Bezlepková dieta u zdravého člověka a otěhotnění. Zkušenosti?

gracelove
27. led 2021

Ahoj, v několika případech diskuzních fór jsem našla, že některé holky otěhotněly po nasazení bezlepkové diety či diety bez cukru. Máte/měla jste to některá takhle? Za jak dlouho se vám zadařilo? A neměla přitom celiakii ani nikdy nepociťovala problémy při normální stravě. Děkuji

jednaholkaa
27. led 2021

@gracelove Ano, jedla jsem asi dva mesice (max) bez lepku a bez cukru a otehotnela jsem. Ale zkousela jsem v tu dobu i jine veci, takze tezko rict co a jak moc pomohlo.. Za zkousku to stoji 🙂 Celiakii nemam.

gracelove
autor
27. led 2021

@jednaholkaa jů, děkuji moc 🙂
A co ještě třeba mohlo pomoci a jak dlouho předtím jste se snažili bez úspěchu? Jestli to není tedy tajné 🙂 Já bezlepkově začala (snažím se omezit i cukr, ale ten jsem omezovala už od mládí, když jsem třeba zjistila, že je v každé ochucené minerálce). Jenže třeba všechny přílohy úplně vyhodit nechci, zkouším ty bezlepkové. Ve všem bude nějaké procento sacharidů, jen některé jsou ty "dobré", je to tak? 👼

jednaholkaa
27. led 2021

@gracelove No, jenom 3/4 roku, coz neni zadna doba, ale bylo me 37 let, tak jsem to chtela podporit i jinak. Je spousta bezlepkovych obilovin, kterymi muzes prilohy nahradit. K snidani bezlepkova obilna kase.. pecivo jsem nejedla vubec, cukr taky ne. Pal jsem byla jeste treba na odblokovani kostrce..

cilkat
27. led 2021

Vlastní zkušenost nemám, ale dávala by my smysl spíše protikvasinkova dieta, než bezlepková. Ale možná stačí vynechání cukru s výjimkou ovoce, bílé mouky a dlouze trvanlivých potravin, bez mléka bych svá těhotenství nepřežila :D .

monaluza
27. led 2021

Proc to nezkusit, ale bacha, prumyslove bezlepkove potraviny jsou mene vyzivne a plne chemickych prisad, chce to zamerit se na ty prirozene bezlepkove!