bylo před čtrnácti dny to samé. Bez teploty ,,jen" ten pláč. Doktorka mi řekla, že můžu v případě teploty, nebo delšího pláče podat půlku Nurofenového čípku. Po hodině pláče jsem podala a malinká se po něm pěkně zklidnila a usnula. Od té doby nic. Takže bych se čípku vůbec nebála, jen bacha na to dávkování. Přeji ať už je fajn.

luciklim
15. čer 2018

@letadylkokane v Hexe je tetanus a ten stipe, je to neprijemne pro dospelaka, natoz pro mimi. Nam doktorka rekla, at ten den po ocko dame mezi 17-18 hod nurofen (ctvrtku cipku), je to prave na to, aby zmirnilo tu bolest/stipani.. 🙂

normalnimatka
15. čer 2018

chudák holčička.... no snad to je "jen" třeba bolení něčeho a ne encefalitickej pláč...

letadylkokane
autor
15. čer 2018

@normalnimatka nejsem antivax, takze povazuju encefaliticky plac za blbost. Ale i tak moc diky za prispevek. Dnes vitam jakykoliv.

letadylkokane
autor
15. čer 2018

Mala ted spinka. Tak snad ma to nejhorsi za sebou 🙂

priefi
15. čer 2018

@letadylkokane pokud kojis, koj, koj, koj. Pokud kojis/nekojis, svlec se, svlec mimi a telo na telo. Miminko to aspon trochu uklidni a pokud kojis, uklidni ho to o to vic. Dnes si klidne zabraj na zivy dudlik i kdybys treba nekojila, mozna bych to zkusila taky. Syn po 1.davce byl placlivy, ale u orsa se mi zklidnil. Hlavni je to telo na telo

priefi
15. čer 2018

@letadylkokane mimochodem neni 9 tydnu brzo na hexu? Ta se picha ve 3.m, ne?

letadylkokane
autor
15. čer 2018

@priefi pry je nejake nove schema. Uz jsou jen dve davky, v deviti tydnech prvni a ve ctyrech mesicich druha. Zmenilo se i schema prohlidek u pediatra. Mala ma v tom lekarskem notysku predepsane kontroly jinak nez ta starsi - dvouleta. Jinak dik za reakci, kojim jak o zivot 🙂 Mazlila jsem ji na hrudniku, ale to plakala a nezabralo. Nakonec pomohlo mazleni v "kolibce", v naruci schoulenou. A kdyz usnula, dala jsem ji do postylky. Ted chrupe, tak snad to uz bude ok.

priefi
15. čer 2018

@letadylkokane tak snad uz bude lepe. To jsem nevedela, ze jsou zase novinky... potes koste.... se synem jsme si uzili. Ted cekame druhatko a chci ocko 1.hexy odlozit aspon na 4m, to zase bude boj. Stacilo mi mmr, kdy syn ma silnou alergii na bilek a nebyt odborne dr., tak detska mu to pichne hlava nehlava a ani se nepozastavi nad tim, ze tuto silnou alergii ma

odula
15. čer 2018

@letadylkokane no - taky nejsem antivax,a po neuro zaskubech maly po prevenaru,a nejednoznacnym nalezu na eeg uz si dovedu predstavit leccos. kazdopadne plac muze bejt i z toho ze ji je proste blbe a boli ji noha ( nebo kam jste ockovali).... hlavne at uz je jen lip 😙

odula
15. čer 2018

@letadylkokane jo jinak jestli bude jeste plakat,pulku cipku Nurofen urcite 🙂

normalnimatka
15. čer 2018

aha koukám, že podle wikipedie je encefalitickej pláč výmysl antivaxu.... supr informace🙂)))

letadylkokane
autor
15. čer 2018

@normalnimatka to ani nevim, ja to resila s odbornikem z sirsi rodiny kdysi, protoze jsem na to narazila v diskuzi po nejakym clankem na iDnesu ci kde. A uz tenkrat mi to pripadalo jako kravina, coz mi pak potvrdil i ten pribuzny. Takze hura, alespon v nekterych pripadech (heslech) je Wikipedia bez chyb 🙂
@odula mas pravdu, ze ji mozna ta noha bolela, protoze kdyz jsem se ji dotkla kolem mista vpichu, plakala jeste vic. Uz je to dobry, ale bylo to fakt desivy. Plakaly jsme spolu, hrozne me to bolelo. Je to stejne husty, jako mama reaguju na opravdovou bolest miminka, citim ji a placu taky. Zazila jsem to i se starsi dcerou, kdyz jsem s ni byla ve spitale a delali ji bolestive vysetreni. Asi je to normalni a ma to kazda, ale stejne se nad tou propojenosti znovu a znovi pozastavuju. Pupecni snura existuje, i kdyz uz neni fyzicky pritomna.
@priefi nevim, covece, jestli to pujde taljle protahnout. Ale je fakt, ze doktori v tom celkem vychazeji vstric, tak snad na v
. As budou hodni. Ja chci dat i Prevenar, ale taky rozkladam,

normalnimatka
15. čer 2018

@letadylkokane njn v tomhle případě je to bohužel věc názoru. vakcíny ať chceš, nebo ne, obsahujou neurojedy. ty různý následky nejsou bez náhody... konvenční medicína to uzná tak za sto let, jestli vůbec. ale je spousta rodin, který to zažily se svejma dětma na vlastní kůži.

takže - asis mě úplně nepochopila. jen je úsměvný, jak ti nejrozšířenější encyklopedie na netu hned řekne, že je to výplod ANTIVAXU.

normalnimatka
15. čer 2018

a odložit očkování samozřejmě můžeš. vždycky. teď nějak vešlo v platnost od ledna, že se za očkování po odložení z "nezdravotních" důvodů na žádost rodiče bude platit..za ty vakcíny. ale už to zase zrušili, páč zjistili, že je to protiprávní, či co.