Ach, to snažení. Jak jej podpořit?

18. dub 2024

Ahoj holky,

Jdu pro radu. Snažíme se s chlapem o mimčo, 3 měsíce a stále nic. HA jsem vysadila už rok zpět, cyklus pravidelný 28-29 dní. Dávali jsme si pozor, ale teď jsme se začali snažit. Myslela jsem si, že to bude hned. 😃 Je mi 26, jedno dítě mám, partner z bývalého vztahu má také. Žádné zdravotní problémy nemáme, jen semtam se mi na pravém vaječníku udělá cysta.

Rozhodla jsem se tedy, že to podpoříme a začnu sledovat ovulaci. Jenže já nevím jak se používají ty testy. 😃 jako samozřejmě vím jak, ale jaký koupit, jaka doba - ráno nebo večer, kdy vlastně v cyklu začít... nevím nic. První jsem měla neplánovaně, takže nejsem v tomhle vůbec zbehla...

Dáte mi prosím nějaké rady, typy co a jak jste sledovali, nebo podpořili (o sexu nemluvím), aby to bylo co nejrychleji?

Děkuji. 🙂

(Ustepacne komenty si nechte pro sebe, ptám se seriózně, poslední dobou mi připadá, že tady každý každého zesmesnuje, nevím proč. 🙂

palja
18. dub 2024

Já jsem používala testy Livsane, ty mi přišly nejlepší. A testovala jsem i 2x 3x denně cca od 10.dne cyklu, protože jinak bych ten úplně pozitivní test nikdy nechytla. Nemá se testovat hned z první ranní moči, jinak testovat během dne. Ovulace zpravidla nastává do 48 hodin od pozitivního testu. U mě to bylo vždycky do 10 hodin po testu. Takže je to dost individuální a chce to sledovat svoje tělo jak funguje. Jsou na ro i nějaké aplikace, že vyfotíš test a aplikace vyhodnotí ten pozitivní. Ale tyto aplikace jsem já nepoužívala.
Pak se dá ještě měřit bazální teplota, ta se měří hned po probuzení, já jsem ji měřila v puse. Podle toho se taky pozná ovulace, zda proběhla nebo ne. My jsme se snažili dlouho. Jedna dcera přes 2 roky, druhá taky přes 2 roky. Nakonec se povedly přirozeně. Takže chápu, že to čekání je nekonečné.
Držím palce, ať se zadaří co nejdřív 🍀

jahodi
18. dub 2024

já si jen měřím teplotu...

platera
18. dub 2024

Já vím, že je to strašně těžký, ale prý i úplně zdravému páru trvá rok otěhotnět, takže se u vás ještě neděje nic špatného, hlavu vzhůru. Já bych radila opravdu častý sex, každý den, prý je dobré obden, protože dobře dozrají spermie, pak byste to neměli minout, i když nebudeš vědět, kdy ovulace byla.
Já se chystala na měření ovulační teploty, ale mám hodně špatné spaní, takže bylo pro mě těžké měřit teplotu nějak po probuzení, protože já se za noc a hlavně k ránu budím xkrát. Testy jsou taky cesta jen asi časem lezou do peněz. Ovulaci jinak někdo pozná i podle ovulačního hlenu (tažný, průhledný, jako bílek), ale já jsem ho třeba v cyklu, kdy jsem otěhotněla, žádný nezaznamenala.🤷🏻‍♀️ Určitě dobře poznat svůj cyklus chce čas, já jsem se to pořád nenaučila, v cyklu, kdy jsem otěhotněla jsem byla přesvědčená, že žádná ovulace neproběhla.🤦🏻‍♀️

lp183
18. dub 2024

Mám 16ti letý vztah bez antikoncepce. Z tohoto vztahu 2 děti. Jedno po 8mi letech, druhé po 16ti. Prošla jsem si vším, ovulačními testy, měřením teploty, inseminací, stimulací a hlídání cyklu clostylbegytem, pregnylem, utrogestanem. Na IVF jsem žaludek neměla. Obě děti nakonec úplně přirozeně ve chvíli, kdy jsem se vnitřně smířila s tím, že nebudou. Prostě jsem vypla. U mě hrála roli psychika a tlačení na pilu.

autor
1. kvě 2024

Ahoj, děkuji za zprávy. Úplně jsem zapomněla odepsat, ale vše si četla.
Dále přikládám foto. Je tohle pozitivní ovulační test?
Je mi to divné, protože mám týden od ovulace (dle kalkulačky) a přesně týden do ms. Mohu ovulovat takhle pozdě?