Anovulační graf. Lze poznat ještě před koncem cyklu?

tez83
5. únor 2020

Ahoj holky,lze poznat anovulacni graf ještě před koncem cyklu?Jsou nějaké příznaky,jasny graf,cokoliv,podle čeho poznám,že cyklus je anovulacni?

sudylichozrout
5. únor 2020

@tez83 Ahoj, takovy graf neni dvoufazovy, neni tam videt jednoznacny vzestup teploty a jeji drzeni ve vyssich cislech. Teplota cely mesic skace nahoru a dolu.

tez83
autor
5. únor 2020

@sudylichozrout to vím,ale tohle poznám až na konci cyklu.Me se teploty drzi dole...ale už mi to přijde strašně dlouho...dneska jsem 27DC.Normalne mám dlouhé cykly,minulý měsíc mi graf vyznačil ovulku zrovna 27DC,ale nyní ta teplota nestoupá a nestoupá...🤷

hermij
5. únor 2020

@tez83 Konec cyklu je, až proběhne ovulaci a do dvou týdnů po ní menstruace. Pokud dorazí krvácení, bez ovulace, tak cyklus jede dál až do potvrzení ovulace. Říká se tomu anovulační cyklus, ale vlastně jde jen o spádové zakrvácení, ne menstruaci, ale cyklus jede dál. Může mít 70 dní s tím, že po 30 dnech proběhlo krvácení podobné menstruaci.

Jinak Tě chci podpořit. Je to někdy náročné, čekání na ovulaci dlouhé, ale ona dorazí ❤ Jinak bys byla v menopauze, kdyby nedorazila 😝 Jaký používáš teploměr? Nemáš slabou baterii? Měříš správně? Aspoň 2 minuty v jedné z dutin - pod jazykem, v pochvě nebo konečníku? Hned po probuzení? Zapisuješ časy měření, pokud měříš různé? Kdyžtak pošli do zpráv nebo sem, mrknu na to.

tez83
autor
5. únor 2020

@hermij 😁děkuji.Merim v pochvě,po probuzení,digitálním teploměrem.Mam PCO,ale podle posledních dvou cyklu ovulace pravděpodobně byla...
Můžu poznat že křivky grafu,že to bude anovulacni cyklus?Zdají se mi ty anovulacni (na netu) hodně skákavé,ale to ten můj není,hodnoty se drží dole.

hermij
5. únor 2020

@tez83 Každý cyklus je individuální, žádné minulé cykly nás nezajímají 😎 PCO - tak to je 27.DC bez ovu úplně v pohodě. Vím, není to v pohodě.. je to stresující... ale stresem si nepomůžeme 😉 Křivka může být skákavá, ale pak v určitém bodu proběhne ovulace. Takže dopředu nic nepoznáte.

nicoltom
22. lis 2020

@tez83
@hermij Nevim zda je toto tema jeste aktualni ale ja mam s nejvetsi pravdepodobnosti PCO ale 100% to potvrzene nemam. MS mam ale ne pravidelnou a nekdy je to normalni MS a nekdy takova jakoby falesna MS (slaba a dlouho),ted posledni od 26.10.-12.11. ale nebyla nijak vyrazna kde bych mohla urcit co byla MS a co jen spineni pred a po... Vetsinu roku mam cykly bez ovulace,aspon si to myslim protoze kdyz me pak po MS boli prsa tak soudim ze je to ovulace. Ted mam aktualne dva grafy kdy jeden bez ovulace bez citlivych prsou a jeden kdy asi ovulace probehla (usuzuju podle te bolesti prsou a BT)... v rijnu jsem zacala brat drmek a v listopadu uz ten graf vypada lepe tak jsem zvedava jestli to fakt pomohlo ten drmek nebo to byla jen jedna ovulace z tech 2-3 co za rok mam... BT jsem merila i pres MS kterou nemam v grafu zaznacenou 26.10.-12.11.

tez83
autor
22. lis 2020

@nicoltom na tom druhém grafiku opravdu vypadá,že ovu být mohla.😉Mě teda nastartovala ovulku,také mám PCO,Fertiprona.

nicoltom
22. lis 2020

@tez83 tak uvidime no.. Ja to zatim resim takto po ,,domacku” protoze IVF resim az jako posledni moznost. Radeji bych kdyby to klaplo prirozene 🙂 Repro kliniku mam 150km tak me to trosku svazuje 🙄 Ja soudim ze mam PCO protoze me na to upozornila doktorka a po precteni co to je to tak bude urcite,protoze si trham fousy jak jezibaba a hormonalni profil pred loni ukazal nerovnovahu..

tez83
autor
22. lis 2020

@nicoltom také si trham fousy.🤣🤦Ale Fertipronu kdyžtak zkus...jsem nyní v 11tt....🧡

nicoltom
22. lis 2020

@tez83 diky bohu ze nejsem sama 😅 hlavne mi vypadaly strasne vlasy jakoze mega hodne 😢 ty vlasy me psychicky zasahly asi nejvic! Nadvahu nemam,merim 160cm a mivala jsem 50kg pak po svatbe behem tri let mi vypadali vlasy,zacaly rust fousy a vaha vylezla na 60kg. Po precteni co je PCO zac jsem prestala zrat sladky jako doposud a pit jen vodu a vyradila pecivo. Ted jim ty knäckenbroty s lucinou,ovoce,zeleninu a max crverecek horke cokolady jako naplast za to sladky a nyni vazim 56-57kg coz me potesilo za ten mesic 👍 ale nijak to nehrotim protoze miluju jidlo a neumim si predstavit byt fakt na nejake diete 🙈 Jeste jedno pozitivum bych mela a to,ze po vysazeni tech vsech cukru se mi prestal tolik mastit oblicej ale akne me otravuje porad,sice nic drastyckyho ale je tam...

tez83
autor
22. lis 2020

@nicoltom to mi právě před 12 lety,kdy jsem se snažila poprvé otěhotnět lékař říkal,že nemám PCO v "plně parádě",protože jsem hubená.V tě době jsem měla také 160cm a 50kg.Nyni po dvou dětech jsem už měla 55kg a teď než jsem otehotnela a díky hormonům 57kg.Nyni,tedy ve třetím měsíci,mám přes 58kg...takže také si nepřijdu obézní.🤣Nicmene,ovulku jsem nastartovala až loni s Clostylbegydem,ale to se nějak nezařadilo,až s užíváním Fertipronu několikrát tento rok...v březnu revize,v srpnu biochemické a nyní,tuktuk,snad už ok.
Vidíš,vlasy jsem si s tím nikdy nespojila...ty mi padají také dost.😟A to akné jsem měla také...teda ve spojitosti s menstruačním cyklem.

nicoltom
22. lis 2020

@tez83 tak drzim palce at vsechno dobre dopadne 👍❤️ Ja doufam ze nam se taky podari a nebudou dalsi nejake problemy...

hermij
22. lis 2020

@nicoltom No to je nádhera ♥ Jde Ti to krásně. 26.10.-12.11. Bylo nějaké mimomenstruační krvácení. Nyní je ale potvrzená ovulace jako trám ♥♥ Takže moc gratuluji a držím pěsti 👍 Určitě si počit nějaký doplněk stravy s myo-inositolem, může to být ta Fertiprona nebo čistý Inofolic.

tez83
autor
22. lis 2020

@nicoltom děkuji,a já také držím palce!!🍀😉A budu ráda,když dáš vědět!😉

nicoltom
22. lis 2020

@hermij dekuji ❤️ Nevim jaka je sance ze to klaplo protoze sex probehl 17.11. a hlen nepozoruju zadny a cipek byl jakoby zavreny 🤷‍♀️ Otevreny byl 18.11-21.11. a dnes uz byl skoro zase stazeny tak nevim jestli je nejaka sance ze by 17.11. nebo dnes byla sance aby to klaplo.. 🤔 Ted beru ten Drmek a mrku na to co pises,holky mi to taky doporucovali 👍 predstava ze dalsi ovulace prijde zase az za pul roku me desi. 🙄🙈

nicoltom
22. lis 2020

@tez83 urcite dam pokud jeste najdu diskuzi potom 🤣 ja jsem zatim v zacatku reseni problemu tak tezko rict jak vse pujde. 🙈